Şimdi Ara

düşen bir asansörden zıplayarak kurtulma ihtimali (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bisiklete binip damdan atlama trolü geldi aklıma

ama olmaz sanırım sonuçta o ana kadar asansörle aynı ivmedeydin o milisaniyeler paraşüt etkisi yapmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmlerde olur arkadaşım bu bahsettiğin olay.

Şakası bir yana. Düşmeya başladığınızda Asansör ile sizde düşmeya başlarsınız. Dolayısı ile zamanını ayarlamakta zor ve Yapılmakta olan hareketi yapmaya devam edeceğinizden bu etkiye karşı tepki kuvvetiniz daha çok olmayacaktır dolayısı ile kütlenizin hareketi devam ettirme isteği (eylemsizlik) sizin düşmenize sebep olacaktır.

Bu konuda daha çok bilgi sahibi olmak için amerikan filmlerine bakınız
  • Tavana paralel dursak, ve ellerimizi bir yere sokarak çarpmadan sonra ayaklarımızın hareket etmesini sağlayacak şekilde bir serbestlik sağlasak, Hızlı çarpmadan sonra ayaklarımız hızla aşağı iner ve sırtımızı aynaların oldu kenarlara falan çarparız, o anda kollarımız kopsa bile kuvvetin çoğu sırtımızı çarparken moment oluşturup enerjiyi yutar. Dolayısı ile aşağıda ineceğinden, bacakların kırılması, kolların kopması ile en az hasarı almış oluruz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insanist

Tavana paralel dursak, ve ellerimizi bir yere sokarak çarpmadan sonra ayaklarımızın hareket etmesini sağlayacak şekilde bir serbestlik sağlasak, Hızlı çarpmadan sonra ayaklarımız hızla aşağı iner ve sırtımızı aynaların oldu kenarlara falan çarparız, o anda kollarımız kopsa bile kuvvetin çoğu sırtımızı çarparken moment oluşturup enerjiyi yutar. Dolayısı ile aşağıda ineceğinden, bacakların kırılması, kolların kopması ile en az hasarı almış oluruz diye düşünüyorum.

ölsek daha iyidi beya

• Bunu bır yarısmada sormuslardı. Ama sunu soylıyım ben bır defasında asansorde yalnızdım bı zıplayayım dedım bı sure havada asılı kaldıgımı hıssettım ama ayaklarım agrımıstı nedenını bılmıyorum

• vay bunu denemek lazım çok sokıntılı birşey olmasın ama hani depremde koşmayın falan diyolar ya kalıcı birşeyler olmasın bide
  • Bunu bir kaşif programında izlemiştim. Adamlar cansız mankeni asansöre koyup düşürdüler, yere yakınken sensörle gördürüp zıplattılar, sonuç olarak bir şey farketmedi.
  • dostum deneyi yapılmışsa garanti dir sağol
  • Kurtulamazsın, yukarıda açıklamışlar. Biraz mantık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackBurnBronn

quote:

Orijinalden alıntı: Xanthochroid

Bilim eğlencelidir!

Onda şüphe yok hocam hep şaşırtan bilgiler, bazen bizimle kafa mı buluyorlar diye düşünmeden edemiyorum

Bilimin diğer safsatalardan ayrıldığı nokta kendin deneyip gerçekliğini test edebilirsin. Uygun şartları hazırlarsan ayrı ama hazırı var diyip şu videoyu atayım, hem ayda yapılan deneyi gösteriyorlar hem de lab ortamında

• Motoru duran bir uçaktan yere 5 m kala atlamak gibi düşünün. Ancak bu imkansız. Çünkü asansörcü bir yakınım anlatmıştı halat koparsa vs. Raylar otomatik fren yapabiliyormuş.

