Şimdi Ara

düşen bir asansörden zıplayarak kurtulma ihtimali (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asansörün düşme hızından daha hızlı kendini fırlatmalısın. Bu pek mümkün olmadığından düşen bir asansörde zıplayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner103

intihara meyilli birini bulup gerekli ortamı sağladıktan sonra kendimizi tatmin edebiliriz

Ortamı hazırlayın ben gelirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki asansörün üst kısmında tutunacak yer var diyelim oraya tutunup ayaklarımızı yerden kestik. Bu durumda asansör yere çarptığında bize ne olur? Ellerin pert olacağından eminim ama ayaklara bir şey olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanthochroid

Serbest düşmede ağırlık önemli değildir. Daha ağır bir nesne daha hızlı düşmez, yerçekimi ivmesi hepsine eşit etki eder.

Valla ben eski toprak bir eşit ağırlıkçıyım hocam o yüzden soruyorum serbest düşme bildiğimiz düşme mi oluyor şimdi, uçurumdan aşağı düşen arabayla aynı hızda mı yere doğru yol alırız, yere düşme hızımız aynıysa çarpma hızımızda mı aynı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackBurnBronn

quote:

Serbest düşmede ağırlık önemli değildir. Daha ağır bir nesne daha hızlı düşmez, yerçekimi ivmesi hepsine eşit etki eder.

Valla ben eski toprak bir eşit ağırlıkçıyım hocam o yüzden soruyorum serbest düşme bildiğimiz düşme mi oluyor şimdi, uçurumdan aşağı düşen arabayla aynı hızda mı yere doğru yol alırız, yere düşme hızımız aynıysa çarpma hızımızda mı aynı olur

Evet. Sürtünmesiz ortamda aynı anda yere düşersiniz ve hızlarınız aynı olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlackBurnBronn

quote:

Evet. Sürtünmesiz ortamda aynı anda yere düşersiniz ve hızlarınız aynı olur.

hmmm vay canına, bilimle çok ters düşüyorum nedense, en son dolaba konulan kaynar suyun soğuk sudan daha hızlı donduğunu söylediklerinde bu kadar şaşırmıştım

• Duvara hizla toslayan bir aracta kendinizi geri itmenizle ayni etkiyi yaratir. Eylemsizlik prensibi.
  • Bilim eğlencelidir!
  • quote:

Bilim eğlencelidir!

Onda şüphe yok hocam hep şaşırtan bilgiler, bazen bizimle kafa mı buluyorlar diye düşünmeden edemiyorum

• quote:

Sen asansörün içinde hareketsiz gözüküyor olabilirsin ama öyle değilsin, asansörün düşerkenki hızına sahipsin. Bunu şu şekilde düşünebilirsin: otobüste giderken otobüsün içinde hareketsiz gözüküyorsun. Ama otobüs fren yaptığında öne doğru gidiyorsun, neden? Çünkü aslında hareketsiz değilsin, otobüsün hızıyla ilerliyorsun. Eğer otobüs bir yere çarpıp hızı bir anda 0'a inseydi (asansörün yere çarptığı an) sen otobüsün hızıyla ilerleyip aynı yere çarpacaktın.

Guzel örnek olmus hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bunu pembe panterin çizgi filminde görmüştüm düşün yani sadece çizgi filmde oluyor :)
  • quote:

Sen yere düşerken asansörün hızına sahipsin. Yere 100m/s hızla düşerken geriye 2m/s hızla atlamak gibi olur yaptığın. Sonuçta yere 98 m/s hızla çarpmış olursun.

bu ne kadar saçma bir yorumdur böyle.
    asansöre 200 kg içindeki kişiye 70 kg dersek. asansör düştüğü anda yere doğru 270.g kuvveti ile yere çakılmaya başlar. sen yukarıya doğru 270.g den fazla kuvvet uygulamalısın ki zıplaya bilesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan 3

quote:

Sen yere düşerken asansörün hızına sahipsin. Yere 100m/s hızla düşerken geriye 2m/s hızla atlamak gibi olur yaptığın. Sonuçta yere 98 m/s hızla çarpmış olursun.

asansöre 200 kg içindeki kişiye 70 kg dersek. asansör düştüğü anda yere doğru 270.g kuvveti ile yere çakılmaya başlar. sen yukarıya doğru 270.g den fazla kuvvet uygulamalısın ki zıplaya bilesin.

Sabit hızla örnek verdim, arkadaşın kafası fazla karışmasın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: caner103

intihara meyilli birini bulup gerekli ortamı sağladıktan sonra kendimizi tatmin edebiliriz

Ortamı hazırlayın ben gelirim

antalya falezleri çok yüksek olmasada uygun gibi kurtulan olursa yüzer bari

• Rahmetli Özal mıydı neydi veya bir başbakan kutulmuştu diye aklımda kaldı ama 2. katta kopmuştu yani 2 kat aşağı düşmüştü.
  • ILKERATLIILKER I kullanıcısına yanıt
    yok benim dediğim normal şartlar altında kurtulmayacak kadar yüksekten düşmek
  • Referansın asansöre göredir.yani aynı hıza sahipsin istediğin kadar zıpla değişmez

• quote:

quote:

quote:

dostum olsun yine yanlış. bi insan 100 m/sn ile yere düşüyor ise yer çekimi yok demektir dolayısı ile ivme de yoktur. ivmenin olmaması kuvvetinde olmadığını gösterir. arkadaşın yer çekimsiz ortamda asansöre bineceğini sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Peki asansörün üst kısmında tutunacak yer var diyelim oraya tutunup ayaklarımızı yerden kestik. Bu durumda asansör yere çarptığında bize ne olur? Ellerin pert olacağından eminim ama ayaklara bir şey olur mu?

Bence düşen bir asansörde yapılacak en mantıklı iş olur. Yere çarpma esnasında oluşacak hasar verici enerjiyi kollara ve bacaklara bölüştürmüş olursun.

Düşme esnasında kazanılan kinetik enerjinin çarpma esnasında dokular tarafından absorbe edilmesi buradaki esas sorun. Bu absorbsiyon asansörde olduğu gibi insan vücudunda da deformasyona sebep olur ve bu hayati risk oluşturur. Ayak üstü düşmede bacak ve omurgada kırıklar oluşur. Sırtüstü Yatar pozisyonda enerji geniş bir alana yayılacağından vücutta oluşabilecek hasar riski en aza iner. Asansörün tavanında tutunabilecek yer var ise barfiks hareketi yapılabilir. Çarpma esnasında kol kasları enerjinin bir kısmını alır. Yere düşünce de bir yaylanma hareketi ile olay hasarsız atlatılabilir.

Asansörde zıplamak bir işe yaramaz. Aynı hızla yere çakılırsın. Zaten daha önce de söylediğim gibi düşen bir asansörde zıplamak imkansız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum olsun yine yanlış. bi insan 100 m/sn ile yere düşüyor ise yer çekimi yok demektir dolayısı ile ivme de yoktur. ivmenin olmaması kuvvetinde olmadığını gösterir. arkadaşın yer çekimsiz ortamda asansöre bineceğini sanmıyorum

Düşen bir nesnenin ivmeli hareket yapacağını biliyorum. Arkadaşa böyle bir şeyin mümkün olmadığını basitçe anlatmak için sabit hızlı örnek verdim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.