Şimdi Ara

Dünyanın En İyi Kulakliklari Ve Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
297
Cevap
2
Favori
29.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda, forumda daha önce birçok arkadasa elimden geldiginde yardimci olmaya caliştim ve hepsinin ortak yanlari cep telefonu, cd- mp3 player, pc veya hi-fi systemlerinde dinlemek uzere piyasadaki en iyi fiyat/perfonmans oranina sahip, ustun kaliteli bir kulakliga ulaşma çabasi ve arayişi idi. Ayni yada benzer konularda forumdaki arkadaslara yardimci olur dusuncesi ile daha önce bircok defa yazdigim fakat bu topicde paylasmadigim konu hakkindaki tecrube, deneyim ve fikirlerimi yeniden paylaşmak istedim.

DUNYANIN EN IYI KULAKLIKLARI VE TAWSIYELER;

Dünyanin en iyi kulakligi" nedir denildiginde Sennheiser HD650, Koss Pro4AAAT, Technics RP-DJ1210, Akg K701, Shure E4c, E500 ve Etymotic ER6i dersem tecrube sahibi olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir. Dudak uçuklatan fiyatları ile ülkemizde "alinabilirligi dusuk olan" japon, high-end kulaklık markası "Stax" hakkında ise yorum yapmayacagım. Kezaa, bu markanın kendi familyası içinde ortalama kalitedeki modelleri, 4000$'dan başliyor.

Bu yazida portatif cd çalar, mp3 player, cep telefonu gibi dusuk voltaj da calişan ve çikiş gucleri ancak "mw" seviyeleri ile olculen cihazlarda kullanilabilecek ve kaliteleri ile high-end kardeslerinden aşşagi kalmayan modeller uzerinde duracagim.

Kanal içi kulaklik modeli konusunda israrci degil ve mukemmel bass seslere doyumsuz iseniz 20- 50$ araliginda sennheiser PX100, Cx300 veya Koss Ksc75 en iyi secimlerden biri olacaktir. Zira bu modellerin seslerini dinlediginiz zaman sony (bazi extreme modelleri hariç) veya philips'in sözde kaliteli seslerinin bu kulakliklarin yaninda "70'lerin transistorlu mono el radyolari gibi" kaldigina tanık olacaklar. Sony ve philips gibi markalar, yukarıda bahsi geçen konusunda uzmanlasmis markalari hiç kullanmamiş, seslerine tanık olmamış insanlarin gözlerinde büyüttüğü, piyasanin en iyisi sandiklari, araştırma yapmadan, sabit fikirle yıllarca tek markaya odaklanmış, kulaktan dolma bilgilerle alişveriş yapan ve kolay tatmin olan tuketici grubuna hitap eden ortalama kaliteye sahip urun ve markalar.

Sennheiser;
    Alman orjinli bu markanin hemen hemen tum modellerini kullandim/kullaniyorum. Firma uretim asamasinda patenti kendisine ait olan bir çok profesyonel üretim teknolojisi ile piyasanin en kaliteli markalarindan biri durumunda. Mx serisi insan sesinde olaganustu basarili, basslar abartili degil ve butun sesler kristal gibi berrak. Mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor, mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali. Ayni sekilde, mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni. Mx500 kristal berrakligindaki sesi ve dusuk gurultu orani ile piyasada hakli bir üne sahiptir. Basslar sony fontopia ve philips'in modellerinde oldugu gibi boğuk ve dusuk frekans araligina sahip degil.

Kulakici bir model dusunuyorsaniz, bu markada mx serisi "biçilmiş kaftan" diyebilirim. Mx500 nispeten agresif tiz seslere daha aç yani yuksek frekansli seslere karşi daha istekli bir kulaklik. Kardesi Mx550 ise bass frekanslarda daha basarili bir model. Her ne kadar kagit uzerinde aralarinda teknik bir fark olmasa da, üretim aşamasi kaynakli oldugunu dusundugum bir fark oldugu aşikar. Mx500, uzerindeki volume control dugmesi ile hassas bir "input volume" kontrolu sagliyor ve volum icin player'iniza ulasmak zorunda kalmiyorsunuz. Mx550'de ise bu dugme olmayip, sadece "master volume" kontrollu bir dinleme saglaniyor. Bu durum özellikle yagmurlu havalarda kullanisli olup, ancak "olmazsa olmaz" bir ozellik degil. Her iki kulakliginda beraberinde gelen kulaklik sungerleri oldukca yumusak ve uzun vadede bozulma-yirtilma gibi problemler yaratmiyor. Kulakliklar sungersiz kullanildiginda da baslarda "kulaga oturmuyor" gibi gelse de zamanla alisiliyor.

