Şimdi Ara

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
444
Cevap
13
Favori
13.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meşru kelimesini tekrar gündeme getirip aydınlanmana az da olsa katkım olduysa ne mutlu bana.

Malum, öğrenme ömür boyu devam eder denilir.

Yardımın hertürlüsü için geliri incele muhtaç sahiplerine faydamız MEŞRU olsun diyebilirim.

• Meşru kelimesini tekrar gündeme getirip aydınlanmana az da olsa katkım olduysa ne mutlu bana.

Malum, öğrenme ömür boyu devam eder denilir.

Yardımın hertürlüsü için geliri incele muhtaç sahiplerine faydamız MEŞRU olsun diyebilirim.

Müzminlerin ocu bucu olması hiç bir anlam ifade etmez, yapılan MEŞRU MU? O na bakan kurum ve ya bakmak isteyen kurum var mı?

MEŞRULUK kıymetli bir müessese.

• Bursa'da kent lokntaı var mı?

Var da hizmet ederken ihtiyaç sahiplerine mi sadece hizmet ediyorlar ki?

Umarım tüm bu hizmetler MEŞRU olarak yer edinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt
    Muhtaç sahibi olmaz, muhtaç ihtiyaci olan demektir. Muhtaç kelimesi insanlar tarafından aşağılayıcı bir manaya itildigi icin ihtiyaç sahibi ifadesi ortaya çıkmıştır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hiç gitmedim ve görmedim de fakat Bursa'da da Kent Lokantası var, sosyal medya gönderilerinde gördüm.

bu arada her tür lokantada büyük bir israf olduğunu düşünüyorum. Yenmeyen yemek, ekmek, salata. Hepsi çöpe gidiyor.

Emin ol, kent lokantasında da baya bir yiyecek çöpe gidiyordur. Çünkü nasıl olsa çok ucuz. Peki bunca israf MEŞRU mu, MEŞRU.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika ve Avrupa'da gelir incelemesi falan yapılmaz, aşevleri vardır, ihtiyacı olan gidip ücretsiz yemek yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Mart 2025; 20:45:41 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

”Muhtaç kalmış insan” sözü de kullanılabilir sanki?

• Artan ve ziyan olunan gıda varsa bile bu zaten başlı başına bir konu.

Bizim derdimiz her önüne gelen o lokantalara girememeli yönünde olmalıdır diyebilirim.

Bu işin kurumu bunları nasıl dikkate almaz? hakikaten hayret verici bir durum bence. Ardında ki düşünceler araştırılmalı.

Yardım yapacaksan ihtiyaç sahiplerine ehali zaten bişey demez, önemli olan meşru zemin de meşru daire de kalabilmek değilmidir?

Muhtaç yeterli.
    Bu mevzu sakat, özürlü, engelli sacmaliginda da yasandi. Sakat cok agir oldu ozurluyu icat ettiler, o hakaret olarak kullanilmaya baslandi engelli cikti, engelli de simdi hakaret ozel cocuk, ozel ihtiyaclari olan birey falan gibi saçmaliklar buldurlar. Tabii sakat ve ozurlu her durumda aynı seyleri ifade etmiyor o da var.

Haberlerde cansiz beden diyorlar ceset demek icin. Insanlar cok acayip...

• Baya degil bayağı.

Katılıyorum.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Devlet kurumlarında zaten sistemde kayıtlı olan gerekli gereksiz tüm evraklar çıktı alınıp arşivlenir. Gereksiz olanlar dahil. İleride bir gün çalınma riski, sistemlerin bozulma riskine karşı. Bir de kurumlar birbirlerine sistem üzerinden gönderdikleri evrakı fiziki olarakta gönderiyorlar ya ona çıldırıyorum ben de. Bana zaten sistem üzerinden geliyor. Niye fiziki gönderiyorsun. Ona harcanan zamana, yakıta yazık, posta ile gönderdiysen posta puluna yazık

• Memurdaroğlu kullanıcısına yanıt

Son bomba noterlik sisteminde... Resmen adamlar daha çok para kazansın diye yapılmış büyük bir saçmalık, mantıksızlık örneği.

