Şimdi Ara

Derece öğrencisinden YKS 2024 TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
10
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlar 2023 yılında sınava girmiş ve ilk senesinde sayısalda ham 1853 yerleştirme 2125. olarak üniversiteye yerleşmiş biri olarak bu seneki sınav serüveninizde size yardımcı olabilecek birkaç öneri ve deneyimlerimi paylaşıyorum. Öncelikle kendi durumumdan biraz bahsedeyim. 9 ve 10. sınıfım pek iyi geçtiği söylenemez çünkü malumunuz pandemi vardı ve online dersleri dinlemek yerine arkaya ayıp oyun oynamak daha cazip geliyordu. Bu yüzden özellikle 9 ve 10. sınıf yani tyt konuları benim için kötü sayılırdı. Bu iki senede iyi ki yapmışım dediğim tek olay kendime matematik ve geometri fasikülleri alıp kendi kendime öğrenerek çözmek oldu. Dersleri dinlemiyordum ama konu anlatımlı fasiküllerden mat ve geo konularında ilerledim. 11.sınıfa geldiğimde ve ilk tyt sınavına girdiğimde durumun vahim olduğunu anladım. Totalde 60 civarı net vardı ama bunları genelde türkçe ve sosyalden toplamıştım mat netim 10 netin altında fen ise berbattı. 11.sınıfın yks de başarılı olmak için önemini kavrayınca özellikle Aralık ayı civarında iyice işi ciddiye bindirip planlı çalışmalar yapmaya başladım. Aynı zamanda dershaneye de gidiyordum. Üst sınıflardan aldığım önerilerle yavaştan paragraf, problem çözmelere, ufak ufak tyt fende eksik kapatmaya başlamıştım lakin asıl önemi 11.sınıf konularına verdim ve bütün 11.sınıfı maksimum verimle iyi bir şekilde öğrendim. 11.sınıfın son TYT sınavında 84 net yaparak seneyi kapattım. Aslında bu 60 netten 84 nete çıkmamı sağlayan olay çalışmalarımdan ziyade sınavın olayını yavaştan kavrıyor olmam ve sınavdan sınava hızımı artırmam oldu. Haziranın 20'sinde artık gerçek bir yks öğrencisi olarak çalışmalara başladım. 11.sınıfı iyi öğrendiğimi düşündüğüm için yazın tyt çalışmalarının yanında 11.sınıf konularını da tekrar ettim çünkü konuları unutup yeniden çalışmak yerine düzenli tekrarını yapmak ve sorusunu çözmek daha mantıklı geliyordu. Tyt fen konularını ağustosa kadar bitirmiştim ayrıca dil bilgisi, paragraf, problem, geometride bir rutin oturtmuştum. Eylülün başında dershanenin yaptığı ilk tyt denemesinde 94 net yapmıştım. Yazın yaptığım çalışmaların faydasıydı bu. Sene boyu da 12.sınıf konularını iyi öğrenip aynı zamanda 11.sınıf ve tyt çalışmalarımı da aksatmadan tempomu giderek artırarak devam ettim. MSÜ de 103,25 net yaptım. Özellikle MSÜ den sonra neredeyse her gün deneme çözmeye çalıştım. Sonuç olarak da YKS de TYT 111.25 AYT 76.25 yaparak istediğim üniversitenin istediğim bölümüne yerleştim.


    TYT ÇALIŞMALARI, KAYNAKLAR, İZLEDİĞİM KANALLAR


    TYT aslında bir el becerisi sınavı. Konuları ne kadar iyi bilseniz de bu her zaman yeterli olmuyor. Bu bildiklerinizi kısa süre içerisinde soru üzerinde pratiğe dökmeniz de gerekiyor. 11.sınıfta Özellikle başımın belası olan ders Türkçeydi. Özellikle paragraflardan bir hayli yanlışım çıkıyordu. Bunu çözmek için paragraf çözmek yeterli değil. Bir süre belirleyip süreyle yarışmanız gerekli. Toplamda 2 paragraf kaynağı çözdüm ardından da türkçe branş denemelerine başladım. 12.sınıfın sonunda neredeyse piyasadaki bütün branş denemeleri çözmüştüm sonuç olarak da MSÜ 37-3 YKS 38-2 Türkçe geldi. Burada asıl olay el ve anlayarak okuma hızınızın artması.


