Şimdi Ara

Dünya'daki radarlar yıllardır uzaya “biz buradayız” diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya'daki radarlar yıllardır uzaya “biz buradayız” diyor
    Uzaylılardan gizlenmeye çalışmak için artık çok geç olabilir. Royal Astronomical Society tarafından yayımlanan yeni bir araştırma, Dünya’nın radar sistemlerinin onlarca yıldır uzaya güçlü sinyaller gönderdiğini ortaya koydu. Bu sinyaller, gelişmiş radyo teleskoplara sahip herhangi bir uygarlık tarafından kolaylıkla tespit edilebilir.

Radyo dalgaları yerimizi belli ediyor

Manchester Üniversitesi'nden Ramiro Saide liderliğindeki araştırma ekibi, sivil havalimanları (Heathrow, Gatwick, JFK gibi) ve askeri radar sistemlerinden yayılan sinyalleri simüle etti. Bu sinyallerin, Barnard Yıldızı, HD 48948, AU Microscopii gibi yakın yıldızlardan nasıl görüneceği de hesaplandı. Sonuç oldukça net: Dünya, radar sinyalleriyle adeta buradayım diye bağırıyor.

1950’lerden bu yana özellikle Soğuk Savaş yıllarında kullanılan yüksek güçlü yönlü radar sistemleri, uzaydan bakıldığında net bir yapay teknoloji işareti oluşturuyor. Araştırmaya göre sivil radarlar toplamda yaklaşık 2×10¹⁶ watt, askeri radarlar ise 1×10¹⁴ watt düzeyinde enerji yayıyor. Bu da bizi, özellikle 200 ışık yılı çapındaki bölgede yer alan herhangi bir radyo teleskop tarafından fark edilebilir kılıyor. Daha güçlü teleskoplar devreye girdiğinde bu mesafe 60.000 ışık yılına kadar çıkabiliyor.

Dünya, kozmik deniz feneri gibi

Dünya'daki radarlar yıllardır uzaya “biz buradayız” diyor

Araştırmaya göre, 20. yüzyılın başlarına kadar Dünya radyo açısından sessizdi. Ancak 1930’larda geliştirilen VHF televizyon ve mikrodalga radar sistemleriyle birlikte, Dünya’nın “kozmik sessizliği” bozuldu. Özellikle Kuzey Kutbu’na yerleştirilen NORAD erken uyarı sistemleri, gezegenimizi bir tür kozmik deniz fenerine dönüştürdü.

Ramiro Saide, “Bulgularımız, gelişmiş teknolojiye ve karmaşık havacılık sistemlerine sahip herhangi bir gezegen tarafından kasıtsız olarak üretilen radar sinyallerinin, akıllı yaşamın evrensel bir işareti olarak işlev görebileceğini gösteriyor” diyor.

Bu gelişme, yıllardır tartışılan temel bir soruyu da değersizleştiriyor: “Uzaya mesaj göndermeli miyiz?” Görünüşe göre bu karar çoktan bizim yerimize verildi. Çünkü istemeden de olsa yıllardır mesaj gönderiyoruz. Dolayısıyla artık soru şu: Bu mesajlar nasıl karşılanacak?  Sinyalleri alan bir uygarlık barışçıl bir temas mı kuracak yoksa bizi ortadan kaldırmayı mı düşünecek?

Araştırma, spekülasyonlara kapı aralarken, esas soruyu açık bırakıyor:

“Bizi dinleyen biri var mı?”

Kaynak:https://newatlas.com/space/radar-means-et-knows-were-here/

• Haberden iq akıyo toplamayan kalmasın. Yahu bu bilgi için araştırmaya ne gerek var. Primatlardan hallice zeka sahibi herkesin bileceği bir şey. Kaldı ki şuana kadar kabaca 70 ışık yılı mesafeye kadar kendimizi gösterdik. Milyarlarca ışık yılı olan sadece gözlemleyebildiğimiz evren düşünüldüğünde bu mesafe dünya koşullarındaki 1 milimetreden fazla değil. Çokta şaapmamak lazım. Ülkeyi 23 yıldır erdoğan yönetiyor varsın uzaylılara biz burdayız diyelim
  • 2000 lerin biraz daha ilerisinde yaşamayı çok isterdim teknoloji var elbette ama 2070 veya 2100 lerde kim bilir neler olacak dünyaya bir kere geliyoruz belki de dünya dışı yaşam olayı bizim dönemimize gelmeyecek bunu görmemek kötü olacak maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocK__StaR -- 9 Temmuz 2025; 19:27:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizi tespit etseler bile buraya ulaşabileceklerini sanmıyorum. Işık hızı sınırına takilacaklardır ve uzay arası yüzlerce ışık yılı seyahat edebilmek kendi gezegenlerinin koşullarında evrimleşmiş canlılar için tamamen imkansız

