Şimdi Ara

Düğün yapmak istemiyorum, ihtiyarlardan yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genç arkadaşlarda fikrini beyan edebilir, öncelikle nişanlıyım. Nişanlım ile birbirimizi seviyoruz. Ben ona en baştan düğün yapmak istemiyorum dedim, oda bunu kabul etti fakat ailesi tipik anadolu kültüründe yetişmiş akrabalarına hava atmak için herşeyi yapacak insanlar. Kötü insanlar değiller ama bizim klasik Türk görgüsüzlüğü var üstlerin de, kız arkadaşım ile düğün masrafı yapmak yerine yurt dışına tatile gitmeyi istedik. Kız beni evim arabam olmadan da kabul ediyordu. Ama ben ikisinide aldım. Paraya değer vermiyor, oda benimle aynı fikirde düğün konusun da. Düğün yapacak param var fakat bana iki tane görgüsüze göbek attırmak için para harcamak anlamsız geliyor, fikir verirse deneyimli abiler iyi olur. Sabit işim var o konuda sorun yok, bana düğün boş geliyor sadece. Ailem tamamen bize bırakmış seçimi.

• Ailen sana bırakmış sen düğün istemiyorsun nişanlın istemiyor e kim için olacak bu düğün nişanlının ailesinin gönlü olsun diye o kadar masrafa girmeye değer mi? Cevap çok belli değil mi hayat sizin hayatınız eğer karşılayacaklarsa bütün düğün masraflarını yapın gitsin yoksa siz kendi yolunuza bakın bence.
  • Ailen sana bırakmış sen düğün istemiyorsun nişanlın istemiyor e kim için olacak bu düğün nişanlının ailesinin gönlü olsun diye o kadar masrafa girmeye değer mi? Cevap çok belli değil mi hayat sizin hayatınız eğer karşılayacaklarsa bütün düğün masraflarını yapın gitsin yoksa siz kendi yolunuza bakın bence.
  • Şimdi burda iş nişanlınızda bitiyor hocam bence çünkü onun ailesi düğün istiyor.
    Siz düğün yapmazsanız ailesi onu her gün doldurup kafasını karıştırıp size karşı sürekli sorun çıkartabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

Şimdi burda iş nişanlınızda bitiyor hocam bence çünkü onun ailesi düğün istiyor.
    Siz düğün yapmazsanız ailesi onu her gün doldurup kafasını karıştırıp size karşı sürekli sorun çıkartabilir.
    Hocam şimdi düğün yapsam, bu insanlar her istediklerini yaptırtmaya çalışacak bana, evliliğime bile karışma hakkını görecekler kendilerin de. Nişanlımın aklını karıştırmalarından korkuyorum, ama kız zaten hiçbirşey istemeden kabul etti beni başta. Böyle şeylere değer vermiyor.
  • Düğün senin düğünün reis istersen yaparsın istemezsen yapmazsın. Bizim enişte ufak çaplı bir düğün yaptırmıştı 5000 felan tutmuştu 2 saat sürdü sohbet kuran yemek bu kadar bende eğer olursa bu şekilde yaptırmayı düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaşım 21 hocam bende asla düğün yapmamayı düşünüyorum zaten baştada konuşmuşsunuz nişanlınızla
  • Düğün hiç bana göre bir şey değil ya. Sizin dediğiniz gibi yurt dışı,efendime söyleyeyim herhangi bir restaurantı kapatıp çekirdek ailelerle toplanmak tarzı şeyler olabilir.

Tabi kızın düşüncesinden çok kızın ailesinin düşüncesi önemli olabilir bu noktada. Onlar eski sonuçta, illaki düğün isteyebilirler. Onlar bunu zorunlu teamül olarak görebilirler...

İşiniz zor, benim daha hayatımda bir kadın yokken bunları düşünmüştüm de daralmıştım. Sizi tahmin edebiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düğün boşanma sebeplerinden biridir, yapmayın yaptırmayın.
  • Nişanlın ailesine “Nikah salonu tutacaz, düğün yerine nikah töreniyle gelin olacam” filan desin, bunu onların yanında hep söylesin “düğüne verecğimiz masrafı tatile harcayaz” filan da desin, onlar birşey diyemez, zamanla onları alıştırmış olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar cimri olmayın yahu. İş gücün yerindeyse yap küçük bir düğün . Nişanlık her ne kadar istemese de düğün her kadının hayali ve en özel anlaridir.

