Şimdi Ara

Dünyada en ucuz geniş bant internet İran’da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyada en ucuz geniş bant internet İran’da

Geniş bant internet dediğimiz zaman genelde gelişmiş ülke modelleri aklımıza gelir. Altyapı konusunda çok ilerlemiş ve vatandaşına yüksek erişim hızları sunan gelişmiş ülkeler ne var ki fiyat konusunda biraz geride kalıyor.

Araştırma platformu Cable, dünyada geniş bant internet fiyatlandırması ile ilgili bir çalışma yaptı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Gelişmekte olan ülkelerin vatandaşlarının geniş bant internete daha ucuz eriştiği ifade ediliyor.

İlginç istatistikler

Rapora göre vatandaşına en ucuz geniş bant internet sunan ülke İran. Ülkede ortalama internet ücreti 5.37$ olarak belirlenmiş. İkinci sırada Ukrayna var ve ortalama fiyat 5.53$ civarında. Üçüncü Rusya’da 10$, dördüncü Moldova’da 10.77$, beşinci Suriye’de 12.15$, altıncı Mısır’da 12.39$ şeklinde gittiğini görüyoruz.

Genelde gelişmekte olan ülkelerde ve gelişmemiş olan ülkelerde ortalama fiyatlar 50$ altında seyrediyor. Mozambik, Sudan, Kenya gibi belirli Afrika ülkelerinde fiyatlar 100$ civarına kadar yükseliyor.

Altyapının çok gelişmiş olduğu İngiltere’de ortalama fiyat 40$ civarında. Almanya’da 34$, Portekiz’de 52$, Fransa’da 36$, ABD’de 66$, Güney Kore’de 30$, Japonya’da 50$ şeklinde giden bir liste mevcut. Ülkemizde ise 26$ ortalama geniş bant internet fiyatı mevcut.

Tabloya bu şekilde baktığımızda biraz adaletsizlik var gibi görünüyor ancak madalyonun diğer tarafını da unutmamak gerek. Afrika ülkelerini saymazsak yüksek fiyattan internet sunan gelişmiş ülkelerin yüksek hızlara sahip olduğunu görüyoruz.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen işlemcili ilk oyuncu bilgisayarı satışa çıktı

Örneğin Güney Kore’de 28Mbps ortalama internet hızı mevcut. İngiltere’de 17Mbps, Japonya’da 20Mbps, Tayvan’da 17Mbps civarlarına erişiliyor. Ülkemizde ise ortalama 7.6Mbps geniş bant hızları mevcut.

Fiyat şampiyonu İran’a baktığımızda 4.7Mbps internet erişim hızı görüyoruz. Rusya 11.8Mbps, Mısır 2Mbps civarında internet erişimi sunuyor. Yani aslında düşük fiyat kötü altyapı anlamına geliyor. Yine de liste içerisinde Ukrayna’da 18Mbps civarındaki ortalama hız ile fiyat-performans şampiyonu gibi görünüyor. Geniş bant internet hakkındaki detaylı raporlara aşağıdaki kaynaklardan bakabilirsiniz.

Akamai

• Bizde kötü alt yapı, kötü hizmet, yüksek düdüklemek var.

• Türknet 60 liraya 100mbite kadar verebildiğine göre 15$ a 100 mbit internetle bence biz şampiyonuz

• İran'da ucuz olsa ne olur neredeyse internetin yarısı yasak.

• 8 sene once 16mbit bağlantım olan evde şuanda 8mbit bağlantı aldığımda akşam 5 ila 12 arasında bağlantı yaklaşık 200 kere kopuyor yaklaşık 20 tane arıza kaydı oluşturdum geri zekalı eğitimsiz personelleri gece 12 den akşam 5 e kadar bağlantınız kopmamış diyip arıza kaydını kapatıyor firma milenicom gerçi firmanın bi önemi yok çünkü Telekom alt yapısında sorun. mecburen 4 mbit e çektirdim bağlantıyı kullanabilmek için türk Telekom batsada el değiştirse düzgün yoneticek birileri gelse başa bildiğiniz batması için dua ediyorum.