• Bİ FLİMDE VARDI ADAM AJANDI KADIN ASANSÖRÜ PATLATIYODU KURTULUYODU ADAM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih çimen

Bİ FLİMDE VARDI ADAM AJANDI KADIN ASANSÖRÜ PATLATIYODU KURTULUYODU ADAM.
    quote:

Orijinalden alinti: fatih çimen

BI FLIMDE VARDI ADAM AJANDI KADIN ASANSÖRÜ PATLATIYODU KURTULUYODU ADAM.

mr & ms smith
  • Senin dediğin zıplayınca bizm aynı yerde kalmamız e dünyanın yerinin değişiiği için bizim dünyanın yarısını tur atammıza denk geliyo. pek güzel anlatamasamda öyle
  • Peki asansörün içinde bulunan ve uçan bir sinek için çarpma gerçekleşir mi? Yoksa sineğin teması sadece hava ile olduğu için ve asansör kapalı ortam olduğu için sinek hiçbir şey hissetmeyecek mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sen asansörün içinde hareketsiz gözüküyor olabilirsin ama öyle değilsin, asansörün düşerkenki hızına sahipsin. Bunu şu şekilde düşünebilirsin: otobüste giderken otobüsün içinde hareketsiz gözüküyorsun. Ama otobüs fren yaptığında öne doğru gidiyorsun, neden? Çünkü aslında hareketsiz değilsin, otobüsün hızıyla ilerliyorsun. Eğer otobüs bir yere çarpıp hızı bir anda 0'a inseydi (asansörün yere çarptığı an) sen otobüsün hızıyla ilerleyip aynı yere çarpacaktın.

Otobüste fren (veya çarpma) anında havaya zıplansa, asansörde olduğu gibi bir fark olmaz mı?

Bir de başka bir soru... Farzedelim saatte 30 KM sabit hızla giden bir tren ve trenin tavanında (filmlerdeki gibi) koşan bir adam var, o da trenin gidiş yönünün aksine yine saatte 30 KM hızla koşuyor. O esnada tren sabit bir engele çarpıyor. Burada nasıl bir etki sözkonusudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Sen asansörün içinde hareketsiz gözüküyor olabilirsin ama öyle değilsin, asansörün düşerkenki hızına sahipsin. Bunu şu şekilde düşünebilirsin: otobüste giderken otobüsün içinde hareketsiz gözüküyorsun. Ama otobüs fren yaptığında öne doğru gidiyorsun, neden? Çünkü aslında hareketsiz değilsin, otobüsün hızıyla ilerliyorsun. Eğer otobüs bir yere çarpıp hızı bir anda 0'a inseydi (asansörün yere çarptığı an) sen otobüsün hızıyla ilerleyip aynı yere çarpacaktın.

Otobüste fren (veya çarpma) anında havaya zıplansa, asansörde olduğu gibi bir fark olmaz mı?

Bir de başka bir soru... Farzedelim saatte 30 KM sabit hızla giden bir tren ve trenin tavanında (filmlerdeki gibi) koşan bir adam var, o da trenin gidiş yönünün aksine yine saatte 30 KM hızla koşuyor. O esnada tren sabit bir engele çarpıyor. Burada nasıl bir etki sözkonusudur?

düşen bir asansörden zıplayarak kurtulma ihtimali

düşen bir asansörden zıplayarak kurtulma ihtimali

• Böyle bir ihtimal olamaz güzel kardeşim. Kolu bacağı alırsın ele.

• @Xanthochroid

Zahmet etmişiniz...
    Otobüs eğer 20 KM/saat hız ile giderse bir şey olmaz. Trenin üstündeki adama da bir şey olmuyor. Doğru mu anlamışım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

@Xanthochroid

Zahmet etmişiniz...
    Otobüs eğer 20 KM/saat hız ile giderse bir şey olmaz. Trenin üstündeki adama da bir şey olmuyor. Doğru mu anlamışım?

Otobüs 20km/s ile giderken yukarı 20 km/s ile atlarsa 45 derecelik açıyla çapraz olarak atlamış gibi olur.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.