Zonguldak'ın Devrek İlçe Belediyesi'nde 22 yıldır çeşitli bölümlerde çalışan Mesut Göktepe (43), 3 aydır da itfaiyede çalışıyor. Göktepe, yangın söndürmek amacıyla arabaya binerken ve yangına müdahale ederken zorluklar yaşamasına rağmen 3 ay önce atandığı yeni görevini severek yaptığını söyledi.
Emekliliğine 4 yıl kalan ve 18 yıldır evli olan Mesut Göktepe, kısa boyuna ve ilerlemiş yaşına rağmen her zaman azimli olduğunu belirterek, "Kısa boylu olmanın dezavantajlarını tüm hayatta olduğu gibi işyerinde de yaşıyorum. Yaşamın her safhasında benim gibi kısa boylu insanların başına gelebilecek birçok olay var. Yüksek araçlara binerken zorlanıyorum. ATM'lerden para çekerken yardım etmesi için tanıdık insan arıyorum. Daha önce Su İşleri Amirliği'nde sayaç memurluğu yaptım. O zaman da su açma işinde abone plakalarını ev sahiplerine çaktırıyordum ya da yanımda götürdüğüm bir arkadaşa yaptırıyordum. 3 ay önce itfaiyeye atandım. Yangın ihbarlarına da gidiyorum. Böyle zamanlarda arabaya binerken zor oluyor. Hortumu tutarken tazyikli su beni havaya fırlatıyor. Ama mesleğimi çok seviyorum. Mesai arkadaşlarım, amirlerim ve Belediye Başkanımız Özcan Ulupınar, boyum kısa diye beni hiçbir zaman dışlamadılar" şeklinde konuştu.
Kendisi gibi kısa boylu insanların sayısının bir hayli fazla olduğunu ancak buna rağmen, hiçbir kurumun yaşamlarını kolaylaştıracak bir girişimde bulunmadığını da söyleyen Göktepe, "Biz hiç dikkate alınmıyoruz. Sürekli unutuluyoruz. Birçok şeye ulaşamıyoruz, boyumuz yetişmiyor. Bugünkü standartlarda çoğu şeyleri kullanamıyoruz" diye konuştu.
İyi de, adamın boyu ne kadarmış onu anlamadık
helal olsun hemşoma boyu küçük ama marifeti büyük
helal olsun da. Allah muhafaza bi yangında "abi benim boyum kısa. 1. kat olsa söndüreyim ama 3. kata başka arkadaş bakıyo. o da yıllık izne çıktı. hele bi bina yansın, 1. kat seviyesine gelsin. o zaman bakarız" derse ne diycen.
quote:
Orjinalden alıntı: Raskolnikov
helal olsun hemşoma boyu küçük ama marifeti büyük
quote:
Orjinalden alıntı: C4_1400
helal olsun da. Allah muhafaza bi yangında "abi benim boyum kısa. 1. kat olsa söndüreyim ama 3. kata başka arkadaş bakıyo. o da yıllık izne çıktı. hele bi bina yansın, 1. kat seviyesine gelsin. o zaman bakarız" derse ne diycen.