Şimdi Ara

Dünyanın en iyi üniversiteleri ve evrim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
8.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Allah bir anda yaraattigini soylemiyor yine bir bilgi yanlisiyla geliyorsun. 7 gunde yarattim ifadesini kullaniyor. 7 arapcada sayi olarak kullanilabildigi gibi "fazla, sayica cok" anlamlarinda da kullanilir. Bu ayette de asikardir ki evrenin cok sayida gunde yaratildigindan bahsediliyor. Kuran'in vazifesi insanlara bilim ogretmek degil. Bu ayetlerde de amaci bilimsel veri vermek degil zaten. Bu kitap insanlar icin rehber, ogut ve kurallar kitabidir. Bilimsel bilgi vermek gibi bir iddiasi, amaci yoktur. Tabi ki bu ayetlerden bazi bilimsel gercekleri biz cikariyoruz. Yuzyillar once yazilan bir kitapta, daha yeni kesfedilen bir bilgiyle ilgili ipuclari olabiliyor. Buna ister inanin, isterseniz ayetler o yone cekilmis diyin. Sonuc olarak bilimle celisen bir nokta yok. Oldugunu iddaa ediyorsaniz ayeti ve celistigi bilimsel veriyi buraya atmanizi rica ediyorum.

    Ayrica kuran, her sey degisimle meydana gelmedi demiyor. Camurdan yarattim dedi diye direkt camur insana donustu anlami cikmaz. Hammaddesinin camur yani su ve toprak oldugu anlami cikar. Mesela bir masa tahtadan yapildi dendiginde, tahtanin cesitli sureclerden gectikten sonra masa halini aldigini anlariz. Tahta bir anda masaya donusmez. Ayni sekilde camurdan yapildiysak, bunun belli sureclerden gecerek oldugu anlami cikar. Canliligin baslangici ile ilgili modern teoriler arasinda da; ilk canlilarin su ve organik molekullerin bulundugu yerlerde ortaya ciktigini savunan teoriler vardir. Zaten tum canlilarin ortak ozelligi su ve organik molekul kullanmasidir. Yani su ve toprak = camur canliligin ham maddesidir. Bu cesitli sureclerden gecmistir. Bu sureci bilmiyoruz. Cesitli teoriler var. Mesela ilk prokaryot ve tek hucreli bir canli olusmus, daha sonra surec icinde evrilerek bitkiler, hayvanlar vb. olusmus olabilir. Tum bunlarin kuran ile celisen hic bir noktasi yok. Hadi varsa buyrun soyleyin.

    Allah'in sadece yarattim demesi yeterlidir. Siz big bang ile olusmus olmasi ile yaratilmis olmasi arasinda nasil bir celiski var anlayamadim. Ya da surec icinde degisim olmasiyla, ham maddesinin camur olmasinin... Ben elma agactan yere duser dedim mesela. Siz yercekimini bulunca bak elma dusmuyormus iste yer cekimi elmayi cekiyormus, yalan soyledin diyorsunuz. Din ile bilim arasinda uydurdugunuz celiskiler tamamen bu sekilde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yellow.Canary

    Umarim sakadir. Cok ciddi bilgi yanlislariyla geliyorsun.

    1.si; evrim, hayatin baslangici ile ilgilenmez. Hayatin baslangici ile ilgili bir suru teori var. Onlardan herhangi birini kabul edebilirsin. Evrim teorisi icin herhangi birisi on kosul degil. Evrim hayatin baslangicini degil, ondan sonraki bu gune gelene kadar gelen degisim surecini inceler. Tezini savunmadan once birkac makale okusaydin keske.

    2. olarak nasil bu kadar mantiksiz bir sey soylenebilir, hayret ettim. Insallah saka yapiyorsundur. Cunku big bang teorisinin ismini insanlar verdi. Dogada big bang diye bir yazi bulup o ismi vermediler.

    Kuran'dan evrim vardir diye net bir sonuc cikaramayiz. Ancak kuranda evrime yoktur diye bir sonuc da cikaramayiz. Sonuc olarak kuran bazi bilimsel gercekleri acikladigi gibi (evrenin genislemesi gibi) butun bilimsel gercekleri aciklamaz, aciklamak gibi bir gorevi de yoktur. Ancak insanlari, doganin duzenini ogrenmeye yani bilim ogrenmeye tesvik eder.

