Şimdi Ara

Dünyanın en büyük yıldızıyken, en verilmi yaşında bitmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ronaldinho'dan bahsediyorum. Adam barcelona'dan ayrıldıktan sonra anca 1 sene oynayabildi. 29 yaşında resmen futbolda bitti. Bunun sebebi ne acaba aklıma takıldı. Bırak messiyi, maradonayı, peleyi. Şu gözlerim bu adam gibisini görmedi. Hem top cambazı olup hem hızlı, atik, çevik bir futbolcu olmak kolay değil. Çalım yeteneğinden tutun, esneklik, top tekniği, sürati.. her şey vardı adamda. Nasıl olurda genç yaşta bitik bir duruma gelebilir ya.. Bence rahat 35 yaşına kadar dünyanın en büyük yıldızı olarak kalabilecek kapasitede bir adamdı.

Maradona ve Pele'yi öne geçiren başka şeyler.

Galatasaray & Arsenal
  • Hocam 22 yaşındayım Ronaldinho psg döneminden beri takip etmişimdir milandan sonra sadece arada maçlarını izledim neyse ...Ronaldinho bitiren durumların başında sportif karakteri ve profesyonelliği çok fazla röportajını izledim okudum neredeyse çoğunda antrenman yapmayı çok sevmiyorum ama eksik idmanlar beni etkilemiyor bunu sahada gösterdiğimi düşünüyorum tarzı çok lafı var...futbolu eğlence olarak görüyorum buda profesyonel olarak zaaflarını doğuruyor erken yaşta fiziksel olarak büyük düşüşler yaşadı kilo problemi yaşadı ve ne kadar yetenekli olursanız olun fiziksel açıdan yeterli değilseniz avrupa dışında kalırsınız...

Ronaldinho teknik yapısı olarak cristiano ronaldo ve messiden önde ancak onlar kadar profesyonel değil mesela ronaldo kadar kendine önem veren bir futbolcu olsaydı şuan hala ronaldinho konuşuyor olurduk...

Orijinalden alıntı: Cast Away

Gece hayatı ve kadınlar..

El fenomeno kadar disiplini ve çalışma azmi olan bir futbolcu olsaydı,tarihe geçecek bir yeteneği vardı.Yanlış hatırlamıyorsam,2006'da fransız bir hatunla sürekli kaçamak yaşıyordu ve maçlara yorgun çıkıyordu.Rijkaard ile olan problemleri yüzünden Barcelona'dan ayrıldı ve Milan gibi Brezilyalı harcayan bir kulübün yedek kulübesinde çürüdü.
  • Futbolun güzel ve keyif veren bir oyun olduğu kavramının en güzel örneğiydi Ronaldinho. Sanırım bir dünya kupası hayalkırıklığı ve kız arkadaşı mevzusu vardı. Ronaldoyu da unutmamak lazım. Keşke göbekli ve yürüyen halleriyle bile olsa ligimizde izleseydik.
  • Messi ronaldinho ve ya ronaldo, üçü de pele ve maradonadan iyidir bence. Ama ronaldinho artık bitti malesef buna kafa yoracak değilim adamın bitmiş halindeki kazandığı parayı bile benim sülalem göremez o parayı. Boşuna dert edemem
  • Brezilyalı yıldız, hem Atletico Mineiro'da oynadığı için hem de 2012 yılından bu yana kanser tedavisi gören annesinin yanında bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Esporte Espetacular'a röportaj veren yıldız oyuncu hala kemoterapi gören annesinin hastalığının ilk zamanlarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı ama hastalıktan hiç iz kalmamasının kendisini mutlu ettiğini söyledi...
    Annesi Dona Miguelina'nin kanser teşhisi yaklaşık bir sene önce konuldu ama Ronaldinho bunu açıklamadı... Annesinin hastalığı yenmesinin sevinciyle konuşan Ronaldinho, annesinin yanında olabilmek için kariyerini Atletico Minerio'da sürdürdüğünü de kabul etti.
  • Yoksulluktan gelip bir anda hayal edemeyeceğiniz kadar paranız oluyor. Yatlar katlar daireler v.s Adamın tercihi bu. 35 yaşına kadar top koşturmak demek kendine çok çok dikkat etmek demek. Gece hayatı yok gezip tozmak yok rahat kafa yok v.s Adam zaten param çok, sülaleme yeter. 29um dan sonra daha geç olmadan hayatımı yaşamak istiyorum diye bilir. Çokta mantıksız değil.

Orijinalden alıntı: Abrek Cestav

Messi ronaldinho ve ya ronaldo, üçü de pele ve maradonadan iyidir bence. Ama ronaldinho artık bitti malesef buna kafa yoracak değilim adamın bitmiş halindeki kazandığı parayı bile benim sülalem göremez o parayı. Boşuna dert edemem

Maradona'nın oynadığı dönemde oynamış olsaydı Messi ayağını eline verirlerdi futbol kariyeride daha başlamadan biterdi Şimdiki gibi yıldız korumaya yönelik ne bir tutum nede davranışlar vardı Pele ve Maradona döneminde. Futbol olabildiğine sert bir oyundu. Toplar yarı balondu. Sahalar patates tarlasından halliceydi çoğu yerde. Forma ve Kramponlara değinmiyorum bile. Hele özel idmanlar tedaviler antremanlar hepsi hayaldi. Neden Futbol Tanrıları deniyor onlara bir araştır istersen
    Maradona ve Pele şimdi oynasaydılar emin ol kimse ne Messi'yi nede C.Ronaldo'yu bilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

quote:

