Şimdi Ara

Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
6
Favori
3.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,bugün birbirine silah çeken,sabıkalı servis şoförlerinin bulunduğu,küçük çocuklara tacizlerin,tecavüzlerin edilip "bir kereden bir şey olmaz" diyen şahısların alkışlanıp,tebrik edildiği güzide ülkemizden biraz uzaklara çocukların bisikletle okula gittiği,ders saatlerinin az olduğu,öğrenciye ve öğretmene değer verilen bir ülke olan Finlandiya'ya gidiyoruz."bizdeki eğitim oluyorsa bu ne oluyor?" diyebileceğiniz Finlandiya eğitim sistemini inceliyoruz,bu konuyu sadece genel kültürümüz artsın diye açtım, kişisel görüşüm umarım bir gün bizde bu düzeye çıkarızla beraber(şu an ki yönetimin sahip olduğu zihniyetle imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz)eğitimin çok çok önemli olduğu ve bu seviyeye biraz olsun yanaşmak için her dakika okumamız,öğrenmemiz gerektiği ve özellikle bisiklet kullanımının dünyada en son hafife alınacak şeylerden biri olduğu,bu arada rahmetli Muzaffer İzgü'nün "Bisiklet" isimli bir eseri var ve ülkemizde bisiklet'e bakış açısını çok güzel bir şekilde anlatıyor,radyo tiyatrosu olarak dinlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

    Okumaya üşenen,vakti olduğu halde hakikaten vakti yokmuş yalanını söylemekten zevk duyan ve gerçekten vakti olmayanlar youtube videosunu izleyebilirler,hatta her koşulda izlenmeli bence. Michael Moore isimli Amerikalı bir belgesel yapımcısı Finlandiya eğitim sistemini incelemiş ve onların eğitim sistemlerini olduğu gibi kabullenmeyip,önemli değişikliklere gittiğini ve bununla beraber kaliteli eğitim düzeyine ulaştıklarını görmüş,özellikle burada bir şeyin altını çizmek istiyorum o da şu kendileri şunu çok iyi idrak etmişler: "Eğitim kalitesinin artmasıyla ders saatlerinin artması doğrusal orantılı değil"





    Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor, küçük çocuklar oynayarak öğreniyor, sınav yapılmıyor, ileri sınıflarda yapılırsa da sonuçları öğrenciye söylenmiyor. Öğretmenlerin hepsi master diplomalı, en dezavantajlı çocuğu bile en iyi seviyeye getirecek kadar azimliler ve eğitimde fırsat eşitliği temel prensipleri.


    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)


    Çoraplı çocuklar görüntülenme

    Okullarda dikkat çeken bir özellik, öğrencilerin koridorlarda çorapla dolaşması. Gelir gelmez montları ve pabuçlarını çıkarıyorlar. Hem dışarıdan kar, çamur taşımıyorlar, hem de daha önemlisi kendilerini evlerinde hissediyorlar. İçinizdeki sese fazla prim vermeyin, üşümüyorlar.


    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)


    Anaokulunda bile en az 1 saat dışarıdalar

    Çocuklar küçük de olsa karda kışta bile her gün en az 1 saat dışarı çıkıyorlar, ki kar kış Finlandiya iklimi için sıradan bir durum. Çok sıkı giyiniyorlar ama mutlaka enerjilerini açık havada harcıyorlar, “Aman üşürsün, terlersin” yok. İlkokul ve sonrasında 45 dakikalık dersler ile 15 dakikalık teneffüslere ek olarak 45 dakikalık teneffüsler var. Çünkü bu 45 dakikalık arada öğrenciler ancak giyinip dışarı çıkıp spor yapıyorlar.

    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    Servis yok, bisiklet var

    Her çocuk evine en yakın okula gittiği için mesafeler çok uzak değil ve servis yok. Çünkü hava erken kararsa da sokaklar çok güvenli ve çocuklar bisikletleriyle gelip gidiyor. Böylece okulda daha fazla kalıp çalışması gerekirse ulaşım sorunu da yaşanmıyor. Hem de erken yaşta sorumluluk almaya başlıyorlar.


