Şimdi Ara

Dünya'daki IQ seviyesi vs Türkiye (Kanıtlı-Ss'li) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üniversitedeyken yaptırmıştım bu iq testini ,135 mi ne çıkmıştı, bu arada özel üniversitede okudum ,hazırlık bölümünü 1.5 yılda geçtim üstelik anadolu lisesi mezunuyken ,bölümüde 8 yılda bitirdim ,yüksek çıktıda ne olduki ,tembellik damarımda var :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: memo84

üniversitedeyken yaptırmıştım bu iq testini ,135 mi ne çıkmıştı, bu arada özel üniversitede okudum ,hazırlık bölümünü 1.5 yılda geçtim üstelik anadolu lisesi mezunuyken ,bölümüde 8 yılda bitirdim ,yüksek çıktıda ne olduki ,tembellik damarımda var :D

Einstein da okulda berbattı Eğitim sisteminin bütünüyle rezil durumda olmasından kaynaklanıyor. Eğitim kurumunun amacı gerçekten bişeyler öğretmek değil, çocukları vakit kaybetmeden bir an önce (güyya) eğitip iş hayatına hazırlamak. "Çocukları öğrenmekten ve okuldan nasıl soğuturuz?" diye düşünülse ancak bu kadar iyi bir yöntem geliştirilebilir ama niyet belli zaten. Biz pompalarla basarız kafalara bilgiyi, alan alır alamayan ne yaparsa yapsın. Ondan sonra aslında okulu ve öğrenmeyi sevse çok güzel şeyler yapabilecek yaratıcı olanlar berbat üni.lere gider veya başka şekilde hayatını çizer, ezberci, amaç değil sonuç odaklı, lys şampiyonlarından da yaratıcı ve faydalı projeler, işler beklenir. Eee daha çok beklenir.

• Olm o degilde 59 iq ortalaması nedir lan. Maymundan dün mü geldiniz vay emenike.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: killersred

Cari açığın temel nedeni bu köprüler değil mi zaten o köprüleri havalimanlarını türkler değil yabancı firmalar yapıyor ve bunların hepsi borç zeka ile alakalı değil

ironi hocam ironi

Orijinalden alıntı: Foxin

Basit matematik işlemleri, zor işlemlere göre dahamı etkili beyin gelişiminde ?

Evet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Evet

Böyle birşey nasıl mümkün olur bir açıklaması varmı

quote:

quote:

Evet

Sonuca daha hızlı ve net ulaşıyorsunuz, az az ağırlık kaldırmak gibi, birden 100 kg kaldırmak kasları güçlendirmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

AMA sebebi konusunda yanlışsın.

Bi' kere devletin kendisi eğitim seviyesini komple aşağı çekmek için bildiğin uğraşıyor. Gerçek anlamda. Bunun için PR (PR public relations'ın kısaltılmışıdır literatürde böyle geçer ve anlamı da halkla ilişkilerdir) kasıyor. Gidiyor profesor işte ilahiyatçı vs vs televizyonda "ben cahil halkın tirasetine daha çok güvenirim" filan diyor yani bak bunlar hep planlı. Çoğunluğu müslüman olan toplumun saygın(!) kişilerince komple halkı cahilleştirme politikası güdülüyor. Senin saygı duyduğun mesela atıyorum Tesla olsun. Tesla ne derse muhtemelen kabul edersin ve sen de elinden geldiğince destek çıkarsın çünkü kendi sebeplerince adam senin idolün. Bu insanlar için de bu saygın(!) kişiler aynı ölçüde. Bak doğru yanlış farketmez. Vizyonları, çevreleri, hayat görüşleri bununla sınırlı.

Eğitim sistemi açısından tam bir reform yaşadık. Ama eksi yöne reform. Aç ilk okul kitaplarına bir bak. Bak evrimle ilgili ne var ne yok eğitim kitaplarından çıkarıldı hatta kitap bile toplatıldığı oldu. Biyoloji kitaplarında utanmasa endoplazmik retikulm'u duble yaptık artık hücre içinde mitokondri tünellerinden daha iyi geçebileceksiniz! filan yazacaklar.

Şimdi şöyle gözünün önünden kısaca eğitim hayatını geçir. Allah aşkına dürüst ol dedin mi hiç ohh bee iyi ki eğitim alıyorum da işte ne bileyim çok faydalı olacak bunlar bana, geleceğime yatırım yapıyorum, hayatım kurtulacak vs vs. Yani cevabın hayırsa aha senin gibi milyonlarca genç var bu ülkede. Ve istenen de zaten bu.

