Şimdi Ara

Dünyanın En zor Ve Cevabı En Basit Zeka Sorusu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
21
Favori
102.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ölen arkadaşın kolunda bir saat vardır ve bu saat dijitaldir, her saat başı çalıyordur, saat 03.00 olduğundan saat çalar ve eleman uyanır direk yatağın altına bakar ve arkadaşını ölü bulur
  • Ayna camdan daha çok yansıtır ışığı. Duvar saatinin yoldan geçen kamyon farının ışığını (perde yok farz ediyoruz) yatağın altına yansıtması olası ama ışık çok çok zayıf olur.

Cevap: Soruda kamyonun saat 03:00'te geçtiği yazıyor ama duvardaki saatin kaçı gösterdiği yazmıyor. Eleman da saatin bozuk olduğunu biliyor ve uyanınca gerçek saatin kaç olduğunu öğrenmek için yere koyduğu saatine bakmak üzere yataktan aşağı doğru eğiliyor.

Tabi burada asıl sorulması gereken; duvardaki saatin camından yansıyan far ışığına uyanan birisi, yatağının altına bir ceset getirilip koyulduğunda nasıl manda gibi uyanmadan yatabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baydar94

Arkadaşım zaten cevabı verdim neyin kafası bu

Eğer böyle bir soruyu biri bir tarafından uydurmadıysa o cevap saçma.

Duvardaki saatle alakası yok olayın. Duvardaki saat olmasaydı da yatağın altına bakmış olurdu, saat 3 değil 2 olsaydı da yatağın altına bakmış olurdu.

İpuçlarını kullanmak zorunlu değilse de milyon tane cevap çıkabilir ortaya, konuda görüldüğü üzere.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soru tam olarak böyle değildi galiba.
    Bu soruyu CIA e mi FBI a girerken dikkat sorusu diye soruyorlardı diye biliyorum.

Abi zaten böyle soruların birden fazla cevabı olabiliyor. Ama adam kendi bildiği cevabı istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 9 Kasım 2013; 15:18:34 >
  • Ranzada yatıyolardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baydar94 B kullanıcısına yanıt
    ölen adamın kolunda saat vardır ve onada 03:00 e ölen adamı öldüren adamlar kurmuştur ve adamın kolundaki alarım çalar yatakta yatan adamın daha çabuk uyanması için ise öldüren adamlar kamyonun farıyla saate tutarlarki adam daha çabuk uyansın uyandığında saatin alarımını duyar ve alta bakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kumtanesi2005

ölen adamın kolunda saat vardır ve onada 03:00 e ölen adamı öldüren adamlar kurmuştur ve adamın kolundaki alarım çalar yatakta yatan adamın daha çabuk uyanması için ise öldüren adamlar kamyonun farıyla saate tutarlarki adam daha çabuk uyansın uyandığında saatin alarımını duyar ve alta bakar

bravo sherlock

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu lise 1'deyken kimya hocam sormuştu ve derste verdiğim cevap sonrasında doğru cevabı haftaya söyleyeceğini söylemişti, haftaya ben okula gitmemiştim ve soru lise sonda aklıma geldiğinde hocaya sordum ve cevabımın doğru olduğunu söylemişti... Saat diğer arkadaşının yatağının altında olduğu için duvara yansıyan gölge o şekilde oluyor. Yani açıklayamadım ama Saat yatağın altında olduğu için duvara yerden çapraz şekilde gölge yansıyor ve eleman uyanınca saatin orada ne işi var diye yatağın altına bakıyor vee

Konu da oldukça eski ama olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitfield -- 22 Kasım 2014; 23:14:08 >

• Cidden ölmüşmü ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eleman uyanır lan saat kaç oldu acaba bizim abaza geldimi ki der saate bakar saatin bozuk olduğunu hatırlar sonra gelip gelmediğini kontrol amaçlı yatağın altına bakar ve geberik olmuş arkadaşını görür
  • Bence saate ışık yansıdıgı için adam uyandı saat zaten yanlış dıye bakmadı ve elbısesını yada çorabını giymek için yatagın altına dogru baktı ve cesedi gördü
  • duvarda kanla yazılı yazı vardır "ışıkları açmassan sevinirim, arkadaşın yatağın altında" diye. kamyonun farları duvara vurunca cocuk bunu okur ve yatağın altına bakar
  • Baydar94 B kullanıcısına yanıt
    Normalde saat yatağın altındaymış, duvarda yokmuş farlar duvara yansıyıp duvardaki saati görünce bu saatin yatağın altında olması gerektiğini düşünüp bir bakmış ki arkadaşı orada neden arkadaşı orada ikisini beraber koyamayacağı için saati çıkarıp arkadaşını koymuş saatide duvara asmış

Mantıklı aslında yatağın altından saati çıkarmak ne yapsın kızı mı assın duvara
  • Hah çok basit çünkü arkadaşlar RANZAda yatmaktadır...
  • Başlığı okudum ve konuyu açanı bloklamak için girdim konuya.

İşimi gördüm çıkıyorum.

• Because of the Eşşeen .kinden dolayı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.