< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan6247 -- 20 Temmuz 2022; 19:56:39 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan6247 -- 20 Temmuz 2022; 19:56:39 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
amk 2020de matta ayt full tyt nerdeyse full yapan adamın 21de yaptığı mat netlerine bak ne boktan bi sınavdı ya sınav dediğin ne geçen sene gibi çok zor olmalı ne bu yılki gibi çok kolay tebrikler bu arada
|
TYT=>
Tyt Türkçe:Benim Yks sürecinde en zorlandığım derslerden. 35 net çıkardım 1i yazım yanlışı 3ü paragraf. En başta bu derse dil bilgisinden başlayın derim. Tam içinize sinene kadar dil bilgisini halledin derim sonradan zor oluyor. Ardından bol bol sözcükte anlam sorusu çözülmeli çünkü kelime dağarcığı genişletmek gerekiyor. Ben düzenli paragraf çözemedim ama "Paragrafın Şifresi Yayınları" soru bankası var ondan paragraf çözmek çok faydalı oldu tavsiye ederim. 3 aylık bir çalışmayla Tyt Türkçede 25-30lu netlerle ulaşılacağını düşünüyorum. Bundan sonra tyt türkçe branş denemelerine geçip gün aşırı çözmek faydalı olur. Mesele kondisyon ve hız bunun için deneme kilit rol oynuyor. Kaynak Tavsiyesi:(Eklenecek) 1)Limit Dil Bilgisi Soru Bankası 2)Paragrafın Şifresi Paragraf 3)Paraf Tyt Türkçe Soru Bankası 4)Endemik Tyt Türkçe Denemeleri Tyt Sosyal:Benim ilgimi çektiği için lise boyunca sosyal derslerim iyiydi. 18,75 net yaptım bu sene dinden bir yorum sorusunu yanlış yaptım. Tarih ve coğrafya için bu kadar detay sormazlar demeden ya dershaneden ya da Youtube'dan baştan sona dinlenme + bir soru bankası tarih ve coğrafya için yeterli. Felsefe ve din için de bir soru bankası yeterli olur bence. Ardın branş denemeleri şeklinde devam edilir. Tabi sosyal okuma ve önemli noktalara değinme çok önemli. Mesela dinde Allah'ın sıfatları coğrafyada çok var ama mesela rüzgar çeşitleri. Bunları özet şeklinde oluşturmak sınava yakın zamanda çok yardımcı olur. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1) Din ve Felsefe=> 3D Yayınları Tyt Matematik: Ben bu sene 38,75 net çıkardım.Bu ders için hazır bulunuşluk çok fark ettiriyor. İşlem beceriniz ve hızınız ne kadar kuvvetliyseniz o kadar yüksek net çıkarıyorsunuz. Bunu da sene boyunca geliştirmeye çalışacaksınız. Birkaç istisna konu hariç ,bunlar da fonksiyon polinom gibi konular, konu bilgisi gerektirmeyen konular. Zaten konu bilgisi isteyen sorular genellikle bizim süre kazanacağımız çözümü daha kısa olan sorular. Bunlarda sorun yaşanıyorsa konu dinleyip soru çözülerek rahatlıkla halledilebilir. Zaten Ayt'de de lazım olacak bu konular. Diğer problem sorularında daha farklı bir yol izlememiz gerekiyor. Açıkçası ben problemlerin konu dinleyerek ya da soru bankası çözerek iyileştirilebileceğini düşünmüyorum. 3 sene boyunca 1 tane bile tyt matematik soru bankası bitiremedim. Çözdüm ama yettiğini düşündüğüm yerde bıraktım. Çünkü Türkçede de olduğu gibi matematikte de kondisyon ve hız belirleyici oluyor bunun için de deneme en önemli silahımız oluyor. Tabi deneme için yeterli hissetmezsiniz soru bankası devam edebilirsiniz ama bu faslı daha hızlı geçmek de fayda var. 25+ tyt mat netine ulaştıktan sonra eksik olduğunuz konunuz varsa onlar hariç soru bankası bırakılıp denemeye geçilmeli bence. Zaten 10 geometri onu ayrı alıcam 25+ genel net ama. Bu konuya çoğu öğretmen katılmıyor 2-3 soru bankası bitecek diyorlar ancak dershanede 2021de ilk 1000e girmiş olan arkadaşlara da sordum ve bana katıldılar. İçinize sinmezse de Arı Yayınları'nın X-Ray denemeleri var hem soru bankası gibi hem de deneme gibi. Onu tavsiye ederim. Kondisyon arttırıcı ama soru bankası formatında güzel bir kitap.Problemler fasikül de güzel olur. Hiç bitiremedim ama baya bı tanesini eşeledim. Tyt Matematik kritik bir ders her şeyini anlayamamış olabilirim spesifik sorularınızı sorabilirsiniz. