Şimdi Ara

Dünyada 8 milyon canlı türü varken neden sadece insan aklı selim bir canlı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
6.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    Birincisi insan aklıselim değildir aşırı kusurlu ve iki yüzlü bir yaratıktır. Fakat zekası ve hikaye yazabilme kabiliyetiyle diğer canlılardan daha sosyal ağlar kurar gücünün temelide buradan gelir. Niye bir tane daha yok dersen eğer olursa biri diğerini yok ederde o yüzden. Homo sapiensin kendi öncüllerini yok etmesi gibi ki onlar homo sapiens kadar gelişmiş değillerdi. Ayrıca evrim denilen hadise öyle iki günlük bir hadise değildir. Belkide şu an dünyanın bir yerinde bizden daha gelişmiş olan bir canlı türü evriliyordur?
    kusurlu da değil aşırı kusurlu hemde.! nasıl bir yapı olsaydı senin gözünde kusursuz olurdu acaba.?

    öyle bir vücut yaratılmış ki.. istenilip emek verip çapalandığında çok hızlı koşabiliyor, ağırlık kaldırabiliyor, çok iyi yüzebiliyor, dağlara tırmanabiliyor, dahiyane icatlar oluşturuyor ve dev yapılar yapabiliyor vs saymakla bitmez.. çapaladığın da bu kusurlu dediğin varlık bunların hepsini yapıyor..

    senin kusursuzluk dediğin yapı, akşama kadar yatıp sonrada bu saydıklarımı yapmakmı olurdu..:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tropeus77

    verdiğin örnek saçma olmuş.. insan aklını kullanarak şuan uçabiliyor veya suyun altındada yaşayabiliyor.. yani diğer canlıların yaptıklarını insanoğlu aklını kullanıp araç gereç yaparak sağlayabiliyor.. diğer canlı türleri insanın yaptıklarının hangisini yapabiliyor..?

    Alıntıları Göster
    Kardesim fiziksel yeteneklerden bahsediyoruz, beynin gelismesi ve zeka da fiziksel. Daha zeki olmanin daha iyi oldugu yine kendi algimiza gore dogru bir tek, dogada tek onemli olan sey hayatta kalmak ve uremek, evrim de bu yonde gelisiyor. Oyle nasil olursa daha iyi olur seklinde degil, belli ozelliklere sahip tur bireyleri hayatta kala kala nesiller gectikce belli basli genler on plana cikiyor, bu sekilde oluyor. Daha iyi olmak, daha gelismis olmak, kim daha cok sey yapabiliyor gibi soylemler dogada olan seyler degil, sadece gelisen insan egosunun cikardigi kavramlar. Dogada tek bir sey var, hayatta kalabiliyor musun, kalamiyor musun, ureyebiliyor musun, ureyemiyor musun. Kopekbaliklari yillardir benzer halde, ki yillardir dedigim 400 milyon yildan daha uzun suredir, yani insanlardan cok cok daha uzun suredir, cunku o basit hali ona yetiyor. Insanlar zamaninda az daha yok olacakti, o zamanki cevresel sartlar bizi beynimizin buyumesine ve sosyallesip toplu halde yasamamiza neden oldu. Vucudumuzda kıl olmamasi bile tamamen insanlarin avini uzun sure kovalayan avlanma prensibi sayesinde oldu.



    Evrim en iyiye yoneltmez, zaten iyi subjektif bir kavramdir, evrim hayatta kalabilene dogru yoneltir, bazi turler yok olur, bazilari zamanla hayatta kalabilecek sekilde degisir. Bunun ustune deneyler bile var insanlarin yaptigi, mikroskobik canlilarin bir kismina devamli stabil yiyecek ve isi sagliyorlar, bir kisminda zor sartlar yaratiyorlar. Bir taraf hic degismezken diger tarafin once sayilari azaliyor, sonra yeni nesiller geldikce bu sartlara direncli bireyler dogmaya basliyor.



