|
en yakın 3 arkadaşımdan biri diyebileceğim bir arkadaşımın düğününe gittim geçen sene. o zaman işsizdim (şimdi de kısmen işsiz sayılırım) haliyle takı takacak durumum yoktu zaten o da işsiz olduğumu biliyordu. arkadaşım düğününe çağırdığında mutlu gününde yanında olayım diye gittim ama tabi maddi durumdan dolayı herhangi bir şey takmadım. sadece maddiyattan değil tiksindiğim bir gelenektir. olur da ilerde evlenirsem düğünümde kesinlikle takı töreni yaptırmak istemem kimsenin de bir şey takmasını istemem. her neyse düğünden beri yakın arkadaşım olacak hanfendi ne doğru düzgün arayıp sordu, ne benim aramalara mesajlara doğru düzgün döndü (sadece bazılarına) ne evine çağırdı falan filan.. muhtemelen bir şey takmadığım için. yani bu şimdi varoşluk değil de nedir? yakınlık derecesi ne olursa olsun her çağırılan illa takı mı takmak zorunda? çağırılan kişi "bu mutlu günde yanımızda olsun" diyerek çağırılmaz mı? sözde bi de atatürkçü laik modern geçinen bir kız, yersen. söz konusu bizim saçma sapan geleneklerimiz olunca herkes bir basitleşiyor. toplum olarak niye her şeyimiz bu kadar varoş? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı