Şimdi Ara

Düşük özellikli netbook a XP mi Windows 8 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
14.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evde xp kurulu Asus eee pc 900 var , 900mhz işlemci 1gb ram. Xp 3gb yer kaplıyor.

sizce Windows8 kurayımmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Windows 8 yaklaşık Windows 7 kadar sistem istiyor.
    Asıl nokta burada ekran çözünürlüğünüz olacak. 1024x600 ekran çözünürlüğünüz varsa (birçok netbook gibi) Windows 8 kurmayın, en az 1024x768 istiyor, hatta 1366x768 öneriliyor. Ayrıca RAM'iniz ve işlemciniz de az gelecektir.

Bir şekilde Windows 8 kursanız bile Windows 8 uygulamalarını kullanmayacaksınız. Tavsiyem tercihinizi XP'den yana kullanmanız çünkü donanımsal özellikleriniz düşük.
  • birde bende netbookta nx desteği yok dedi biostan baktım atom işlemcilerin böyle bir özelliği yok gözüküyor..

MS nx özelliğini daha çok güvenlik duvarı uygulamasında kullanıyormuş, dahili bir virüs koruması olduğundan daha iyi bir işlemci gerekiyor mecburen bende win7 yüklemiştim netbooka, sonuçta sadece internete giriliyor win 8 de olurdu ama bu nx desteğinden dolayı win8 yüklenmeyebilirmiş, bizzat yükleme yardımcısı diyor :D
  • Microsoft Windows 8'i netbooklar için düşünmedi sanırım. Öyle olsaydı ekran çözünürlüğü olayını çıkarmazdı. Kısacası Windows XP ve Windows 7 Starterla netbook dönemini başlatıp Windows 8 ile bitirecekler.
  • XP kurmak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cewrld

Microsoft Windows 8'i netbooklar için düşünmedi sanırım. Öyle olsaydı ekran çözünürlüğü olayını çıkarmazdı. Kısacası Windows XP ve Windows 7 Starterla netbook dönemini başlatıp Windows 8 ile bitirecekler.

Netbookların da pek bir kullanılırlığı kalmadı bence tabletlerden sonra , Microsoftun politikası mantıklı bence
  • Windows 8 kurmada ne kurarsan kur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 mi Windows 7 mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim laptop 12.1 inç ve 1280x800 çözünürlüğe sahip. Asistan der ki:

Ekran çözünürlüğünüz bileşen ile uyumlu değil
    Mümkünse, Windows Mağazasından uygulama tutturmak için ekran çözünürlüğünü en az 1366 x 768 yapın.

Ben şimdi bu laptopa Win 8 kuramaz mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Benim laptop 12.1 inç ve 1280x800 çözünürlüğe sahip. Asistan der ki:

Mümkünse, Windows Mağazasından uygulama tutturmak için ekran çözünürlüğünü en az 1366 x 768 yapın.

bende de marketteki bazı uygulamalarda sorun çıkarmış filan falan eee notebook en yüksek 1280x800 ben ne yapayım..

Kurdum valla akıyo bildiğin ...
  • bende netbook var dandik ama windows 8 güzel çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

bende netbook var dandik ama windows 8 güzel çalışıyor.

markası nedir atom işlemcili ise işlemcinin modeli nedir ?

bendeki lenovo s10-1 mi neydi , kurulum yardımcısı nx desteği yok diyor aslında prewiew kurup denemek lazım bir ara bakıcam ondan sonra 29 tl ye alırım bir key onada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

bende netbook var dandik ama windows 8 güzel çalışıyor.

markası nedir atom işlemcili ise işlemcinin modeli nedir ?

bendeki lenovo s10-1 mi neydi , kurulum yardımcısı nx desteği yok diyor aslında prewiew kurup denemek lazım bir ara bakıcam ondan sonra 29 tl ye alırım bir key onada

LG markası. modelide: LGX13 atom inside işlemcili.
  • mantıken Windows 8 tabletlerde de kullanılacağı için ve android en düşük donanımda ki tablette bile sıkıntısız çalıştığı için microsoftun da windows 8 i en düşük cihazlarda çalışacak şekilde optimize ettiğini düşünmek istiyorum :)

varsın marketteki bazı oyun ve uygulamalar çözünülürlük nedeniyle uyumsuz olsun işletim sistemi her donanımla uyumlu olmalı bence

düşük özellikteki netbook vs windows 8 kuranlar nasıl durumunuz ,nedir avantajı dezavantajı?