• Kullanamadıkları için az ödüyorlardır :) Biz de o yolda hızla ilerliyoruz. Tabi fahiş ücretlerle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suriye'de halen internet var mı? Ayrıca en pahalı deseydiniz Türkiye 1 numara olurdu bu başarımızı yayınlayın.

• Suriyeli kardeşlerimiz demek ondan buradaki interneti beğenmiyor. Vay bee.

• quote:

Orijinalden alıntı: maximus8282

İran'da ucuz olsa ne olur neredeyse internetin yarısı yasak.

Ek olarak bizde hem kazık, hem de internet engelli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 25 Kasım 2017; 14:39:39 >

Orijinalden alıntı: NoCommand

8 sene once 16mbit bağlantım olan evde şuanda 8mbit bağlantı aldığımda akşam 5 ila 12 arasında bağlantı yaklaşık 200 kere kopuyor yaklaşık 20 tane arıza kaydı oluşturdum geri zekalı eğitimsiz personelleri gece 12 den akşam 5 e kadar bağlantınız kopmamış diyip arıza kaydını kapatıyor firma milenicom gerçi firmanın bi önemi yok çünkü Telekom alt yapısında sorun. mecburen 4 mbit e çektirdim bağlantıyı kullanabilmek için türk Telekom batsada el değiştirse düzgün yoneticek birileri gelse başa bildiğiniz batması için dua ediyorum.

hocam aynı sorun bendede oldu sabah 1-2 den gece 12 ye kadar baglantı hızı 1mb geçmedi bi ara sitelere giremedim ölçtüm 26 kbst çıktı 4 sene önce 16 mbt alıyodum şikayet edip tehdit ettim tüketici hakları ıvır zıvır diye şuan akk bittiği halde 5.6 mb aşagı düşmüyo.

• O kadar yasaktan sonra ucuz olması normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe
    Türknet 60 liraya 100mbite kadar verebildiğine göre 15$ a 100 mbit internetle bence biz şampiyonuz

Öyle değil işte. Dolar 6 lira olsun. 60 lirayı 6 ya bölelim. 10 Dolara düşsün.
    Bizim memlekette asgari ücret 350 Dolar. 350 Dolarda 15 Dolar ödüyorsun. Kur yüksek olduğu için Dolar az görünüyor.
    Adamlar 2000 Dolar maaş aldıkları yerde 20 Dolar ödüyorlarsa maaşlarının 100 de birini vermiş oluyorlar.
    Yani bizde İnternet 14 TL olduğu zaman eşitiz diyebiliriz...
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    çok da öyle. yapılan araştırmada ülkenin asgari ücreti bilmem nesi işin içine katarak değil yalnızca f/p olarak hesaplanmış.

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

çok da öyle. yapılan araştırmada ülkenin asgari ücreti bilmem nesi işin içine katarak değil yalnızca f/p olarak hesaplanmış.

Aynen Enes. Dolar bizde yüksek olduğu için rakamsal olarak sadece Dolara bakılınca sanki bizde de ucuzmuş gibi çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthtsdmr

Suriyeli kardeşlerimiz demek ondan buradaki interneti beğenmiyor. Vay bee.

Kardeş mi? KALSIN. Bedevilerin ne olduğunu 100 yıl önce gördük.

• Ukraynadan selamlar evdeki interneti gectim sinirsiz yuksek hizda mobil internet konusma pakedi dahil aylik 22 liraya geliyor... farkli bir eve gecip internet baglatana kadar sadece mobilden bilgisayara hotspot acip 160 gb indirme yapmistim 5 gun icerisinde... Turkiyede en son hatirladigim kadariyla 4 gb lik Turkcell pakedi 40 tl gibi birseydi...
    Kuşadası'ndan İzmir'e selam ettim..
  • LambayaFunfDe kullanıcısına yanıt
    Ve o fiyata Türkiye'nin en kotu müşteri hizmetli internetine sahip oluyorsunuz; sorununuz olduğunda ilginecek sözde yetkili kişi telefonu kapatıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.