|
Dünyanın en büyük rüzgar türbini hizmete girdi: 20 MW gücünde!

-
-
hepsinin yokolması dileğiyle iklim değiştiren kaynak tüketen hiçbir teknoloji gelişmemeli
-
fağnosta bir kaç bulut yapıp yıldırımları trafoya bağlasınlar al sana sonsuz enerciii :))))
ortalık pervane doldu. :)
-
Bir tanesi nasıl 96.000 haneye elektrik sağlıyor ? Bu gerçek mi yoksa çeviri hatası mı ?
-
sözelcilere anlatırken;
şu kadar eve elektrik veriyor
şu kadar futbol sahası büyüklüğünde
şu kadar jumbo jet ağırlığında
gibi saçma ifadeler ortaya çıkıyor. Buradaki insanların sayılarla sorunları yok. Oturmuş uluslararası standart birimlerle ifade etmenin nesi kötü? 9kw, 15kwh gibi. 20MW neyse işte. Kolaycılık nedeniyle insanları sayılara aşina olmaları engelleniyor. Amerika'da yeni gençler analog saat okuyamıyor diye haber vardı. Gerçek olmasa bile mantık aynı. Azıcık zorlansın insanlar faydası büyük olacak.
-
Engellenemez yükselişi devam ediyor Çin'in.
1- Nüfus artış hızını durdur, stabil yap.
2- Ucuza çok çalış, işi öğren.
3- Gelen tüm parayı altyapı ve üstyapıya yatır.
4- Ucuz ve çok çeşitli enerji için tüm seçenekleri sonuna kadar kullan.
5- Gelen parayı AR-GE ve 3. adım için kullan.
6- Dışa açıl, gelişmemiş ülkelerin alt ve üstyapılarını ele geçir.
7- Duran nüfus artış hızı ile halkın aynı gelirle bile daha yüksek refaha ulaşsın.
8- Kötü günler için müthiş tahvil stokla.
9- Artık yüksek teknoloji üretmeye başlayabilirsin.
10- ABD ambargoları ancak kendine zarar vermekten başka bir işe yaramasın.
Çin merkezi yönetimin bu kadar güçlü ve demokrasiden yoksun olması sebebiyle 40 yılda planlı kalkınma ile bu güne geldi. Çin'i değil ABD tüm batı birleşse gene durduramaz bu saatten sonra. Neyle tehdit edecekler? Silah mı vermeyiz diyecekler? Iphone mu vermeyiz diyecekler? Çin adım adım yükseldi ve artık durdurulamaz. Ancak demokrasi falan gelmesi lazım bu yükselişin bitirilmesi için.
-
20mw = 20000 kw
bir çamaşır makinası saatte 1kw yese, aynı anda 20 bin çamaşır makinası çalıştırabilir oluyorsun. ama normalde ev ihtiyaçları saatlik 0.6 ila 0.7 kw arasında.
-
Tam olarak ne söylemeye çalışıyorsunuz? Mevcut enerji üretim yöntemleri arasında iklime ve doğal kaynaklara en az etkisi olan yöntemlerden biri bu.
-
Öyle mi iklim değiştirme rüzgar kesme nelere yol açıyor biliyor musun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Böyle bir iddianız varsa öyle beddua gibi temennilerle ucu açık bir cümle kurmadan rüzgar enerjisinin iklim değişikliğine etkisini diğer enerji üretim yöntemleri ile kıyaslayarak vermelisiniz. Ayrıca ben iklim değişikliğine etkisi sıfır demedim, diğer yöntemlere göre etkisi en az olan yöntem dedim. Zaten bütün kaynaklar da bunu doğrular nitelikte. Enerji üretiminin her zaman bir bedeli olacaktır. Bu bedellerden kaçınmanın en kesin yolu hiç enerji üretmemek. Yok bunu göze alamıyorsak her zaman en risksiz yöntemin arayışı içinde olacağız. Karbon ayak izi, zararlı atıkların çevreye salınımı, canlılara verdiği zarar gibi kriterler açısından güneş enerjisi ile birlikte geleneksel yöntemlere göre etkileri en az olan yöntemler bunlar diyorum. Farklı bir iddianız varsa kaynakları ile gösterin hiçbir kaynağa ve araştırma makalesine ulaşamıyorsanız gidin chat gpt'ye sorun.