    Matematik de ilk başlarda özellikle süre yüzünden yetiştiremediğim ve bu sebepten düşük netler yaptığım bir branştı. Yine bu derste de branş deneme çözmenin önemi çok fazla. 2 tane soru bankası bitirdikten sonra (ki bence 1 tane de yeterliydi) branş denemelere başladım. Yine süreyle yarışarak yaptığım için gittikçe elim ve çözme becerim hızlandı. Soru bankalarına boğulan arkadaşlarım durumu hiç düzeltemedi. Yani aslında bu işin sırrı branşlarda saklı.


    Sosyal dersi özellikle tarih ve coğrafyada ilgili olduğum bir branş ve aslında beni 12.sınıfın nisan ayına kadar da bu ilgi ve bilgi birikimi getirdi. Yanlışlarım genelde felsefeden çıkıyordu ama 15 netin altına çok düşmedim 12.sınıfta. Nisan ayında konu anlatımlı kaynak alıp bilgileri iyice öğrenip branş denemelerle pekiştirerek sınava girdim. YKS de 17-3 ile en kötü yaptığım branş buydu ama yaptığım yanlışlar bilgi ile alakalı değildi. Bu derste ne kadar bilirseniz bilin bazı yorumları yanlış yapabiliyorsunuz o artık biraz da o anki düşüncenize bağlı.


    Fen konuları öğrendikten ve biraz yorum becerisi kazandıktan sonra rahatça yapabileceğiniz bir branş. FKB nin her birinden 1 er kaynak çözdüm ardından branş denemelerle devam ettim aynı zamanda bir soru defteri oluşturup kritik sorulardaki kritik bilgileri not ettim bu da sene boyunca işimi kolaylaştırmıştı.


    TÜRKÇE:

    PARAGRAF: LİMİT KRONOMETRE, PARAF IQ PARAGRAF KİTABI

    DİL BİLGİSİ: LİMİT DİL BİLGİSİ KİTABI, 3D DİL BİLGİSİ DENEMESİ

    BRANŞ DENEME: 345, 3D, TOPRAK, PARAF, APOTEMİ, ÇAP

    KANAL: Çok video izlemedim bu derste ama Rüştü Hoca izlenebilir


    MAT:

    ORİJİNAL TYT SORU BANKASI, KAREKÖK TYT SORU BANKASI

    GEOMETRİ:

    ORİJİNAL, ACİL SORU BANKASI, ACİL GEOMETRİ DENEMESİ

    BRANŞ DENEME:

    ORİJİNAL, HIZ VE RENK, BİLGİ SARMAL, 345, 3D

    KANAL: EYÜP B, MGY


    SOSYAL: APOTEMİ KONU ANLATIMLI KİTAP, AYDIN YAYINLARI BRANŞ DENEME, APOTEMİ BRANŞ DENEME

    KANAL: COĞRAFYANIN KODLARI


    FEN:

    Bilgi Sarmal fizik soru bankası, Aydın Kimya soru bankası, Palme Biyoloji Soru Bankası

    Branş: TOPRAK, 345, APOTEMİ

    KANAL: DR BİYOLOJİ, ALTUĞ GÜNEŞ



    AYT ÇALIŞMALARI, KAYNAKLAR, KANALLAR


    AYT gerçekten emeğinizin karşılığını direkt veren bir sınav bence. Konuyu iyice analiz etmiş, sorusunu çözmüşseniz takır takır yaparsınız. AYT MAT:38-2 AYT FEN:39-1 geldi. Tavsiyem AYT sınavın zor geleceğine göre hazırlanmanız, Orta- Zor kaynakları kesinlikle taramanız olacaktır. Soru bankalarını yine bu alanda da abartmamanız gerektiğini düşünüyorum. Sürecin sonuna kadar yine soru bankası çözün lakin abartmaya gerek yok özellikle Mart ayından sonra yavaştan branşlara başlamak iyi olacaktır.


    MATEMATİK: ORİJİNAL, ACİL, BARIŞ ÇELENK, 3D SORU BANKALARI,Denemeleri

    KANALLAR: EYÜP B her açıdan sizi ilerletecektir. Yorum becerinizi artıracaktır.



    Biyoloji: Palme, Paraf Soru bankaları

    Kanallar: Dr Biyoloji sayesinde baya ilerletmiştim biyolojimi kesinlikle öneriyorum.


