Şimdi Ara

Duz Boru zararlari nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
39.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 122 hp aracim var. Aracta ortalama hos bir ses cikmasi icin duz boru koymami onerdiler. Araba cekisten duser mi? Zararlari nedir? Abarti bir ses cikarir mi ve yakit tuketiminde degisim olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Düz Boru Zararları

Düz boru olarak da bilinen düz boru egzozlar, motorlu araçların egzoz sistemlerinde kullanılan modifiye edilmiş egzoz sistemleridir. Bu sistemler, geleneksel egzoz sistemlerine göre daha az kısıtlama sunarak motor performansını artırmayı amaçlar. Ancak, düz boruların kullanımı bazı olumsuz etkilere de yol açabilir.

Motor Performansında Azalma: Düz boruların en önemli dezavantajlarından biri, motor performansında azalmaya neden olabilmeleridir. Egzoz sisteminin kısıtlamalarını azaltırken, bu sistemler aynı zamanda geri basıncı da azaltır. Geri basınç, motorun egzoz gazlarını verimli bir şekilde dışarı atmasına yardımcı olur. Geri basınçtaki azalma, hava-yakıt karışımının silindirlere daha az verimli bir şekilde girmesine ve bunun sonucunda motor performansının düşmesine neden olabilir.

Gürültü Kirliliği: Düz borular, önemli ölçüde daha yüksek gürültü seviyelerine neden olabilir. Kısıtlayıcı susturucuların olmaması nedeniyle egzoz gazları daha az sesle bastırılır ve bu da çevre için gürültü kirliliğine yol açar.

Son Susturucu İptali Cezası: Çoğu ülkede, düz boruların kullanımı son susturucunun iptali cezasına neden olabilir. Bu düzenlemeler, gürültü kirliliğini azaltmayı ve motorlu araçların yasal gürültü sınırlarını karşılamasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Çevresel Etkiler: Düz borular, çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Kısıtlayıcı katalitik konvertörlerin olmaması nedeniyle, bu sistemler daha fazla emisyon yayar. Bu emisyonlar, hava kalitesini düşürebilir ve çevreye zararlı olabilir.

Düz Boru Kaç HP Verir: Düz boruların motor performansına etkisi karmaşıktır ve çeşitli faktörlere bağlıdır. Bazı durumlarda, düz boruların kullanılması daha yüksek beygir gücü değerlerine neden olabilirken, diğer durumlarda motor performansında azalmaya yol açabilir.

Sonuç olarak, düz boruların kullanımı bazı potansiyel faydalar sunarken, aynı zamanda olumsuz etkilere de yol açabilir. Bu sistemleri kullanmayı düşünen kişilerin, faydalarını ve risklerini dikkatlice değerlendirmeleri önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Abarti bir ses istemiyorum fakat ortalama ve rahatsiz etmeyici ses olmasini istiyorum. Cok masrafta yapamam fakat duz boru koydugum taktirde aracta guzel bir ses olacagini ve onun disinda birsey gerekmedigini soylediler yanildilar mi sizce ?
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    muayenelerde sikinti cikmasini da istemem. Aracima versiyon yukleyip 160hp yapma durumum da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scirocco1453

muayenelerde sikinti cikmasini da istemem. Aracima versiyon yukleyip 160hp yapma durumum da var
    Düz boruyla ortalama falan değil aşırı bir ses çıkar. Orta susturucuyu iptal edip sona spor bir susturucu takarsan ortalama rahatsız etmeyen tatmin edici bir ses alabilirsin. Katalizör iptaline girmezsen muayenede sorun çıkacağını zannetmiyorum fakat her türlü egzoz modifiyesinde aracının güçten düşme şansı vardır. Hatta alt devirlerin banko biraz düşecek diyebilirim fakat üst devirler güzel bir kombinasyonla canlandırılabilir. Yakıt tüketimi de muhtemelen artacaktır. Çünkü ses çıkması demek sıkıştırmanın azalması demek sıkıştırmanın azalması demek turbo dolma süresinin artması ve alt devirlerde daha fazla tüketim demek.
  • berkecelik B kullanıcısına yanıt
    orta ve son susturucu iptalinda asiri ses cikar oyleyse. Katalizore dokunmayi dusunmuyorum. Iki susturucunun iptali de rahatsiz eder mi tam olarak ve bana ne kadara mal olur
  • quote:

orta ve son susturucu iptalinda asiri ses cikar oyleyse. Katalizore dokunmayi dusunmuyorum. Iki susturucunun iptali de rahatsiz eder mi tam olarak ve bana ne kadara mal olur
    maslak sanayi de iskender usta var bu işlerde türkiyede tek ömrünü vermiş bi abimizdir . arabasına göre yaptı egzoz sisteminde 25 beygire kadar artış olur fiyatı tuzludur ama nice lüx arabaları rifte kaldırıp egzoz sistemi yaptırmıştır. sen ona git. paslanmazdan bi egzoz sistemi yapar film gibi izlersin .
  • Scirocco1453 S kullanıcısına yanıt
    iki susturucu iptaliyle ciddi derecede güç kaybı + rahatsız edici derecede bir ses olabilir. Susturucu iptali maliyeti ucuzdur 50-100 lira arası iki susturucuda iptal edilebilir. Amaç sadece ses ise 200-300 liraya vanalı egzozlar var tercih edilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkecelik

iki susturucu iptaliyle ciddi derecede güç kaybı + rahatsız edici derecede bir ses olabilir. Susturucu iptali maliyeti ucuzdur 50-100 lira arası iki susturucuda iptal edilebilir. Amaç sadece ses ise 200-300 liraya vanalı egzozlar var tercih edilebilir.

