Şimdi Ara

Düğünde takı takma saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en yakın 3 arkadaşımdan biri diyebileceğim bir arkadaşımın düğününe gittim geçen sene. o zaman işsizdim (şimdi de kısmen işsiz sayılırım) haliyle takı takacak durumum yoktu zaten o da işsiz olduğumu biliyordu. arkadaşım düğününe çağırdığında mutlu gününde yanında olayım diye gittim ama tabi maddi durumdan dolayı herhangi bir şey takmadım. sadece maddiyattan değil tiksindiğim bir gelenektir. olur da ilerde evlenirsem düğünümde kesinlikle takı töreni yaptırmak istemem kimsenin de bir şey takmasını istemem.

her neyse düğünden beri yakın arkadaşım olacak hanfendi ne doğru düzgün arayıp sordu, ne benim aramalara mesajlara doğru düzgün döndü (sadece bazılarına) ne evine çağırdı falan filan.. muhtemelen bir şey takmadığım için. yani bu şimdi varoşluk değil de nedir? yakınlık derecesi ne olursa olsun her çağırılan illa takı mı takmak zorunda? çağırılan kişi "bu mutlu günde yanımızda olsun" diyerek çağırılmaz mı? sözde bi de atatürkçü laik modern geçinen bir kız, yersen.

söz konusu bizim saçma sapan geleneklerimiz olunca herkes bir basitleşiyor. toplum olarak niye her şeyimiz bu kadar varoş?

• Cok sukur bunu yasıcak durumum olmadı ama olsa ben üzülmem hocam. durumum belli eger arkadasım bana bole davranırsa bu benim degil eski arkadasımın problemi. Takı isi borc isidir siz borc vermediniz o da borc vermeyecek size bu kadar. Bunun otesini o dusunsun siz degil. Arkadasınızın yaptıgı cok ayıp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o kadar sıkıldım ki bu muhabbetlerden "yok o şu kadar takmış falanca bu kadar takmış öteki şu kadarcık takmış" ama turnusol oluyor böyle olaylar. kimin ne olduğunu görüyorsun. iki kuruş para için ne gerek var bu basit hareketlere.

Hic bir arkadasımla su sunu takmıs bu bunu takmıs muhabeti yapıcak kadar yakın olmadım o yüzden bilemeyeceğim ama bu isin fitratıda bu maalesef. Dedigim gibi bu borc borcunda kaydı tutulmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu yuzden sizle iletisimi azaltmasi, evine cagirmamasi cok da anormal degil sanki, altinla takiyla pek ilgisi yok.

Trol degilseniz tabi

Düğünde bu giyilir mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takidan dolayi arayip sormadigi ne belli, 10 bin liralik takacagin altina mi kaldi

Takı için çağırıyorlar, ne için olacak? Sembolik de olsa takını takacaksın, kendi düğününde de sen onu çağıracaksın, bitti. Bu iş böyledir.

Bayılıyorum bu forumun asosyallerinin gerçek dünyayı beğenmeyip hayal dünyasında yaşamalarına. Senin takı takmayı saçma bulman arkadaşının çok da umrundaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 23 Ağustos 2025; 11:22:35 >
  • düğünler aslında bir araya gelip mutluluğu paylaşmak için üretilmiş geçmişte. bir araya gelip mutluluğu paylaşmanın bir numaralı şartı da muhabbet etmek. konuşabilmek.

ne yazık ki günümüz Türk düğünleri saçmalık. konuşmak bile yasak. 10 yıldan uzun süredir görmediğim çocukluk arkadaşımın düğününe gittim, düğün farklı şehirde, konuşamadan döndüm. takı töreni hariç yüzünü göstermediler. aynı ofiste askerlik yaptığımız asker arkadaşım var, benden ufak birisi, bunun her sırrını bilirim, anne-babası onu terk etmişti ben destek çıktım para bile verdim. bu çucuğun düğününe gittim, konuşmak istedim konuşturmadılar. 1 dakika selam. verecem dedim olmaz dediler. düğün bitmişti üstelik. takı töreni hariç yüzünü göremeden geldim.

günümüz düğünleri düğün falan değil. düğün adı altında yapılan saçmalıklar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-430D04FC4 -- 23 Ağustos 2025; 12:19:27 >

• Leon FR kullanıcısına yanıt

hayırdır sen niye kudurdun? sana ne battı bu kadar? ne yapacağımı sana mı soracağım ayrıca? haddini bil üslubuna da dikkat et.