    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    Bütün çocuklar aynı okulda

    Fin eğitim sistemine büyük başarı kazandıran unsurlardan biri özel eğitime ihtiyaç duyan fiziksel- zihinsel engelli öğrencilerin ve öğrenme güçlüğü çekenlerin de diğer çocuklarla aynı okulda okuması. Böylece özürlü çocukları sosyal hayata dahil ediyorlar ve tek bir çocuğu bile kaybetmeyi göze almıyorlar. Okulda tek bir engelli çocuk bile varsa sınıf açmak zorundalar, bu sınıflarda en fazla 10 öğrenci ve ihtiyaca göre 2 öğretmen oluyor. Mesela bu sınıfta görme zorluğu yaşayan öğrenci için farklı bir bilgisayar konulmuş.


    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    “Oturma, kalkma” yok

    Eğitimde korku değil özgürlük öne çıkıyor. “Yapma” demek yerine farklı fikirleri ifade etmeleri için öğrencilerini cesaretlendiriyorlar. Sınıf düzeninde de bu görülebiliyor. Bazı çocuklar daha rahat oturmaları için pilates topunu seçiyorlar, dersin akışını bozmamak kaydıyla sınıf içinde diledikleri gibi dolaşabiliyorlar.

    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    Kantin yok

    Tüm eğitim hizmeti gibi öğlen yemekleri de devlet tarafından karşılanıyor. Öğlenleri öğrenci ve öğretmenler aynı yemekhanede yiyorlar. Öğrencilere bu yemeğin, vergiler ile karşılandığı ve israf etmemesi gerektiği vurgulanıyor. Yemekte her çocuk ne kadar yiyeceğine kendi karar veriyor. Öğle yemeğinde süt içmek bize çok yakın gelmese de Finlandiya’da çok yaygın. Okullarda kantin bulunmuyor, koridorlarda su içebilecekleri yerler var.

    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    Sınıfta fırın ve bulaşık makinesi

    Burası yemekhane değil, derslik. Lavabo neredeyse her sınıfta var ama ocak ve bulaşık makinesi yaygın olmamakla birlikte kullanılabiliyor. Böylece hem kurabiye pişirip bulaşık yıkayıp sorumluluk almayı öğreniyorlar hem de ev ekonomisi hakkında bir fikirleri oluyor.

    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    Atölyede zanaat dersleri

    El becerileri ve gündelik pratik bilgiler çok önemseniyor. Önceden kız öğrenciler ev ekonomisi, erkek öğrenciler ise marangoz atölyesinde çalışırken bu ayrımı ortadan kaldırmışlar ve kızların çok iyi marangoz olduğu anlaşılmış. Erkekler de kurabiye pişiriyor. Üstelik atölyelerde testereler, bıçaklar, tornavida gibi keskin uçlu tamir aletleri ortada geziyor, fakat yine de titizce kullanılıyor ve kazaya yol açmıyor.


    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    İzin almadan fotoğraf çekme

    Pek çok ülkede olduğu gibi Finlandiya’da da ailelerinden izin almadan çocukların fotoğrafını çekemezsiniz, izin vermezler… Bu nedenle bu anaokulu fotoğrafında çocuk göremiyorsunuz. Eğitimciler özellikle anaokulunda fotoğraf çekmememiz, hatta çocuklarla sözlü ve fiziksel temas kurmamamız yönünde defalarca uyarıda bulundular. Bazı okullarda ise fotoğraf çekimine yüzlerin görünmemesi şartıyla izin veriliyor. Burada kültürel bir fark ortaya çıkıyor; çocukların mahremiyeti. Türkiye’de pek çok anaokulu çocukların fotoğraflarını yükler, anne babalar da genellikle bu fotoğrafları paylaşır…

    Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte)

    Bahçe duvarı yok

    Okulu sınırlayan bir bahçe duvarı yok, öğrenciler kendi sorumluluklarını alacak şekilde yetiştiriliyorlar. Dersleri bitince bisikletine binip gidiyorlar, duvar ile öğrenciye sınır çizmiyorlar.


    Not:Daha fazla bilgiye kaynak gösterdiğim siteden ulaşabilirsiniz.

