Şimdi Ara

Dünyanın en iyi parfümünü önerin bana !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
4.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben parfüm almaya karar verdim. Fiyatı ne kadar olursa olsun alıcam fiyatı hiç önemli değil. Benim parfümde aradığım özellik , farkedilebilirliği çok yüksek olucak 10 üzerinden 9 falan olucak. Ondan sonra kalıcılığıda çok güzel olması gerekiyor en az 10 üzerinden 8 olmalı. Koku güzelliği farketmez farkedilsin ve kalıcı olsun kaç para olursa olsun hangi markayı öneriyorsunuz bana? birde internette lidyana .com diye bir site var ordan alsam güvenlimdiir?

• İlk olarak şunu söyleyim dünyanın en iyi kokusu diye bir durum söz konusu değildir. Her parfüm zevklere göre farklılık gösterir. Ama sana kalıcı ve farkedilirliği yüksek parfümleri önereyim.

Terre d'hermes
    Dior Homme intense
    Tom ford Black orchid
    Joop Homme
    Thierry mugler A Man
    Victor & Rolf Spice Bomb
    Paco rabanne 1 Million
    Lalique Encre Noire
    L'instant de guerlain

Bunlar ilk bakışta aklıma gelenler hepside kalıcılık ve farkındalık açısından üst seviyede ürünler. Fakat ben yinede uyarımı yapayım parfüm bu şekilde seçilmemeli, yaşa, ten renginize, kullanacağınız ortama göre seçilmeli.
  • Yazın farklı, kışın farklı parfüm kullanmalısın. Yazın genellikle meyve kokululardan kullan, mesela clinique happy for men'i önerebilirim ben onu kullanırım. Ama daha iyileri de var.

Kışın ise daha çok vanilya tarzı ağır kokulu parfümler tercih edebilirsin. Tom Ford-Tobacco Vanille'i tavsiye ederdim ama Türkiye'de biraz zor bulunuyor. Ben de alamadım ne zamandır İsviçre'den getirticem benim kuzenle birlikte, orada kolay bulunuyor. Tom Ford'u bulamayacağın için Christian Dior - Dior Homme veya Serge Lutens - Chergui deneyebilirsin.

İlla bizim söylediğimiz markalardan almana gerek yok aslında. Bence bir parfüm mağazasına git ve kendin kokuları deneyerek seç. Sevgilin, kız arkadaşın veya karizmatik olarak tanımlayabildiğin bir bayan akraban falan varsa yanına al. Almadan ona da parfümü koklattırıp fikir al. Ne de olsa her şey bayanlar için

• Tom Ford Black Orchid en çok farkedilebilen parfüm. Bayanların çok dikkatini çeker. Klasik olacak ama Armani Black Code bayanlara hitap eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackbatuhan

Arkadaşlar ben parfüm almaya karar verdim. Fiyatı ne kadar olursa olsun alıcam fiyatı hiç önemli değil. Benim parfümde aradığım özellik , farkedilebilirliği çok yüksek olucak 10 üzerinden 9 falan olucak. Ondan sonra kalıcılığıda çok güzel olması gerekiyor en az 10 üzerinden 8 olmalı. Koku güzelliği farketmez farkedilsin ve kalıcı olsun kaç para olursa olsun hangi markayı öneriyorsunuz bana? birde internette lidyana .com diye bir site var ordan alsam güvenlimdiir?

Chanel Bleu kesinlikle. İmza gibi bir parfüm olacaktır senin için. En iyi fiyata orijinal alabileceğin online alışveriş sitesi önerebilirim.
  • ya arkadaşlar birde bu size söylediğim lidyana .com sitesinde armanı acqua di gio var kafama yatan 200 ml. si 170 tl fakat mağazalarda aynısı 250 tl neden bu fark orjinal değilmi? birde varmı başka parfüm öneriniz?
  • arkadaşlar birde şuan armani acqua di gio ile issey miyake L'eau d'Issey arasında kaldım hangisi iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En çok beğendiğiniz bayan?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lancome'un herhangi bir parfümü. calvin clein!de olur
  • clive christian x bi dene bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiye üzerine rochas men aldım 150 tl verdim aldığıma alacağıma pişman oldum 10 dakka sonra koku yok oluyor
  • arkadaşım bence sen by kilian love don't be shy by kilian back to black ve tom ford tobacco vanille a bir bak istersen :)
  • Amouage ve Tom Ford'un üst düzey kokuları farkedirlikleri çok yüksektir. Koku güzelliği açısından da başarılıdır.

Amouage 100 ml 770 lira.
    Tom Ford 50 ml 550 lira civarı 100'lük 800 lira civarı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackbatuhan

tavsiye üzerine rochas men aldım 150 tl verdim aldığıma alacağıma pişman oldum 10 dakka sonra koku yok oluyor

Bence Poca Rabonne İnvictus al. Çok güzel bir koku ve kalıcı.
  • zevkler ve renkler tartışılmaz dünyanın en iyi kokusu begendiğin kokudur. orjinal parfüm aldığımda zaten kalıcılığı iyidir onu düşünmene gerek yok. illa tavsiye istersen ben şu an 212 man kullanıyorum ve memnunum. daha önce black xs kullandım çok güzeldi o da.
  • forumda hiç kadın yok mu kadın parfümü de önerin :D
  • MERHABA KARDEŞ YAŞIM 35 TEN RENGİM ESMER İŞYERİNDE VE DIŞARDA KULLANABİLECEĞİM BİR PARFÜM ÖNERİN VARSA YAZARSAN SEVİNİRİM ÇOKTA PAHALI OLMASIN ORTALAMA BİR ŞEY OLSUN UCUZ DA OLSA OLUR İŞİMİ GÖRSÜN YETER
  • Ucuza bir arap sabunu al, isteklerini karşılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • armani black code hiç kalıcı değil.
  • Clive Christian - No. 1 for Men - Pure Perfume. 3900 avro civarlarında. Kolay gelsin.
  • Kendi parfümünü yap.

