Şimdi Ara

Dünya'daki IQ seviyesi vs Türkiye (Kanıtlı-Ss'li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3iks

şimdi kardeş. Tespitin doğrudur eyvallah bak buna lafım yok haklısın. ne zamandır yırtınıyosun eyvallah farkındalık yaratmak istiyosundur haklısındır tamam.

AMA sebebi konusunda yanlışsın.

Bi' kere devletin kendisi eğitim seviyesini komple aşağı çekmek için bildiğin uğraşıyor. Gerçek anlamda. Bunun için PR (PR public relations'ın kısaltılmışıdır literatürde böyle geçer ve anlamı da halkla ilişkilerdir) kasıyor. Gidiyor profesor işte ilahiyatçı vs vs televizyonda "ben cahil halkın tirasetine daha çok güvenirim" filan diyor yani bak bunlar hep planlı. Çoğunluğu müslüman olan toplumun saygın(!) kişilerince komple halkı cahilleştirme politikası güdülüyor. Senin saygı duyduğun mesela atıyorum Tesla olsun. Tesla ne derse muhtemelen kabul edersin ve sen de elinden geldiğince destek çıkarsın çünkü kendi sebeplerince adam senin idolün. Bu insanlar için de bu saygın(!) kişiler aynı ölçüde. Bak doğru yanlış farketmez. Vizyonları, çevreleri, hayat görüşleri bununla sınırlı.

Eğitim sistemi açısından tam bir reform yaşadık. Ama eksi yöne reform. Aç ilk okul kitaplarına bir bak. Bak evrimle ilgili ne var ne yok eğitim kitaplarından çıkarıldı hatta kitap bile toplatıldığı oldu. Biyoloji kitaplarında utanmasa endoplazmik retikulm'u duble yaptık artık hücre içinde mitokondri tünellerinden daha iyi geçebileceksiniz! filan yazacaklar.

Şimdi şöyle gözünün önünden kısaca eğitim hayatını geçir. Allah aşkına dürüst ol dedin mi hiç ohh bee iyi ki eğitim alıyorum da işte ne bileyim çok faydalı olacak bunlar bana, geleceğime yatırım yapıyorum, hayatım kurtulacak vs vs. Yani cevabın hayırsa aha senin gibi milyonlarca genç var bu ülkede. Ve istenen de zaten bu.

Ben elektronik mühendisiyim kardeş. Stajımı Güney Kore'de fabrikada yaptım. Üniversiteden mezun olmadan önce de çalıştım. Mezuniyet sonrası bildiğin iş alanında kendimi geliştirmiş ve deneyimli olarak iş aradım. Yazıcı üreten bir Ar-Ge firmasında mühendis, Toshiba teknik servis şefi, Ufak board'lar üreten(mesela kumanda, araba radyoları, medikal cihazlar gibi) bir firmada mühendis olarak 3 yere kabul edildim. Maaşları sırası ile 1800 TL, 1500 TL, 1600 TL idi. Sene 2014 civarları bunlar. Tabi ki girmedim bu işlere. Bak tekrar ediyorum deneyimsiz yeni mezun olarak baş vurmadım. Bu saydığım yerler bana bunu teklif etti. Şu an Çin'de oyun firmasında çalışıyorum. Kazandığım para bunların üçünün toplamının kat kat fazlası. Mühendislik ile alakası bile yok işimin. Şimdi de bana, hadi okudum yırttım diyelim ki -bak öyle olduğunu iddia etmiyorum- ben işte ideal eğitimli kendini geliştirmiş vs vs bir insanım. EE? Bu mudur? Yani bu mudur senelerin karşılığı? Elime ne geçti?

