Şimdi Ara

Dünyanın en iyi saklanan 3 sırrı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dünyanın en çok kâr eden şirketlerinden Coca Cola’nın formülünü ölesiye saklamasından daha doğal birşey yoktur. Birçok kola markasına rağmen hala dünyanın lideri konumundadır. İçindekileri herkes merak ediyor ama sadece bilinenlerden kabarcıklı su, yüksek oranda fruktoz mısır şurubu, kafein ve kahverengi boya maddesinin olabileceği.

KİM BİLİYOR?

Sadece dünyada 2 kişi… Söylentilere göre 2 kişide formülün yarısını biliyor ve ancak birlikteyken gerçek formül ortaya çıkıyor.

NASIL SIR OLARAK SAKLANABİLİYOR?

Formülün orjinali ve kopyaları Atlanta’daki SunTrust Bankasında tutuluyor. Bu sırrın iyi saklanması için şirket SunTrust Bankasına 48.3 milyon dolar bir pay ayırmış. Coca Cola şirketinin politikaları arasında sırrı bilen 2 kişinin aynı uçaklarda seyahat etmesi yasak. Bütün bu sırra rağmen kolanın içinde coca bitkisinden bir katkı olduğu biliniyor.

2-) KFC’NİN 11 ŞİFALI OTU VE SOSU

KFC firmasının menü sırları 1930′lu yıllarında benzin istasyonu işleten Harland Sanders’ın müşterilerine sattığı tavuklardan geliyor. Kentucky Corbin’den çıkan bir başarı hikayesi. 1936′da savaş sırasında askere katılmamasına rağmen başarılarından dolayı eyaletinden madalya bile almış. Bu alandaki başarılarını devam ettiren Sanders bir restoran zinciri kurmaya başlar ama asıl şirketin en büyük kozlarından biri 11 şifalı ot ve özel sosları olur.

Kim biliyor?

Coca Cola firmasında olduğu gibi sadece 2 yönetici bu sırrı biliyor.

Nasıl sır olarak saklanabiliyor?

KFC’nin ana şirket binasında sır saklanıyor. Görevimiz Tehlike’den Tom Cruise gelse bu formülü alamayabilir çünkü çok iyi bir şekilde korunuyor. Ana üssteki güvenlik şefinin açıklamarına göre, sırrın korunduğu yerin tanımı şöyle: “2 metre kalınlığında duvarları olan bir oda, heryeri kameralarla dolu, 7/24 silahlı görevliler hazırda tutuluyor, 2 farklı anahtarı, 2 farklı PİN şifresi” Evet bunlar bir tavuk için yapılıyor ama dünyanın en çok tavuk satan firması olduğu düşünülünce garip kaçmıyor.

3-) OLIVER CROMWELL’İN KAFASININ OLDUĞU YER

Oliver Cromwell 1600′lü yıllarda İngiltere’de monarşik yapıyı tek başına sona erdiren önemli isimlerden biri. Cromwell’in doğal nedenlerden dolayı ölümünden sonra monarşik yapı tekrar kurulmuştur. Kral II. Charles’ın emriyle mezarı kazılarak ölü olan Cromwell’in tekrar öldürülmesi emri gelmiştir. Cesedini 12 saat ipte asılı tutan Kral Charles Cromwell’in başını kestirtmişti. Daha sonra Cromwell’in kellesi müze tarafından devralındı daha sonra ise bir koleksiyoncuya satıldı. Kellenin son sahibi 1957 yılında ölünce oğlu kelleyi saklamak istemedi ve gömmek için uygun bir yer aradı. Başı gömmek için 3 yıl yer arayan aile sonunda bunu gerçekleştirebildi. Şuan ise 2 kişi kellenin yerini biliyor.

Kim biliyor?

Cambridge Üniversitesi’nden 2 profesör.

Nasıl sır olarak saklanabiliyor?