    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 11 Eylül 2017; 14:32:22 >







  • Bizi kıskanıyorlar kardeşim bunlar fasa fiso

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist diye geldim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Finlandiyada 100 mbps internet devlet ücretsiz veriyormuş doğru mu?
  • Kardeşim bizde eğer eğitim sistemi iyi olsaydı halk kültürlenip bilinçlenseydi global dünya görüşü olsaydı vs.. Akp oy kaybederdi çünkü kimsenin etkisi altında olmadan sadece ülkesini değil tüm dünyada neler olup bittiğini anlayıp gördüğünün yanında perde arkasındaki şeyleri anlayan biri kesinlikle Akp hükümetini oy vermez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Hocam Finlandiyada 100 mbps internet devlet ücretsiz veriyormuş doğru mu?

    Merhaba,bu konuda bilgi sahibi değilim ama şu linkte böyle bir bilgi verilmemiş doğru da olabilir,yanlış da olabilir.

    Düzenleme:Bu arada diğer mesajınızda beni savunduğunuz için teşekkür etmekle birlikte Theologist konusunda haksız olduğunuzu düşünüyorum bence kendisi forumda en çok saygı duyulması gereken ve benim en çok sevdiğim üyelerden biridir,lütfen kişisel bir husumetiniz varsa buraya yansıtmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 10 Eylül 2017; 15:52:57 >




  • açık kafalar. hoşuma gitti benim.
  • bizde olsaydı testereyle birbirini doğrarlardı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 milyon nüfusları yok neyini karşılaştırıyorsunuz. kafalar pırıl pırıl yine
  • Yallah Finlandiya ya o zaman sınıfında çorapla dolaşıp kurabiye pişirirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemin entegre edildigi insanlar da onemli

    Bu uygulamalarin cogu tr de tutmaz. Ortadogu insani boyle napalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Yallah Finlandiya ya o zaman sınıfında çorapla dolaşıp kurabiye pişirirsin.

    En kaliteli eğitim sistemine sahip olsan bile bu zeka düzeyine sahip birini ne kadar eğitebilirsin o da ayrı konuAslında açıklama yapmaya değer biri olduğunuzu veya konuyu niye açtığımı anlayacağınızı sanmıyorum ama yine de açıklayayım.Burada amaç "beyin göçü yapalım,hep beraber Finlandiya'ya göçelim" değil,ilk paragrafta'da belirtmiştim amacımı siz sanıyorum okumamışsınız doğal olarak amaç:genel kültürümüzün artması ve iyi olanla kendimizi mukayese edebilmek(bunu şimdi yazıyorum).




  • Bu cografyada o sistemi uygulayamazsin malesef. Adamlarda hayvani nüfus yok, gelecek kaygisi yok calisma saatleri gayet ideal yani sistem kurulmus tıkır tıkır isliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichealCorleone


    quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Hocam Finlandiyada 100 mbps internet devlet ücretsiz veriyormuş doğru mu?

    Merhaba,bu konuda bilgi sahibi değilim ama şu linkte böyle bir bilgi verilmemiş doğru da olabilir,yanlış da olabilir.

    Düzenleme:Bu arada diğer mesajınızda beni savunduğunuz için teşekkür etmekle birlikte Theologist konusunda haksız olduğunuzu düşünüyorum bence kendisi forumda en çok saygı duyulması gereken ve benim en çok sevdiğim üyelerden biridir,lütfen kişisel bir husumetiniz varsa buraya yansıtmayın.

    Bende tam tersini düşünüyorum hocam, kesinlikle kişisel bir sorunum yok kendisi ile, benim sorunum insanları yalan yanlış bilgilerle kandırması, doğrusunu yazınca cevap vermemesi, düzeltmemesi veya işine gelmeyen yorumu şikayet etmesi. Açık konuşayım bu tür insanlardan hoşlanmam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichealCorleone


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Yallah Finlandiya ya o zaman sınıfında çorapla dolaşıp kurabiye pişirirsin.

