Şimdi Ara

Dünyada Kaliteli Eğitimin Adresi: Finlandiya(Fotoğraflarla birlikte) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
6
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bentasdemir

    Bi okumanızı tavsiye ederimhttps://onedio.com/haber/davulun-sesi-kuzey-den-hos-gelir-17-maddeyle-neden-finlandiya-da-yasamamaliyim--572558https://onedio.com/haber/davulun-sesi-kuzey-den-hos-gelir-17-maddeyle-neden-finlandiya-da-yasamamaliyim--572558

    Öncelikle teşekkür ederim paylaşımınız için.Hepsini okumakla birlikte cevabım şu olacak:

    1-)Eğer gözden kaçırmadıysam eğitim sistemiyle ilgili hiçbir şey yok bu haberde hatta maddelerin çoğu ülkenin soğuk bir iklime sahip olmasına dayanarak yazılmış buna dayanarak ülkeyi kötülemek de ne kadar doğru bilmiyorum..
    2-)Haber hiçbir kaynağa dayanmadan yapılmış,saçma sapan bir haber. Birçok fotoğrafın Finlandiya'ya ait olduğuna dair bir delil olmadığı gibi,bu haberi ekleyen arkadaş bu bilgileri nereden edindiğini de belirtmemiş.
    3-)Onedio isimli site (bu benim görüşüm katılırsanız veya katılmazsınız bunu kesinlikle karşıt bir görüş sunduğunuz için yazmıyorum) Beyaz Tv isimli kanalın internet sitesi versiyonudur bana göre.Günde 20 tane haber paylaşılıyorsa bunların 15 tanesi saçma sapan magazin haberidir diğer 5 tanesi de sizin linkini attığınız haber gibi hiçbir resmi kaynağa dayanmadan sadece çamur atmak için yapılmış,subjektif haberlerdir.Tavsiyem bu tarz sitelere pek itibar edilmemesi,yan taraftaki haberlere baktığınız zaman kalitesizliği net bir şekilde anlaşılıyor zaten bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 12 Eylül 2017; 16:42:26 >




  • Yine konudışında boş bi konu
  • Kiskananlar gelmis yine. Yaw adamlar resmen utopya ulkesine camur atiyor pes dogrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Bizim yeni müfredata da şu girmişti"“Türkler gayet az yerler. Sofra zevkine pek az düşkündürler. Bir parça ekmekle beraber tuz, soğan ve yoğurt bulurlarsa yemek için başka şey aramazlar” millet ayağa kalkmıştı. Bu bir nevi israfı önlemek değil mi?
    Abim Finlandiya da yaşıyor ve bugün 3 çocuk babası. Adamların 5 milyon nüfusu var tutumuş bizimle karşılaştırıyorlar.Eğitim sistemlerinin iyi olduğunu söyledi abim çünkü en son 1970 lerde değişiklik yapmışlar.Bugün anaokullarında aşçılar var öğrenciler ev yemekleri yiyor.Amerika da çocukların ihtiyaçlarını okul aile birlikleri karşılıyor diye okumuştum bir yerde.Bizde de böyle galiba.Bir ara hükümet okul sütü projesi başlatmıştı ortalık ayağa kalkmıştı.Her şeyi devletten beklememek lazım çocuğun kişiliğinin %70 i 7 yaşına kadar şekilleniyor.Çocuk doğduğundan beri okula gitmiyor herhalde.Sen onu güzel eğitirsen o da güzel eğitim alır.Eğer eğitim sistemimiz o kadar da kötü olsa dünya çapında bilim adamları çıkarmazdık diye düşünüyorum. Abim bir de şunu söylemişti "3. çocuk olduktan sonra az kalsın kimse yüzümüze bile bakmayacaktı bizimle irtibatı koparacaktı dedi kayınbabam." Açıkçası çok şaşırdım.Adamların zaten nüfusu az çocuklar iyi yetişsin diye tonla para harcıyor devletleri çünkü adamlar yok oluyorlar.




  • İlk okulda( 3-4-5 ten biri )koridorda koşuyoruz diye dayak yemiştik cetvelle. 7. Sınıfta sosyal bilgiler dersinde Türkçe ödevi yapıyorum diye sosyal bilgiler hocam ki sınıf öğretmenimizdi Türkçe hocama şikayet etmişti beni ve bir arkadaşımı, Türkçeci iki tane defteri katlayıp sağ ve sol yanağıma aynı anda yapıştırmıştı. Hâlâ kinliyim adama . Aynı sosyal hocası 3 sınavım da 100ken sözlüme 10 vermişti , derse az katılıyormuşum. Ders dediği de soru verirdi cevaplarını kitaptan a4'e yaz getir. Ne kadar yenilikçi değil mi . 8. Sınıfta uzun eşek oynadık diye müdür yardımcısı cetvel kırdı üstümüzde. Lise de konferans sırasında yan sınıftan bağzıları kaçmıştı beden hocası görmüş disiplin kuruluna bizim sınıfın tamamını ve yan sınıfı şikayet etti , 40 kişi disiplin suçu işlemiş muamelesi gördük , kendini savunamıyorsunda ipleyen yok çünkü. Bunları niye söylüyorum kalite bu işte bizim sistemde ki , öğrenciyi iplemeyen hocalar , kafalarına ne eserse onu yapıyorlar. Denetleyen yok çünki. Eğitim kalitesi zaten mağlumumuz. Ama eğitime gelmeden dahi bin tane sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    İlk okulda( 3-4-5 ten biri )koridorda koşuyoruz diye dayak yemiştik cetvelle. 7. Sınıfta sosyal bilgiler dersinde Türkçe ödevi yapıyorum diye sosyal bilgiler hocam ki sınıf öğretmenimizdi Türkçe hocama şikayet etmişti beni ve bir arkadaşımı, Türkçeci iki tane defteri katlayıp sağ ve sol yanağıma aynı anda yapıştırmıştı. Hâlâ kinliyim adama . Aynı sosyal hocası 3 sınavım da 100ken sözlüme 10 vermişti , derse az katılıyormuşum. Ders dediği de soru verirdi cevaplarını kitaptan a4'e yaz getir. Ne kadar yenilikçi değil mi . 8. Sınıfta uzun eşek oynadık diye müdür yardımcısı cetvel kırdı üstümüzde. Lise de konferans sırasında yan sınıftan bağzıları kaçmıştı beden hocası görmüş disiplin kuruluna bizim sınıfın tamamını ve yan sınıfı şikayet etti , 40 kişi disiplin suçu işlemiş muamelesi gördük , kendini savunamıyorsunda ipleyen yok çünkü. Bunları niye söylüyorum kalite bu işte bizim sistemde ki , öğrenciyi iplemeyen hocalar , kafalarına ne eserse onu yapıyorlar. Denetleyen yok çünki. Eğitim kalitesi zaten mağlumumuz. Ama eğitime gelmeden dahi bin tane sorun var.

    Denetleyen yok çünki.

    yan sınıftan bağzıları

    hocam eğitim konusunda birbirimize biz destek olalım, devletten hayır yok :)

    çünki - çünkü
    bağzı - bazı




  • Selam beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel bir konu insan okudukça benim ülkemde de bu denli güzel bir sistem olsa diyor ama bu noktadan çok uzağız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.