Şimdi Ara

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
444
Cevap
13
Favori
13.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Aklima gelen butun BM gruplari Marduk'tan daha iyi müzik yapiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    TÜRK HACK NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEyoutube
    Hamsinin Diabolik Gözleri (Karadeniz). Beğenip Abone Olmayı Unutmayin
    https://www.youtube.com/watch?si=5r59sAzt1ps-M1vF&v=tsoNpQuM9vc&feature=youtu.be

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Sen sert sevmiyorsun, o yüzden sana öyle geliyordur.

CC hatta sana belki de daha iğrenç geliyordur. Bunun sebebi hem nörolojin farklı, hem de uzun süre dinleyerek alışmamış olmandan kaynaklanıyor. Nörolojin uygun olsa bile, zevk almaya başlamak için uzun süre dinlemen gerekir. Hatta Death dinleyenler üzerine bilimsel çalışmalar bile yapılmıştı. Yani bazı insanların, neden CC gibi bir şeyden hoşlandığını anlamaya çalışanlar oluyor.

COF gibi gruplar işte sert dinleyemeyenler için yapılmış alternatifler olarak ortaya çıkmıştı. Dimmu Borgir falan da vardı onun gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 8:46:44 >

:D kolum uzunlugunda norvecce sarkilar var ezberimde halen, cok yanlis bir adama soyluyorsun bunlari

Death metal cok salakca bir sey bu arada.

Marduk dediginde aklima geldi bunlarin bir sarkisi vardi "with my pale eyes I watch with delight" diye baslayan. Muzik bak ok ama sozler gercekten cok salakca.

Hah buldum, Legion. Hatta vokalistin adi da oydu, cok acayip bir sesi vardi o adamin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 19 Mart 2025; 8:53:27 >
  • cradleoffilthVEVOyoutube
    Music video by Cradle Of Filth performing Cruelty Brought Thee Orchids (Remixed and Remastered) [Audio]. (C) 2019 Music For Nations http://vevo.ly/Vmy2TW
    https://www.youtube.com/watch?v=gavXpUTp_gE

Sunu dene. Sozlerine de bak. C2 Ingilizceli arkadaslar hatta sozleri acip gorsunler C2lerinin korkup kacisini ahjahahahha

Yanlis sarkiyi koymusum demin bu bir sonraki ayni albumden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 19 Mart 2025; 8:59:25 >

Sen Chris Barnes gibi büyüklere blasphemy yapıyorsun.   

Death Metal "salakça" değil, Death Metal, türünün tek örneği ve gerçek Metal. Death dinlemek ayrıcalıktır. COF salakça, ağzını yüzünü boyamış Dani Filth, "vieeeeeeee vieeeeeeeeeeeeeee" çığlıklarıyla, o tiz sesiyle kızgın yağ sürülmüş gibi bağırıyor..   

Yani Dani Filth, COF gibi bir şeyi, Chris Barnes ve CC ile karşılaştırmak bence küfür gibi.

COF 15 yaşında, siyah ruj süren, götik kız grubu.   

Marduk yine COF'dan birkaç level iyi olduğu için bahsetmeye değer buldum. Yani sen Black diyorsun diye, Yoksa fanı değilim. Yani BM, zaten genel anlamda salakça, adamlar Şeytan hazretleri falan diyorlar ve tapıyorlar, bazıları da "şeytan yok sembolik" diyor. Hani şu Anton Lavey mi ne, onun şeydan kilisesi öğretisi falan vardı. Şeytan yok ama sembolik diyorlardı. Ahahaha. Neyse sonuçta olmayan bir şeye nasıl tapabilirsin ki? Olmayan bir şeyden şarkılarda nasıl bahsedebilirsin ki? Death böyle değil. Kan, vahşet, ölüm, bunlar hayatın gerçekleri ama Satan gerçek değil. Ahahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 10:24:26 >

Sözlere bakmama gerek yok. C2'ler baksın.

Başka bir orgazmik CC parçası gelsin.

https://www.youtube.com/watch?v=NG8AlDVeLlE&t=5s&ab_channel=CannibalCorpse-Topic

Fakat bunun yeri gerçekten ayrı. Golden dediğimiz cinsten.

