Şimdi Ara

Bir yerli otomobil projesi de Malezya'dan: 'Dünya piyasasına açılacağız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Türkiye’nin yerli otomobil üzerindeki çalışmaları adım adım devam ederken, bir yerli otomobil projesi de Malezya’dan geldi. Uzak Doğu’nun önemli ekonomilerinden biri olan Malezya, yakın bir zamanda yerli otomobil projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu yıl Japonya’da 24. kez düzenlenen “Asya’nın geleceği” konulu Uluslararası Nikkei Konferansı’nda konuşan Malezya Başbakanı Tun Dr Mahathir Muhammed, amaçlarının bölgedeki ülkelerle ortak bir araba projesine imza atmak olduğunu dile getirdi.

Konuşması sırasında Malezya’nın ilk yerli aracı Proton’dan da bahseden Mahathir Muhammed, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Proton artık yerli sayılmaz" 

"Milli araba öncelikle Malezyalıların olmalı. Projenin başlangıcında Japonya'dan Mitsubishi'den yatırım aldık ve şimdi de kendi başımıza projeyi devam ettirebiliyoruz. Ancak şu anda Proton markası Çinlilere satıldı ve artık milli araç sayılmaz. Amacımız yeni milli araba projesi başlatmak. Belki Uzak Doğu'daki partnerlerimiz Tayland, Japonya, Kore ve Çin'den yardım alabiliriz. Dünyadaki diğer uluslararası piyasalarda yarışabilecek kalitede araç üretebilme potansiyeline sahibiz. Ve kesinlikle dünya piyasasına açılmak istiyoruz."

Öte yandan, ülkemizde de yerli otomobil projesi için çalışmalar devam ediyor. Proje için oluşturulan konsorsiyumun başına Bosch’tan transfer edilen Mehmet Gürcan Karakaş geçirildi. Elektrikli motordan güç alacağı ve 5 farklı modelden oluşacağı söylenen yerli otomobilin prototipi için 2019, seri üretimi için 2021 yılları işaret edildi.

• Adamlar yaptı sattı şimdi bir daha yapacak?

• bunlarda bizi gıskanıyor. biz daha bir çivi çakmadan fiyatını bile belirledik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

Malezya'da da seçimler yaklaşıyor galiba...
    Bende bunu diyecektim sen hizli davranmissin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Bende bunu diyecektim sen hizli davranmissin.

Alıntıları Göster
    Seçimler yakında yapıldı arkadaşlar! Eskiden Malezya'nın tek adamı olan Necip Rezzak iktidardan düştü, polis aramasında evinde 28 milyon dolar nakite eş malezya ringgit'i çıktı ayrıca 4 milyar dolara yakında zimmete para geçirdiğinden şüpheleniliyor
    Daha Fazla Göster
  • ş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercan.S -- 22 Şubat 2026; 19:44:29 >
  • Madem böyle bir proje başlattılar en başından proton'u neden çinlilere sattılar o zaman? Proton'u biz alsaydık keşke :) 2021'i beklemek zorunda kalmazdık. Bu çinliler bizim yerli otoyu da satın alır bu gidişle :(

• Malezya bilim ve sanayi bakanı Farriak Ozzlee : “yerli otomobil ceo’sunu yakında açıklayacağız”

• ne güzel lan ben site kuram diyom ailem karşı çıkıyor xdwww.tunawa.com sitm bu arada
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.