Hiç birimiz einstein değiliz. Yaşadığımız çevreden ve şartlardan etkileniyoruz. Duygusal bir milletiz belki de fazla etkileniyoruz. Ama elimizden gelmez yani bir anda kimse "bu düzenin ... ben" işte bilmem kaç kitap okumalıyım da yok daha çok çalışmalıyım diye gaza gelmez. 3-5 olur 3-5 milyon kişide olmaz olamaz. Hadi diyelim ki sıyrıldın dogmalarından kendini geliştirdin. Aha al bak karşılığı yukarda yazdığım. Ya iktidarı yalayacaksın bir yerlere geleceksin ya bir hiçsin. Ki bu da demek olur ki sen de bu salak düzenin bir parçası olursun, sorunun kendisine dönüşürsün.

Belki bu cevap kaybolup gidecek bunca "espri" arasında keza forum zaten kim daha iyi laf sokar, nasıl daha iyi troller yarışına dönmüş durumda son 4 senedir. Kısacası çabanı anlıyorum ve dediğim gibi haklısın ANCAK bu şekilde bir yere varamazsın. İnsanların yüzüne bu şekilde gerçekleri vurmak yerine biraz daha yapıcı, işte "bak arkadaşlar durum kötü ve siz birer asalak itsiniz şerefsizler" minvalinde paylaşım yerine "gençler durum kötü, bunu nasıl düzeltebiliriz" ya da ne bileyim bir tavsiye filan olabilir. He bu da kurtarmaz ama madem bir çaba sarfediyorsun bari doğru yönde yap. Yani bekleyemezsin insanların "hastir biz ne gerizekalı bir milletiz ya benim de allah belamı versin ben öleyim o zaman" demesini

Bunu okuyan kör oldu:(

Hocam iyide zaten pek çok insan bu durumun nasıl düzeleceğini biliyor.

Yani adam kitap okuyun, şunu yapın buralara gidin dediğinde bu forumda kaç kişi yapıyor ki? Atıyor bir beğeni geçiyor.

Dediğiniz muhakkak yapıcı fakat sağıra konser vermekten, köre animasyon izlemekten farksız.

Üniversiteler ve sonucu hakkında çok haklısınız, bende bu konudan müzdarip ve doluyum. Pek çok meslek ve üniversite eğitimi değersizleştirildi. Ve bunun temel nedeni yükseköğretim politikaları.

Hakettiğiniz gibi yaşayabileceğiniz biryere gitmekle en doğrusunu yapmışsınız. Darısı başımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 27 Nisan 2017; 9:31:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zeka denilen şey uyum ve problem çözme ve muhakeme yetisidir. Burada yapılan sisteme göre afrikanın bazı yerlerinde orta mental gerilik çıktığını gösteriyor ama izlenilen sistemakademik becerilerle ilintili olduğu için bunun işlenmemiş değil işlenmiş zekayı ölçtüğünü( eğitim akademik beceriler vs.) görebiliriz

Bunu şöyle düşün kırsal hayat görmüş hayvanlarla ilgili her türlü sorunun çözümünü bilen yaptığı işi müthiş yapan birine sen akademik beceriler gerektiren bir test uygularsan kişi zihinsel engelli veya sınur zeka kendi alanıyla ilgili bir zeka testi uygulayıp geliştirsen dahi çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master of darkness -- 27 Nisan 2017; 9:43:33 >
  • Yalnız ben inançsız bir insanım fakat kurandaki 'oku' sözcüğünün bizim anladığımız okumayı kastetmedigi çok açık. Daha çok algılamak gibi bir şeyi kastediyor ingilizcedeki 'read' daha iyi karşılıyor bunu.

Aynı zamanda basit matematik problemlerinin nasıl zor problemlere göre daha çok beyin çalıştırdigini anlamadım. Matematikte zor ve kolaya çok farklı açılardan bakılabilir bu yuzden kullandığın kaynakları da şüpheli görüyorum.

Dikkat çekmeye çalıştığın şey belli, takdır ediyorum da neden daha iyi çalışmıyorsun bunun üzerine? Bu konular baya baştan savma açılmış gibi duruyor. Hazır bu kadar dikkat çekmısken konuların üzerine çok daha iyi yoğunlaşsan daha güvenilir kaynaklar toplasan belki kendin dahil olmak üzere çoğumuz yeni ve önemli şeyler farkedecegiz.