Çoğu kalite parfüm, imzalıdır, yani her şişesi bir miktar öbürlerinden farklıdır.

Fakat bu parfümün size özel olmasını sağlamaz.

Şöyle bir şansımız var. Bu ülke, parfümün icat edildiği ülke. Bu sebepten iyi bir parfümde bulunması gereken her şey kolayca bulunabiliyor: Aktarları yabana atmayın.

Size gereken temel maddeler: Amber, Misk, sandal ağacı yağı, vanilya. Amber, pahalı, kilosu 8 milyar. Ama bir gramı 100ml parfüm için çok gelir. Aktarlarda sandal ağacı yağı diye satılan şişede bişeyler vardır. Bunlar sandal ağacı yağı kabını yıkadıkları su filandır ancak. Gerçek sandal ağacı yağı bal kıvamında olur. Misk, çoğu zaman sizi kandıracaktır. Misk diye size ne idiği belirsiz bir şey satarlar, uzak durun, büyük ihtimalle kanserojen olabilir. Ama hakiki miskte bulabilrsiniz. Gramı 150 TL filan herhalde. Vanilya ise, aroma diye satılanlar olacaktır, alakası yoktur. Hakiki vanilya alıp usaresini elde etmeniz gerekir.

Her durumda bunların hakikisi ülkemizde var ve aktarlardan bir şekilde temin edilebiliyor. Peki nası lyapacağız, ne yapacağız? Gidip 5 TL'ye satılan ucuz doldurma parfümlerden alın. Parfümün %15'i kadar olacak şekilde bu malzemelerden hoşunuza giden kokuyu, dilerseniz karıştırarak ilave edin. Bir şişe almayın, bir sürü alın. İçine bu dip notalardan arzunuza göre eklediğiniz parfümleri, karanlık, serin bir yere koyun. Birini kullanmaya başlayın. Diğerleri yatsın. Yattıkça parfüm oturur. 3 Ay vs. sonra örneğin, burada binlerce euro denen parfümlerin kalitesine ulaşır.

Amber için tavsiyem şudur. elinize filan bulaştırmayın pek. Kokusu çıkmaz. Siz bir yere girince, kokusu sizden önce girer. Pek çokları da hacı yağı diye kafa bulur. Ve cidden odayı basan çok güçlü bir kokusu vardır. Azdırıcıdır, kadınlar üzerinde son derece etkilidir. Bunu doğru kullanmanın yolu, tentürünü yapmaktır.

En hoşunuza giden kalite 80 derece kolonyadan alın. Tavsiyem Duru'dur. Cam bir şişeye kolonyayı doldurun. Bunun her 100gr'ı için, 3 gram amber ekleyin. İyice karıştırıp, karanlık bir yerde saklayın. Tercihan iki yıl beklemesi lazım. Ama en azından 3 ay dinlensin. Aslında bulabilirseniz, kaliteli bir 80 derece alkol daha iyidir ama bulamazsınız, kolay kolay. Çok yaparsanız, çok parfümde kullanırsınız. Hesap şu. Alacağınız ucuz parfüme bu hazırladığımız tentürü, %15 oranında ekleyin. Aynı şekilde karanlık bir yerde bekletin.

Bu malzemeleri ekleyerek en öylesine parfümü dahi piyasada muadili olmayacak kadar kaliteli bir hale getirebilirsiniz. Bende, en baba parfüm akşamı göremezken, bu terkipler eklenen parfüm, 3-4 gün sonra hala kafi geliyor oluyor. Bilhassa misk ve amber, çok güçlüdürler. Örneğin misk, banyo yapsanız filan dahi kalıcılığını sürdürür.

Başka kokular, esanslar, aromalar ekleyerek, ucuz parfümleri muhteşem hale getirebilirsiniz. Anahtar bu saydığım dip notalarındadır. Ki kaliteli parfümlerde de kalıcı olan bunlardır. Ama onlarda genelde hakikisi kullanılmaz pek.

Size sıradışı kokular yaratabileceğiniz bir iki ilave hammadde söyleyeyim. Birisi günlük ağacı yağı veya sakızıdır. Bu kleopatra'nın parfümüdür aslında. Bu sakızı ezip toz haline getirerek aynı şekilde kaliteli bir alkolde eritip bekletin. Benzer şekilde damla sakızı (hakiki) da işinizi görür. Bunlar alkolde erimez, ama zamanla kokusu alkole geçer. Bu yönteme absolute elde etmek denir. Bu iki bileşen parfümlere hiç ummayacağınız bir derinlik ve kalıcılık sağlar. Parfüm içinde %3 kadar bir oranda kullanılmalıdır.

Kim uğraşacak, param var diyebilirsiniz. Ama emin olun bunların sağlayacağı kaliteyi hiç bir şekilde yakalayamazsınız. Ha, paranız yoksa da zaten hiç bulaşmayın, zira bu malzemeler hakiki olduğunda cidden pahalı şeylerdir. Ve dikkat edin, sizi hakiki filan diye kandırmasınlar. Mısır çarşısı civarında bunların hepsi hakikisiyle bulunabiliyor. Bilhassa miske dikkat, sentetiği bile gayet pahalıdır, ancak hakiki geyik miski olduğunu mutlaka teyit edin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.