    Dini sunni muslumanlardan, tarikatlardan, diyanetten, hadislerden ogrenmeye kalkarsaniz tabi ateist olursunuz. Kuran'dan baska hic bir sey islami temsil etmez. Islami ogrenecekseniz sadece kurandan ogrenin.
    Dini Sünni Müslümanlardan ve hadislerden değil de kimden öğreneceğiz ? 20.yy'ın son çeyreğinde çıkan 19'cular ve Mealcilerden mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Allah, Kuran disinda bir seyden sorumlu olmadigimizi soyuyor. Sen ise peygamber oldukten 200 yil sonra sagdan soldan toplanan laflari gercekten peygamberin soyledigine inaniyorsun ve bunlari dinin kaynagi olarak aliyorsun. Hadisler dinin kaynagi olamaz. En fazla tarihsel birer rivayet olur. Tarihsel bilgi bile degil, rivayet. Simdi peygamber dusmani falan diyeceksin ama ben peygamberin soylediklerine karsi cikmiyorum. Bunlari peygamberin soyledigine inanmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yellow.Canary Y kullanıcısına yanıt
    offff kardeş baska yere cekme artik konuyu. sanki yaratmanin anlamini bilmiyorsun. allah ben yoktan var ettim diyor işte saçmalama artık komik oluyor blokluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verecek cevap bulamadin tabi, ezberledigin cumleler yetmedi degil mi? Sunni ateist seni. Senin lafin anca yobazlara gecer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    aslında bu forumda bir mesajda tek konuda konuşmak lazım atlama zıplama taktiği çok yapılıyor.

    evrim teorisini savunanlar grup gruptur. her farklı sistemde olduğu gibi

    bir dine inanır gibi inananlar var. günümüz için dinden ziyade fanatiklik denmesi daha doğru olur.

    gerçekten herşeyi evrimin çevirdiğine inananlar var. daha çok bilim farını gözünün üstüne tuttuğundan göz kamaşmasıyla oluşan akıl tutulması sonucu oluşan körlük.

    ilk prototipini islamın mütezile imamlarının oluşturduğu sebep-sonuç ilişkisini çarptırarak tek tanrı inancına savaş açanlar. ilk uydurukçuları tam olarak Allahı devre dışı bırakamamış veya bırakmamış olabilirler. ama zamanla tezin yürüdüğü yöne tamda şeytan yön vermiştir.

    evrimi veya bir başka fikri, inancı istediğiniz gibi savunabilirsiniz. islama dokunmadıktan sonra ben de islamı karıştırmadan o konu hakkınnda fikrimi belirtebilirim veya es geçerim. ama islama hakaret etme amaçlı her konuya gördüğüm anda tepkimi koyarım.

    dünyada neyin para ettiği beni bağlamaz.
    25 yıllık gayretimi bir kenara bırakıp baba mesleğine döndüm. zira öğretmenliğin hakkını verme imkanını mevcut şartlarda bulunmadığına kanaat getirdim.
    15 yaşında da, 25 yaşında da, 42 yaşında da para benim için elimin kiri yıkar geçerim







    tesadüf diyen darwin laf atacaksan lafın ona

    ha darwin hata etmiş sonrakiler düzeltmiş dersen, islamın kuran araştırma ve sonuçlarına yaklaşımınızı da kontrol edin demek hakkına sahibim
    neyle itham ettiğinizi bile anlamadım. nerede "atlama zıplama" yapmışım ? hatlar karıştı heralde.
    evrim teorisini savunanlar dediklerinizde olay nedir ? biyologların zaten bildiğini halka anlatmaktır. bu kadar. "yaratılışçı" zırvalarına karşı sessiz mi kalsın insanlar ?
    karşıt görüşler radikalleşme konusunda birbirini besler. "yaratılışçı"lık diye bir kavram hayatımızda olmasaydı belki de bu "fanatik"leri hiç görmeyecektiniz.

    quote:

    gerçekten herşeyi evrimin çevirdiğine inananlar var. daha çok bilim farını gözünün üstüne tuttuğundan göz kamaşmasıyla oluşan akıl tutulması sonucu oluşan körlük.


    ileri açıklamalara ihtiyacımız var malesef. bilim ne zaman kimi kör etmiş ? bazılarını korkutabilir belki. onları da anlıyorum. kendini güvende hissettiği yeri terk etmek istemez insanlar, karanlık olsa bile.

    quote:

    ilk prototipini islamın mütezile imamlarının oluşturduğu sebep-sonuç ilişkisini çarptırarak tek tanrı inancına savaş açanlar. ilk uydurukçuları tam olarak Allahı devre dışı bırakamamış veya bırakmamış olabilirler. ama zamanla tezin yürüdüğü yöne tamda şeytan yön vermiştir.