Mezarın üstünde bir işaret yok ama yakınlarında mezarın yönünü gösteren bir işaret var. Bu sır sadece profesörlerden profesörlere aktarılabiliyor.
    Paylaş

• 2 kişinin bildiği sır değildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber güzel ancak girmeden önce çok daha önemli birkaç şey bekliyordum. 3. madde ilk ikisinden daha ilgi çekici, birini yemem ötekinide içmem

Orijinalden alıntı: alikuşcu

2 kişinin bildiği sır değildir

Zortlar vadisinden alıntı bir cümlee
    Kahpe dünya...
  • hadi şirket sırlarını anladık da adamın kafasının/kafatasının nerede olduğundan bize ne?
  • İlginç.

Orijinalden alıntı: ilkerinanç
    hadi şirket sırlarını anladık da adamın kafasının/kafatasının nerede olduğundan bize ne?

Aslında doğrudan ilgilendirir sizi!
    Cromwell İngiltere'de krallığı deviren kişi ve doğal nedenlerle öldükten sonra krallık tekrar kurulduğunda Kral olan II. Charles "bir daha kimse Kral devirip kellesini kestirmesin " der gibi mezarından çıkartmış adamcağızın cesedini ve yargılatıp kafasını kestirmiş. Sonuçta bir daha bu haltı kimse yapmasın diye bir ders var yani!
    Düşünsene bir İlkerİnanç, bu ülkede son darbeyi yapanlar şayet demokratik iktidar işbaşına geldiğinde yargılansalar ve cezalandırılsalar fena mı olurdu?
    Bence çok ibretli bir hikaye!

• ya evet.şaka gibisiniz ya kötü şaka ama... hatta kabus bitmiyosunuz da...
  • Özellikle birincisi çok dikkatimi çekti.Şaşırdım biraz doğrusu.

hadi şirket sırlarını anladık da adamın kafasının/kafatasının nerede olduğundan bize ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch!

Coca Cola' nın ana özütü meyan kökü yahu. Diğerleri açıkçası umurumda değil. KFC den bişi yiyip içmem, Cromwell' in kafası da çokta tın. Bizim kendi kayıp kafalarımız var.

Orijinalden alıntı: soho

coca cola'nın formülü sır ise bu sırra rağmen nasıl onay alınıp piyasaya sürülebiliyor..nasıl yapıldığı bilinmeden bu içecek insanlara sunulmasını hangi sağlık örgütü izin veriyor ?

Sen bunu işletim sistemimi sandın kodlarını herkesle paylaşmak zorunda kalsınlar.
    seneler önce hindistan içeriğini açıklamadığı için ysaklamıştı şimdi ne oldu bilmiyorum...
    ha bu arada içindeki kafein de bağımlılık yapıyor biliyorum... kafeinden daha güçlü bir madde ise diyorum...
  • quote:

tabiki paylaşmak zorunda değiller de içeriğinin ne olduğunu bilmemek fikri dehşet verici biraz... ya eroin gibi bağımlılık yapıyorsa insanlar bu yüzden vazgeçemiyorsa?
    sonucunda fazla tüketiminin zararlı olduğu bir içecek...
    seneler önce hindistan içeriğini açıklamadığı için ysaklamıştı şimdi ne oldu bilmiyorum...
    ha bu arada içindeki kafein de bağımlılık yapıyor biliyorum... kafeinden daha güçlü bir madde ise diyorum...

o zaman satın almıcaksınız bu kadar basit asitli olduğundan dolayı zaten zararlı olduğu biliniyor sizde içmeyin olsun bitsin adamlar dünya devi neden açıklasınlar ki senin şirketin olsa sende açıklamazdın emin ol.Birsürü alternatif var meyve suyu için, su için illa kola içmek zorunda değilsiniz kaldıki kola içicez diyorsanız içindeki maddeleri açıklayan diğer kolalardan için.

• Asıl sır böle bir sırrın olmadığı olabilir mi acaba

Sır daima ilgi çekicidir ve güzel bir reklam aracidir.
  • ya kimsenin bilmediği sırlar!
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.