Ölümü hisset..   

https://www.youtube.com/watch?v=vruAD-VqDeE&ab_channel=DeathMetalArchive

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 10:20:44 >

Olum falan diyorsan Burzum cok gezdi o temalarda. Death Metali hayatimin hiçbir doneminde begenmedim. Aklima hep Amon Amarth'in Pursuit of Vikings sarkisi geliyor DM dediginde biri.
    Ha şimdi BM muziklerini sevmeyenlerin de aklina Behemoth gelir, suclayamam. Muzikalite yok ama ikisinde de. Melodik atmosferik falan birseyler katiyorlar ama gitar surekli aynı sesi veriyor ahah. COF boyle degildir mesela.
    Arcturus da severim ben Avant Garde tabii o. Acip Einstürzende Neubauten dinlemek cok daha iyi tabii bunlardan.
    Was ist ist diye bir sarkilari var mesela cok eglencelidir.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Eğitim sistemi acayip birşey. 8-9 yaşlarındaki cocuklara 30-40 yaşlarda okunacak roman kitapları veriyorlar. Camiye gitmeyecek kişilere çocuk olmalarından istifade 20 sure dualar ezberlettiriyorlar. Bir de beden eğitimi dersi altında basket maçı falan oynatırlardı. Oysa ki o sporları ilerki yaşlarda yapınca anlamı var. Özel okullarda piyano gitar dersleri de fasa fiso. Hayatı boyu piyano çalmayacak cocuklara piyano çaldırıyorlar.

Pink Floyd - "We Don't Need No Education" serisinde söylediği gibi, hayatımızın en güzel zamanları eğitim adı altında yok ediliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Burzum'da ne ölümü var hacım? Ben kasaplıktan bahsediyorum ahahaha. Fakat bak, o Burzum'un eleman içeri girmeden önce Dunkelheit parçası vardı, o güzel sayılır. Eleman içeri girmeden önce miydi? Bu konuda yanlış yazıyor olmaktan endişe ettim. Hatırladığım kadarıyla, Varg mahpusta iken sadece çalabiliyordu ancak söyleyemiyordu.

Imamı gözaltına aldılar diye her yeri yavaşlatmışlar, VPN'e geçtim, YouTube'dan müzik bile dinleyemiyoruz.   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 11:28:48 >

İşte burada iki farklı yaklaşım var. Biri benim savundugum özcü yaklaşım diğeri senin savunduğun şekilci yaklaşım. Bu sadece bize has değil tüm dünyada benzer catışmalar bulabilirsin. (Protestan/Katolik)

Ben özcü yaklaşımın doğru oldugunu düşünüyorum. Bu bahsettiğin ritüellerin ise ilk çıkış noktasının sembolik değil pratik nedenlere dayandığını daha sonra zaman içerisinde değişmeden donarak pratik faydalarını yitirdiğini söylüyorum.

Ezanın çıkış amacı güzel ezgi, şarkı vb vb değildir. Bildiğin bir adamın yüksek bir yere çıkıp milleti onların anladığı dile hem Tapınma ya cagırması hemde tanrıyı överek onlara İslamı hatırlatmasıdır. Fakat bu Türkiye'de ezgi /Şarkı anam babam gidiyor bende gideyim vb vb gibi sembolik birseye dönüşmüş ve içi boşalmıştır.

İkinci olarak birgün üniversitede arkadasımın ısrarı ile insan hakları dersine girmiştim oradaki hoca çok güzel birsey söyledi bugün bile unutmam. Kavramlara hoşgörü gösterilmez insanlara hoşgörü gösterilir. Eğer kavramlara hoşgörü gösterip gördüğünüz hataları söylemesiniz bu o toplumun düşünce yasamını öldürür.

Yani İslama hoşgörü duyulmaz, İslamı eleştirmemek yanlıştır. Önemli olan İslama inanan insanların varlığına hoşgörü göstermektir kavramın kendisine değil. Dolayısıyla benim müslümanlar ile bir sorunum yok fakat bu demek değil ki İslamı eleştirmemeliyim hayır saygısızlık/hakaret boyutuna gitmediği sürece dini istediğimiz kadar eleştirip tartışabilmeliyiz.

Sen bu tartışmaya girmek istemiyorsan saygı duyarım fakat konuşmaya hevesli arkadaslara bu konuları tartışmaktan vazgececek değilim. Müslüman olsun veya olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Mart 2025; 11:31:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben eğitimin en basta kısa ve yoğun olmasını savunuyorum. Uzun değil nitelikli eğitm olmalıdır. Esas eğitim kurumlarının ise liseler oldugunu, liselerin insanı hayata hazırlaması ve yasama karsılasacakları zorluklara karsı gerekli donanımı saglaması gerektiğini. Gereksiz biçimde eğitim sürecini uzatmanın sadece toplumun verimini düşürdüğünü düşünüyorum.