Ben elektronik mühendisiyim kardeş. Stajımı Güney Kore'de fabrikada yaptım. Üniversiteden mezun olmadan önce de çalıştım. Mezuniyet sonrası bildiğin iş alanında kendimi geliştirmiş ve deneyimli olarak iş aradım. Yazıcı üreten bir Ar-Ge firmasında mühendis, Toshiba teknik servis şefi, Ufak board'lar üreten(mesela kumanda, araba radyoları, medikal cihazlar gibi) bir firmada mühendis olarak 3 yere kabul edildim. Maaşları sırası ile 1800 TL, 1500 TL, 1600 TL idi. Sene 2014 civarları bunlar. Tabi ki girmedim bu işlere. Bak tekrar ediyorum deneyimsiz yeni mezun olarak baş vurmadım. Bu saydığım yerler bana bunu teklif etti. Şu an Çin'de oyun firmasında çalışıyorum. Kazandığım para bunların üçünün toplamının kat kat fazlası. Mühendislik ile alakası bile yok işimin. Şimdi de bana, hadi okudum yırttım diyelim ki -bak öyle olduğunu iddia etmiyorum- ben işte ideal eğitimli kendini geliştirmiş vs vs bir insanım. EE? Bu mudur? Yani bu mudur senelerin karşılığı? Elime ne geçti?

Hiç birimiz einstein değiliz. Yaşadığımız çevreden ve şartlardan etkileniyoruz. Duygusal bir milletiz belki de fazla etkileniyoruz. Ama elimizden gelmez yani bir anda kimse "bu düzenin ... ben" işte bilmem kaç kitap okumalıyım da yok daha çok çalışmalıyım diye gaza gelmez. 3-5 olur 3-5 milyon kişide olmaz olamaz. Hadi diyelim ki sıyrıldın dogmalarından kendini geliştirdin. Aha al bak karşılığı yukarda yazdığım. Ya iktidarı yalayacaksın bir yerlere geleceksin ya bir hiçsin. Ki bu da demek olur ki sen de bu salak düzenin bir parçası olursun, sorunun kendisine dönüşürsün.

Belki bu cevap kaybolup gidecek bunca "espri" arasında keza forum zaten kim daha iyi laf sokar, nasıl daha iyi troller yarışına dönmüş durumda son 4 senedir. Kısacası çabanı anlıyorum ve dediğim gibi haklısın ANCAK bu şekilde bir yere varamazsın. İnsanların yüzüne bu şekilde gerçekleri vurmak yerine biraz daha yapıcı, işte "bak arkadaşlar durum kötü ve siz birer asalak itsiniz şerefsizler" minvalinde paylaşım yerine "gençler durum kötü, bunu nasıl düzeltebiliriz" ya da ne bileyim bir tavsiye filan olabilir. He bu da kurtarmaz ama madem bir çaba sarfediyorsun bari doğru yönde yap. Yani bekleyemezsin insanların "hastir biz ne gerizekalı bir milletiz ya benim de allah belamı versin ben öleyim o zaman" demesini

Bunu okuyan kör oldu:(

• Bu adama hunharca saldıranları hiç anlamıyorum, adam bize mutlu edici yalanlar diye tembellik ve cehaletimizi yüzümüze vuruyor diye mi sevilmiyor? Devam et sen kardeşim arkandayız ama artık evine herkesi alma bir gün küvette uyanırsın

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Enes Batur ve onun gibi onlarca tip sayesinde çocuklar 6-7 yaşında aptallaşmaya başlıyor. Aslında suç bunlarda değil, ailelerde. Ailesi kitap okumak yerine Survivor izleyen bir çocuktan kafasını kullanmasını bekleyemezsin.

"ndng ailesini yıkamayacaksınız!"

Çok telefon bakıyorum ama ne oyun oynarım ne sosyal medyaya girerim. Mümkün olduğunca bilgi edinmeye çalışıyorum aklımı dinç tutabilmek için. Ama kitap en iyisi her türlü.

• İçler acısı bir durumumuz var. Kendimizi ne zaman geliştirmeye başlayacağız bilmiyorum.

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • İslam coğrafyası gene göz doldurmuş

quote:

quote:

quote:

Evet

Sonuca daha hızlı ve net ulaşıyorsunuz, az az ağırlık kaldırmak gibi, birden 100 kg kaldırmak kasları güçlendirmez

Anladım teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacaktı sizin önerdiğiniz günlük okuma süresi ne kadar zaman olmalı acaba?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.