Şimdi Ara

DUNE SERİSİNİ SEVENLER TOPLULUĞU (Sorularınızı cevaplıyorum) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
25
Favori
24.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt
  • dnzkmlylmz kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seriyi ithaki nin bilimkurgu klasikleri serisinden okuyorum.5. kitaba başladım.merak ettiğim 6. kitap ile ilgili bir çıkış tarihi aralığı verdilermi?nisan mayıs gibi çıkar diyoru am,umarım çok bekletmezler.ara verince dönmesi zor oluyor.

  • Seriye başladım. Libgen'de Türkçe e-kitap var bu arada.  

  • Başlığı yeni keşfettim, ben de başlamayı düşünüyorum daha önce pek bilim kurgu ütopya distopik kitap okumadım, merak ettiğim 6. kitabın ithaki yayınlarından ne zaman cıkacağı, başlayınca yarı kalsın isteniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 30 Kasım 2020; 14:27:6 >
  • Güzel seri ben de başlamayı düşünüyorum hayırlısı
  • Daha önce Kabalcı'nın da yayımladığı Hanedan serisinin iki kitabı Atreides ve Harkonnen 17 Aralık'ta İthaki'den çıkıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6. kitap olan Rahibeler Meclisi de 24 Aralık'ta geliyor. Ön siparişte şu an. Kabalcı'nın çevirilerini ufak editlerle (varsa o da) basıyorlar. Kabalcı'nın Butleryan Cihadı serisinin basımlarını almıştım yakın zamanda. İthaki'den yeni basımlar gelse de boyut dışında çok da bir şey fark etmeyecek anlaşılan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 14 Aralık 2020; 23:12:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lotusx L kullanıcısına yanıt
    tesekkürler haber verdiğiniz için galiba serinin son kitabı değil mi?
  • Sırf seriyi tamamlamadım diye başlamadım okumaya. Şükür ki basılıyor ve artık gönül rahatlığıyla okuyabilirim.
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Evet, Frank Herbert'in yazdığı orijinal serinin 6. ve son kitabı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.kitap kargoda geliyor,sadece son kitap kalıcak.Benim merak ettiğim İthaki Brian Herbert'in kitaplarını basmaya başlamış.Baya kötü şeyler duydum,okuyan varsa ne düşünüyorsunuz,boşa zaman kaybı mı,seri,karakterler hakkındaki görüşümüzü zedeler mi ?

  • 3.kitabin sonlarina yaklastim 15 gunde okudum valla oyle boyle degil cok saglam bir seri,ilginctir 2 ve 3. Kitabi ilk kitaptan daha cok begendim,ilk kitap ilk ciktigi yilda okunsa ok ama gunumuzde okuyunca normal bir bilim kurgu filmi senaryosu gibiydi,ama konu 2 ve 3 teki gibi siyaset komplo ve diyalog agirlikli oldugunda kitap inanilmaz boyutlara cikiyor kalite olarak.

    İlk sayfalarda sarmal cevirisi cok elestirilmis ama ithaki ye 10 basar bence,zaten piyasada sarmal in kitaplari cok daha pahali,cevirisi daha iyi oldugu icin ona saldiriyor insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 29 Aralık 2020; 21:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müsait olunca başlayağım inşallah.

  • ilk kitabı bitirmek üzereyim, okuduğum her sayfada o kadar büyük bir haz alıyorumki. yani nasıl anlatsam sürekli kafamda "ya bu ne kadar kaliteli bir kitap." düşüncesi var. gerçekten bayıldım.

  • Bitirip tekrar başa alıp okuyacağım bir kitap
  • Kidega kampanyası;


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paul Muaddib kullanıcısına yanıt

    ulan harkonnen

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzkmlylmz

    Kidega kampanyası;

    fiyat olarak uygun

  • Çöl gezegenini bugün itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. Sarmal yayınlarından okudum. Dune'a neden kült eser ve bilimkurgunun mihenktaşı olarak bakıldığını gayet güzel şekilde anladım. Gene de eleştirilecek noktalar yok değil.


    İlk kitabı okumayanlar bakmazsa iyi olur.



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Evrene özel isimler okuyucuya açıklanmıyor. Bunun yerine yazar kitabın sonuna sözlük koymakla yetinmiş. Evreni iyice anlamamız için kitabın içinde bu kelimelerin ne anlama geldiğini anlamamızı sağlayacak şekilde bir olay örgüsü kurgulanabilirdi.(En basitinden butler cihadı gibi evren için çok önemli bir yer taşıyan olayı daha serinin ilk kitabı olmasına rağmen çöl gezegeninde doğru düzgün açıklamıyor. Sanki okuyucu bunları biliyormuş gibi davranıyor.)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ana hikaye yardımcı etkenler olmadan çok düz. Ana karakter Paul dahil olmak üzere çoğu karakterler aşırı derecede tekdüze. Dune'u dune yapan asıl etken Dune gezegeninin ekosistemi ve evrende var olan düzen.(Dinler,politika,Benne Gesseritler, Büyük evler, Lonca vs...)İlk kitap içerisinde çok fazla olay barındırıyor. Bu kadar fazla olayın 750 sayfada bir roman akıcılığında anlatılması çok zor. Nitekim bence yazar da burada zorlanmış. Fazla yoğunluk katmadan tamamen olay odaklı şekilde hareket etmiş. Örnek vermem gerekirse İmparatorun küçük letoyu öldürmesiyle sonuçlanan sardokar baskını neredeyse sadece 1 sayfada yer alıyor. Dune eğer bir edebiyatçının kaleminden çıkan bir eser olsaydı, sadece bu olay kitabın bir bölümünü oluşturabilirdi. Ayrıca Jessica ve Paul'un Ab-ı Hayat'ı içtikten sonra yaşadıkları zihin süreci bana her ne kadar eşine rastlanmamış şekilde mükemmel gelse de bu olayın devamında kitap zamanı kendiliğinden ileri sarmış şekilde devam ediyor. Paul bir anda Fremenlerin lideri oluyor. Burada yazar muhtemelen Paul'un hangi gerçeklikte yaşadığını anlayamayacağı kadar çok zamansal gerçeklikte bulunduğunu belirterek bizi de o gerçekliklerden birisine atıyor ancak benim orada biraz kafam karıştı. Hernekadar bu yazarın seçimi bile olsa bence Anlatımın akıcılığını baltalıyor ve birçok olayın aceleye getirilmesine sonuç oluyor.


    Eleştirilerim genelde ana hikayenin akışından kaynaklanan olaylar üzerine. Onun haricinde oluşturduğu dünya ve dönen-dönebilecek- entrikalar tabiri caizse hilenin içinde hile olması durumu evreni cidden çok ilgi çekici kılıyor. Şimdiden ileride dönecek entrikaları, dinin politikada kullanılmasının bu dünyaya olan etkilerini ve şirketlerle birlikte zengin aristokratların neler yapacağını merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 22 Ocak 2021; 1:42:11 >




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.