-
ne yani türbin kurulmayıp rüzgar boşu boşuna essin mi ne diyorsun? asıl iklimi bozan fabrikalardan çıkan pisliklerdir bunlar değil
adamlar tek türbinle 20 bin çamaşır makinesi çalıştırabilecek enerji kurmuşlar bir ülkenin en önemli ihtiyaçlarından biri enerjidir
-
Arkadaşım bilmeden neyi uzatıyorsun o konu ile bu farklı bak. Rüzgar kesilince tarım ve toprak etkileniyor neyse anlamaya niyetiniz yok
ne rüzgar kesilmesinden bahsediyorsun kardeş. düz blok mu bu tribünler veya vakum etkisi mi sağlıyor falan ne zannediyorsun sen bunları
-
Rüzgar Türbinleri normalde dağlık alanda tepe üstlerine kuruluyor.
Düzlükte yavaş esen rüzgar orada hızlanıyor. Tekrar aşağı inince azıcık yavaşlar ama hissedilmez bile.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hala bilmeden zırılıyon ya cehalet bu ülkenin başına bela
Değil hocam öyle işte kesiyor hepsini ben sana şöyle diyeyim 20km ötede yanan 1 tek fabrikanın külleri camımızın önüne kadar gelmiş napayım şimdi rüzgar gülü beni etkilemesin diye 200km ötede mi durayım
dakikada 20-30 tur (yani çok yavaş) dönen incecik 3 kanatlı bu pervaneler rüzgarı kesemez velev ki iklim değiştiremez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hayırdır ne bu einstein kesilmeleri falan? hepimiz gerizekalıyız da bir sen mi zekisin forumda
-
Evet tepelerde meltem gibi hafif bir rüzgar estiği doğrudur fakat tepelerde değil meltem fırtına esse bile
o türbinler yine aynı 30rpm gibi bir hızda dönüyor cunku onların tek yaptığı şey o zaten,
7x24 dönerek "burada elektrik üretiliyor" izlenimi vermek...
WindAndYourWalletyoutube
Proven Wind Turbines Problems 15 Kw ? Proven Energy Problems - Blade Failure ukhttps://www.youtube.com/watch?v=ukjnwhNkz4w
Türbinin 3 kanadından 2'si kopuk tek kanat hem de normalin üstü hızda dönüyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Rüzgarla olması mümkün değil, net.
Resim de ekleyelim şuraya:
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir rüzgar türbini, özellikle 280 metre rotor çapı gibi büyük bir boyuta sahipse, türbinin arkasındaki alanda rüzgar akışını etkileyebilir. Bu fenomen genellikle "wake effect" olarak bilinir ve rüzgar türbini arkasında rüzgar hızının düşmesine ve türbülansın artmasına neden olur. Türbinin boyutları ve rüzgarın hızı gibi faktörler bu etkinin boyutunu belirler.
Eğer 30 türbin yan yana dizilirse, bu türbinlerin her birinin arkasında oluşan wake etkileri üst üste biner ve geniş bir alanda rüzgar akışını değiştirebilir. Türbinlerin diziliş şekli ve yerleşim alanının topografyası da bu etkileşimin sonuçlarını şekillendirir.
Büyük ölçekli rüzgar çiftliklerinin rüzgar paternlerini değiştirdiğine dair kanıtlar mevcut olmakla birlikte, bu değişikliklerin mevsimsel veya bölgesel iklim üzerinde doğrudan bir etkisi olup olmadığı henüz net değildir. Yapılan çalışmalar genellikle bu tür etkilerin yerel düzeyde kaldığını ve geniş ölçekli iklim sistemleri üzerinde belirgin bir etki yaratmadığını göstermektedir. Ancak, rüzgar çiftliklerinin çok büyük ölçeklerde kurulması ve stratejik yerleşimleri, potansiyel olarak daha büyük çevresel etkiler oluşturabilir, bu nedenle bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.
(Chatgpt ye bu haberdeki tribünden 30 adet yan yana dizilirse etkisi ne olur diye sordum.yanit yukarıdaki gibi geldi. Mantıken enerji yoktan var olamayacağına göre rüzgarın belli bir rejim değişikliği de muhtemel ama ne ölçüde olur belli degil. )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X