Fakat günümüzde ana akım düşünce hala ne kadar uzun okursan o kadar iyidir noktasında oldugundan toplumda pekçok bozukluğu yol açıyor. Hem eğitim sisteminin içinde hemde normal yasamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Mart 2025; 11:57:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Dunyanin baska bir yerinde "ozcu" olan tarafin dinsiz olduğu gorulmemistir herhalde. Dedigim gibi namaz kilmaya karar verirsen bu konuyu senle cok farklı bir sekilde tartisirim. Ezanin sekli ezanin muhataplarini ilgilendirir, seni degil. Keza ibadetin dili de. İslam ortodoks bir dindir. Ibadetlerin sekil kuralları vardir. Dustan ciktigin icin otomatikman abdestli sayilmazsin mesela. Ama su yoksa toprakla da abdest alabilirsin. Mevzu suyla fiziki olarak temizlenmek olsa ikisinin de tam tersi olurdu. Hangi uzvun hangi sirayla yikanacagi bile bellidir (mezhepler srasinds farklar var tabii ama zaten bu da istenen bir durum degil).

Saka gibi bir durum bu. Bir yabanciya anlatsam inanmaz ha senin bu yaptigini. Inanmadigin dinlerin ic isleriyle mesgul olmayi birakmalisin. Cok sacma bir sey bu yaptigin, gercekten mana veremiyorum bu davranisina.

"Islam dinini Türkleştirelim ve millete çaktırmadan yeni bir din yaratalım, böylesi daha güzel olur" diyemiyorlar, çünkü tepki çekmekten korkuyorlar, onun yerine böyle ilginç argümanlar üretiyorlar. İşte güya millet anlamıyormuş falan. Ne alakası var? Meraklısı zaten anlıyordur. Hem anlamasalar ne olacak? Çok mu fark yaratacak? Kuran'ın orijinal olanında yazan şeyler Türkçe okunsa, mevcut uygulamalardakinden çok farklı bir şey mi söyleyecek?

Mesela Türkçe ezan olayında, zamanında okunan versiyonu, "Tanrı uludur, namaza gel" diyor. Eh, onun "Allah Akbar" olanı da arapça olarak "Allah büyüktür, namaza gel" diyor..

Ben İslam'a ve herhangi bir dine inanmıyorum ama İslam İslam'dır ve olduğu gibidir. Dünyanın her yerinde ayetler Arapça okunur, ezan Arapça okunur. Çünkü bu din zaten Arap toplumundan çıkmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 18:6:32 >

Bunu elektro gitarla çalacaksın ve CC tarzında vokalle söyleyeceksin. Ben bariton sesimle Chris Barnes style güzel söylerim.

Hatta hem yazacaksın, hem çalacaksın, hem söyleyeceksin. Bir de albüm kapağı çizdim mi tamamdır. Böyle albüm kapağında bir kadın olacak, zombi hamsi kafası yırtarak çıkacak. Çok enteresan olur.

Fakat Türkiye'de fırsatlar sınırlı. USA gibi bir yerde olsan başarılı olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 18:24:1 >

Bu albüm kapağındaki ablaya vampirella süsü vermek istemişler ama sanki kazıklayıp küvete yatırmışlar gibi bir resim ortaya çıkmış.   

Bunun üstüne bu dinlenir.

https://www.youtube.com/watch?v=K3rDRsEMay0&ab_channel=abcdefgh

CC kadar olmasa da bu elemanlar da güzel sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mart 2025; 19:2:40 >

Mutant Barsakçı bu mevzuyu TVde konusmustu. Herkes neyin ne oldugunu biliyor zaten yillardir...

• "kentsel dönüşüm" adı altında mülkiyet gasbı sadece TR'de.

Senin onayın olmadan adamlar binayı yıkıyor evsiz kalıyorsun rantiyeci çete daireni küçültüp eline veriyor, kat üstüne kat çıkıp servet kazanıyor.

İşte bu rantiyeci döngü İstanbul'un ağzına etti. Şehir kepaze oğlana döndü.

Durum böyleyken burada 2 kişi cıkmış namaz kılacaksın, İslam da İslam diye bağrınıyor. Bu da TR dışında cok görülen birşey değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi kentsel donusum varken İslam da Islam diyemeyeceksek o zaman mesela baska biri de cikip diger din veya ideoloji susu verilmis dinleri savunamaz oyle degil mi?

Mesela kentsel donusum işi cozuldu, sonrasinda baska sorunlar da olacak cozulmesi gereken ve biz butun aorunlari cozum dunyayi cennet gibi bir yer yapana kadar herhangi bir dini veya ideolojiyi savunamayacagiz bu mantiga gore. Yani ortada bir mantik varsa. Var mi?
    Gaspi bu arada, o p yumusamiyor o durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 20 Mart 2025; 8:26:9 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.