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1)3D Yayınları Tyt Matematik Soru Bankası 2)Orijinal Yayınları Tyt Matematik Soru Bankası 3)Apotemi Problemler Soru Bankası 4)Toprak Problemler Soru Bankası 5)BS Problemler Soru Bankası 6)X-Ray Matematik Denemeleri 7)Endemik Tyt Matematik Denemeleri 8)BS Tyt Matematik Denemeleri 9)Sonuç Ve Sonuç Derece Tyt Matematik Denemeleri 10)Acil,345,Orijinal,3D Tyt Matematik Denemeleri 11) Rasyonel Tyt Matematik Denemeleri Tyt Geometri:Göz korkutan bir ders. Detaya girmekten korkmayın. Üçgendeki kuralları iyi öğrenin her zaman lazım oluyor, aytde bile. Matematikte olduğu gibi bunda da soru analizleri çok önemli. Mesela hangi soru tiplerinde açıortay teoremi kullanırız hangisinde dik atarız hangilerinde ikizkenarlık ararız? Bunları ders videolarında bulamazsanız. Soru çözerek ya da çözmeye çalışıp çözümünü anlayarak geliştireceğiniz beceriler. Süre olarak matematiğe göre daha hızlı ilerliyor bizi yavaşlatmasına izin vermemek gerekiyor. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1)Karekök 0 Geometri 2)Karekök Tyt Geometri Soru Bankası 3)Acil, Orijinal Tyt Geometri Soru Bankası 4)Palme Psf Geometri Kurumsal(Baya kaliteli ben çözecek fırsat bulamadım uygun fiyata satıyorum PM atabilirsiniz) Tyt Fen: Tyt'de bir sayısalcı için en kolay ders. Bu sene 16,25 net çıkardım. Denemelerde de göreceksiniz öğrencilerin en çok fullediği ders oluyor. Konular genel olarak zorlayıcı değil. Fizikte optik kaldırma kuvveti gibi birkaç konu kimyada kimya her yerde biyolojide de mitoz mayoz belki zorlayabilir. Bu dersleri iyi dinleyip her birinden bir soru bankası çözülürse çok ciddi net yükselmeleri görülür. Soru bankaları bitip branş denemelerine geçilince eksik yerler tespit edilip tekrarlar yapılır. Konu eksiği çok kalmaz. Burada konu kısmı önemli dikkatli ilerlenilmeli konularda.Çok stratejik bir yanı da olmadığından anlatacağım pek bir şey yok. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1)3D Tyt Fizik Soru Bankası 2)Orbital Tyt Kimya Soru Bankası 3)Palme Tyt Biyoloji Soru Bankası 4)Tsunami Tyt Fizik Seti(Çok bilinmiyor ama kaliteli ve öğretici) 5)Limit Tyt-Ayt Biyoloji Soru Bankası Ayt=> Ayt Matematik: 2020 ve 2022 Yks'de fullediğim bir branş. Çalışınca direkt karşılığını alabileceğiniz bir ders. 30+lı netlere iyi bir hocadan dinleyip bir soru bankası çözerek rahatlıkla ulaşılabilir. Onun üstü için bence fasikülleri geçilmeli. Orijinal ve Apotemi fasikülleri çok iyi. İkisini de çözmek faydalı olur. Zaten bu baya bir vakit alır. Sonra da denemelere geçilir. 35+ ortalama bir sınavda iyi bir çalışmayla yapılabileceğini düşünüyorum ki zaten 2020de de 2022de de bu yapıldı. Mesele 2021 gibi bir sınavda bunu yapmak. Bunun için de temel mantığı kavramak doğru bakış açısını kazanmak gerekiyor. Ayrıca sorulara karşı mücadeleci bir tavır tanınmak onlarla savaşmak lazım. O soruda bildiğin bütün yöntemleri deneyip yine de olmuyorsa çözümüne bakarak ,bir hocayla bunu yüz yüze yapmak çok daha faydalı olur, yeni bir yöntem ya da bilgi edinilir. Bu şekilde zor bir soruda bile temel çözüm teknikleriyle kolayca işin içinden çıkılabilir. Mesela 2021 Ayt'nin en zor sorusu olan polinom sorusu aslında temelinde eşitsizlik sorusu. Saf bir şekilde o eşitsizliği çoğu öğrenci çözerdi ancak bu şekilde sorulunca zor bir soruya evrildi. Aynı şekilde ızgaralı türev sorusu da. Soruda kullanılan bilgiler üst düzey değildi. Çözüm yöntemini görmek ve cesaret edip ilerlemek zorluyordu. ÖSYM dediğim gibi temel bilgileri süsleyerek zorluyor. 