israil= silah politikasını elinde tutuyor ingiltere= sıcak parayı ve silah politikasını elinde tutuyor(mossad iran=terör gücünden çoğu ülke korkar(el kaide) japonya=teknolojide sınır tanımıyor Türkiye=çok cesur olmamız
Gerçekci olmak lazım elinde nükleer silah yoksa büyük güç falan sayılmazsın. İlk sıralara Nükleer silahları olanları yazmak gerek.
iyi bulaşmayam o zaman aklımızda bulunsun
quote:
Orijinalden alıntı: themafıa
israil= silah politikasını elinde tutuyor ingiltere= sıcak parayı ve silah politikasını elinde tutuyor(mossad iran=terör gücünden çoğu ülke korkar(el kaide) japonya=teknolojide sınır tanımıyor Türkiye=çok cesur olmamız
Yaw bırakın uçak gemis i olmayan bir ülke Türkiye daha neyin hesabını yapıyorsunuz. İran desen fasa fiso 1-ABD 2- CHİNA 3-RUSSİA 4-İNDİA 5-ENGLAND bu bilinen bir gerçektir. Türkiye hangi adam akıllı silahı üretiyor..
Uçak gemisi gösteriş yapmaya yaramaz arkadaşım, ülkelerin savunma politikalarına göre ya sahip olurlar yada olmazlar. Vallahi hükümet uçak gemisi alıyoruz dese ben buraya vergilerimiz harvurup harman savruluyor diye isyan ederim. Karadenizde akdenizde nereyi savunmak için kullanacaksın uçak gemisini.
Bir seferbelik durumu olursa fransa italya bunlarda kaos olur. iran desen biri bir vurcak şapka düşüp kel görünecek.Ne bukadar büyütüyolar anlamadım.
Nükleerin varsa büyüksün yoksa bir numaran yok!!!!
Ülkenin başkentinde şöyle bir mantar oluşursa
10milyon askeri nereye kosturacaksın merak ediyorum.
vs
Sanki ekran kartı kıyaslıyor adamlar ya
Türkiye bölgesel bir güçtür ama saydığım diğer ülkeler global güçlerdir. Türkiye'nin nerede olduğunu amerika kıtasında sorsan çoğu kişi bilmez bile. Ayrıca güç sadece orduyla olmaz. Ekonomik açıdan gücümüz nedir, diğer ülkelere karşı ne kadar sözümüz geçiyor bunlara bakmak gerekir. Bugün küçücük Kıbrıs ve bikaç milyon nüfuslu Ermenistan bize karşı girişimlerde bulunurken diğer ülkeler onları dinliyorsa ve bizde birşey yapamıyorsak demek ki ilk 5 güç içinde değiliz. Bana sorarsanız ilk 50 ye anca gireriz.
1.abd 2.rusya 3.çin
ilk 3 bunlar ama 4. 5. kim olur orası tartışmalı
quote:
Orijinalden alıntı: makman
quote:
Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX
Yaw bırakın uçak gemis i olmayan bir ülke Türkiye daha neyin hesabını yapıyorsunuz. İran desen fasa fiso 1-ABD 2- CHİNA 3-RUSSİA 4-İNDİA 5-ENGLAND bu bilinen bir gerçektir. Türkiye hangi adam akıllı silahı üretiyor..
Uçak gemisi gösteriş yapmaya yaramaz arkadaşım, ülkelerin savunma politikalarına göre ya sahip olurlar yada olmazlar. Vallahi hükümet uçak gemisi alıyoruz dese ben buraya vergilerimiz harvurup harman savruluyor diye isyan ederim. Karadenizde akdenizde nereyi savunmak için kullanacaksın uçak gemisini.
Bir seferbelik durumu olursa fransa italya bunlarda kaos olur. iran desen biri bir vurcak şapka düşüp kel görünecek.Ne bukadar büyütüyolar anlamadım.
Dostum sen savunmadan bahsediyorsan başka, biz saldırı gücünden bahsediyoruz. Uçak gemileri çok önemli. Yaw zaten biz silah satın alan ülkeyiz ve üretmeyip alıcı olduğumuz için envanterimiz devamlı eskiyor zaten
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: makman
quote:
Dostum sen savunmadan bahsediyorsan başka, biz saldırı gücünden bahsediyoruz. Uçak gemileri çok önemli. Yaw zaten biz silah satın alan ülkeyiz ve üretmeyip alıcı olduğumuz için envanterimiz devamlı eskiyor zaten
hiçbir ülkelenin saldırı bakanlığı yok. Türkiyenin uçak gemisi alması hiç bir işine yaramayacak.(ki almayacak) ne koruyacak okyanuslarımız var, nede okyanus aşırı savaşıp işgal edeceğimiz düşmanlarımız. bir uçak gemisi alıp saldırabileceğimiz bir ülke varmı şu dünyada.