    şeytanın veya tanrıların insanlara yön vermesiyle ilgilenmiyorum. geçiniz. sahi atlayıp zıplama taktiğini çözüyorum sanırım yavaş yavaş.

    quote:

    evrimi veya bir başka fikri, inancı istediğiniz gibi savunabilirsiniz. islama dokunmadıktan sonra ben de islamı karıştırmadan o konu hakkınnda fikrimi belirtebilirim veya es geçerim. ama islama hakaret etme amaçlı her konuya gördüğüm anda tepkimi koyarım.


    konu başlığında islama hakaret amacını nerden sezdiniz peki ? dönüp bakıyorum ilk mesaja, islama bir hakaret görememekle birlikte, yazdığınız mesajlarca cevaplanamamış yerinde bir itiraz görüyorum.

    para meselesini direk gerçek anlamıyla almışsınız. örneklerim yanlış yönlendirici olmuş. hata bende. ben günümüz gerçekliğinde çalışan/işe yarayan demek istiyorum "para etmek" derken.

    darwinin ne dediği umurumda değil. şahsı hakkında bir bilgim yok. evrim hakkında 3 kitap okudum. tam olarak alanım sayılmaz, merakımı gidermek maksatlı. belki daha güncel kitaplar edinebilirim. darwin hata etmiş veya düzeltmiş falan demiyorum. bilimde birileri yanlış yapar birileri düzeltir her gün olan şey. Önemli olan güncel kalmaktır. islam ve kuran hakkında da tek satır görüş bildirmedim, ilgilenmiyorum.

    tesadüf olayı şuna benziyor,
    inananlar tanrının kurallarına uyarak ahlaklı oluyorlar, haliyle inanmayanların ahlakı onlar için geçersiz/keyfi oluyor.
    inananlar tanrının insana bir amaç yüklediğini düşünüyorlar, haliyle inanmayanların amaçsız yaşamlarını anlamlandıramıyorlar. "neden intihar etmiyorlar ?" diye düşünüp duruyorlar.
    inananlar bütün canlılığın bir tasarımcının elinden çıktığına inanıyorlar, haliyle tasarımcıyı içermeyen bir yaklaşım devasa bir tesadüf gibi görünüyor.
    @mhmt042



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaFleur- -- 5 Eylül 2018; 0:27:11 >




  • 1-)Kesin gerektiğini kimse söylemiyor zaten, argüman "ortama uyum sağlayan türün yoluna devam etmesi" sebebiyle ortaya atılan bir şey.Suda yaşarken kara adaptasyonu geçiriyor bu surec milyonlarca yıl süren bir şey ve bu onu tamamen suya adapte canlılara göre daha geri duruma düşürebilir ama senin de dediğin gibi "kimse" söyleyemez sen de emin konuşma o yüzden.



    2-)Kuşun ters evrim ile sürüngen olduğu/özelliklerini gösterdiği deneyi atmanı istiyorum buraya.İkincisi hala çıkarım yapıyoruz diyorsun ben de aynisini diyorum ve diyorum ki elinde kesin kanıt yok gördün mü sen o süreci gözlerinle hayır, yaptığın şey evrimin kesin doğruluğu ongorusuyle ele geçen verileri ona göre yorumlamak.Ama hiçbir zaman yüzde yüz oranında kanıt olamaz.Yaratildigini iddia edenler bunu kanıtlamak durumundadır demişsin orası tanrı yı kanıtlamak kısmına giriyor bir başka zaman onu da konuşuruz ama şu an ana konu o değil, konu "makro evrimin kesin kanıtları".



    3-)Yine aynı söylemler.Bilimi kendi tekeline alıp diğer fikri "saçma ve sarlatanca" diye nitelemek.Bilim dünyasıyla alakalı okumalarim kısmında benimle alakalı hiçbir bilginiz olmadığından dolayı laf edemezsiniz.Bazi konularda aynı sizin gibilerin bilimi nasıl tekeline almaya çalıştığını görebiliyorum farklı söyleyene yapılan baskı
    ve kışkırtmadan haberim var .Coklu evrenler teorisi doğaüstü bir şey sonuçta kastedilen şey o, kimse bunu deney gibi araçlarla olcecegini düşünmez çoklu evrenler apayrı bir teori çünkü.Size masal gelen şeyler hakkında daha önce de dediğim gibi başka bir konuda tartışma konusu olabilir.



    4-)Yanlış fikir olduğu kanısına nereden vardınız?Sizin fikrinize uymuyor diye mi?Veya size mantıklı gelmiyor diye mi?Görüşün aksi kesin olarak kanıtlamış gibi olan bu söylemleriniz yobazligin tam tanımı.Bilimle alakalı konuları bilmeniz farklı fikirlere kapalı bir insan olmanizi değiştirmiyor örnekteki gibi.Hala gelmiş bilim dünyasında yok öyle bir şey dincilerin uydurması diyebiliyorsunuz.Eminim kapaliligini, yobazligini elestiriyorsunuzdur ama aynı şekilde bilimi bir tarafa yamayip size uymayanına direkt olarak "yanlış" derseniz bir farkiniz kalmıyor.Zamaninda insanların bazı büyük bilim insanlarının dediklerine kesin doğru demesi ve elestirmemesinden dolayı bilim oldukça zarar gördü zaten.



