< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bir tarafta kanıtlarla beslenen bilim diğer tarafta kanıt sunsak herkes inanır sınav bu sınav diyen bir din. Benim fikrimin kanıtsiz masallara inanmakla alakası yok.
Konudan alakasız şeyler söylüyorsunuz. Ben neden evrimi reddediyorsunuz kanıtıniz ne diyorum siz kerhane diyorsunuz. Evrim hakkımda tek bir makale bile okuduğunuzu düşünmüyorum. Sağdan soldan evrim suduuuur evrim buduuur kalemin bile yaratıcısı varsaaaa koca evrenin niye yooook tarzı mantıktan uzak yazılar okuyup bilimin karşısına çıkıyorsunuz. Yapmayın. |
bu sorular tabi sürer gider de ben bir iki bişey sorayım müsadeniz olursa.
tahsiliniz nedir ? ihtisasınız nedir ? hangi kurumlarda ne görevler üstlendiniz ? hangi kitapları yazdınız ? nerelerde konferans verdiniz ? sizin bakteriler insanlar canlılık hakkında görüşlerinizi neden dikkate alalım ? şu söylediklerinize bakarak kedicikzadelerden farkınızı görmek zor. evrimi a9 tvden mi öğrendiniz yoksa bizzat hocaefendiden mi ? derdim sizi şahsen hedef almak değil. hiçbirine cevap vermeyin. ben sadece dışardan nasıl göründüğünüzü ifade etmeye çalıştım. birisine ben allaha inanmıyorum desem, gelen ilk soru istisnasız evreni/dünyayı kim yarattı oluyor. buna sadece gülebiliriz. mesele tanrıyı aradan çıkartıp gerçeği bulmak, bir başka tanrıyı yerine koymak değil. bu forumda meşhur evrim karşıtlarının kullandığı hz.doğal seleksiyon darwin dini gibi ifadeler var. evrimcilerin derdi islama veya tanrıya düşmanlık değil. inanan yine inanır 2018 yılında inanç özgürlüğünü tartışacak değiliz. ancak gerçeklerin er yada geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. dinler karşısında dursa bile. |
Birinci madde için verdiğiniz argümanlar hiçbir şey söylemiyor. Amfibi canlıları hiç mi duymadınız? Mesela kurbağa.
İkinci maddedeki olayları nereden biliyoruz? Çünkü akla ve mantığa uygun. Kara tabakalarını kronolojik olarak tasnif ediyorsunuz ve bu size basitten karmaşığa doğru bir süreci tüm açıklığıyla gösteriyor. Bu size tahmin gücü de sağlıyor. Bu tarihlemeler arasında, şu gibi mekanlarda şöyle bir canlı yaşamış olması gerekiyor diyorsunuz; gidip araştırdığınızda eğer ki fosilleşme gerçekleştiyse aradığınızı buluyorsunuz. Tiktaalik'in öyküsü böyledir mesela. Neil Shubin'in kendi yazdıklarını okuyabilirsiniz. Ayrıca evrime "tesadüf diyor ya" diye karşı çıkarken tüm bu türlerin varlığını tesadüfe bağlamak da biraz komik oluyor esasen. Ki bu olayları genetik deneylerle kanıtlayabilmek de mümkün. Ağzınız açık kalmasın. Bilim dünyasında dediğiniz türden kabul gören hiçbir makale yok. Akıllı tasarım denen olay tamamen saçmalıktan ibaret, hiçbir şeyi açıklayan bir şey değil. Ki başlı başına Tanrı fikrini hakaret olan bir fikir. Mesela Francis Collins'e bakınız, Theodosius Dobzhansky'e bakınız, Francisco Ayala'ya bakınız, Kenneth Miller'a bakınız; bu isimler dindar olmalarına rağmen akıllı tasarım denen garabete karşı çıkan bilim insanlarıdır. Çünkü neyin ne olduğunu deneyimleyerek görmüşlerdir. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 1 Eylül 2018; 0:1:51 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 1 Eylül 2018; 0:11:26 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 1 Eylül 2018; 0:17:41 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|