Neden aynı yöntemleri tekrar edip duruyorsun ki bunu yapmak yerine? Madem önemli olan bize bir şeyleri farkettirmek neden ilgi daha önemliymis gibi davranıp baştan savma iş yapıyorsun? Böyle konular cidden bize yararlı olabilecekken bize çok ciddi yardımın dokunabilecekken sırf bu baştan savma durumu yüzünden konu sadece savaş alanına dönüyor başka bir şey olmuyor.

Bence daha dikkatli olmalısın. Kaynak seçimini düzgün yaparsan bu konudan daha fazla zaman harcamadan daha çok şey öğrenirsin buna da dikkat etmen güzel olabilir.

Not:
    Kaynak seçimini değilde o kaynaklara bakış açını değiştirmen daha doğru sanırım şimdi kaynaklara baktım da. Bazı yerlerini yanlış anlıyor olabilirsin lütfen biraz daha dikkatliyi olmaya çalışın, bu size olan ilgiyi güzel kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdvaldBoassonHagen -- 27 Nisan 2017; 10:0:45 >

• IQ'nun acilini zaten zeka seviyesidir, yani IQ seviyesi demene gerek yok. Inanilmaz ingilizcenle bunu nasil bilmiyorsun hayret ettim:)

Orijinalden alıntı: Brskcr

IQ'nun acilini zaten zeka seviyesidir, yani IQ seviyesi demene gerek yok. Inanilmaz ingilizcenle bunu nasil bilmiyorsun hayret ettim:)

Intelligence quotient level

Yani

Zeka katsayısı düzeyi

Yanlış bir durum olduğunu sanmıyorum. Ben böyle anlıyorum ve anlatmak istediğimi de anlatıyorum ya yeterli bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist neden bu isin genetik boyutundan bahsetmiyorsun asyalilarin ort beyin hacmi daha fazla ayrica yaz googleye 'quantitative study of aboriginal and caucasian brain' yaz bir makale cikiyor absracti oku.

Senin bahsettigin sonuc neden az okuyoruz diyorsun ya.

Şaka bi yana paylaşımların güzel böyle devam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

IQ'nun acilini zaten zeka seviyesidir, yani IQ seviyesi demene gerek yok. Inanilmaz ingilizcenle bunu nasil bilmiyorsun hayret ettim:)

Hayır açılımı (intelligence quotient) zeka katsayısıdır

Orijinalden alıntı: ByCrusader9

Basit matematik islemleri Karisik-Zor matematik sorularindan daha mi fazla beyin calistiriyor? Buna anlam veremedim. Ama güzel konu

Aslında gayet anlaşılır, az az çalıştırmak ama sürekli devam ettirmek daha çok çalıştırıyor çünkü çözüme daha çabuk ulaşıyorsunuz.

Aynı kasların çalıştırılması gibi günde 10-20 kg arttırarak gitmek yerine aniden 250 Kg kaldırmaya çalışmak ne derece etkili olur sizce?

Ya modamod ceviriden bahaetmiyorum katsayi seviyesi doye bir sey olur mu? Google'dan bakmayi bende biliyorum, boyle bir kullanim yok diyorum.

IQ seviyesi diye çeviriliyor Türkçe'ye.

Dünya'daki IQ seviyesi vs Türkiye  (Kanıtlı-Ss'li)

• quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Yalnız ben inançsız bir insanım fakat kurandaki 'oku' sözcüğünün bizim anladığımız okumayı kastetmedigi çok açık. Daha çok algılamak gibi bir şeyi kastediyor ingilizcedeki 'read' daha iyi karşılıyor bunu.

Aynı zamanda basit matematik problemlerinin nasıl zor problemlere göre daha çok beyin çalıştırdigini anlamadım. Matematikte zor ve kolaya çok farklı açılardan bakılabilir bu yuzden kullandığın kaynakları da şüpheli görüyorum.