• Üstteki arkadaşın dediği gibi bi düğün yap
    Masrafı az ve ufak çapta olsun.Düğün yapmazsan kızın ailesi ileride hep laf edecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bu kadar cimri olmayın yahu. İş gücün yerindeyse yap küçük bir düğün . Nişanlık her ne kadar istemese de düğün her kadının hayali ve en özel anlaridir.
    Hocam cimrilik ile alakası yok, sırf ben iki kuruşluk akrabalarımı görmeyim diye. O parayıda güzelce tatil de çatur çutur yiyim diye düşünüyorum. Böyle giderse ufak birşey yapacağım galiba, bizim şu Türk ailelerinde ki gösteriş merakı çok beter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turcopolo

Hocam cimrilik ile alakası yok, sırf ben iki kuruşluk akrabalarımı görmeyim diye. O parayıda güzelce tatil de çatur çutur yiyim diye düşünüyorum. Böyle giderse ufak birşey yapacağım galiba, bizim şu Türk ailelerinde ki gösteriş merakı çok beter.

Alıntıları Göster
    Düğün bizim adet , gelenek göreneklerimizden dir. Ayrıca her yıl yaptığın bir aktivite değil ki sevdiğin ile evlendigin zaman 1 defa yaparsın . Bence siz olayı çok büyütüyorsunuz . Kimse sizden İngiliz kraliyet düğünü beklemiyor ufak çaplı bir şey yapın işte. Hem kızın ailesini hemde hayatının aşkını mutlu edersin :)

• Dügün masrafindan ne olur iki müzik iki pasta kestinmi bitti gitti. Sende öyle büyük bir dügün yapma sade bir tören yap. Hic yapmazsan ilerde pisman olursunuz belki yada nisanlin bunu birgun yuzune vurur, simdi istemem desede. Kadinlar 360 derece cok iyi dönüs yaparlar cünkü.
  • Anlattığınız gibiyse siz düğün yapmayın hocam. Ben de yapmadım. Eşimle ortak kararımızdı. Nikah salonunda ayarladık ve bitirdik. Düğün yapacak paran var ya, sen düğün yapma, 1 yıl sonra öyle bir para yok.. Akla hayale ziyan masrafların çıkacak.. Kaldı ki o parayı düğüne verirsen sonrasında ne yapacaksın? Uğrunda para harcayacağın o akrabaların (anne-baba ve kardeşlerin dahil) siz evlenip de borç altında kaldıktan sonra size zerre yardımı olmayacak, herkes kendini bir kenara çekecek, yani ileride başın dara girdiğinde o düşündüğün akrabaların hiçbiri, hatta anne-baba kardeşin bile sana sahip çıkmayacak, sıkıntılarınla baş başa kalacaksın, bu dediğimi yaz bir yere.. Hadi diyelim, sahip çıktılar, sana yardım yaptılar, eşine, evinin içine, her şeyine karışırlar, olmadı başına kakarlar.. Yeri geldiğinde anan baban da olsa mesafe koymasını bileceksin.. Bu da ancak parayı elinde tutmakla, ekonomik bağımsızlıkla olur.. Nikahtan sonra küçük bir tören yap, takan taksın takmayan takmasın.. Onun dışında ailen de dahil kimseden bir şey alma, bir şey de isteme.. Sana takı takmayana sen de takma.. Senin nikahına gelmeyene sen de gelme..

Parana puluna sahip çık hemşerim, müstakbel eşin ile birlikte hayatın o senin.. Evlilik hayatı, aslında evlilik kararı alındığında başlar.. Kimseyi işine karıştırma.. Başına buyruk olmayı öğren.. Elalem ne der, ne derse desin, umursama.. Seni önemsemeyeni, sen de önemseme, yeri geldiğinde hayatından çıkarmasını bil.. Lakin ne yaparsan yap, istersen varını yoğunu dök, bu millete hiç bir zaman yaranamazsın, herkesle iyi olamazsın.. Bırak diyen desin, eden etsin, o kendi ayıpları.. Böyle insanları kazanmaya çalışma.. Özellikle de akrabandan uzak dur.. Seni anlayan birkaç sağlam olanı dışında gerisini çöpe atmasını öğren..