    Fizik: AYDIN, BİLGİ SARMAL, NİHAT BİLGİN, 3D Soru Bankaları

    KANAL: ÖZCAN AYKIN özellikle manyetizmada süperdir tavsiye ederim.


    Kimya: AYDIN, 3D, 345 Soru Bankaları

    Kanal: Görkem Şahin gayet yeterli diye düşünüyorum.


    Bu süreç kesinlikle çok inişli ve çıkışlı. Benim de düşük deneme netlerim gelince çok üzüldüğüm, çalışma isteiğimin gittiği oldu lakin dönüp baktığımda iyi ki pes etmemişim diyorum. 105+ netlere Mayıs ayı civarında gelmiştim TYT adına. Ağustos- Mayıs arası 94-105 net aralığında sıkışıp kalmıştım. Özellikle son aylarda girdiğim genel deneme koması netlerimi artıran faktör oldu.


    Umarım yararlı olur. Sormak istediğiniz soruları sorun elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Herkese başarılar..








  • up

  • zeyrq Z kullanıcısına yanıt

    Temelin sağlam değilse zor kaynak alıp moral bozmana gerek yok. Önce kolay-orta tarzda yürütüp konunun özünü kavradıktan, sorularını çözebilme becerisi kazandıktan sonra kademeli olarak zorluğu artırmanı tavsiye ederim. Ben de 60 net civarlarındayken genelde orta kaynaklar çözdüm lakin bunların sayısını çok artırmamak gerek çünkü kolay-orta kaynakların amacı konunun temel sorularını çözme becerisi kazandırmak ve kişiyi bir sonraki zorluk seviyesine hazırlamak. Soru çözme becerisi kazandıkça hafiften denemelere başlayıp ikisini bir arada götürebilirsin.

  • hocam tebrikler öncelikle. 12say Ekim ayında 65-70 bandındayım sizce 100leri görebilir miyim. bi de fkb nolcak ya 6 net yapıyorum
  • 2024 yks ye 4+4+4 sisteminin ilk girişi öğrenciler katılacak buda en az +500.000 öğrenci daha girecek demek.bu konuyu gündeme getirmemiz lazım. üniversite kontenjanlarının en az %10 arttırılması lazım.ve örneğin mühendislik taban sıralamasının da %10 arttırılarak 330.000 e çekilmesi lazım yoksa gerçekten büyük kaos olacak.üniversite sınavına girecekler ve evladı girecekler bu konuyu gündeme aldırmamız lazım.konuyu hep birlikte cimer e yazarsak daha çabuk dikkate alınacaktır

  • Şu tyt matematikte süre verseler iki saatte 35ustu yaparım benim eksiğim zamanı yetiştirememek buna çözüm olarak ne onerirsin bir de pkob de soru kaçıyor bunun için ne onerirsin
  • dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt

    Önce bi süre sorununun kaynağına bak. Hangi dersten zaman kaybediyorsan onun üzerine yoğunlaş. Eğer uzun süren direkt matematikse onun dermanı da kesinlikle deneme çözmek olarak düşünmekteyim. Bunun yanında özellikle geometri kısmı için soru tarzlarını sıklıkla görmen de işe yarayacaktır. Ben de Ekim-Kasım gibi sürede sıkıntı yaşıyordum. Bunun çözümü olarak çok sık matematik denemesi çözmeye ve süremi gittikçe azaltmaya başladım. Soruyla inatlaşmamayı da benimsemen lazım. Denemelerde bunu tecrübe ettikçe benimsiyorsun. Seni yavaşlatan soru tarzlarını fark ediyorsun. pkob konusunda da soru kaçması normal çünkü biraz sıkıntılı bir konu. Ne kadar iyi bilirsen bil bazen olmayabiliyor. Ben bu sorunu bolca soru çözümü izleyerek çözmüştüm. Çünkü konuya ilişkin farklı bir bakış açışı kazanıyorsun.





  • Guest-E1C0C7EDA G kullanıcısına yanıt

    Elbette görebilirsin. Konu eksiklerini hızlıca kapatıp branş denemelerine geçerek, burada yaptığın yanlışlara dönerek net artışı kazanabilrsin. Önemli olan detaylıca analiz etmen neden, nasıl yanlış yaptım diye. Tabi tyt ya çok yoğunlaşıp ayt yi es geçmemelisin. İkisini rölantide götürmelisin.

  • 2024 tayfa 2 kullanıcısına yanıt

    Analiz işini azaltalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.