Şimdi Ara

Dürüst bilgisayar tamircisi nasıl bulunur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sektör öyle lanet ki , adamlar işini hakkıyla yapmıyor. Aynı kombi tamiri için gelip de eskimiş conta için bile kartı söküp götüren teknik servisler gibi..

Elimde 2 adet arızalı notebook var birisi normal birisi gaming.

Gerçekten dürüst işini Allah korkusu ile yapan bir tamirci bulsam ikisini de direk götürüp teslim edeceğim. Ama işte öyle aradığım özellikte tamirci yok.. hepsi mi yalancı olur hepsi mi paragöz olur...

Sizlerden yardım bekliyorum bu konuda . Teşekkür ederim şimdiden..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• benim bi önerim olamayacak ama yer belirtseniz tavsiyeler ona göre yapılabilir.

anakarta müdahale gerekiyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horozcu yavuz abi

benim bi önerim olamayacak ama yer belirtseniz tavsiyeler ona göre yapılabilir.

anakarta müdahale gerekiyor sanırım.
    Evet ikisinde de anakarta müdahale gerekiyor yer İstanbul

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Laptop anakartinda sorun varsa gerçekten işin zor. Çünkü arızanın bulunması ve tamiri sıkıntılı ve uzun bir süreç. Tabi işini doğru yapan biri olursa. Anakartta ki arızaların tam ne ildgi bilinse yaptırmanız daha kolay olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slim_dante

Hocam merhaba. Laptop anakartinda sorun varsa gerçekten işin zor. Çünkü arızanın bulunması ve tamiri sıkıntılı ve uzun bir süreç. Tabi işini doğru yapan biri olursa. Anakartta ki arızaların tam ne ildgi bilinse yaptırmanız daha kolay olurdu.
    Birisine işçilik lazım , kopan yol var 1 mm kadar , ikinci bilgisayarda da elektrik gidip gelmesi sonucu açılmama durumu var

İkinci bilgisayar için söyleyebileceğim sorunun kaynagi anakartta kkvherhangi bir birleşen olabilirm tümleşik anakartsa eğer işlemci bile bozulmus olabilir. Yada aksine çok basit bir arıza da olabilir.

• quote:

İkinci bilgisayar için söyleyebileceğim sorunun kaynagi anakartta kkvherhangi bir birleşen olabilirm tümleşik anakartsa eğer işlemci bile bozulmus olabilir. Yada aksine çok basit bir arıza da olabilir.
    İşte hocam mesele orda zaten. Tamam elbette bu iş tecrübe bilgi ve birçok deneyim ister ama mesela bir diyot değişimi için de 1000 lira vermek istemiyorum. İşlemciye kadar geldiğini sanmam 2016 model bilgisayar , o kadar koruma devresi vardır herhalde.. giriş mosfetlerinde sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bana gelen Lenovo bilgisayar vardı o da 3 4 senelik daha. Tümleşik anakart modellerinden. Kullanan kişi bilgisayarın bir anda kapandığını ve bir daha açılmadığı söyledi. İnceleme sonunda işlemci kaynaklı çıktı sorun. :) O yüzden dedim ucu işlemciye kadar uzanabilir diye :)

• quote:

Bana gelen Lenovo bilgisayar vardı o da 3 4 senelik daha. Tümleşik anakart modellerinden. Kullanan kişi bilgisayarın bir anda kapandığını ve bir daha açılmadığı söyledi. İnceleme sonunda işlemci kaynaklı çıktı sorun. :) O yüzden dedim ucu işlemciye kadar uzanabilir diye :)
    Doğrudur hocam ben tahmin yürüttüm sadece :D

Siz ne ile meşgulsunuz

Bilgisayar teknik servisiyim hocam :)

• quote:

Bilgisayar teknik servisiyim hocam :)
    Hocam sen benim aradığım kriterde değil misin ki kahkaha attım valla...

Hangi şehirdesin

Uşak tayim ben hocam

• minimum 10yıldır merkezi yerdeki işyerinde yoğun çalışan bilgisayarcılara git sağlam para alırlar,sıranı beklersin ama iyi iş yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Kasım 2019; 23:46:23 >
  • Hocam bilgisayarı teslim edeceğin kişilerin çoğu senden daha fazla bilgili olmuyor genelde.Hiç unutmam bundan on yıl önce kadar bilgisayarım çökmüştü.Format nasıl atılır vs biliyordum fakat işi sağlama almak için bilgisayarcıya götürmüştüm.Adam sözde format atıp bana geri vermişti.Eve döndüğümde bir bakarım adam doğru dürüst format atmayı bile becerememiş.Nasıl beceremediyse bilgisayar hem format atılmış gibiydi hem de atılmamış gibiydi.Formatta normalde herşey silinir fakat bunda bazı dosyalar silinmiş bazıları ise olduğu gibi duruyordu.Bazı programlar çalışıyor bazılarıysa çalışmıyordu.Üstüne bilgisayar sürekli reset atıp durunca ''yapacağınız işi'' deyip oturdum kendim format attım bilgisayar kendine geldi.O günden sonra bir daha bilgisayarcıların önünden bile geçmedim.

