Şimdi Ara

Ducati Scrambler Nighshift başlangıç motoru olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, hayalimde ki motor olan Ducati Scrambler Nighshift'i almak istiyorum, ben hep scooter kullandım xmax250, beverly 400 s gibi, vites tecrübem pek yok sizce bi sıkıntı olur mu ?, hız tutkunu değilim pek, ön kaldırmam hiç, bilmiyorum zaten keyifli keyifli sürmek istiyorum çok hoşuma gidiyor motor, ama 800cc olduğu için korkuyorum biraz, vitese de alışırım diye düşünüyorum, sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar tavsiye eder misiniz, uygun olur mu benim için ?

• Olmaz. Vitesli Motosikletler skuterlere benzemez, dinamikleri çok farklıdır ve eğitim ister. Hele böylesi kendi sınıfının A kategorisi makinelerede ilk kez vitesli kullanım tecrübesini hiç tavsiye etmiyorum. Motor zaten agresif bir motor ve ufak tefek kaza durumlarında katmerli servis faturaları çıkarır.

Benim tavsiyem vitesli 250cc yi geçmeyecek orta sınıf bir vitesli motor alıp asgari 10 bin km tecrübe etmenizdir.

Esasen bu işin en sağlıklı geçiş rotasyonu eğitim almaktan geçer. Bu anlamda İstanbul'da motto akademiyi öneririm, orası sadece motosiklet hakimiyet eğitimlerini uluslararası Rospa sertifikasıyla veren bir kurum. Sadece skuter deneyiminizin olması vitesli motorları rahatça kullanmanızı sağlamaz, söylediğim üzere sürüş dinamikleri çok farklıdır. Bir kere debriyaj ve arka fren konumlamaları ve bunları stabil şekilde kullanmak çok basit işler değil.Skuterde gaz verirsin gider,gazı kesersin durur. Viteslilerde ise devir yükseltmek ve alçatmak gerekir ve bunları doğru yerlerde kullanmak tecrübe ister dolayısıyla vitesli motor için ilk tecrih scrambler olmamalı.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Çok sağol abi yorumun için, honda cl250 uygun olur o zaman onu da beğeniyorum, kursta alıcam dediğin gibi, teşekkürler yorumun ve bilgin için

• cl250 daha ideal, evet. şehir içi için gayette uygun bir motor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.