    Evrim net bir sekilde kanitlanmis bir olgudur, ayni yercekimi gibi, ama evrimin nasil isledigi, nasil calistigi tartisma konusudur, bu da yine ayni yercekimi gibi. Yani sen yere bir elma birakirsan o elmanin dusecegine eminsin, yani yercekimi kesinlikle var, ama yercekimi nasil calisiyor? Iste bu kisim hala tartisiliyor, evrim de ayni sekilde deneylerle tetiklenebiliyor, elimizdeki yuzbinlerce fosille net bir sekilde gozukuyor, ama calisma prensibi hala arastiriliyor. Boyle bir sey var mi diye tartismak bile asiri sacma, nasil olmus diye tartisin, hatta cikip Allah evriltti deyin, ihtimal dahilinde, ama neredeyse 2019 yilina gelmisken hala evrim var mi yok mu diye tartismayalim lutfen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok uzun yılar önce belki insan ile eşdeğer canlılar vardı fakat insaoğlu kendi içinde bile ne ayrışmış görebiliyorsunuz.Tamamen farklı bir tür kendisiyle eş değer seviyede zeki olduğunu anladığı anda onu doğal düşman belleyip uzun yıllar süren savaşlar ile soyunu kurutmuş olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    1.cisi ergen dostum ben sana duzgunce yaziyorum sen atarli giderli konusuyorsun kendime gel 2. Olarak beni tanimiyorsun o takip ettigin einstein ne demis bi bak bakalim. 3. Olarak ben muhafazakar insan degilim hatta muhalefetim ama sen sen haric herkesi o dayi gibi saniyorsun. Merak etme bende guluyorum o dayiya 4.cusu sordugum sorunun kaynagini veremezsin cunku aciklamasi yok bilim adamlari aciklayamamis baska kimin kaynagini atacaksin.

    Alıntıları Göster
    traş yapma kardeşim. sıfır bilginle biliyormuş gibi konuşma istersen.al sana 1 dklık video belki buna aklın erer.bak sizin gibi dincilerin big bang tanrıyı kanıtlıyor diye manüple ettiği stephen hawking kendi ağzıyla açıklıyor durumu




  • tropeus77 T kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sana cevabını vermişte ben genede kısa bir benzetmeyle sana açıklayayım. Sen elinde hiç bir alet yokken bir aslanla karşı karşıya kalda bak bakalım ne kadar kusursuz ne kadar güçlüsün. Bakalım zekan seni kutaracak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Kadir mısıroğlu gibi maymun evrim yok diyor yaw

    Tıpkı yılanların bacaklarımız var demesi gibi.
  • Evrim diye bişey yok güzel kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    yani diyorsun ki o zaman ki çevresel şartlar milyonlarca türün içinde sadece insan türünün beyninin gelişmesine, büyümesine müsaade etti!

    evrimi hiç bir şekilde kabul etmiyorum.. insan, insan oğludur.. kertenkelede, kertenkele oğludur..

    Allah tarafından yapılmış bir evrimede inanmıyorum.. çünkü olsaydı öyle buyururdu bizde ona koşulsuz inanırdık.. açık ve net..
  • İlk olarak sadece tek canlı değil bildiğimiz neandertaller var. Dünyada genel olarak hep dominant bir tür olur genelde bunlar fiziken güçlü türler olur. İşte dinazorlar vardı. Bazı türlerin zekası iyiydi ama genel olarak fiziksel güçe dayanıyordu dominanatlığı. Canlılar hayatta kalmak için evrim geçirir genel olarak vahşi doğada fiziksel olarak güçlü olmak önemli bir rol. Bizim türümüz dinazorlar varken ağaçlarda yaşayan bir türdü. Tehlike geçince hayatta kalmak için alet yapma kozunu kullanmış bunun sonucunda zekası gelişmiştir. Bu hayatta kalmasını kolaylaştırınca daha da geliştirmiştir. Bundan sonra zeki varlık çıkmaz çünkü insan diğer türleri serbest doğada bırakmıyor evrim geçirme süreci devam ediyor ama çıkmaz. Sapiens lerle yarışan zeki tür neandertaller denilebilir onları da büyük ihtimalle atalarımız yok etti.
  • tropeus77 T kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle bir şey demiyorum, 40.000 yıl önceye kadar bizim kadar zeki neandertal türü de vardı, söylediğimi söylediğin şey tamamen yanlış, ama zaten dindar adam ne dendiğinden bağımsız olarak her denileni reddedeceği için tartışmanın anlamı yok. Açık ve net dediğin şey yıllar önceden kalma tek bir kitapsa zaten sana kaynak sunmanın da hiçbir manası yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    Arkadaş sana cevabını vermişte ben genede kısa bir benzetmeyle sana açıklayayım. Sen elinde hiç bir alet yokken bir aslanla karşı karşıya kalda bak bakalım ne kadar kusursuz ne kadar güçlüsün. Bakalım zekan seni kutaracak mı?
    ateistler böyle işte.. ne saçma şeyler konuşuyoruz..

    insan aslanı alt edebilecek konumdamı şuan evet o konumda.. silahını yapabiliyor..peki aslan insanın silahına karşılık bir şey yapabiliyormu? yapamıyor.. ölmeye mahkum.. sence hangi tür daha güçlü..?

