Şimdi Ara

Dünya'daki IQ seviyesi vs Türkiye (Kanıtlı-Ss'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aerius Powder

Oranlara bakiyorum da cidden çoğu şey 2012den itibaren kotulesmeye başladı. 2012den beri refah yok ülke de. 2013 de 17-25 aralik olaylari sonrasinda feto, suriler, imamhatipler derken her yerde bombalarin patlamasi, alistigimiz şehit haberleri vs. Say say bitmez. 2012den beri geriye gidiyoruz. 2012 de 1 dolar 1.77 TL imiş. Bakinca o kadar eski bi zamanda değil. Mayalarin kiyamet tahmini tutuyo mu ne? Her yönden gerilemeye başlamisiz

Televizyona ilgi yoğunlaştıkça geriye gidiş artıyor.

Televizyonla paralel giden İnternet'ten dizi, YouTube kanalları da aynı şekilde geriye gidişi hızlandırıyor.

Çünkü düşünce ve beynimiz o sırada pasif, sadece alıcı modunda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SerkanHur

kardeş sorun okumamak değil iq nun düşük olması. düşükken okusak ne olacak

Düşünce hızı artacak, düşünme ve anlama kabiliyeti artacak.

1. Sınıf çocuğunun okuması nasıl ilerliyorsa bizim de düşünce hızımı o şekilde artacak çünkü beyin egzersiz yapıyor. Çalışmayan kasın pörsümesi durumunu yaşıyoruz video veya TV izleyerek.

Çalışan kasın güçlenmesi gibi bir organdır beynimiz, çalıştırmayınca zayıf kalır.

bu olay kaç yaşına kadar devam ediyor?
  • Senin konularını beğeniyorum.Üslubun biraz sert olsa da acı gerçeği yüzümüze çarptığın için teşekkürler.Yine de ben birşeylerin değişeceğini sanmıyorum.Aileler Survivor izlerken çocukları sussun diye eline tablet verdikleri sürece kitap okuma oranının artmasını bekleyemezsin.Toplumca tembeliz.Tek hayat vizyonumuz : Memur ol,her ay stabil maaşın olsun,işin çok az olsun,bol tatil yap,aile kur,tüm gün tv izle. Dünyaya,bilime bi katkım olsun diye düşünen yok ülkede.Sen istediğin kadar istatistik atsanda kimse inanmaz.Mesela A haber izlesen bizim dünyanın en güçlü en zeki ülkesi olduğumuzu sanarsın.Bana kalırsa önemli olan buraya konu açmak değil gençleri eğitmek için birşeylere öncülük yapmak.Mesela dernek kurup üniversitelere vs. gidip konferans versen muazzam olur.Ama yine de elinden geleni yapıyorsun saol.

Orijinalden alıntı: SerkanHur

bu olay kaç yaşına kadar devam ediyor?

Beyin çalıştıkça sürekli gelişen bir yapıya sahip, bu sizin ne kadar çalıştırdığınıza bağlı, belki gelişim hızı ilk dönemler kadar hızlı olmaz ama mutlaka gelişim olur sürekli, ölünceye kadar siz çalıştırdıkça, hareket ettirdikçe size yanıt veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Aerius Powder

Oranlara bakiyorum da cidden çoğu şey 2012den itibaren kotulesmeye başladı. 2012den beri refah yok ülke de. 2013 de 17-25 aralik olaylari sonrasinda feto, suriler, imamhatipler derken her yerde bombalarin patlamasi, alistigimiz şehit haberleri vs. Say say bitmez. 2012den beri geriye gidiyoruz. 2012 de 1 dolar 1.77 TL imiş. Bakinca o kadar eski bi zamanda değil. Mayalarin kiyamet tahmini tutuyo mu ne? Her yönden gerilemeye başlamisiz

Televizyona ilgi yoğunlaştıkça geriye gidiş artıyor.

Televizyonla paralel giden İnternet'ten dizi, YouTube kanalları da aynı şekilde geriye gidişi hızlandırıyor.

Çünkü düşünce ve beynimiz o sırada pasif, sadece alıcı modunda.