• Haberden iq akıyo toplamayan kalmasın. Yahu bu bilgi için araştırmaya ne gerek var. Primatlardan hallice zeka sahibi herkesin bileceği bir şey. Kaldı ki şuana kadar kabaca 70 ışık yılı mesafeye kadar kendimizi gösterdik. Milyarlarca ışık yılı olan sadece gözlemleyebildiğimiz evren düşünüldüğünde bu mesafe dünya koşullarındaki 1 milimetreden fazla değil. Çokta şaapmamak lazım. Ülkeyi 23 yıldır erdoğan yönetiyor varsın uzaylılara biz burdayız diyelim

• RocK__StaR kullanıcısına yanıt

Kim bilir, yarin, putin veya trump reis, yataktan ters kalkar da 2070 e tas devrini yasatirlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir ara solucan delikleri diye bir mevzu okumustum, acaba ne oldu o teoriye?

Bu teoriye gore hayli hatli isinlanma mumkundu. Hatta, olasiliksiz diye bir kitap okumustum, orda bambaska bir mevxlzu vardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 9 Temmuz 2025; 20:9:40 >
  • 2000'lerde temas kurduklarına neredeyse eminim ama ispatlamak imkansız, temasa geçtikleri ülkeyi bile tahmin ediyorum. iPhone'un çıktığı yıllar Amerika teknolojisi bir anda 2 çağ ileri gitti, ki bunu bizzat elektronik teknikeri olarak yaşadım. Normalde bunun iki olasılığı var , ilki yapay zekayı kullanarak bu teknolojiyi o dönemde elde ettiler. İkincisi uzay teknolojisi ki bunu daha yatkın bulmamın bir iki sebebi var:İ yıllarda UFO görüntüleri bir anda aşırı arttı ve bir anda yok oldu; diğeri ise ben çocuktum ama ben de gördüğümü düşünüyorum, her ne kadar hayal ya da rüya olma olasılığı olsa da. En mantıklı seçenekler bunlar 🥳 Gördüğümü sandığım ya da gördüğüm şeyler ise hala o hızda hareket edecek teknolojiye sahip değiliz, diyebilirim ki bu da neden videoların net olmamasını açıklıyor. Bizi neden yok etmediklerini ise böcekleri ya da maymun kadar yetenekli birini kim umursar. Onlqra göre muhtemelen gelişmemiş ya da gelişmek üzere olan yaratıklarızdır. Her neyse çok da önemli değil zaten, rüya diyelim geçelim ama rüyalar çok gariptir, bir kez sayısal loto da 5 tutturdum rüyamdan yardım alarak ama yatırmadım, boşa para kaybı diye ama elimdeki kağıda ve ekrana bakarken kalp krizi geçirmek üzereydim, neyse ki son numara 2 sayı geri kaldı ama yine de iyi paraydı ! Her neyse hepsi saçmalık ve gereksiz, olsa ne olmasa ne biz ekmek derdindeyiz!

100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Kurtdelikleri, Einstein’ın genel görelilik teorisinin bazı matematiksel çözümleri arasında yer alıyor ama fiziksel olarak varlıkları henüz gözlemlennedi bu nedenle fiziksel gerçeklikleri bir hipotez. Bu yapılarda uzay-zamanın, kütle ve enerji tarafından muazzam şekilde bükülmesiyle iki farklı noktanın teorik olarak birbirine bağlanması mümkün. Ama böyle bir kurtdeliği yapısının stabil kalması için negatif enerji yoğunluğuna sahip egzotik maddeye ihtiyaç var. Yoksa bu yapılar Planck zaman ölçeğinde kendiliğinden kapanır.

• eskiden boş vaktimde kafaya takardım acaba ne olur diye lakin yaş ilerleyince insan bir aydınlanma yaşıyor. gelebilecekler mi hayır! biz gidecek miyiz hayır! zaten muazzam mesafeleri aşıp buraya kadar gelebilen bir uygarlığın bizim gibi önden işeyen arkadan sıçan bir uygarlıkla ne işi olur. haksız mıyım bence haklıyım.