    Bilim olanları anlamada bir araç ama her şeye gücü yetmez zamanla gelişe gelişe geliyor.İcinde yanlış fikirler de oldu, olacak.Ama buna karar verecek yetki birbirlerinin karşısında yer alan bilimadamlarinda değil ne bir taraf diğerini ne de diğer taraf bu tarafı sen bilim değilsin deyip dislayamaz seni yalanlıyor diye.Olaylarin nasıl olup bittiğini anlamak ve öğrenmek için takip ederim bilim benim için bu sadece.



    Dediğim gibi din muhabbeti olursa yine konuşabiliriz tabii eğer o konuda da bu konuda olduğunuz gibi kapalı biri değilseniz.Basindan beri o tarafa da saygım olduğunu ama çalışmalara muhtaç olduğunu söyledim hiçbirinde öcü veya kesin yanlış demedim nasil bu konuyla alakalı okumalar yaptıysam o konuyla da alakalı tarafları okudum, dinledim.Sizin ne yaptığınız beni ilgilendirmez, size bakıp genel bir yargıda bulunmam; ben yine muhatap ve fikirleri değerli olarak açık olan ve saygı göstermeyi bilen kişileri alırım.Sonuca varamayacagimiz belli oldu zaten aynı seyler etrafında dönüp duracak o nedenle uzatmaya gerek olmadığı açık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 6 Eylül 2018; 0:56:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F2673E0F4

    HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA
    Senin gibi cahil biriyle daha konuşmam hadi yoluna anlamak istemiyorsan benim problemim değil burada binlerde kanıt varken sahte kitap üzerinden bana sahte şeyleri savunuyorsun şu türkler gök tengri dininde kalsaymış keşke müslümanlıktan daha mantıklı bir din tanrıya tapınma olayı yok tanrı benden korkma seni ısırmam diliyor sizin dininizde çelişen ne biliyormuşsunuz sizi çok seviyorum eyyy kullarım diyip sonradan bana tapınmadınız sizi yakacağım demesi sevdiğin birini yarattığın birini sırf ego manyaklığıyla kendine tapındırıyorsun sonra tapınmadı bana diye yakıyorsun ...
    Ha bu arada yaradıcı tabikide var bu güzelim evren kendi kendine yaratılacağını düşünmüyorum şimdi diyeceksin ki evrim kendi kendine oluyor hayır işte olmuyor bu evreni yaratan kurallarınıda yaratmış oldu ve biz bu kurallar yüzünden değişiyoruz evrimleşiyoruz senin tanrının aksine ben her şeyi kusursuz yarattım yada kitapta her şeyin eşi olmamasına rağmen her şeyi eşiyle yarattık güneş balçığa doğru batıyor gibi çağ dışı ifadeler kullanmıyor yada beyinsel bir fonksiyonun farklı olduğu için hem cinsinden hoşlananı cehennemde yakacağım diliyor madem kusursuz yarattın neden beyninde hormon bozukluğu var kısacası o sizin şahane öbür dünyanız yok zenginlerin sizi uyuşturma masalları bu dünyada mal edinmeyin bu dünya malı uçar gider masallarıyla 12.000 yıl boyunca kandırıldınız (bilinen ilk dinin çıkışı)

    Alıntıları Göster
    Twsbi580 ismine ne oldu senin




  • Bu konu bitmez



    Herseye de tesaduf demek ayri ahmaklik bide bunu bilime dayanarak soylemek ayri bi ahmaklik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yellow.Canary

    Allah, Kuran disinda bir seyden sorumlu olmadigimizi soyuyor. Sen ise peygamber oldukten 200 yil sonra sagdan soldan toplanan laflari gercekten peygamberin soyledigine inaniyorsun ve bunlari dinin kaynagi olarak aliyorsun. Hadisler dinin kaynagi olamaz. En fazla tarihsel birer rivayet olur. Tarihsel bilgi bile degil, rivayet. Simdi peygamber dusmani falan diyeceksin ama ben peygamberin soylediklerine karsi cikmiyorum. Bunlari peygamberin soyledigine inanmiyorum.


    Aynı durumun kitap için geçerli olmadığını neden düşünüyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MadDeveloper

    quote:



    Birazcik kirilmis on yargi birazcik bilimsel bilgi ve hayal gucu lutfen..


    Bilimsel bilgiye kırılmış ön yargı ve hayal gücü ekleyerek destek çıkma fikriniz takdire şayan hocam. Tüylerim diken diken oldu hocam. Evrim teorisinin hayalgücüne çok ihtiyacı var hocam. Tüm dünya oturup hayal kurarsa çok büyük destek olur hocam. Bunlar olmadı hipnoz ederek evrime inandırabilirsin hocam. Hocam olmadı söverek baskı uygulayıp zorla inandırılabilir hocam. Sık sık söver gibi yapıyorsunuz zaten bazen hocam.


    ..... Hocam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.