Dikkat çekmeye çalıştığın şey belli, takdır ediyorum da neden daha iyi çalışmıyorsun bunun üzerine? Bu konular baya baştan savma açılmış gibi duruyor. Hazır bu kadar dikkat çekmısken konuların üzerine çok daha iyi yoğunlaşsan daha güvenilir kaynaklar toplasan belki kendin dahil olmak üzere çoğumuz yeni ve önemli şeyler farkedecegiz.

Neden aynı yöntemleri tekrar edip duruyorsun ki bunu yapmak yerine? Madem önemli olan bize bir şeyleri farkettirmek neden ilgi daha önemliymis gibi davranıp baştan savma iş yapıyorsun? Böyle konular cidden bize yararlı olabilecekken bize çok ciddi yardımın dokunabilecekken sırf bu baştan savma durumu yüzünden konu sadece savaş alanına dönüyor başka bir şey olmuyor.

Bence daha dikkatli olmalısın. Kaynak seçimini düzgün yaparsan bu konudan daha fazla zaman harcamadan daha çok şey öğrenirsin buna da dikkat etmen güzel olabilir.

Not:
    Kaynak seçimini değilde o kaynaklara bakış açını değiştirmen daha doğru sanırım şimdi kaynaklara baktım da. Bazı yerlerini yanlış anlıyor olabilirsin lütfen biraz daha dikkatliyi olmaya çalışın, bu size olan ilgiyi güzel kullanın.

Nasıl yani bizim anladığımız anlamda oku değil... Ayetin devamında Kalemle yazmayı da öğretti diyor. Kalem ve okumak ve yazmak... Nasıl okumak olmadığını çıkardın ki, her şey açık ve net ortada zaten.

Bir üst mesajda basit matematik problemlerinin zekayı daha iyi geliştirdiğine dair açıklamayı zaten yaptım.

Konuyu sıkıcı bir şekilde, uzatarak yazmanın ve bilimsel verileri aşırı şekilde kullanmanın forum ortamına pek uymadığını düşünüyorum. Burası sonuçta bir Akademi ortamı değil. Ama kaynakları da verip konuyu temellendirmeme engel olamaz zaten.

Çok iyi hazırlanmış bir konu bence tartışmaya mahal vermez, benim amacım da etkileşimli bir konu oluşturmak o nedenle ilk mesaja tüm argümanları çürütecek derecede bir yazı yazmıyorum. Kısa ve okunabilir, tartışmaya açık, bazen kışkırtıcı yazmak daha interaktif bir ortam oluşturuyor. O zaman mesaj daha çok insana ulaşıyor.

Bazen tepki çekme amaçlı böyle yapmak zorunda kalıyorum, çünkü bizim toplumda birilerine ulaşmanın yegane yolu bu diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxin

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Basit matematik işlemleri, zor işlemlere göre dahamı etkili beyin gelişiminde ?

Evet

Böyle birşey nasıl mümkün olur bir açıklaması varmı

Sonuca daha hızlı ve net ulaşıyorsunuz, az az ağırlık kaldırmak gibi, birden 100 kg kaldırmak kasları güçlendirmez

Anladım teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacaktı sizin önerdiğiniz günlük okuma süresi ne kadar zaman olmalı acaba?

Rica ediyorum.

Bence okuma süre ile sınırlanmamalı, kitap ile sınırlanabilir, şahsen günde 400 sayfalık bir kitap benim için ideal bir sayı, sizin için 600 sayfalık da olabilir. Tabi bu kitabı ne kadar seveceğinizle de ilgili.

• araştırmalar falan güzel kimseyle problemim yok da, şöyle konu başlıklarının yazarının bu arkadaş olduğunu görünce nedense bi gülme geliyor artık :D
  • İnsanlar gittikçe aptallaşıyor.

ben kırmızı renk bekliyordum

> > < <
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.