Once die Vierte Riechi kuracagiz sonra bilimi geri alacagiz. Tungsten tekrar wolfram olacak. Ne o oyle isvecce isim, wolfram ustun bir metal ve ustun alman ismiyle bilinmeli. ![]() |
Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (13. sayfa)

-
-
O zor, zaten tamami Latince kokenli degil Grekce de cok var. Insanlar bu kelimeleri acayip seyler zannediyorlar. Cervix boyun demek scrotum kese demek, ama mesela rahim boynu olarak da kullanimi var normal boyun olarak da kullanimi var. Rahim boynu denen kisim ayni boyun gibi gordugu icin adi cervix olmus.
Hani boyun omurlari C1-C7 ya...
-
Omur demisken Ingilzcede de vertebra bu, ama mesela cogulu vertebras da caiz olmakla beraber vertebrae, "vertebree" diye okunuyor. Oz Ingilizce konusmuyor bunlar dillerini Latin isgalinden kurtaramamislar. Halbuki butun latince kelimeleri temizleseler Ingiliz milletinin Hristiyanlikla baglantisini koparabilirler.
-
-
Grekce de öğretsinler o zaman. Dil öğrenmek übermensch kılar..
-
Bu bıyık tipi 1940'larda çok yaygın ve modaydı. Şimdi nasıl ki, tüm erkekler, tam sakal bırakıyorlar ve bu moda aynen onun gibiydi. Benim büyükbabamın böyle Hitler bıyıklı resmi vardı, Nazi olmadığı halde bu şekil bıyıklıydı, resim kendi evinde duvardaydı. Şimdi 1940'lı yıllarda olsaydık ben sürekli bu şekil bıyıklı olurdum zaten. Hahahaha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Mart 2025; 19:20:36 > -
Yok artık emin oldum. Bu iki kişi, Türkçe konuşma kisvesi altında konuları sabote etmeye geliyor.
Konu Türkiye, bunlar Almanya Adolf Hitler'i konuşuyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendilerince takılıyorlar böyle. Arada insanlara sataşıyorlar. Bir tanesi zaten fena biri.
-
Ben Latinceyi tercih ederdim. Keske lingua franca latince olsaydi.
-
Latince de Herrenvolk dil fakat Almanca daha güzel.
-
Belki bilardo.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de arada biyik keserken Hitler biyigi yapmaya calisiyorum ama sanki burnumdan fiskirmis killar gibi gorunuyor. Herhalde renkle alakalı siyah olması lazim sanirin biyigin. Sariyla kizilla olmuyor.
Çok sarışınsan bilemiyorum ben koyu renk sarışınım bana yakışıyor sanki yani birkaç kez denedim güzel oluyor. Normal bıyıklı olduğum zamanlar da oldu, sinekkaydı tıraşlı olduğum da oldu, şu an komple sakallıyım. Hitler, koyu kahverengi saçlıydı ama resimlerde siyah gözüküyor. Siyah saç da güzel ama über göz kombinasyonuyla..
-
Adamlar konu dışı sohbetlerini chat makinası gibi ilerletip konuyu şişiriyorlar.
Internet bu gibiler yüzünden çöplüğe dönüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen ve o mesajini cevapladigin varlik bile buraya birseyler yazabiliyorken bence bizim shobetimizdenherhangi bir problem yok.
Bu kafa hep böyle zaten. Bak benim yazmama bile dayanamıyor. Hakaret edip, iftira atıp sonra hiçbir şey yapmamış ayağına yatanlardan. Aklınca varlık diyerek millete hakaret etmeye çalışıyor, ceza almamak için kaçamak yazıyor hep. Kasıtlı olarak böyle yazdıklarını düşünüyorum. Yoksa bir insan kendisinden bu kadar haberdar olmaması mümkün değil.
-
"Makinası" değil "Makinesi" olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Mart 2025; 6:24:16 > -
Hala hatalı yazmaya devam ediyor "Makinesi" olacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Mart 2025; 6:35:1 > -
Bize sanirim Fransizca'dan geçme, Latince'ye de Grekçe'den geçmiş, orijinali "makhana", Latincesi Machina
Insanlara bir sekilde makina demek daha kolay geliyor, en az çaba kanunu vardır dilde zira, su akar yolunu bulur yani. Zaten yabancı ve Turk hançeresine uygun bir kelime değil.
Yaptiklari hatanin kelimeyi orijinal haline epeyce yaklastiriyor olması ironik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X