• quote:

Orijinalden alıntı: serenas

Anlattığınız gibiyse siz düğün yapmayın hocam. Ben de yapmadım. Eşimle ortak kararımızdı. Nikah salonunda ayarladık ve bitirdik. Düğün yapacak paran var ya, sen düğün yapma, 1 yıl sonra öyle bir para yok.. Akla hayale ziyan masrafların çıkacak.. Kaldı ki o parayı düğüne verirsen sonrasında ne yapacaksın? Uğrunda para harcayacağın o akrabaların (anne-baba ve kardeşlerin dahil) siz evlenip de borç altında kaldıktan sonra size zerre yardımı olmayacak, herkes kendini bir kenara çekecek, yani ileride başın dara girdiğinde o düşündüğün akrabaların hiçbiri, hatta anne-baba kardeşin bile sana sahip çıkmayacak, sıkıntılarınla baş başa kalacaksın, bu dediğimi yaz bir yere.. Hadi diyelim, sahip çıktılar, sana yardım yaptılar, eşine, evinin içine, her şeyine karışırlar, olmadı başına kakarlar.. Yeri geldiğinde anan baban da olsa mesafe koymasını bileceksin.. Bu da ancak parayı elinde tutmakla, ekonomik bağımsızlıkla olur.. Nikahtan sonra küçük bir tören yap, takan taksın takmayan takmasın.. Onun dışında ailen de dahil kimseden bir şey alma, bir şey de isteme.. Sana takı takmayana sen de takma.. Senin nikahına gelmeyene sen de gelme..

Parana puluna sahip çık hemşerim, müstakbel eşin ile birlikte hayatın o senin.. Evlilik hayatı, aslında evlilik kararı alındığında başlar.. Kimseyi işine karıştırma.. Başına buyruk olmayı öğren.. Elalem ne der, ne derse desin, umursama.. Seni önemsemeyeni, sen de önemseme, yeri geldiğinde hayatından çıkarmasını bil.. Lakin ne yaparsan yap, istersen varını yoğunu dök, bu millete hiç bir zaman yaranamazsın, herkesle iyi olamazsın.. Bırak diyen desin, eden etsin, o kendi ayıpları.. Böyle insanları kazanmaya çalışma.. Özellikle de akrabandan uzak dur.. Seni anlayan birkaç sağlam olanı dışında gerisini çöpe atmasını öğren..
    Galiba en mantıklısı bu hocam, ben ailesine yüz vermek istemiyorum. Annesi biraz şımarık bir kadın. Ev işlerine de burnunu sokarsa ben dayanamam çıldırırım. Baştan sert tavır alayım ki evime karışacak haddi bulamasın kendin de. Eşim öyle duygusal ağlak birisi değil, yapmayacaksak hayıflanmaz bir gelinlik bile giyemedim diye. Aşk varsa mantıkta olmalı evlilikte. Aşk karın doyurmaz.

• Aileleri karıştırmadan kot pantolon gömlekle eşinizde sade kıyafetle gidin nikahınızı kıyın.Hayat kısa bir an önce tadını çıkarmaya başlayın.Mutluluklar...

• Hocam nişanlınızın ailesine düşman gibi bakarsanız evliliğin yürümeside zor bence.
    Bu konuda nişanlınızın iradesi önemli çünkü ailesi onu dolduracak işte düğün yapmadınız bi kızım var düğününü göremedim vs vs nişanlınızın akrabaları yine her seferinde hatırlatacak belki.

Nişanlınız da onların doldurmasından sonra size sorun çıkarmaya başlayacak bence iyi düşünün

• düğün olayının artık modası geçse bile en önemli etkeni evlenecek kişilerin akrabalarının durumudur. mesela bizim düğünlerde kız erkek farketmez her evlenene bolca takı takılır, setler metler takılır ve düğün masrafı her türlü karşılanılıyor, üstüne düğünden takıyla çıkmış oluyor evlenen kişiler. birde düğüne sadece yeme içme için gidip takıyı, çeyreği boşver 100 tl bile bırakmadan çıkan insanların olduğu bir ortamı düşünün. herkesin maddi durumu farklıdır ona bir şey demiyorum, her insan güzel düğün ve eğlence isteyebilir ama bunu imkanlar dahilince yapması gerektiğini düşünüyorum. 50 - 100 bin kredi çekip düğün yapan insana düğün günü toplamı 10 bin tl bile etmeyen takı ve para takıldıysa o yapılan masrafa hiç gerek yoktu. ben evliliği düşünmüyorum ama biliyorum ki evlensem takılacak takılar hem düğün masrafını karşılayacaktır hemde ileride gerekirse bir acil durum desteği olacaktır.

eskiden insanların yaptığı çok güzel bir taktik vardı, gerçi hala geçerli ama eskisi kadar popüler değil. kız kaçırmak, düğüne parası olmayan insanlar kız kaçırırdı ve aradan zaman geçince aileler barışır - anlaşırdı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.