Şimdi Ara

Duyguları yok etmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben duygularımı yok etmek istiyorum tamamen ne sevgi ne nefret ne arkadaslık hic bir sekilde hic bir duygu kalmamalı.Ailem dahil.Bana göre duygu zayıflıktır ve su an ki halimlede iyi bir insan sayılmam.Nasihat,öğüt ya da neden bunu yapmak istedigimi sormaktan ziyade bana bunu nasıl yapabileceğimi söyleyebilecek biri var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duyguları Yok Etme: Mümkün mü?

Duygular, insan deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Onlar bize dünya ile bağlantı kurmamıza, ilişkiler kurmamıza ve yaşamın iniş çıkışlarıyla başa çıkmamıza yardımcı olurlar. Ancak bazı durumlarda duygular acı verici, bunaltıcı ve hatta felç edici olabilir. "Duyguları yok etme" fikri, bu tür sıkıntıları yaşayanlar arasında ilgi görüyor.

Duyguları Yok Etmenin Yolları

Duyguları tamamen yok etmek mümkün olmasa da onları yönetmek ve etkisini azaltmak için bazı yollar vardır. Bunlar şunları içerir:

• Duyguları Kabul Etme: Duygularını bastırma veya görmezden gelme. Bunun yerine, onları kabul et ve onları deneyimlemene izin ver.
    • Duygularını Anlama: Duygularının nedenini anlamak, onları yönetmene yardımcı olabilir. Nelerin seni tetiklediğini ve bu duyguların sana neler söylemeye çalıştığını belirle.
    • Duygularını Stratejik Olarak Yönetme: Duygularını zararlı veya yıkıcı şekillerde ifade etmekten kaçın. Bunun yerine, uygun zaman ve yerde sağlıklı yollarla onları ifade et.
    • Dikkat Dağıtma Tekniklerini Kullanma: Acı verici duygularla başa çıkmak için nefes egzersizleri, meditasyon veya dikkat dağıtıcı etkinlikler gibi teknikler kullan.
    • Profesyonel Yardım Bir terapist veya danışmanla konuşmak, duygularını anlamana ve onları daha etkili bir şekilde yönetmene yardımcı olabilir.

Acıma Duygusunu Yok Etme

Acıma duygusu, özellikle kayıp veya hayal kırıklığı yaşadığımızda yoğun olabilir. Bu duyguyu yok etmek yerine, onu kabul etmek ve ondan ders almak önemlidir. İşte bazı ipuçları:

• Kaybın yasını tut: Acıma duygusunu bastırma veya kaçma. Yaşadığın kayıpla yüzleş ve yas sürecinden geçmene izin ver.
    • Anıları Besle: Kaybettiğin kişi veya şeyin olumlu anılarını besle. Bu, acıma duygusunu hafifletmeye ve şükran geliştirmeye yardımcı olabilir.
    • Yardım Et: Acıma duygusu içinde kaybolmak yerine, başkalarına yardım etmeye odaklan. Bu, bakış açını değiştirecek ve acıma duygunu azaltacaktır.

Sonuç olarak, duyguları yok etmek mümkün değildir veya arzu edilmez. Bunun yerine, duygularını yönetmeyi, anlamayı ve sağlıklı bir şekilde ifade etmeyi öğrenmek önemlidir. Acıma duygusuyla başa çıkmak zor olsa da zaman, destek ve stratejik yönetim yoluyla üstesinden gelinebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5-10 yıl insanlardan uzak yaşa veya psikiyatrise gidip bununla ilgili bi ilaç var mı diye sor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luneex

Ben duygularımı yok etmek istiyorum tamamen ne sevgi ne nefret ne arkadaslık hic bir sekilde hic bir duygu kalmamalı.Ailem dahil.Bana göre duygu zayıflıktır ve su an ki halimlede iyi bir insan sayılmam.Nasihat,öğüt ya da neden bunu yapmak istedigimi sormaktan ziyade bana bunu nasıl yapabileceğimi söyleyebilecek biri var mı ?