    sen afrikada ormana eli boş gidersen o senin kusurlu zekasız oluşunu gösterir.. insanoğlunun değil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Hayır öyle bir şey demiyorum, 40.000 yıl önceye kadar bizim kadar zeki neandertal türü de vardı, söylediğimi söylediğin şey tamamen yanlış, ama zaten dindar adam ne dendiğinden bağımsız olarak her denileni reddedeceği için tartışmanın anlamı yok. Açık ve net dediğin şey yıllar önceden kalma tek bir kitapsa zaten sana kaynak sunmanın da hiçbir manası yok.
    doğru ateistlerle herşey tartışılıyor, her denileni de kabul ediyorlar..
  • tropeus77 T kullanıcısına yanıt
    İşte insanın kusurlarından biride bu kibri. Eğer aslandan güçlü olduğunu idda ediyorsan şartlar eşitken karşısına çıkarsın. Doğanın senin vücuduna verdiklerine karşılık onun vücuduna verdikleri. Şartlar bu durumdayken o daha güçlü. Senin ona üstünlüğün senin daha kalabalık olman ve bu kalabalığın birlikten kuvvet doğurmasıdır. Yani sosyal beceriden kaynaklanan bilginin nesilden nesile aktarılması. Yeni doğan bir çocuğu maymunlara versek aynı onlar gibi olur kendi kendine tüfek yapıp kitaplar yazamaz. Buda kusura bir örnek işte. Bu arada bende elhamdülillah müslümanım ama benim müslüman olmam evrim gibi bir realiteyi inkar etmemi gerektirmiyor. Çünkü evrim genetik ve antropoloji bilim dalları ile net bir şekilde kanıtlanmıştır. Aksini idda etmek gözünün önündeki bir nesneye yok demek hükmündedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    İşte insanın kusurlarından biride bu kibri. Eğer aslandan güçlü olduğunu idda ediyorsan şartlar eşitken karşısına çıkarsın. Doğanın senin vücuduna verdiklerine karşılık onun vücuduna verdikleri. Şartlar bu durumdayken o daha güçlü. Senin ona üstünlüğün senin daha kalabalık olman ve bu kalabalığın birlikten kuvvet doğurmasıdır. Yani sosyal beceriden kaynaklanan bilginin nesilden nesile aktarılması. Yeni doğan bir çocuğu maymunlara versek aynı onlar gibi olur kendi kendine tüfek yapıp kitaplar yazamaz. Buda kusura bir örnek işte. Bu arada bende elhamdülillah müslümanım ama benim müslüman olmam evrim gibi bir realiteyi inkar etmemi gerektirmiyor. Çünkü evrim genetik ve antropoloji bilim dalları ile net bir şekilde kanıtlanmıştır. Aksini idda etmek gözünün önündeki bir nesneye yok demek hükmündedir.
    yeter saçmalıklarını dinlediğim...




  • Evrim zeka gelistirme degil hayatta kalmaya odaklanir.
    Konunun ne olduğunu bilmeden 2 satir yazi yazinca hakli olunmuyor.
    Syn konu sahibinin argumani "eger insanlar maymunla akrabaysa niye maymunlar insan olmuyor" dan daha ileri degil malesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    milyonlarca yıl önce dünyaya gelebilmelerini sağlayan teknolojiyi elinde bulunduran uzaylı, bize neden bırakmamış teknolojisinden.. daha bundan 50-60 yıl önce kavuşmuşuz ve bugün marsa bile gidemiyor insan oğlu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropeus77 -- 4 Aralık 2018; 21:44:10 >
  • tropeus77 T kullanıcısına yanıt
    Ne dinlemesi birader ben konuşmıyorum yazıyorum işine gelmiyorsa okuma yada blokla geç Evrim çatır çatır bilim tarafından kanıtlanmış bir kanundur. Kabullenmemek dünyaya düz demekle aynı şey. Bunu kabul etmezseniz şu anki bütün tıp ve genetik bilimini inkar edersiniz. He tabi seçim sizin seçiminiz isterseniz edin. Fakat hasta olunca evrimi kabul eden o tıp biliminin kollarına bırakacaksınız kendinizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semavi7 -- 5 Aralık 2018; 1:32:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrimin çıkış noktası , yaratılışı inkâr olduğu için sakat doğmuş bir bilimdir. İçinde 6-7 tane doğru bilgi varsa 3-4 tane yanlış ile yaratıcıyı inkâra sürüklemeye çalışıyor. Yaklaşık 30 yıldır e. coli bakterileri ile evrim deneyi yapılmakta, yaklaşık olarak 50000 nesil atlanılmıs. Bu insanoğlunun 1.5 milyon yılda ulaşacağı bir nesil. Sonuç olarak başlangıçta glikoz tüketen bakteriler, şuan sitrik asitte tüketebiliyor. Yani bakteri başka bir türe dönüşmemis aynı bakteri. Et yiyen bir aslan , ot yiyen bir zürafaya dönüşmemis, ot yiyen bir aslan olmuş. Bu da zaten canlıların adaptasyon mekanizmasıyla açıklanabilir, bunu da inkar eden zaten yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.