• bir de evli çiftlerin kendini çok ayrıcalıklı üst varlıklar zannetmesi yok mu. tamam bir sürü kişi var hangileriyle ilgilensinler onlar da bir yere kadar haklı ama uzak yoldan gelen birini de ihmal etmezsin ya. bir de utanmadan bir şey takmalarını bekliyorlar. takı törenleri rezillik ve dilencilikten başka hiçbir şey değildir. bu geleneği savunan da basit insandır.

ben bunu gerçek hayatta dillendirince: "düğün budur birader düğün böyle yapılır" diyen NPC'ler var. Türk halkı kurtarılamaz şekilde gerçeklikten kopmuş.

günümüz Türk düğünlerinin 2 amacı var:

1- katılımcıları hor görüp, kocaman değersiz ömründe 1 kere kendini imparator gibi hissetmek (katılımcılarla konuşmayı bile reddetmek ve herkesin bu saçmalığı desteklemesi)

2- para toplamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-430D04FC4 -- 24 Ağustos 2025; 10:19:51 >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt
    quote:

tamam bir sürü kişi var hangileriyle ilgilensinler onlar da bir yere kadar haklı ama uzak yoldan gelen birini de ihmal etmezsin ya

hocam zaten bahsettiğim iki örneğin ikisinde de benim arkadaşım olan yani damat olan kişilerin zerre suçları yok. onlara haber verilse seve seve benimle konuşurlar.

inan bana onlar da içeride boş boş oturuyolar gelinin yanında.

burda suçlu = halkın zihniyeti. kapıya koymuş halasını, o diyo ki HAYIR KONUŞAMAZSIN neden konuşamam ki diyorum DAMAT İLE KONUŞULMAZ DÜĞÜNDE lan düğün bitmiş millet dağılmış neyin kafasını yaşıyon.

zihniyet sorunlu. vakit yetmiyo değil.

• bir de bu adetleri deli gibi savunanlar var çıldırırsın. takı takmak denen şey, yuva kuran gelin ve damada destek amaçlı gönlünden koptuğu kadar yapılan şeyken, şimdi "bunu yapmadığında türlü hakarete uğradığın hor görüldüğün bir gelenek haline geldi".

şimdi herkes tırnak içindeki kısma dikkat ederek tekrar düşünsün. sizce bu sağlıklı bir gelenek mi?

doğum gününde insanlardan hediye bekleyen zihniyetle tamamen aynı varoşlukta. bu kadar mı açgözlüsünüz ya?

evet bu açgözlülük ve varoşluktan başka hiçbir şey değil.

- denize gidip, akşama kadar plajda denizi seyredip, denize girmeden dönüyosun, ve sadece sen değil tüm ülke çapında herkes böyle yapıyo. herkes yazın plajlara gidiyo, otellere gidiyo, ama kimse denize girmiyo, sadece seyredip dönüyo, neden çünkü adet gereği denize girmemek gerek.

sen diyosun ki: arkadaşlar bu çok saçma gelin denize girelim yüzelim, biri hemen bağırıyo sana: ERGEN HERİF ADETTEN HABERİN Mİ YOK SENİN! DENİZE GİDİNCE DENİZE GİRİLMEZ!

ben bu forumda fırça yedim, neymiş efendim ben düğün nasıl yapılır bilmiyomuşum. düğün sahibiyle konuşmayı talep etmek ergenlikmiş. birader o zaman düğün niye var? o damat denen kişinin hayatındaki en samimi arkadaşıydım ben, onu görebilmek için uçak bileti alıp farklı şehre gidiyorum, takı töreni dışında göremiyorum çünkü akrabaları engelliyor, forumda bunu yazınca ergen ilan ediliyorum, o zaman soruyorum düğün niye var? siz neden: "hayatımızın en mutlu gününde dostlarla mutluluk paylaşıyoruz" diyosunuz. mutluluk paylaştığınız falan yok. farklı şehirden gelmiş olan damadın en yakın arkadaşını kovalıyosunuz ve DH forumda bile: "seni görüştürmeyerek doğru yapmışlar" deniyo.

Türkiye'de göstermelik ve yalan olan çok şey var ama en en en yalan olan şey şu düğünler için: "hayatta 1 kez oluyo, mutluluk paylaşılıyo" denmesidir.

• sen buradakilere ne bakıyorsun hepsi ya ergen ya kafayı sıyırmış buradakilerin. Özellikle toplumdaki erkeklerin, enayi gibi sömürüldükleri adetleri deli gibi savunmaları bunu gösteriyor zaten. Düğün dediğin şey mutluluğunu sevdiklerinle paylaşmak değil midir? Artık değil. Bir de diyorlar ki “ama o kadar masraf yapıyorlar”. Bana ne la? Ben mi dedim evlenin diye. Dertleri mutluluk paylaşmaksa niye takı töreni dilenciliği hala var? Hayır bir de düğünden sonra insanların taktıklarını beğenmeyip arkalarından kötü kötü konuşmaları var, hadsizlere bak ya.

bu yozlaşmış geleneği savunan ve buna karşı çıkanlara saldıranlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Günü gelip 3 kuruş para yüzünden insanlar kendilerine sırt çevirince anlarlar her şeyin para altın olmadığını.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt
    Birader, sen uzayda falan mı yaşıyorsun? Yaşadığın toplumun davranışlarını, adetlerini bilmiyor musun? Lafa geldi mi toplum bilimci kesiliyorsunuz sen ve forumun diğer asosyalleri. Seni düğüne çağıran destek olman için çağırıyor. Bunda anlamayacak ne var.

Bu kadar insan bilfiil aktif, toplumun içinde norm belirliyor, böyle, değişik tipler de oturdukları yerde, yok öyle olmaz böyle olur diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 24 Ağustos 2025; 11:37:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.