Asla olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

5-10 yıl insanlardan uzak yaşa veya psikiyatrise gidip bununla ilgili bi ilaç var mı diye sor

5 10 yıl insanlardan uzak yaşama şansım yok ki bunun yararı olacagını sanmıyorum.Psikiyatriste gittim yokmus öyle bir ilac
  • Aşk'ı yok ettim sevgiyi yok ettim sadece saf ve temiz olan duyguları gurur,bağlılık,inanç,onur,asalet,masumiyet,merhamet bunlara önem verdim ben mesela aynen bende aşk denen şeyi zayıflık acizlik insan oğlunun benlğini yok ettiğini düşünüyorum sevdiğim kızı bu yüzden bıraktım öldürdüm mutluyum bunu nasıl yapabilirsin kendine biraz yalan söyleyerek

Edit:Hiç duygu kalmasın diyorsan o hayal kardeş şizofren felan olman gerekir yada beyin özürlü ama söyleyim dünya seni ele geçirmeye çalışır kalbinde nefret ettiklerin yeşerir onları bıkmadan usanmadan temizlemen gerekir ve tabiyki bunlarında bir bedeli olacak üzüntü,mutsuzluk gibi ama çok kısa süreli hissedersin bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CirrusnotDecay -- 12 Eylül 2013; 23:41:38 >

• Gizli ajan ol. Şu ikili çalışanlar var ya. Askere git doğuya gönüllü ol. Aklıma hep böyle şeyler geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitler gibi mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duyguyu sıfıra indiremesem bile en aza indirme sansım var mı ? İyi ve kötü duygular hisler dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

hitler gibi mi ?

Hitleri severim zeki adamdır :D
  • Vurdumduymaz olursan zamanla istemediğin duygular körelir

• quote:

Duyguyu sıfıra indiremesem bile en aza indirme sansım var mı ? İyi ve kötü duygular hisler dahil.

Yardım ediyoz iplemiyon kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: CirrusnotDecay

Aşk'ı yok ettim sevgiyi yok ettim sadece saf ve temiz olan duyguları gurur,bağlılık,inanç,onur,asalet,masumiyet,merhamet bunlara önem verdim ben mesela aynen bende aşk denen şeyi zayıflık acizlik insan oğlunun benlğini yok ettiğini düşünüyorum sevdiğim kızı bu yüzden bıraktım öldürdüm mutluyum bunu nasıl yapabilirsin kendine biraz yalan söyleyerek

Edit:Hiç duygu kalmasın diyorsan o hayal kardeş şizofren felan olman gerekir yada beyin özürlü ama söyleyim dünya seni ele geçirmeye çalışır kalbinde nefret ettiklerin yeşerir onları bıkmadan usanmadan temizlemen gerekir ve tabiyki bunlarında bir bedeli olacak üzüntü,mutsuzluk gibi ama çok kısa süreli hissedersin bunları

Duyguyu sıfıra indiremesem bile en aza indirme sansım var mı ? İyi ve kötü duygular hisler dahil. Bunu sana yazmıstım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CirrusnotDecay

Aşk'ı yok ettim sevgiyi yok ettim sadece saf ve temiz olan duyguları gurur,bağlılık,inanç,onur,asalet,masumiyet,merhamet bunlara önem verdim ben mesela aynen bende aşk denen şeyi zayıflık acizlik insan oğlunun benlğini yok ettiğini düşünüyorum sevdiğim kızı bu yüzden bıraktım öldürdüm mutluyum bunu nasıl yapabilirsin kendine biraz yalan söyleyerek

Duyguyu sıfıra indiremesem bile en aza indirme sansım var mı ? İyi ve kötü duygular hisler dahil. Bunu sana yazmıstım.

