Şimdi Ara

Dubai İzlenimlerim ( Fotolu ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
16
Favori
31.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gidp gördüğümüz, keşfettiğimiz yeni yerleri, deneyimleri sizlerle paylaşmayı hedefliğiniz yeni sitemizhttp://www.gezivia.com yayında. Dubai dışındaki diğer ülkelerle alakalı izlenimlerimizi artık buradan paylaşacağız.
     Dubai İzlenimlerim ( Fotolu )

• Janissary. J kullanıcısına yanıt
    Hocam ramada hotelde (4*) 3gece 4gün tur 349€ biletler dahil.. Nasıl sizce? İlk kez gideceğiz tavsiye eder misiniz? Neler onerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaşamıyorum resmen
  • bird_hunter kullanıcısına yanıt
    Tura neler dahil? Dubaideki otellerin en kotusu bile iyi. Booking den yorumlara bakin derim ama fiyat bence baya iyi eger ulasim da dahilse

• bird_hunter kullanıcısına yanıt
    Emirates Mall yakınlarındaki ise bende orada kalmıştım ve bir sıkıntı yaşamadık. Gerçi genel anlamda otellerin iyi olduğunu söyleyebilirim. Temizlik ve konfor açısından. Yeme içme konusunda biz daha çok burada da bildiğimiz markaları ve pizzacıları tercih etmiştik. İsmini net hatırlamıyorum ama Deira bölgesinde ufak bir avm de açık büfe yemek yemiştik. fiyat ve lezzet olarak iyiydi. Bence gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer Dubai. Elektronik ve araba tutkunuz var ise daha da bir güzel oluyor.
  • Türkiye'de hayat yok. Yurt dışına açılmak lazım.
  • Janissary. J kullanıcısına yanıt
    Hocam biletler konaklama ulaşım mevcut.bazı aktiviteler tura dahil onlarda da rehber var ayrıca. Ama mesela safari, o akvaryumlu mall, en yuksek gökdelen falan o geziler ekstraya giriyor ve 70euro ekstra bası. Biz ekstralara tur ile katılmayip kendimiz gezmeyi düşündük. Verdiğiniz sitelerden bu aktiviteleri daha ucuza yapmak ne kadar önceden ayarlamak gerekir?

• senol1979 S kullanıcısına yanıt
    Otelin nerede olduğunu bilmiyorum. Siz de mi turla gittiniz yoksa kendiniz mi? Baska vereceğiniz tavsiyeniz var mi?

• Turla gittim. Dediğim Ramada ise şehir merkezinin az dışında (Dubai Mall, Burj Khalifa, Deira) ama sorun değil. Hemen yakınında Emirates Mall var. Şu meşhur içinde devasa kayak merkezi olan Avm dir. Çocuğunuz var ise Palmiye adasındaki aqua parkı önerebilirim. Gerçi diğeri de fena değilmiş siz tercihinizi yapın. Klasik olacak ama safari turuna katılın. Alışveriş düşünceniz var ise 4 gün yetmiyor ve epey yorulacaksınız haberiniz olsun. Marina da akşam bir şeyler içmeyi ve Dubai Mall daki su gösterisini izlemeyi ihmal etmeyin. Abu Dhabi de olabilir ama ben fırsat bulup gidememiştim. (Alışveriş yüzünden.) Tur ile gidiyorsanız onlar zaten size bir şehir turu attırıyor. Bu tur esnasında aklınızdaki alışveriş için tiyoları tur operatörü arkadaştan muhtemelen edinirsiniz. Taksi kullanmanızı öneririm. Araç kiralama ile aynı hatta daha uyguna geliyor diyebilirim. Taksilerde üzerinde taksi yazılı olanları tercih edin. Daha lüks olan taksilerde var ve fiyatları biraz tuzlu oluyor ama iyi bir araçta denemek isteyebilirsiniz. Ben denemiştim. Normalin üç katı ücret ödemiştim ama güzel araçtı. :-) Para çevirme işini ya burada Dolar yada Euro yapın yada Fly Dubai ile gidiyorsanız pasaport kontrol sonrası bir döviz bürosu var TL yi Dirhem e orada çevirin derim. Sonra TL - Dirhem dönüşümünde epey düşük fiyatlar göre biliyorsunuz. Acı tecrübe ile sabittir. Şimdiden hayırlı yolculuklar ve iyi tatiller.