Markanın önemli ozelliklerinden biri de, diger markalarin kablolari bir sure sonra sertleşerek "kirilma ve çatlama" yaparak seste kesintilere neden olarak tamir kaçinilmaz olurken sennhesier, koss, shure gibi markalarda bu tarz problemleri kolay/kolay goremeyecek olmanızdır. Ör, 2002 yilinda almiş oldugum mx450'mi hala kullaniyorum ve kablosu hala ilk gunku gibi yumuşacik.

Philips;
    Bu markanin ulkemizde hemen her kose basinda (özellikle dogubank ve yazicioglu piyasasinda) satilan tipik modellerinden kesinlikle uzak durun. (Burada sadece kulaklik konusunda philips'den bahsediyorum, goruntu yada optik konularinda degil) tum modellerinde bass'lar haddinden fazla abartili, yetersiz tasarimindan dolayi 10 dk sonra kulagınızı kan/ter icinde birakan ve cogu modeli belirtilen teknik degerlere maalesef ulaşamayan bir marka.

Konuya donelim. Birkac degisik kulaklik tipi var;
    1- Kanal tipi kulakici (IEM) kulaklik
    2- Normal kulakici kulaklik
    3-Tasinabilir kulak-ustu kulaklik
    2- High-end kulaklik

Burada en cok dikkat edilmesi gereken markalar:
    Sennheiser
    Etymotic
    Shure
    Akg
    Koss
    Grado

Elbette çok pahali modeller var. Ancak aşşagida verecegim listede "fiyat / performans" orani bakimindan öne cikan modelleri yazacagim. Bu şu demek; eger 20$ 'lik kulaklik, 100$ lik kulakligi gecebiliyor ve 250$ lik kulakliga yakin ses veriyorsa O KULAKLIK FİYAT/PERFONMANS ORANINDA ZİRVEDE DEMEKTİR.

1- Kanal tipi kulakici kulaklik;
    Shure E2c, E4c
    Sennheiser cx300, Ie4
    Westone, V-moda

2- Kulak-ici kulaklik;
    Sennheiser mx550
    Sennheiser mx450
    Sennheiser mx500
    Sennheiser mx400

3- Tasinabilir kulak-ustu kulaklik;
    Koss ksc75
    Sennheiser px100
    Sennheiser px200

Listedekilerin hepsi makul fiyatlarda geziniyor, bir tek shure haric. Kanal tipi kulakliklarin tipik ve karasteristik özellikleri, kulak kanalinin derinlerine kadar girip ses yalitimini tam olarak saglamalaridir. Kesinlikle disaridan ses duyamayacaginiz gibi dinlediginiz muzigi'de kimsenin duymasi mumkun degil. Shure disinda tawsiye edebilecegim bir diger ustun nitelikli marka etymotic. Tum bu markaların kulak-içi modelleri ile gece yarisi sessizliginde max vol'de muzik dinlediginiz dusunun. Yaninizda uzanan kisi, en ufak bir ses dahi duymayacaktir!!

Birkac ayrinti:
    Sennheiser px100, kapali model kardeşi px200 den daha iyi ses veriyor. Koss Ksc75 20$ fiyatı ile 100$'lik birçok kulakliktan daha iyi ses veriyor. İşin ilginci bu üçlüde fiyatlar tam olarak ters orantılı. Koss en ucuzu, Px200 en pahalısı. Koss-ksc75 siradan bir goruntuye sahip, ucuz fiyatli bir urun olabilir ama inanin ses kalitesinde kendisinden 10 kat pahali kulakliklarin ona yetismesi mumkun degil. HD650, Px100 ve Koss ksc75 i kulaginiza ilk taktiginizda kendinizi ansizin yuksek akustik cikisli bir disco'nun ortasinda hissetmeniz ve kulaklarinizda duydugunuz sese vereceginiz ilk tepkinin, "BU SES, BUNDAN Mİ CİKİYOR" olacagina emin olabilirsiniz.