Hocam tek problemin televizyon olduğunu düşünmüyorum. Siyasi olaylar, siyasilerin halki menipule etmek icin kullandigi yöntemler, algi operasyonlariyla insanlara empoze edilen doğrular, değişen teknoloji vs. Bunlar büyük etmenler bence. 7 isinden 70ine herkes siyaset konuşur, siyasi dusunceler yüzünden aile içi küslükler, kavgalar, hatta cinayetler bile var. Siyaset insanlarin odak meselesi haline gelmiş. Insanlari televizyon izlemeye iten şey de bu bence. Siyasi olaylar yüzünden kendi hayatinda yapamadigi şeyleri televizyonda yapan kişilerle tatmin ediyorlar insanlar. Çünkü eskiden de diziler programlar cok siki takip ediliyordu. Hatta şu an survivor hariç eskideki diziler kadar siki takip edilen diziler yok bile. Eskiden Ask-i memnu, yaprak dökümü, muhtesem yuzyil gibi diziler olunca insanlar bütün planlarini bu dizilere göre ayarliyordu.

Rusya, komunizme alışmış halki kapitalist düzene adapte etmek için nasil İçki, vodka, seksi kullaniyorsa, Turkiye siyasileri de din, geleneksel değerler, atatürkçülük, ırkçılık gibi idealizmleri kullanarak televizyonlar araciligiyla yeni düzene alistiriyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu IQ haritası daha çok dinlerin yaygın olduğu bölgeleri göstermiş sanki. Her istatistik raporunda olduğu gibi bununda bir dayanağı yok.

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Senin konularını beğeniyorum.Üslubun biraz sert olsa da acı gerçeği yüzümüze çarptığın için teşekkürler.Yine de ben birşeylerin değişeceğini sanmıyorum.Aileler Survivor izlerken çocukları sussun diye eline tablet verdikleri sürece kitap okuma oranının artmasını bekleyemezsin.Toplumca tembeliz.Tek hayat vizyonumuz : Memur ol,her ay stabil maaşın olsun,işin çok az olsun,bol tatil yap,aile kur,tüm gün tv izle. Dünyaya,bilime bi katkım olsun diye düşünen yok ülkede.Sen istediğin kadar istatistik atsanda kimse inanmaz.Mesela A haber izlesen bizim dünyanın en güçlü en zeki ülkesi olduğumuzu sanarsın.Bana kalırsa önemli olan buraya konu açmak değil gençleri eğitmek için birşeylere öncülük yapmak.Mesela dernek kurup üniversitelere vs. gidip konferans versen muazzam olur.Ama yine de elinden geleni yapıyorsun saol.

Teşekkür ederim.

Üslubu sert yapmamın sebebini zaten daha önce de açıklamıştım hatırlarsan. Bence bir şeyler değişebilir bu bizim, senin veya benim çabama bağlı, sadece ikimizin değil gençler olarak hepimizin.

Düşüncelerine katılıyorum. Ben tek başıma topluma liderlik edemem, çünkü eksiğim ve kusurum çok, cahilliğim ise haddinden fazla.

Ama Forumun potansiyelini görüyorum çok fazla zeki insan var burada, her biri çok şey değiştirecek potansiyelde, sadece yönlendirilmeye ihtiyaçları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: GetSomeRest

Bu IQ haritası daha çok dinlerin yaygın olduğu bölgeleri göstermiş sanki. Her istatistik raporunda olduğu gibi bununda bir dayanağı yok.

Dayanak istiyorsan kaynak kısmında 3. link bir kitap.

Bilimsel açıklamaları ile detaylıca okuyabilirsin.

Bizim veya Arapların bu kadar geri olmasının sebebi kitabın ilk emrini bile takmıyor oluşumuz. Yani aslında dinden habersiziz.