• konu ilgili bölüme taşındı
  • Arkadaşlar geçen ay dubai ye gittim. Faydası olması açısından tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Sabah 4 te havalimanına indik. Pasaport kontrol kuyruğunda 15-20 dk süren beklemeden sonra "Pegasus aracılığı ile iletişim kurduğum" wws den aldığımız e-vize ile ülkeye girdik. Öncelikle havalimanı beni hayal kırıklığına uğrattı. Herkesin övdüğü derecede bi güzellikle karşılaşmadım. Budget tr den kiraladığımız nissan sunny (388 TL + 177 TL -kasko + 1000 AED provizyon - geri aldık sonra) i alıp otelimizin yolunu tuttuk. Navigasyon işini android telefonumuza kurduğumuz sygic in deneme sürümü ile hallettik. Otel Abidos hotel apartment (1480 TL karşılığı kredi kartı puanıyla almıştım - 5 gün 3 kişi - 150 m2 - iki oda - dört yatak - 3 banyo - 4 yıldızlı) Dubailand bölgesinde. Şehir merkezinden uzaktı fakat araba kiraladığımız için problem yaşamadık. Dubai çok şatafatlı, görkemli, lüks bir şehir. Lüks arabalar, gökdelenler, 8 şeritli yollar, dünyanı en büyük AVM leri vs.

Gittiğim yerlerden ve yaptıklarımdan bahsetmek istiyorum.

Safari - Groupon.ae den kupon aldım. 90 aed ödedim kişi başı. Fiyat böylece daha hesaplı oldu sanırım. Gitmeden bir gün önce rezervasyon yaptırmak lazım.
    Fakat telefonda konuştuğumuz hintli bize yanlış yer tarif ettiği için bir günümüz boşuna gitti. Bir gün sonra gidebildik safariye. Otobüsle çöle gittik. Oradan bizi 4x4 jeep ler aldı. 7 kişilik araçla 10-15 dk lik heyecanlı bir yolculukla bedevi çadırlarına geldik. Deveyle 2-3 dk lık küçük bir tur attık, Yemek yedik, dansöz seyrettik, ışıklı bir elbise giymiş bir vatandaşın dans gösterisini izledik. Eşim eline hint kınası benzeri bi şey yaptırdı. heyecansız bir jeep yolculuğu ile otobüsün yanına geldik ve bizi akşam 10 gibi aldıkları yere bıraktılar. Bence gidilmesi lazım.

Burj khalifa - Burası dünyanın en yüksek binası, en çok katlı binası, en hızlı asansörü vs.http://www.burjkhalifa.ae/en/ObservationDeck/TicketInformation.aspx sitesinden biletlerimizi 125 aed ye aldık. Gününde saatinde dubai mall içerisinden sinema park p1 e park edip içeri girdik. Biraz tanıtımdan sonra asansörle seyir terasına çıkıp 15-20 dk etrafı seyredip indik. Gidipte görmemek olmaz bence.

Su gösterisi - Bu dubai mall un içinde fountain tabelasını takip ederek rahatça bulabileceğiniz bir açık hava havuzunda şarkı eşliğinde bir fıskiye gösterisi. Ücret falan yok. 1-2 saatte bir tekrar ediyor. Gece ayrı gündüz ayrı güzel. İzlemek lazım.

Tekne turu - groupon.ae den 60 aed ye satın aldık. 1 saatlik yat turuydu fakat safarideki gecikme yüzünden gidemedik.

Palm island - Palmiye adaları. Güzel olan jumeirah palm. Sanırım diğeri daha inşaat halinde. Muhteşem bir güzellik. İnsanoğlunun para ile yapabileceğine yeni bir boyut kazandırmış. Ben hayatımda böyle bir şatafat görmedim. Buradaki otelleri görüp gezince otelimizden soğuduk. Anantara diye bir oteli gezdik. Çok güzeldi. Günlüğü 1000 TL civarıymış. (booking den kontrol ettik)

Ferrari world (abu dabi) - kendi sitesinde 240 aed ye satın adık biletleri. Roler coster denilen ve 240 km/h hıza ulaşan treni olduğu için gidip o trene binmek istedim. Ama tam bir hezimet oldu benim için. dakka bir gol bir oldu. Daha girişte görevli roler coster kapalı, bakıma alındı isterseniz bileti daha sonra kullanın dedi. Ben binemedim, bari siz gidin binin. bana da nasıl olduğunu anlatın lütfen. Burası devasa bir yapı ve kapalı alan. İçinde ferrari ile ilgili değişik atraksiyonlar var. 5-7 boyutlu sinemalar, ferrari ile ilgili gösteriler, kumandalı yarış arabaları, lunapark tarzı tren vs.

Şeyh Zayed cami (Abu dabi) - Hayatımda gördüğüm en görkemlü ve büyük cami. Kapalı park yeri olan cami görmemiştim. Kesinlikle gidilmeli.

AVM ler
    Dubai mall, emirates mall, festival city, dragon mall, waffy mall vs.

Yeme - içme
    Genelde avm lerde fast food yedik. Groupon.ae den turkway ve sultan baba adlı iki Türk yemekleri yapan yerden 12 kupon almıştım. Onlarıda yedik.