Dahası birkaç yıl önce telefonumu düşürüp erkanını kırmıştım.Telefoncuları dolaştım hepsi aşırı pahalı geldi.Yani ekranı yaptıracağıma erkanı yaptırma parasının üstüne birkaç yüz lira daha koyar yenisini alırdım.Bunun yerine internet üzerinden telefona ait yeni bir ekran sipariş ettim sonra videoları izleyerek evdeki kendi imkanlarımla telefonla ekranın ayırıp yeni ekranı monte etmiştim.Uzun sürmüştü fakat hem işi öğrenmiş hem de daha hesaplı gelmişti.

Size tavsiyem acil bir durumunuz yoksa sorunu kendiniz araştırıp bulmaya ve çözmeye çalışın.Günümüzde teknoloji ile ilgilenen esnafların çoğunun emin olun bilgisi sizden fazla değil.Onlarda deneme yanılma yoluyla yapmaya çalışıyorlar.Üstüne bir de çok çok fazla para talep ediyorlar.Paranızla rezil olacağınıza kendiniz yapmaya çalışın daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 1 Aralık 2019; 0:11:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Hocam bilgisayarı teslim edeceğin kişilerin çoğu senden daha fazla bilgili olmuyor genelde.Hiç unutmam bundan on yıl önce kadar bilgisayarım çökmüştü.Format nasıl atılır vs biliyordum fakat işi sağlama almak için bilgisayarcıya götürmüştüm.Adam sözde format atıp bana geri vermişti.Eve döndüğümde bir bakarım adam doğru dürüst format atmayı bile becerememiş.Nasıl beceremediyse bilgisayar hem format atılmış gibiydi hem de atılmamış gibiydi.Formatta normalde herşey silinir fakat bunda bazı dosyalar silinmiş bazıları ise olduğu gibi duruyordu.Bazı programlar çalışıyor bazılarıysa çalışmıyordu.Üstüne bilgisayar sürekli reset atıp durunca ''yapacağınız işi'' deyip oturdum kendim format attım bilgisayar kendine geldi.O günden sonra bir daha bilgisayarcıların önünden bile geçmedim.

Dahası birkaç yıl önce telefonumu düşürüp erkanını kırmıştım.Telefoncuları dolaştım hepsi aşırı pahalı geldi.Yani ekranı yaptıracağıma erkanı yaptırma parasının üstüne birkaç yüz lira daha koyar yenisini alırdım.Bunun yerine internet üzerinden telefona ait yeni bir ekran sipariş ettim sonra videoları izleyerek evdeki kendi imkanlarımla telefonla ekranın ayırıp yeni ekranı monte etmiştim.Uzun sürmüştü fakat hem işi öğrenmiş hem de daha hesaplı gelmişti.

Size tavsiyem acil bir durumunuz yoksa sorunu kendiniz araştırıp bulmaya ve çözmeye çalışın.Günümüzde teknoloji ile ilgilenen esnafların çoğunun emin olun bilgisi sizden fazla değil.Onlarda deneme yanılma yoluyla yapmaya çalışıyorlar.Üstüne bir de çok çok fazla para talep ediyorlar.Paranızla rezil olacağınıza kendiniz yapmaya çalışın daha iyi...
    Valla hocam bütün duygularıma tercüman olmuşsun işte iyi hoş ama bu anakart tamiri biraz beni aşıyor. İşi çok iyi bilen ustalar var ama onları bulabilmek samanlıkta iğne bulmaktan 100 misli daha zor. En kötü kendim yapmaya çalışacağım ama ne bileyim insan korkmuyor değil. Belki bu forumdan daha önce bilgisayarını götüren olmuştur , memnun kalmıştır diye konu açmak İstedim.

Keşke bu işler format atmak,. Sistem toplamak kadar kolay olsa. Tamam multimetre de kullanabiliyorum. En kral lehimi de yapabilirim ama ... ???...

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için ....

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Valla hocam bütün duygularıma tercüman olmuşsun işte iyi hoş ama bu anakart tamiri biraz beni aşıyor. İşi çok iyi bilen ustalar var ama onları bulabilmek samanlıkta iğne bulmaktan 100 misli daha zor. En kötü kendim yapmaya çalışacağım ama ne bileyim insan korkmuyor değil. Belki bu forumdan daha önce bilgisayarını götüren olmuştur , memnun kalmıştır diye konu açmak İstedim.

Keşke bu işler format atmak,. Sistem toplamak kadar kolay olsa. Tamam multimetre de kullanabiliyorum. En kral lehimi de yapabilirim ama ... ???...

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için ....

Alıntıları Göster
    bu arkadaşlara b sor youtubede takip ediyorum gayet düzgün konuşuyorlar.

teknik takip diye kanalları var

ADRES :kocasinan merke mah site1sokak no:4/b bahçelievler istanbul
    TEL:0212 550 48 67
    0541 324 89 04

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bu arkadaşlara b sor youtubede takip ediyorum gayet düzgün konuşuyorlar.

teknik takip diye kanalları var

ADRES :kocasinan merke mah site1sokak no:4/b bahçelievler istanbul
    TEL:0212 550 48 67
    0541 324 89 04

Alıntıları Göster
    Orayı biliyorum. Bir sürü kötü yorum okudum. Memnun kalmayan bir dünya insan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Orayı biliyorum. Bir sürü kötü yorum okudum. Memnun kalmayan bir dünya insan var.

Alıntıları Göster
    ben hiç iş yaptırmadım ama yorumlara bakmamak lazım.
    yada yorumla karar vermemek lazım tabi yinede sen bilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.