c de toplam nekadar yer işgal ediyor mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Benim laptop 12.1 inç ve 1280x800 çözünürlüğe sahip. Asistan der ki:

1024x768 uygulama indirmek ve çalıştırmak için en düşük çözünürlük.
    1366x768 ise ekranın sağına ve soluna uygulama tutturmak için gerekli en düşük çözünürlük.
    Yani 1280x800 ile sağda mesajlaşırken solda normal uygulamalarınızı kullanmak gibi şeyler yapamayacaksınız, bu Windows 8 kuramayacağınız anlamına gelmiyor.

• Ben netbook a kurdum asus 1215b modeli. Asus zaten windows 8 desteği veriyordu driverlar ının çoğu vardı ve hiç sıkıntı çıkarmadı. Ekran çözünürlüğü de 1366x768 olduğundan problem olmadı.

windows 7 varken bir çok yerde kasmalar donmalar oluyordu 720p ve 1080p videolar da kasmalar yaşıyordu ses var görüntü yok olayı oluyordu resmen ama şimdi en kaliteli 1080p filmlerde denedim ve hiç bir takılma olmadı. Bu beni en çok şaşırtan kısmı oldu gerçekten büyük bir değişim. Tek sorunum var satın aldığım sürüm 32 bit ve 6gb ramim var 3 gb ı boşta duruyor.
  • xp

8 kurarsan kabus olur
  • başlığı açan kişi olarak , arkadaşın windows 7 li netbookuna windows 8 kurduk , özellikleri tam desteklemesede hız olarak çok farketti ,

bundan cesaretle asus eee pc 900 ümede kurayım dedin ama harddiak yetmedi , windows 8 kurulumu 16 gb yer kaplıyor , asus daki ssd 4+8 gb :(

bende denemek için android kurdum , ama beceremedim .

Mecbur xp ye döndük

• quote:

Orijinalden alıntı: landmoon

başlığı açan kişi olarak , arkadaşın windows 7 li netbookuna windows 8 kurduk , özellikleri tam desteklemesede hız olarak çok farketti ,

bundan cesaretle asus eee pc 900 ümede kurayım dedin ama harddiak yetmedi , windows 8 kurulumu 16 gb yer kaplıyor , asus daki ssd 4+8 gb :(

bende denemek için android kurdum , ama beceremedim .

Mecbur xp ye döndük

bende de köşede öylesine bekleyen casper netbook var. 2 gb ram ve atom işlemciye sahip. 320 gb da hdd si var. Şimdi bende win8 kursam ne gibi sorunlar yaşarım? Ayrıca sadece video + internet + mp3 dinleme için kullanılacak..

Birde hangi virüs programını yüklemeliyim? Norton öldürdü cihazı

• hiçbir sıkıntı yaşamazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©
    bende de köşede öylesine bekleyen casper netbook var. 2 gb ram ve atom işlemciye sahip. 320 gb da hdd si var. Şimdi bende win8 kursam ne gibi sorunlar yaşarım? Ayrıca sadece video + internet + mp3 dinleme için kullanılacak..

Birde hangi virüs programını yüklemeliyim? Norton öldürdü cihazı

Kurun bir zararı olmaz. Otomatik güncellemeyi kapatın, arasıra manuel yaparsınız, çünkü güncelleme yükleyici çok sıkıp çalışıp işlemciyi yorar,zayıf bilgisayarı kasabilir. Ayrıca, Win 8 internetle çok içli dışlı bir sistemdir, Windows Firewall ayarlarından gerek duymadığınız program ve uygulamaların internet erişimini engelleyin, bu işlem bilgisayarı güçlü olup da kotalı internet kullananlara da tavsiye edilir. Ayrıca Görev yöneticisinde Processes, Start-up ve Services bölümlerinde gerek duymadığınız görevleri kapatın, ama görevin işlevi hakkında emin olarak tabii. Ayrıca zinhar herhangi bir antivirüs programı kurmayın, hiçbir antivirus Win 8 ile tam uyumlu değildir ve Win 8 problemlerinin bir çoğu antivirüs kaynaklıdır. Windows Defender gayet yeterlidir ve her gün güncellenir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.