Alışveriş - Gold souk denen bi yer var. oralardan biraz elbise falan aldık. Ucuz altın, Ucuz pırlanta, ucuz teknoloji ben bulamadım. Bu konuda beklentilerim yüksekti. Ama alıp getirmeye değer pek bi şey yoktu. Dragon mall da güzel şeyler vardı ama uzun bakamadık.

Gitmek isteyenlere umarım faydası olur.

• sharjah'a geçseydiniz hocam elektronik daha ucuz orda dubai artık fiyatlarda en tavan yapan emirlik, dragon mart'tan bişey almamanızda iyi olmuş 3 güne bozuluyor bu çinlilerin ürünleri :D
  • Bunlarda benden.
     Dubai İzlenimlerim ( Fotolu ) Dubai İzlenimlerim ( Fotolu )

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onnow78 -- 8 Mayıs 2014; 17:30:35 >
  • Merhabalar,

Eylül Ayında Dubai ye seyahatim var, 8 gün kalmayı düşünüyorum 2 günüm fuarda geçer. Sizce zamanımı nasıl değerlendirmeliyim ?

Konuyu görünce yeni konu açmadım, zamanım oldukça eski yorumları okurum.
  • Denize yilin her Ay;i girilebiliyor mu
  • Mrhba konu disinda bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim. Pegasusla Allah izin verirse haftaya Dubaiye ucacagim, ucagim hangi terminale inecek , hangi terminelde islem yapacam.. beni karsilamaya gelenlere nerede beklemelereni soylemem gerekir? n yardim icin simdiden tskrler

• quote:

Orijinalden alıntı: munimu

Mrhba konu disinda bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim. Pegasusla Allah izin verirse haftaya Dubaiye ucacagim, ucagim hangi terminale inecek , hangi terminelde islem yapacam.. beni karsilamaya gelenlere nerede beklemelereni soylemem gerekir? n yardim icin simdiden tskrler

Terminal 1 de ineceksiniz terminal 1 in çıkış kapısında bekleyebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devrimkaratas

Arkadaşlar geçen ay dubai ye gittim. Faydası olması açısından tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Sabah 4 te havalimanına indik. Pasaport kontrol kuyruğunda 15-20 dk süren beklemeden sonra "Pegasus aracılığı ile iletişim kurduğum" wws den aldığımız e-vize ile ülkeye girdik. Öncelikle havalimanı beni hayal kırıklığına uğrattı. Herkesin övdüğü derecede bi güzellikle karşılaşmadım. Budget tr den kiraladığımız nissan sunny (388 TL + 177 TL -kasko + 1000 AED provizyon - geri aldık sonra) i alıp otelimizin yolunu tuttuk. Navigasyon işini android telefonumuza kurduğumuz sygic in deneme sürümü ile hallettik. Otel Abidos hotel apartment (1480 TL karşılığı kredi kartı puanıyla almıştım - 5 gün 3 kişi - 150 m2 - iki oda - dört yatak - 3 banyo - 4 yıldızlı) Dubailand bölgesinde. Şehir merkezinden uzaktı fakat araba kiraladığımız için problem yaşamadık. Dubai çok şatafatlı, görkemli, lüks bir şehir. Lüks arabalar, gökdelenler, 8 şeritli yollar, dünyanı en büyük AVM leri vs.

Gittiğim yerlerden ve yaptıklarımdan bahsetmek istiyorum.

Safari - Groupon.ae den kupon aldım. 90 aed ödedim kişi başı. Fiyat böylece daha hesaplı oldu sanırım. Gitmeden bir gün önce rezervasyon yaptırmak lazım.
    Fakat telefonda konuştuğumuz hintli bize yanlış yer tarif ettiği için bir günümüz boşuna gitti. Bir gün sonra gidebildik safariye. Otobüsle çöle gittik. Oradan bizi 4x4 jeep ler aldı. 7 kişilik araçla 10-15 dk lik heyecanlı bir yolculukla bedevi çadırlarına geldik. Deveyle 2-3 dk lık küçük bir tur attık, Yemek yedik, dansöz seyrettik, ışıklı bir elbise giymiş bir vatandaşın dans gösterisini izledik. Eşim eline hint kınası benzeri bi şey yaptırdı. heyecansız bir jeep yolculuğu ile otobüsün yanına geldik ve bizi akşam 10 gibi aldıkları yere bıraktılar. Bence gidilmesi lazım.

Burj khalifa - Burası dünyanın en yüksek binası, en çok katlı binası, en hızlı asansörü vs.http://www.burjkhalifa.ae/en/ObservationDeck/TicketInformation.aspx sitesinden biletlerimizi 125 aed ye aldık. Gününde saatinde dubai mall içerisinden sinema park p1 e park edip içeri girdik. Biraz tanıtımdan sonra asansörle seyir terasına çıkıp 15-20 dk etrafı seyredip indik. Gidipte görmemek olmaz bence.