Zaten genel anlamda bakarsak artık hem çok uzun menzilli uçaklar geliştiirildi hemde karadan karaaya ve hacvaya savunma füzeleri.Artık öyle 2. dünya savaşındaki gibi bir etkileride kalmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: DevoN
quote:
Orijinalden alıntı: popeye85
iranı da ilk 5e sokuyorsanız.. abd çin rusya hindistan pakistan..
İranın çok güçlü silahları yok mu?
askeri teknolojisi gelişmiş bir ülke değil.. ekonomik gücü güçlü bir ülke değil.. dostu yok düşmanı cok..
acem palavralarına inanıp iranı gözünüzde büyütmeyin ayrıca türkiyenin uçak gemisine ihtiyacı yok hatta bedava verseler kulanacağımızı sanmıyorum..
Koçum İran alır yürür.Türkiye demeyin güldürmeyin lütfen tamam yürekliyiz falan ama silah bakımından yarışamayız bile...İrana kimse karışmıyor...karışamıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: groll
acem palavralarına inanıp iranı gözünüzde büyütmeyin ayrıca türkiyenin uçak gemisine ihtiyacı yok hatta bedava verseler kulanacağımızı sanmıyorum..
ege denizine indirsek şu uçak gemisinide 12 adaları bir daha masaya yatırsak fena olmaz mı???
sırasıyla
amerika rusya çin fransa ingiltere israil
quote:
Orijinalden alıntı: Torque_
quote:
ege denizine indirsek şu uçak gemisinide 12 adaları bir daha masaya yatırsak fena olmaz mı???
böyle bir şeyin olması türkiye için çok kötü olur bu devirde daha dostumuz belli değil ne olacağı belli olmaz
avrupada sevilen bir ülke değiliz ki bilirsiniz iş diplomasiye, siyasete geldimi avrupa alır başını yürür bu işten
biz zararlı çıkarız belki çıkamayız bile.
quote:
Orijinalden alıntı: Torque_
quote:
ya bu uçak gemisini ne zannediyor millet anlamadım. Egeye uçak gemisi indirsek gülerle bütün dünya. Egenin her yerine kıyıdan uçak kaldırabiliyorken gemiye ne gerek.
quote:
12 adalarla uçak gemisini nasıl ilişkilendirdin acaba ? ortada 1 uçak gemisi lafı var dolaşıp duruyor ..uçak gemilerinin ne işe yaradığını bilmeyen insanların yorumları gittikçe komik bir hal alıyor...gerekli açıklamayı yapıyım bilmeyen arkadaşlar için yararlı olur..
1- uçak gemilerinin asıl amacı anakaradan uzakta,hava kuvvetlerinin harekat sınırlarının dışında bir bölgeye operasyon yapmanı ve başka bir ülkeye ihtiyacın olmadan politik dayanağını gerçekleştirmek için kullanılırlar...
2-uçak gemileri yanlız hareket etmezler yanında onları koruyan 4 gemi 2 denizaltı bulunur..buda deniz kuvvetlerinizin belli bölümünün sadece uçak gemilerini korumak için ayırmanız demektir..
3-üzerindeki 70 civarı uçakla olası savaşta ilk hedef uçak gemileridir ..bu yüzden uçak gemileri ayrıca korunmaya muhtaçtır aksi taktirde 70 civarı uçağınızı 1 anda kaybedebilirisiniz..bu yüzden savaşta size dezavantaj sağlar...
4-ayrıca uçak gemileri ciddi pahalıdır 1 tanesi 6 milyar $ gibi maliyete çıkar bu fiyata içindeki uçaklar dahil değildir ve 6000 civarı nüfus,eskort gemi ve denizaltılarıyla çok ciddi gidere sahiptir.türkiye için fazlaca lüx ve gereksizdir..
5-türkiyeye dönersek thk şu anda ortadoğunun tamamı,avrupa,kafkasların tamamnına operasyon yapabilecek menzile ve yeteneğe sahiptir ..emperyalist bir devlet olmadığımız için kalkıp patagonyayla,yeni zellandayla savaşcak halimiz yok dolayısyla uçak gemilerinede ihtiyaç yok..
6-şunu açık söylüyorum yarın bir uçak gemisi bedavaya gelse thk o uçak gemisine uçaklarını yerleştirmez(teknik olarakta mümkün değildir ayrıca)..çünkü açık hedeftir ve türkiyedeki herhangibir havalanından kalkan bir uçak aynı görevi icra edebilir...
7-son olarak uçak gemisine gelene kadar sırada onlarca argüman var önce onlar yapılmalı..mesela hala piyade tüfeğimiz g3 değişmesi lazım..yerli tank,umtaş,omtaş,iha,tiha,milgem,t-129,radar teknolojileri,tf-2000,tek-er,yüksek irtifa hava savunma sistemi,savunma sanayimiz ve ar-ge yatırımları vs.. gibi konulara daha fazla kaynak sağlanmalı ve yerli payı artmalı..başkasının eşşeğine binen yaya kalır bu yüzden ne kadar bağımsız askeri argüman üretirsen o kadar başka ülkelere karşı bağımsız olursun