Messi ronaldinho ve ya ronaldo, üçü de pele ve maradonadan iyidir bence. Ama ronaldinho artık bitti malesef buna kafa yoracak değilim adamın bitmiş halindeki kazandığı parayı bile benim sülalem göremez o parayı. Boşuna dert edemem

Maradona'nın oynadığı dönemde oynamış olsaydı Messi ayağını eline verirlerdi futbol kariyeride daha başlamadan biterdi Şimdiki gibi yıldız korumaya yönelik ne bir tutum nede davranışlar vardı Pele ve Maradona döneminde. Futbol olabildiğine sert bir oyundu. Toplar yarı balondu. Sahalar patates tarlasından halliceydi çoğu yerde. Forma ve Kramponlara değinmiyorum bile. Hele özel idmanlar tedaviler antremanlar hepsi hayaldi. Neden Futbol Tanrıları deniyor onlara bir araştır istersen
    Maradona ve Pele şimdi oynasaydılar emin ol kimse ne Messi'yi nede C.Ronaldo'yu bilirdi.

O zamanlar orta saha diye bir kavram yoktu ki resmen.Yürüyerek gol atıyorlardı.

• quote:

quote:

Futbol eskinden mi yoksa şimdi mi daha sert bunu bilemeyiz? Benim gördüğüm eskiye ait videolarda da elini kolunu sallaya sallaya adam geçebildiğini görüyorum maradonanın. Şu anki brezilya liglerinin defans anlayışı gibi. Ki şu zamanda da defans anlayışının avrupada ne kadar sağlam zemine oturtulduğu aşikar. Sahalar, kramponlar vs kötü olabilir. Herkes devrini yaşıyor sonuçta.

Su iki video da sadece real maçında maruz kaldığı çirkeflikleri görebilirsin. Efsanevi Ujfalusi nin yaptığı faule hiç girmiyorum.
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1378813602146
    http://www.haberdesin.com/video/spor/bu-pepe-adam-olmaz

• Konu çok iyi de keşke bölümüne açsaydın böyle konular tak diye gidiyor bölümü değil çünkü.
    Messi - Ronaldo yani bu zamanda defans anlayışı eskiye göre çok daha iyi. Yani gol atmak bu yönden zor. Diğer yönden bu zamanda orta sahalar ve pas olayı çok iyi , Messi ve Ronaldo'nun yanında oynayan adamlar son derece görevlerini yapan adamlar. Sürekli bu adamlara pozisyon hazırlanıyor , bu yönden gol atmaları kolay. Fiziksel futbol koşullarına girmiyorum bile. Sahalar , malzemeler vs. vs.

Pele - Maradaona zamanında ise defans olayı o kadar iyi değildi. Futbol tam anlamıyla oturmamıştı bence. Bu açıdan bakınca gol atmak kolaydı. Ama fiziksel koşullar berbattı , yanlarında oynayan arkadaşları çok iyi değildi. Onlara pozisyon hazırlayan pek yoktu. Genelde kendi pozisyonlarını kendileri yapardı. Bu açıdan bakınca gol atmak zorlaşıyor.

Yani koşulların farklı olması nedeniyle kıyaslamak yanlış olur.

• Konu amacından çıkmış yav Neyse konuya dönersek Ronaldinho messiden de ronaldodan da daha iyi olabilirdi. Şuan dünya onu konuşuyor olabilirdi. Yazık etti kendine.
  • quote:

quote:

quote:

Futbol eskinden mi yoksa şimdi mi daha sert bunu bilemeyiz? Benim gördüğüm eskiye ait videolarda da elini kolunu sallaya sallaya adam geçebildiğini görüyorum maradonanın. Şu anki brezilya liglerinin defans anlayışı gibi. Ki şu zamanda da defans anlayışının avrupada ne kadar sağlam zemine oturtulduğu aşikar. Sahalar, kramponlar vs kötü olabilir. Herkes devrini yaşıyor sonuçta.

Su iki video da sadece real maçında maruz kaldığı çirkeflikleri görebilirsin. Efsanevi Ujfalusi nin yaptığı faule hiç girmiyorum.
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1378813602146
    http://www.haberdesin.com/video/spor/bu-pepe-adam-olmaz

Sen belki bilemezsin eskiden mi şimdi mi daha sert ama ben gerek yaşım gereksede mesleğim gereği eski dönemin ne kadar sert olduğunu iyi biliyorum. Tavsiyem eski sporcuların (gerek yerli gereksede yabancı) futbolda sertlik ile ilgili röportajlarını okuman.
    Evet herkes devrini yaşıyor doğrudur ve bu lafı diyen biri yukardaki daha iyidir lafını derse kendiyle çelişir. Koy bakalım Messi'yi o döneme Maradona'yı bu döneme?
    Bir iddianız var ise kesin kanıtlarınız olsun. Dönem hakkında bilginiz yoksa kesin yargıda da bulunmaman daha mantıklı

• Dunya kupasinda kacip kacip sevgilisine gittini aciklamisti bizzat ronaldinio nun sevgilisi.

Zaten takip edenler bilir ronaldinio o turnuvadan sonra dususe gecti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.