Su gösterisi - Bu dubai mall un içinde fountain tabelasını takip ederek rahatça bulabileceğiniz bir açık hava havuzunda şarkı eşliğinde bir fıskiye gösterisi. Ücret falan yok. 1-2 saatte bir tekrar ediyor. Gece ayrı gündüz ayrı güzel. İzlemek lazım.

Tekne turu - groupon.ae den 60 aed ye satın aldık. 1 saatlik yat turuydu fakat safarideki gecikme yüzünden gidemedik.

Palm island - Palmiye adaları. Güzel olan jumeirah palm. Sanırım diğeri daha inşaat halinde. Muhteşem bir güzellik. İnsanoğlunun para ile yapabileceğine yeni bir boyut kazandırmış. Ben hayatımda böyle bir şatafat görmedim. Buradaki otelleri görüp gezince otelimizden soğuduk. Anantara diye bir oteli gezdik. Çok güzeldi. Günlüğü 1000 TL civarıymış. (booking den kontrol ettik)

Ferrari world (abu dabi) - kendi sitesinde 240 aed ye satın adık biletleri. Roler coster denilen ve 240 km/h hıza ulaşan treni olduğu için gidip o trene binmek istedim. Ama tam bir hezimet oldu benim için. dakka bir gol bir oldu. Daha girişte görevli roler coster kapalı, bakıma alındı isterseniz bileti daha sonra kullanın dedi. Ben binemedim, bari siz gidin binin. bana da nasıl olduğunu anlatın lütfen. Burası devasa bir yapı ve kapalı alan. İçinde ferrari ile ilgili değişik atraksiyonlar var. 5-7 boyutlu sinemalar, ferrari ile ilgili gösteriler, kumandalı yarış arabaları, lunapark tarzı tren vs.

Şeyh Zayed cami (Abu dabi) - Hayatımda gördüğüm en görkemlü ve büyük cami. Kapalı park yeri olan cami görmemiştim. Kesinlikle gidilmeli.

AVM ler
    Dubai mall, emirates mall, festival city, dragon mall, waffy mall vs.

Yeme - içme
    Genelde avm lerde fast food yedik. Groupon.ae den turkway ve sultan baba adlı iki Türk yemekleri yapan yerden 12 kupon almıştım. Onlarıda yedik.

Alışveriş - Gold souk denen bi yer var. oralardan biraz elbise falan aldık. Ucuz altın, Ucuz pırlanta, ucuz teknoloji ben bulamadım. Bu konuda beklentilerim yüksekti. Ama alıp getirmeye değer pek bi şey yoktu. Dragon mall da güzel şeyler vardı ama uzun bakamadık.

Gitmek isteyenlere umarım faydası olur.

Hocam sizin indiğiniz havalimanı eski havalimanı Pegasus ve Thy o havalimanına iniyor asıl övülen Sadece Emirates havayollarının indiği Al maktum havalimanı orayı görseniz hayal kırıklığına uğramazdınız.Ayrıca araç kiralamanız çok mantıklı olmuş dubaide araç kiralamak çok mantıklı oluyor.

• Merhabalar
    Konu çok güzel olmuş. Gitmiş kadar olduk.
    Nisan ayında bende balayı için araştırdım. Neredeyse bütün Harbiyeyi gezdim ve tüm acentalardan fiyat aldım.
    3 gece-4 gece olarak fiyatları değişiyor. Kalacağınız oteller seçeceğiniz ekstra turlar vs. hepsini tek tek hesapladım.

Pasaport + vize + Kahvaltı dahil 4* otel + gidiş dönüş ve transfer ucretleri yaklaşık 2 kişi için: 3500 TL ye yakın oluyor. 3 gece olan kişi başı 400-500 tl daha ucuz.
    Safari turu vs. tur operatorlerinden alırsanız adam başı 70 euro. yukarıda arkadaşların bahsettikleri diğer turlar hep ekstra oluyor ve fiyat şişiyor. Ayrıca öğle ve akşam yemekleri de hep ekstra. Güzel bir yerde kalayım ve herşeyi yaparım derseniz 2 kişi 4* otelde kalarak toplamda cebinizden 5000 TL gider.

Bu arada ben bir çok acenta ile görüştüm ama hepsinin tur içeriği neredeyse aynı, fiyatlarda hep aynı. Ucuz olan varsa kesin tur içeriğine bakın. Sizi sabaha karşı dubaiye götürüp gece yarısı geri getiriyorlar. otelde 2 gece yatmış oluyorsun ve fiyat sana ucuz gibi gelse de aslında otelde 1 gece eksik kalmış oluyorsun.

5000 TL 3 gece 4 gün için bana pahalı geldi. Kısmetse ilerde gideriz inşallah

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.