Şimdi Ara

Durduk yere kapanma ve aşırı fps drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durduk yere kapanma ve aşırı fps drop sorunu
    İşlemci : amd fx 8320 Ekran kartı: saphire hd7950 Güç kaynağı: 700w Anakart: Asus msa97 r2
    Selamlar arkadaşlar. 5 yıllık bir pc ye sahibim. Uzun süredir oyun oynamıyordum. Dün gireyim dedim, girmez olaydım. Oyun shadow of mordor. Ultra ayarlarda normal bir anda 45 fps in altına düşmüyor fakat daha oyunda 2 adım atar atmaz pc kapanıyor. Sıcaklıklar 50 nin altında. Olay günlüğünde ise yukarıda resmini koyduğum şey yazıyor. Ekran kartı belleğini takip ediyorum. Oyunda iken sürekli %99 genelde. bazense birden %50 lere düşüp tekrar çıkıyor %99 a. Oyun ayarları normalde ise fps 60 üstü, kapanma sorunu hala devam ediyor. fakat anında değil 2-3 dk sonra kapanıyor. Bir de oyun esnasında 2 sn de bir fps drop oluyor. Bu sistemin bu oyunu normal ayarlarda kaldıramaması imkansız zaten fps 60. Anlamıyorum neden kaynaklı bu ? Anakartta veya güç kaynağında mı bir sıkıntı var? 5 yıllık sistem. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Shadow of mordor da dediğin sorun bendede olmuştu, fps 80 lerde iken birden 40 lara düşüyordu. Bilgisayarın içini açtım iyi bir şekilde temizledim sorunum düzeldi sende deneyebilirsin bilgisayarı temizlemeyi, eğer termal macun 1 yıldan uzun bir süre yenilenmemiş ise bir yerden termal macun bulup işlemciye sür yararını görürsün. Bu arada benim bilgisayarımın da sıcaklık problemi yoktu bilgisayarın içini temizlemende fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenikq -- 30 Temmuz 2017; 16:29:39 >
  • Dediklerini yaptın fakat hala kapanma sorunu devam ediyor
  • O zaman donanımsal sorun olabilir fikrim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende donanımsal diye tahmin ediyorum. Sanırsam güç kaynağı değiştirmek zorunda kalacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.