2022de de ikili çember sorusu. Denklemi yazınca saniyeler sürüyor ama bunu düşünmek zor olan. Bunu geliştirmenin en iyi yolu bol soru çözüp hocalarla incelemek analiz etmek tartışmak. Aynı zamanda arkadaşlarla da olur. Kitap Tavsiyesi:(Eklenecek) 1)3D,Orijinal,Acil Ayt Matematik Soru Bankası 2) Apotemi Fasikülleri 3) Orijinal Fasikülleri Ayt Fizik: Bu sene fulledim. Bunda dershane hocamın çok büyük katkısı var. Dersin ana mantığını çok iyi kavrattı. Ayrıca Ayt FKB'nin olmazsa olmazı MEB kitapları. Fizikte de bu kitaplar üzerinden ilerlenilmeli. Konuları dinleyip MEB kitabından üzerinden geçip soru bankasından da tekrar edilirse bence çok iyi oturur. Tabi bunların yetmeyeceği konular olacaktır. Bu konuları halletmek için ileride tekrar dönmek gerekecek. O zaman daha iyi anladığınızı fark edeceksiniz. MEB kitabındaki tüm soruları da çözmeye çalışın. Mesela 12.sınıf kitabında fotoelektrik olayı konusunun örnek sorularında 2021 Ayt'deki elektroskop sorusu bulunuyor. 11.sınıf kitabında 2019 Ayt'deki kondansatör bobin sorusu bulunuyor. Yine 11.sınıf kitabında 2021 Ayt'deki bilye sorusuna benzer kapı zili örneği var. Bunları ben başka kaynaklarda çok rastlamadım. Tabi bu kitaplar bilgi açısında yer yer yetersiz kalabilir. Kesinlikle detaydan korkmayın ufkunuzu genişletir hakimiyetinizi arttırır. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1)3D Ayt Fizik Soru Bankası 2)345 Ayt Fizik Soru Bankası 3) Endemik Ayt Fizik Soru Bankası 4)Yayın Denizi Pro Ayt Fizik Soru Bankası Ayt Kimya: Yks sürecinde en sevmediğim en isteksiz çalıştığım branş oldu kimya. 11.sınıfta da hep ihmal ettim 50 üstü notum yoktu. 12de baya bir toparladım. Temelde kolay bir ders ve ÖSYM temelden çok uzaklaşmıyor kimyada. Yine MEB kitapları rehberliğinde konu ilerlemesi detaylardan korkmadan özümseyerek ilerlenilmeli. 11 konularının çoğu işlemli formüllü. Bu formüller kodlayınca kolaylık sağlıyor. YouTube'da Bizim Hocalar kanalı faydalı olabilir. En başarılı bulduğum kanal bu. İyi kimya hocası zor bulunuyor. Organik kimya fasikülü faydalı olur. Özet çıkarmak çok iyi olur çünkü çok sözel bilgi var ve onlar daha çok soruluyor. Karbonun allotropları gibi kısımlar. Ayrıca kimya ve elektrik konusu önemli. Özetle kimyada tepkime yazmayı, girenler denge ürünler gibi yazabilmek gerekiyor. Bu temel bilgiler çoğu soruyu çözdürüyor. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1) BS Ayt Kimya Soru Bankası 2)Kafadengi Ayt Kimya Soru Bankası 3)Çap Kimya Fasikül Seti(Ben Kimya Ve Elektrik Fasikülünü Satıyorum) 4)Apotemi Modern Kimya Fasikül(Bu da ben de var pmden sorabilirsiniz. Ayt Biyoloji: Yks'de en sevdiğim ders kendisi. Batırdığım 2021 sınavında bile ayt biyolojiyi fulledim. Çünkü çok ilgi isteyen bir ders. Bilgilerin sık sık tazelenmesi gerekiyor. En kronik sorunu da zaten unutmak. Bana Dr.Biyoloji kanalı çok yardımcı oldu bu noktada. Dershanede işledik soru bankalarından çözdüm üzerinden süre geçince MEB kitabı ve bu YouTube kanalından tekrar çalıştım. Özet çıkardım faydalı oluyor. MEB kitabından çalışırken altını mutlaka çizin detay kısımları belirtin. Detaylara en çok girdiğiniz ders olsun. Soru çözmek hızlı olduğu için bol bol çözebilirsiniz bu avantajı iyi değerlendirin. Özellikle protein sentezi, hücresel solunum gibi konulara dikkat edin net soru gelen ve zorlanabilir konular. Kaynak Tavsiyeleri:(Eklenecek) 1)Limit Tyt-Ayt Biyoloji Soru Bankası 2)Birey Tyt-Ayt Biyoloji Soru Bankası 3)Karekök Ayt Biyoloji Soru Bankası 4)Çap Fasikülleri 5)Apotemi Fasikülleri 6)Palme Ayt Biyoloji Soru Bankası 7)Paraf Ayt Biyoloji Soru Bankası |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan6247 -- 21 Temmuz 2022; 12:4:38 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
tebrikler hocam |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Helal olsun, nereyi istiyorsun? |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
sizce ege bu sene kaçla kapatır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |