Şimdi Ara

Duvarımdaki klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 ay önce taşındığımız evde duvarda eski bir klima bulunuyor. malum havaların sıcak olması nedeniyle klimaya ihtiyaç var. bugün şarıl şarıl terledikten sonra aklıma duvardaki klima geldi, bi fişi takayımda çalıştırayım dedim, taktım bu başladı çalışmaya, neyse baktım sıcaktaymış en son, soğuğa aldım ve bu başladı eski buz dolapları gibi çalışmaya yaklaşık 30 saniye öyle ses çıkarttı ve sonra kesildi ama benim yürek el vermedi öyle çalışmasına, korktum, bi irkildim geriledim filan, sonra hemen dibindeki şarteli kapattım, emin olamadım çalışıyomu çalışmıyomu, hani çalışsa patlarmı filan :D markası arçelik, kapağını açtım bi baktım radyatör filan temiz, bi sızıntıda yok sanırım, modelide e4300 mış, sizce ne yapmalıyım ? hiç yanaşmıyayımmı ?
    teşekkürler

• nasıl bir ses bu ? patlamaz merak etmeyin..
  • nasıl bir ses, şöyle söylim, hani eski dolaplar olur ya, ilk fişe taktığınızda tır tır tır tır diye çalışır sonra randıman alır tııııırrrrrrr olur, aynı buz dolabı gibi çalıştı işte ya :) eğer patlamaz diyosanız bugün akşam eve gittiğimde çalıştırıp video çekebilirim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya_577

nasıl bir ses, şöyle söylim, hani eski dolaplar olur ya, ilk fişe taktığınızda tır tır tır tır diye çalışır sonra randıman alır tııııırrrrrrr olur, aynı buz dolabı gibi çalıştı işte ya :) eğer patlamaz diyosanız bugün akşam eve gittiğimde çalıştırıp video çekebilirim,

iyi olur video çekmeniz
  • bugün eve gidemedim, ancak perşembe günü saat akşam 8 de video youtube a atacağım :)
  • E 4300 IP Arçelik in Daikin lisansı ile ürettiği 16 000 Btü/h pencere tipi klimadır. Heat pump sistem ısıtma ya sahip Türkiye deki ilk pencere tipidir..Şu anki Arç. klimalardan 10 kat daha kaliteli ve sağlamdır.Tabi demode olmasındaki en büyük etken sestir.E 4300 IP efsanedir,64 charolet gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: kaya_577

nasıl bir ses, şöyle söylim, hani eski dolaplar olur ya, ilk fişe taktığınızda tır tır tır tır diye çalışır sonra randıman alır tııııırrrrrrr olur, aynı buz dolabı gibi çalıştı işte ya :) eğer patlamaz diyosanız bugün akşam eve gittiğimde çalıştırıp video çekebilirim,

iyi olur video çekmeniz

Buyrun video,
    http://www.youtube.com/watch?v=0evUj8h6i5A&feature=youtu.be
    ses hiç normalmiş gibi gelmedi :D hatta bi ara motordan filan tıslama sesi geldide ben korktum hemen kapattım şartelden, sanki tüp boşalıyomuş gibi sesti.

şimdiden teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HİÇ KAPANMAYAN DİJİTAL KLİMA
    12 yıl önce açıldı
    Isıtma için klima
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

E 4300 IP Arçelik in Daikin lisansı ile ürettiği 16 000 Btü/h pencere tipi klimadır. Heat pump sistem ısıtma ya sahip Türkiye deki ilk pencere tipidir..Şu anki Arç. klimalardan 10 kat daha kaliteli ve sağlamdır.Tabi demode olmasındaki en büyük etken sestir.E 4300 IP efsanedir,64 charolet gibi...

hocam video yükledim, bakarmısın normalmi değilmi o ses
    teşekkürler

• Bu video'da 29.saniye çıkan ses sizinki benzemektedir normal gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quad HD -- 1 Ağustos 2013; 21:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin-22

Bu video'da 29.saniye çıkan ses sizinki benzemektedir normal gibi gözüküyor

haklısın, sanki benimkinden farklı bi sesi var, :D ama çok tırsıyom ya, o sonlara doğru gelen tıss sesi ürkütüyo beni, sanki gaz boşalıyomuş gibi, her an patlıcakmış gibi

• samsungta problem yokta arçelikte problem kompresörde.

bu klima arçeliğin daikinden sonraki üretimide olabilir. daikin kolay kolay bu sesi yapmaz çünkü onal bambaşka cihazlardı.
  • kaya577 kardeşim, sese katlanabiliriseniz korkmayın patlamaz:) en kötü ihtimal kompresörün yayları kopmuştur motoru yanar.

biraz ileride ses daha çok azalır çünkü. şimdi aklıma geldi aynı cihazdan bir dr muyenehanesinde vardı yıllardır benzer sesle çalışıyor. ses aynıda olabilir ama siz yakından çektiğiniz için fazla geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

samsungta problem yokta arçelikte problem kompresörde.

bu klima arçeliğin daikinden sonraki üretimide olabilir. daikin kolay kolay bu sesi yapmaz çünkü onal bambaşka cihazlardı.

bende arçelikte problem var diye düşündüm ama arkadaşı rahatlatmak için öyle söyledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla cevaplarınız için çok teşekkürler, birgün klimacı çağırıp baktırabilirim :D
  • kompresör sorunlu,yaylarından biri kopmuş olabilir. düzeltme : ama klima asla patlamaz rahat olun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 28 Ağustos 2013; 12:22:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.