Otomotiv sektörü muzdarip. Alım satımlarda saçmalık derecesinde maliyetlere yol açıyor, mağdur oluyor adamlar resmen Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar 

Mesela başka bir şehirdeki arabayı alacaksınız. Bu işlem için de vekalet var. Notere para verip, vekaletin tüm illerdeki noter sisteminde görüntülenebilir hale gelmesini sağlıyorsunuz.

Bu bile başlı başına bir saçmalıktır da hadi ona da neyse dedik. Evrakı zaten elektronik oluşturuyorsun zaten, bi düğmeyle sisteme atıyorsun ne var yani yok görüntülenebilir yok görüntülenemez...

Her neyse, gidiyorsunuz diğer şehre, arabayı alıyorsunuz, notere geliyorsunuz. Noter soruyor:

- Hani vekaletin?

- İşte, sistemdee, görüntülenebilir halde?

- Evet görüyorum ama böyle olmaz, bunu bastırıp tasdik etmemiz lazım.

- ?????????

Siz hasta mısınız oğlum diye kimse sormuyor. Böyle devam ediyor sistem.

Noter onaylı evrak sistemde görüntülenebilir halde, tüm noterlerin erişimine açılıyor. Ancak noter, başka noterin tasdik edip sisteme gönderdiği evrakı kabul etmiyor, basıp tasdik edecekmiş de onun parasını alacakmış.

Vay anasını ya.

Bayağı güzel yazmışsınız. Önceki doğalgaz, elektrik başvurularında saçma sapan evrak istenmesi yorumunuza da katılıyorum.

Doğalgazla ilgili: Yeni aldığım bir evde d.gaz aboneliğini üstüme geçirirken "tesisatı kontrole geleceğiz" dediler. Bana saçma geldi.

Sonra adam geldi, tesisata baktı herşey yolunda 20 yıllık dairede 20 yıllık tesisat vidasına bile dokunulmamış sapasağlam tesisat.

Adam dedi ki "bu kombi bacalı, tehlikeli, bunu hermetik (duvardan dışarı boru uzatılan) kombiyle değiştireceksin.

Dedim 20 yıldır sorunsuz kullanımda, tehlikeli değil. Yeni kural böyle dedi. Tesisatçıya, kombiciye rant sağlama amaçlı saçmalık.

Almanya'dan komşular geldi. Onlara anlattım. Almanya'da herkes bacalı kombi kullanıyor bizim de bacalı kombi dedi.

Almanya'da tehlikesiz, TR'de tehlikeli. Külliyen saçmalık.

Aynı problem muhtarlık sisteminde de var. Muhtarlar günümüzde tamamen gereksiz. 20 yıldır muhtara nüfus örneği ve ikamet kağıdı almaya gidiyordum. O belgeleri 2 yıl önce y.dışı gezisi için turkiye.gov.tr'den aldım. Muhtara gitmedim. Islak mühür vs hiç gerekmedi. Karekod, okutunca onaylanıyorsa mühür yerine geçiyor.

Ülke çapında kaç bin muhtar vardır? 50bin tanesi vardır. Hepsi gereksiz. Maaş ödeniyor. Ülkede kamu sektöründe çok yanlışlarla dolu.

Ziyan edilen

ne değişti?

• Neyin değiştiğini niçin anlayamadığını biliyor musun?

Soruya soruyla karşılık verme.

Google Translate bile anlıyor, sen anlamıyorsun sanırım.

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar

• Gerçek bir soru değil kardeş o. Sana daha önce de buna benzer durumların sebebinin okumamış olman olduğunu soylemistim, oraya referans iceriyor bu gercekte soru olmayan soru.

Makine cevirisi hakkında soyleyebilecegim ve ankayabilecegin herhangi bir sey yok. Yapacagim bütün aviklamalardan once sananbaska şeyler ogretmem gerekiyor tercumanlik hakkında. Onlari da anlayamazsin. O yuzden maalesef havada kalacak hap gibi bir bilgi vermek zorundayim: makine cevirisi hiçbir zaman bir referans kaynağı olamaz, tabiati gereği dogru ve yanlisi ayirmasi imkansizdir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.