Bende suan Sennheiser PX100/Px200, Cx300, Shure E4c, HD650, Akg k26p ve Koss Ksc75 var. Hepsini'de rahatlikla tavsiye ederim. Daha once bahsettigim marka ve modelleri hiç kullanmamis olanlar dogal olarak philips, mikado, denox, everest vs gibi siradan ve kulaklık dahi denilmeyecek urunleri gozlerinde buyutuyor ve maalesef "piyasanin en iyisi" saniyorlar. Piyasada bir cogunuzun kaliteli sandigi cogu kulaklik sadece goruntuden ibaret olup, o fiyatlara gercekten alinasi urunler degiller.

** BURN-İN MESELESİ;
    Üstun nitelikli ve kaliteli kulakliklar ancak "belli bir sure çaliştirildiktan sonra" istenilen ses'de zirveye ulaşarak, gercek perfonmanslarini gösterirler. Bu olaya "burn in" denmektedir ve gerçeklesmesi icin gereken sure kulakliktan kulakliga gore farkliliklar gosterir. Hangi kulakligi alirsaniz alin öncelikle 20- 22 saat kadar high vol ve patlamayacak yuksek bass'ta mutlaka kendi halinde calistirin. Kişisel deneyimlerime dayanarak, ortalama bir kulakligin 20 saat kadar kendi halinde caliştirilmasi burn-in için çogu zaman yeterli bir sure oldugunu soyleyebilrim. En iyisi, kulakliginizi aksamdan playeriniza baglayarak ertesi gün oglene degin yumusak bir yastik altinda kendi halinde calistirin. Farki hissedeceksiniz..

** MP3 GAİN;
    Cihazlarinda mp3 seslerinin dusuk veya az cikmasindan sikayetci olanlara, "mp3 gain" isimli programi tawsiye ediyorum. Program'a mp3'lerinizi yukledikten sonra "track gain" ile db orani kutucuguna girdiginiz seviyeye otomatik olarak tum mp3'lerinizin ayarlanmasini saglayabilirsiniz. Tavsiyem pc icin 90db, mobil cihazlar ve cep telefonları icin 98 db. Herkese iyi ve kaliteli dinletiler..

Bahsi geçen kulaklık modellerinden bazilari;

SENNHEİSER HD650

AKG K701

SHURE E4C

ETYMOTİC ER6i

SENNHEİSER CX300

KOSS KSC75

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 7 Ocak 2007; 3:18:14 >

• bu konuyu buraya taşıman güzel olmuş.. pc-ses sistemlerinde pek yeri yok gibiydi sanki :)
    bende koss ksc75 var çok memnunum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: saprofit

bu konuyu buraya taşıman güzel olmuş.. pc-ses sistemlerinde pek yeri yok gibiydi sanki :)
    bende koss ksc75 var çok memnunum..

Eywallah dostum. Bir arkadastan gelen pm msj'inda ki "tawsiye" uzerine zaten buraya tasidim
  • yalnız dünyanın en iyi kulaklıkları biraz iddialı olmuş dünyanın en iyi kulaklığı bir çok otorite tarafından kabul görmüş olan Sennheiser Orpheus 'dur , fiyatı amerikada 15.000 dolar
  • ya bu arada ben ellerimde kulaklığı kapattığımda basslar daha da saglam geliyor.. tam benim istedigim gibi.. ellerim kulaklarımda mı dolaşsam acaba
  • @helslot,
    bu yazı eskiden vardı.. diger forumdaki konuda bahsettiğin kulaklık var zaten. bu kulaklık (aslında kulaklık dememek lazım başka bişe bu) normal amfilerden bil daha ii ses veriyomuş o yanındaki amfiyle. kulaklık yerine dünyadaki en iyi ses sistemi de diyebiliriz belki :)
  • @saprofit ksc75 ler kulağı ağrıtmıyor değil mi :? (soruya bak)

edit:@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 17 Aralık 2006; 12:17:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok abi ağrıtmıyor.. en ufak bir rahatsızlık bile hissetmedim şu ana kadar... ben de beklemiyordum bu kadar rahat olacagını ama son derece rahat kulaklıklar..
  • süper bir konu olmuş! tebrikler ve çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saprofit

yok abi ağrıtmıyor.. en ufak bir rahatsızlık bile hissetmedim şu ana kadar... ben de beklemiyordum bu kadar rahat olacagını ama son derece rahat kulaklıklar..