Zaten sıfır imkansız cidden beyin özürlü olan lazım onun için ama en aza indirmek için ilk adım hayatı çok ciddiye almamaktır.Mesela ben çok duygusal biriyim hayatta değer verdiğim 3 şey vardır.Merhamet,Samimiyet,Sadakat(Kendime Olan Sadakatim diyebiliriz) hayatta herşeyi taktım aşırı düşündüm ve düşünmemek için formülümü aradım buldumda şöyleki mesela ben kendime hep şey derim ''benim hayatımı sürdürmek için arkadaş,sevgili vs ihtiyacım yok ben aciz değilim yalnız olarak doğdum yalnız olarak öleceğim'' bunu kafama öyle bir kazıdımki ve kalpten inandım ilk bakışta evet bu bir yalan insan oğlunun doğasına aykırı ama her doğru insanı mutlu etmez ve kendimi çok seviyorum kendi kendimin arkadaşıyım kendi kendime gülebiliyorum eğlenebiliyorum ama kibirliği insanları küçümsemektende nefret ederim ben sadece saf temiz doğru olanı seçerim asla iyi niyetimden merhametimden vazgeçmemde ben sadece bu topraklarda Allah'ı bilirim gerisine ihtiyacım yok ve acı verecek yalnızlık hep verir ama artık en fazla 1 gün üzülüyorum sonra hiçbirşey olmamış gibi hayatıma devam edebiliyorum.kendini olduğun gibi kabul et sev ve yalan söyle

• Nasıl becerdiyse erdoğan becermiş adamda vicdan yok.
  • Herkesten uzak dur .. arkadasın olmasın hiç . Okul kenarlarinda ki cakallara el hareketi cek .. temiz bi dayak ye . Zaten duygu kalmaz [simage][/simage]

• quote:

Ben duygularımı yok etmek istiyorum tamamen ne sevgi ne nefret ne arkadaslık hic bir sekilde hic bir duygu kalmamalı.Ailem dahil.Bana göre duygu zayıflıktır ve su an ki halimlede iyi bir insan sayılmam.Nasihat,öğüt ya da neden bunu yapmak istedigimi sormaktan ziyade bana bunu nasıl yapabileceğimi söyleyebilecek biri var mı ?

inanç ...İnceyi bulcaksın bir gün
  • quote:

quote:

hitler gibi mi ?

O canavarın nesini seviyorsun.İçinde insan sevgisi bulunmayan insana insan demem.
  • Bunu yüksek bir oranda gerçekleştirdim ama nasıl gerçekleştirdiğimden emin değilim.
    En zor kontrol edileni sanırım öfke.
    Duygulardan kurtulmak için önyargılardan kurtulmak gerekiyor büyük oranda.
    Bunun yanısıra duygusuz halindeyken kendi duygularından çok empati yapmaya başlıyorsun.
    Kendi duygularından kurtulduğun için empati yeteneğin gelişiyor ve merhamet gibi duygular onlara uymadığın zaman sana büyük azap veriyor.
    Duygularından, öfkenden, nefretten kurtulduğunda, önyargılarını yendiğinde empati yeteneğin gelişiyor, anlayışlı bir insan oluyorsun.
    Bu sefer merhamet duygusu vuruyor.
    Tavsiyem, herşeyi olduğu gibi kabul etmeye çalışmandır, bunun için bir yol bulmalısın, sana bu doğru, şu yanlış diye dayatılan şeyleri terket.
    Önyargılarından kurtulmadığın müddetçe bu düzeye ulaşacağını düşünmüyorum.
  • quote:

quote:

hitler gibi mi ?

sanırım hitlerin sadece bir piyon olduğunu bilmiyorsun?
  • Kendini kasma duygusuz olacağım diye. Tehlikeli ve soğukkanlı değil embesil gibi görünürsün. Gülünecek ve ağlanacak yerler vardır. Bir annen ölsün görürsün duyguları yok etmeyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.