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Senin konularını beğeniyorum.Üslubun biraz sert olsa da acı gerçeği yüzümüze çarptığın için teşekkürler.Yine de ben birşeylerin değişeceğini sanmıyorum.Aileler Survivor izlerken çocukları sussun diye eline tablet verdikleri sürece kitap okuma oranının artmasını bekleyemezsin.Toplumca tembeliz.Tek hayat vizyonumuz : Memur ol,her ay stabil maaşın olsun,işin çok az olsun,bol tatil yap,aile kur,tüm gün tv izle. Dünyaya,bilime bi katkım olsun diye düşünen yok ülkede.Sen istediğin kadar istatistik atsanda kimse inanmaz.Mesela A haber izlesen bizim dünyanın en güçlü en zeki ülkesi olduğumuzu sanarsın.Bana kalırsa önemli olan buraya konu açmak değil gençleri eğitmek için birşeylere öncülük yapmak.Mesela dernek kurup üniversitelere vs. gidip konferans versen muazzam olur.Ama yine de elinden geleni yapıyorsun saol.

Teşekkür ederim.

Üslubu sert yapmamın sebebini zaten daha önce de açıklamıştım hatırlarsan. Bence bir şeyler değişebilir bu bizim, senin veya benim çabama bağlı, sadece ikimizin değil gençler olarak hepimizin.

Düşüncelerine katılıyorum. Ben tek başıma topluma liderlik edemem, çünkü eksiğim ve kusurum çok, cahilliğim ise haddinden fazla.

Ama Forumun potansiyelini görüyorum çok fazla zeki insan var burada, her biri çok şey değiştirecek potansiyelde, sadece yönlendirilmeye ihtiyaçları var.

Haklısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben o resmi anlamadim beyindeki kirmiziliklar neyi ifade ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FahreKnight

Ben o resmi anlamadim beyindeki kirmiziliklar neyi ifade ediyor

O an yaptığınız şeye göre beynin aktifliğini gösteriyor.

Beyin çalıştıkça hızlanan bir yapıda, ne kadar düşünürseniz o kadar hızlanır.

Ama bir şey izlerken pasif durumdasınız, üretmiyorsunuz.

Kitap okurken kelimeleri anlıyor, o kelimelerden cümleye uygun anlamı çıkarıyor, cümleyi kafanızda sahneliyorsunuz, sahneleri birleştiriyorsunuz...

• Bugün yine bu konularda tartışmaya girdim. Birisi sınav sistemi yerine zeka seviyesi ile olmalı dedi. Yani beyefendiler çalıştırmayacaklar. Aaa sen geç çok zekisin boğaziçi,Sen aptalsın hakkari gibi . Sanki böyle bir sistem uygulanabilecek. Verimli olacak!? Tam bir distopya aslında ama kimse farkında bile değil bence. Bizi birbirimizden ayıranın çalışmak olduğunu kimse anlayamayacak. Herkes tembel olup affedersiniz kıçını büyütmek için can atıyor.

Dünyanın en iyi eğitim sistemini getirsek şu ülkeye yine isyan ederiz. Bu denilen olsun yine isyan olacak. O yüzden ben o denilenleri hiç takmıyorum ve şu anki sınava dayalı eğitim sistemine tamamen katılıyorum. Herkes köpek gibi çalışmadan bir yere girmesin. .

• Muhalefet olabileceklerin hepsi sanırım bu kadar üst üste veriler ve konulardan sonra beyaz bayrağı çektiler gibi görünüyor.

• Gerçekleri bize tekrardan hatırlattığın için çok teşekkürler. İnsanlar yavaş yavaş yürüyen ölülere dönüyor gerçekten bunu hissedebiliyorum çevremdem. Beyin artık insanların taşıdığı bir ağırlık olmak dışında başka bir şey yapmıyor. Bu aralarda ben de kendim için kitap okumaya çok fazla sardım. Sofie'nin dünyası nı da okuyunca artık hem zamanın değerini hem sahip olduğumuz "aklın" kıymetini daha iyi anlamış oldum. Herkese öneririm. Güzel bir konu inşallah bir kişi bile olsa "aydınlanabilir". Ayrıca okuyacağınız kitapları da boş şeylerden seçmeyin, her kitap mükemmel değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efrasyab19 -- 26 Nisan 2017; 22:58:42 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.