şuraya bi düz boru sesi atalım da kulakların pası gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: DUBLO

maslak sanayi de iskender usta var bu işlerde türkiyede tek ömrünü vermiş bi abimizdir . arabasına göre yaptı egzoz sisteminde 25 beygire kadar artış olur fiyatı tuzludur ama nice lüx arabaları rifte kaldırıp egzoz sistemi yaptırmıştır. sen ona git. paslanmazdan bi egzoz sistemi yapar film gibi izlersin .

Vay be ne egzozmus. Koskoca muhendisler de bi tarafini yirtiyorlar motor güçlerini 3hp arttirabilmek için...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

Vay be ne egzozmus. Koskoca muhendisler de bi tarafini yirtiyorlar motor güçlerini 3hp arttirabilmek için...

Mühendislerin egzoz sesi ve emisyon standartları olduğu için olmasın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

Artık şu mühendisler düşünemedi yok siz mühendislerden dahamı iyi biliyorsunuz kafasından bi kurtulun araçların seri üretim yapıldığını unutmayın.Napsın adamlar performans artışı olacak diyerek bütün araçlarına düz borumu koysunlar.Sonra 2 kişi ses istiyor diye o aracı alan milyonlarca insanda gürültülü şekilde araç kullansın demi

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    pc başından oturup salamak kolay git maslak sanayiye . bi otur çay iç izle bakalım ne arabalar gelip gidiyo yada sor çekinme. cahil cuhal konuşma adam yaptı kayna gördünmü bende erkeğim die dolanıyorum dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 17 Eylül 2014; 17:22:33 >
  • Sadece son susturucuyu bile iptal edersen aşırı derecede ses çıkar,sen arabanın içinde rahatsız olursun,uzun yol çekilmez bile.

Yapman gereken egzozcuya gidip kumandalı egzoz yaptırmak.Canın sıkıldığında,basmak istediğinde kumandayla açarsın tahmin olup kapatırsın.

Ama düz boru da devamlı aynı sesi duyarsın ve bıkkınlık verir.

Aman diyeyim.
  • Motorun kendi sesi yetmiyor mu.
  • En iyi eksoz olmayan eksozdur.
  • Sacramental kullanıcısına yanıt
    Evet aklimda bu da var aslinda fakat kumandali egzoz cok fazla da ses cikariyor benim istedigim sey rahatiz edici olmasin fakat gaza bastigimda istedigim ufak capli bir sese ulasabilmek. Birisi son susturucuyu iptal et diyor,birisi orta susturucuyu iptal et diyor,digeri ikisini de diyor,oteki duz boru diyor sence anormal degil fakat normal bir hos sese ulasmam icin neyi iptal etmem veya ne yapmam gerekecek bunu tam karara baglamak istiyorum artik.Kartal oto sanayiye gittim adam duz boru takariz sesi de istedigin sekilde ayarlariz elimizden geldigince dedi ve maliyetinin 200-300 tl olacagini soyledi bana.
    ayrica kumandali egzozun surekli acik olmasinin zarari varmidir?
  • quote:

ayrica kumandali egzozun surekli acik olmasinin zarari varmidir?
    Her scirocco da gereksiz ses var zaten sen farklılık yarat orjinal bin arabana ..

Duz boruyla işin muayeneye kalmadan polisler tarafından görülür aracın baglanır uzerıne de ceza ödersin..
  • quote:

Evet aklimda bu da var aslinda fakat kumandali egzoz cok fazla da ses cikariyor benim istedigim sey rahatiz edici olmasin fakat gaza bastigimda istedigim ufak capli bir sese ulasabilmek. Birisi son susturucuyu iptal et diyor,birisi orta susturucuyu iptal et diyor,digeri ikisini de diyor,oteki duz boru diyor sence anormal degil fakat normal bir hos sese ulasmam icin neyi iptal etmem veya ne yapmam gerekecek bunu tam karara baglamak istiyorum artik.Kartal oto sanayiye gittim adam duz boru takariz sesi de istedigin sekilde ayarlariz elimizden geldigince dedi ve maliyetinin 200-300 tl olacagini soyledi bana.

300 tl gereksiz.400-500 tlye kumandalılar var.Dediğim gibi onlarında sesi ayarlanıyor,kumandadan açtığında istediğin hoş sesi alabilirsin.

Fakat devamlı devamlı özellikle aile biniyorsa ve uzun yola gidiliyorsa çok rahatsız eder,bu yüzden istediğin zaman kapatabileceğin bir şey olmalı.

Orta,son farketmiyor,ben sadece son susturucuyu iptal ettirmiştim,gece gezerken tüm alarmları öttürüyordu.

Çevirmeye denk geldiğimde inş farkına varmazlar diye boşa alıyordum.

Sen bir de komple düz boru çekersen işin yaş,egzozcunun ayarlarız dediğine bakma susturucuyu kesip bir boru koyacak ona 300 tl istiyor,para tatlı geliyor tabi.

Slincerli egzoz tak diyeceğim o da aracın içindekileri rahatsız ediyor.

Bence en sağlamı kumandalı.

Hayır açık olmasının bir zararı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacramental -- 17 Eylül 2014; 23:28:58 >

muayenelerde sikinti yaratir mi peki ve yakit tuketimine etkisi var midir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.