• Dünya'daki radarlar yıllardır uzaya “biz buradayız” diyor

insanligin radyo sinyallerini kesfetmesinden bu yana uzaya yaydigi radyo ve radar sinyallarinin samanyolu galaksisinde ulastigi alan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 9 Temmuz 2025; 22:49:10 >
  • Mekan ve zamanın dipsiz genliğinde kozmolojik açıdan ancak çok kısa bir müddettir yaydığımız sinyaller radyo teleskoplar ve ekipmanlar kullanan bir uygarlık tarafından yakalanabiliyorsa ne ala.

Durumu daha çok bomboş bir çölde bağırmaya benzetiyorum. Ekstrem bir durum ama bağırmanızı duyacak kimse olmadığı için anlamlı değil.

Komşu derin uzayda radyo teknolojili akıllı organizmalar - bizim haricimizde - hiç varolamış olabilirler veya varoldularsa çoktan yok olmuş olabilirler. 13 milyar yıldan daha fazla olan bir evren tarihinden ve ışık yılı bazında parsek mesafelerden söz ediyoruz.

Onlar sinyallerimizi alana kadar biz çoktan ortadan kalkabiliriz veya onlar henüz bölgeye erişmediği için sinyalimizi bile alamadan sinyalin ulaşması için geçen süre zarfında yok olabilirler.

Bu tarz uzayda olası yaşam spekülasyonlarında uçsuz bucaksız akıl almaz ölçeklerdeki uzaysal ve zamansal derinliğin genelde hafife alındığı veya görmezden gelindiği izlenimine sahip oldum.

Diğer bir deyişle insanlar uzay zamanın ne denli büyük ve çeşitlenmiş (varyanslı) olduğunun bence farkında değiller. İdrak edemiyorlar. Bırakın bu tip yabancı varlıkları bulmayı veya kendi varlığını olası yabancı varlıklara belli etmeyi, derin uzay varlıklarıyla anlamlı bir interaksiyon kurabileceklerine inanıyorlar.

Halbuki çölde bağırırken birisinin orada olması ve bizim ses yankımızı - sonradan - duyması bile mucizedir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Olayı yanlış anlamış olabilirim ama bizim yaydığımız vhf veya radar dalgaları yaklaşık 100 yıllık. Yani orada gösterilen okun ucuna varmasına daha 100 yıl var. Bence korkmaya gerek. Dalgaları alacak olan gelişmiş uygarlık bizi yok etmeye gelene kadar biz ve torunlarımız yaşar ölür.

• emrekaradag kullanıcısına yanıt
    hah beğeni alabilmek için sonuna siyasi mesaj yazmış XD

• geliyor gelmekte olan kesin gürültüyü diye

• Bilinmeyen bir cisim hızla bize doğru yaklaşıyor.

Dünyayı kurtaran adamın oğlu :)

Tüm insanlığın kullandığı enerji 20 terawatt (0,02 petawatt)

İngiliz conileri yine kuru sıkı atma formundalar. Hile hurdacı tayfanın yazısı. Tipik, umursamaz her şeyi ben biliyorum sen ne anlarsın dümbelek kafası.

• bluemersini B kullanıcısına yanıt

Beğeni almak için değil, trolleri avlamak için olta atıyorum her defasında işe yarıyor. Blok listeme hoş geldin Dünya'daki radarlar yıllardır uzaya “biz buradayız” diyor 

gene bu daire icinde binlerce yildiz sistemi var ama birinde tehdit olabilecek gelismis medeniyet olmasi o kadar dusuk bir ihtimal ki. keza samanyolunda yuz milyarlarca yildiz var. bir kac bin tanesinde yildizlar arasi yolculuk yapabilecek gelismis medeniyet cikabiliyor olsa, ihtimale 10binde 1 desek, 10milyonlarca yildizlar arasi yolculuk yapan gelismis medeniyet oldugu anlamina gelir. bu durumda 4milyar yillik omrunde dunyanin kolonilestirilmeden kendi haline birakilmis olmasi hic olasi degil. nitekim yasam su birinkintisindeki bakterisinden savanadaki aslanina dogasi geregi yayilmacidir, rekabetcidir, agresiftir. tek bir medeniyet isik hizina yakin hizlarda bir yildizdan digerine atlayabilecek yetenege ulasssin butun galaksiye 50milyon yil icinde yayilabilir. bu ragmen samanyolunda hic bir yasamsal hareket goremiyoruz. yildizlar arasi yolculuk yapabilecek gelismis medeniyetlerin mutlaka oldugunu dusunuyorum ama o kadar dusuk ihtimal ve az sayidalarki ve uzayda mesafeler o kadar buyukki hemen hepsi bir digeri ile temasa gecmeden var olup yok oluyor olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.