• peki bu koss ksc 75'i nerede bulabiliriz?
  • türkiyede yok.. 2. el satanlar vardı google da arattıgımda görmüştüm. ama ben forumda badfan dan sıfırını aldım. o 2 tane almış birini kullanmamış. kutusunda geldi

dışardan getirmen gerekiyor yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saprofit -- 17 Aralık 2006; 12:55:03 >
  • bu sens .mx leri internet disinda hangi magazalardan alabiliriz
    bide mx200 hakkinda ne dusunuyorsnuz fiyati 18 ytl civarinda sizce almaya degermi fiyat performans acisindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 17 Aralık 2006; 13:19:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pspcü

peki bu koss ksc 75'i nerede bulabiliriz?

http://www.elmasepeti.com/store/urungoster.php?id=6046

burda var koss ksc75. bende almayı duşunuyorum bunu. fiyat nasıl sizce?

sennheiser pmx60 ile koss ksc75 arasında kaldım açıkcası. fikri olan varmı bu ikisi hakkında?
  • aaaaa
    valla ağzım açık kaldı benim :))) koss ksc75 al derim ben ..
  • @pininfarina böyle kaliteli ve bir çok kişiye yol gösterecek bir konu açtığın için tebrik ederim.

Yanlız senden ricam iem kulaklıklara V-Moda Vibe'ı eklemen, kesinlikle f/p olarak çok yüksek yerlerde bir kulaklık.Ayrıntılı bilgi için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10515247/tm.htm
  • arkadaşlar bende cx300 vardı sattım CREATIVE ZEN AURVANA EARPHONE alacam 180 ytl ama bir kullanan varsa yorumlarını duymak isterim heryerde 5 üzerinden 4.5 5 almış 1 hafta sonra alacağım sizce bu özelliklere bu fiyat nasıl

Creative Zen Kulakiçi Kulaklığı ile tamamen gürültüsüz müzik keyfi...
    Sürücü Birimleri: Dengeli armatür
    Frekans: 10Hz-20KHz
    Empadans: 42 ohm
    Hassasiyet:115 dB
    Kablo Uzunluğu: 1,2 m bakır kablo
    Giriş Bağlantısı: 3.5 mm stereo altın kaplama bağlantı
    Net Ağırlık: 13 g (kutusuz ve aksesuarsız)
    1 adet gürültü izolasyonlu Zen Aurvana
    2 adet 3 farklı boyutta silikon kulak pedi
    1 adet uçak konnektörü
    1 adet temizleme çubuğu
    1 adet taşıma kabı
    1 adet kullanım kılavuzu

• arkadaşlar bende bi kulaklık alacam ama karar veremedim. koss ksc75 mi, koss ksc55 mi, sennheiser pmx60 mı sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: master88

arkadaşlar bende cx300 vardı sattım CREATIVE ZEN AURVANA EARPHONE alacam 180 ytl ama bir kullanan varsa yorumlarını duymak isterim heryerde 5 üzerinden 4.5 5 almış 1 hafta sonra alacağım sizce bu özelliklere bu fiyat nasıl

Creative Zen Kulakiçi Kulaklığı ile tamamen gürültüsüz müzik keyfi...
    Sürücü Birimleri: Dengeli armatür
    Frekans: 10Hz-20KHz
    Empadans: 42 ohm
    Hassasiyet:115 dB
    Kablo Uzunluğu: 1,2 m bakır kablo
    Giriş Bağlantısı: 3.5 mm stereo altın kaplama bağlantı
    Net Ağırlık: 13 g (kutusuz ve aksesuarsız)
    1 adet gürültü izolasyonlu Zen Aurvana
    2 adet 3 farklı boyutta silikon kulak pedi
    1 adet uçak konnektörü
    1 adet temizleme çubuğu
    1 adet taşıma kabı
    1 adet kullanım kılavuzu

o kulaklığı almak gibi bir hata yapma..Kesinlikle fiyatını hakeden bir ürün değil.Hakkında bir tek düzgün yazı yok headfi'de.

• arkadaslar mx200 nasil ve internet disinda sensehir kulakliklari hangi magazalarda bulabilirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.