Şimdi Ara

düşen bir asansörden zıplayarak kurtulma ihtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir asansörde olduğunuzu düşünün asansör iplerinden koptu ve düşmeye başladı tam yere çarpacakken zıplayıp kurtulabilirmiyiz yani tam yere çarpmadan önce havaya zıplasak 50 cm zıpladık diyelim 50 cmden düşmüş mü oluruz. asansörün ağırlığı bizimkinden ağır olacağı için daha hızlı hareket edecektir. bunun için kendimizi asansöre sabitlediğimizi düşünelim çarpmadan önce kendimizi bıraksak dolaysı ile asansörde boşta kalacağız yere çarpınca bizde yacvaş mı düşmüşmüş oluruz bilen varmı

• Özel güçlerin varsa olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yere düşerken asansörün hızına sahipsin. Yere 100m/s hızla düşerken geriye 2m/s hızla atlamak gibi olur yaptığın. Sonuçta yere 98 m/s hızla çarpmış olursun.
  • Asansörün düştüğü hızla zıplayabilirsen kurtulursun sanırım
  • Xanthochroid kullanıcısına yanıt
    şimdi bir topu havaya attıkmı belirli bir yerden sonra duruyor ve yere düşmeye başlıyor durduğu anda hızı 0 ilk 1 metrede diyelimki hızı 10 biz o 1 metrede tutarsak topu daha az baskı yapmış olur bize , asansördede böyle olmazmı zıplayabildiğimizi farzediyorum hızımız 0 olur yere kısa mesafeden düşeceğimiz için fazla hızlı düşmeyiz az darbe almazmıyız bence böyle olur ama yanılıyor olabilirim daha net açıklarmısınız.
  • Eğer o an zıplayabilirsen, bu sefer de aynı hızla gelen tavana kafa atarsın.
  • caner103 kullanıcısına yanıt
    Sen asansörün içinde hareketsiz gözüküyor olabilirsin ama öyle değilsin, asansörün düşerkenki hızına sahipsin. Bunu şu şekilde düşünebilirsin: otobüste giderken otobüsün içinde hareketsiz gözüküyorsun. Ama otobüs fren yaptığında öne doğru gidiyorsun, neden? Çünkü aslında hareketsiz değilsin, otobüsün hızıyla ilerliyorsun. Eğer otobüs bir yere çarpıp hızı bir anda 0'a inseydi (asansörün yere çarptığı an) sen otobüsün hızıyla ilerleyip aynı yere çarpacaktın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanthochroid -- 7 Nisan 2014; 13:46:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet bilgi verd,i sağol varsa başka açıklamak isteyen dinlemek isterim
  • mythbusters'da bu efsaneyi denemişlerdi, sonuç olarak zıplayarak kurtulmak imkansız.
  • Böyl birşey benim de aklıma gelirdi ama daha uç noktalarda, mesela uçurumdan düşen arabadan atlamak gibi falan çok absürt şeylerdi işte atlayarak havada sılı kalmayı bırak kendimi bir köşeye sabitleyecek şekilde monte etsen bile kaç tonluk asansörün çarpma etkisi seni etkiler, yani o durumlarda pek bi hayatta kalma şansın olmayabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    izlemeliyim bölüm kaçto acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner103

izlemeliyim bölüm kaçto acaba

hatırlamıyorum ama baya oldu izleyeli yani 4 sene önce falan
  • seneler önce ilk aklıma ucurumdan bir nesnenin üstünde düşerken atlamak geldi ama şimdi asansörü anlatması daha acoklayıcı olur diye onu yazdım
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    4 senede fizik kuralları değişir ama izlemeliyim onu sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

İngilizcesi olan varsa
    http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/elevator-of-death-minimyth.htm

no speak english
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner103

seneler önce ilk aklıma ucurumdan bir nesnenin üstünde düşerken atlamak geldi ama şimdi asansörü anlatması daha acoklayıcı olur diye onu yazdım

Yüksek bir yerden yere düşen bizden daha ağır bir nesne üzerindeyken yere yakın bir noktada bunu bıraksak ve onun aşağı doğru bizden daha hızlı inişinin meydana getirdiği yukarı yönlü tirbülanslar acaba düşümüzü hafifletir mi diye düşünüyordüm bazen bazen hayalgücümün sınırsızlığı beni endişelendiriyor Allahtan elime uygulamalı fırsatlar geçmiyor

neyse ben ticaret çalışmaya devam edim en iyisi, ama anlattığım şeyin yapılabilirliğini merak etmiyor değilim belki ekstra birkaç mekanizmayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0299B8CF8 -- 7 Nisan 2014; 18:31:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• intihara meyilli birini bulup gerekli ortamı sağladıktan sonra kendimizi tatmin edebiliriz
  • Serbest düşmede ağırlık önemli değildir. Daha ağır bir nesne daha hızlı düşmez, yerçekimi ivmesi hepsine eşit etki eder.
  • Zıplamak yerine dizleri bükmek daha doğru olabilir. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.