    En kaliteli eğitim sistemine sahip olsan bile bu zeka düzeyine sahip birini ne kadar eğitebilirsin o da ayrı konuAslında açıklama yapmaya değer biri olduğunuzu veya konuyu niye açtığımı anlayacağınızı sanmıyorum ama yine de açıklayayım.Burada amaç "beyin göçü yapalım,hep beraber Finlandiya'ya göçelim" değil,ilk paragrafta'da belirtmiştim amacımı siz sanıyorum okumamışsınız doğal olarak amaç:genel kültürümüzün artması ve iyi olanla kendimizi mukayese edebilmek(bunu şimdi yazıyorum).

    İyi eğitim senin için sınıfta çorapla dolaşıp kurabiye felan yapmaksa ben senin zeka seviyenden şüphelenmem. Neyse blok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüm eğitim hizmeti gibi öğlen yemekleri de devlet tarafından karşılanıyor. Öğlenleri öğrenci ve öğretmenler aynı yemekhanede yiyorlar. Öğrencilere bu yemeğin, vergiler ile karşılandığı ve israf etmemesi gerektiği vurgulanıyor. Yemekte her çocuk ne kadar yiyeceğine kendi karar veriyor. Öğle yemeğinde süt içmek bize çok yakın gelmese de Finlandiya’da çok yaygın. Okullarda kantin bulunmuyor, koridorlarda su içebilecekleri yerler var.


    bizde cok israf var adamlara helal olsun.
  • Dingonun ahırı gibi okul, öğretmenin vurduğu yerde gül biter,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu


    quote:

    Orijinalden alıntı: MichealCorleone


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Yallah Finlandiya ya o zaman sınıfında çorapla dolaşıp kurabiye pişirirsin.

    En kaliteli eğitim sistemine sahip olsan bile bu zeka düzeyine sahip birini ne kadar eğitebilirsin o da ayrı konuAslında açıklama yapmaya değer biri olduğunuzu veya konuyu niye açtığımı anlayacağınızı sanmıyorum ama yine de açıklayayım.Burada amaç "beyin göçü yapalım,hep beraber Finlandiya'ya göçelim" değil,ilk paragrafta'da belirtmiştim amacımı siz sanıyorum okumamışsınız doğal olarak amaç:genel kültürümüzün artması ve iyi olanla kendimizi mukayese edebilmek(bunu şimdi yazıyorum).

    İyi eğitim senin için sınıfta çorapla dolaşıp kurabiye felan yapmaksa ben senin zeka seviyenden şüphelenmem. Neyse blok.

    Evet,ben,Amerika'dan Finlandiya'ya yani dünyanın bir ucundan öteki ucuna konunun çok önemli olduğunu düşünüp üşenmeden gelip belgesel yapan yılların belgesel yapımcısı,Finlandiya devleti,Finlandiya halkı,bu eğitim sistemini doğru bulan üyeler,misafirler hepimiz aptalız ve tek akıllı olan sensin,rica ediyorum konuda yazılanları okumamışsın,3 dakikalık videoyu zahmet edip izlememişsin şu linkten kendi seçeceğin 4-5 tane maddeyi oku ve meselenin sınıfta çorapla dolaşmak veya kurabiye yapmak veya bu tür şeyler olmadığını kavra lütfen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichealCorleone


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Yallah Finlandiya ya o zaman sınıfında çorapla dolaşıp kurabiye pişirirsin.

    En kaliteli eğitim sistemine sahip olsan bile bu zeka düzeyine sahip birini ne kadar eğitebilirsin o da ayrı konuAslında açıklama yapmaya değer biri olduğunuzu veya konuyu niye açtığımı anlayacağınızı sanmıyorum ama yine de açıklayayım.Burada amaç "beyin göçü yapalım,hep beraber Finlandiya'ya göçelim" değil,ilk paragrafta'da belirtmiştim amacımı siz sanıyorum okumamışsınız doğal olarak amaç:genel kültürümüzün artması ve iyi olanla kendimizi mukayese edebilmek(bunu şimdi yazıyorum).

    Birak hocam bu adamlara laf anlatamazsin,buna bile muhalefet oluyorlar nasil bir kafa yapisi var anlamak guc.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FiMLaMDiYaDa DeRSLeR 1 SaAT EGiTiM SiSTeMi YaNLıS LeN

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.