|
PS4 Kolunuz Şarj Olmuyorsa Ne Yapmalısınız?
PS4 oyun konsolunuz için kullandığınız DualShock 4 kolunuzun şarj olmaması, oyun deneyiminizi kesintiye uğratan sinir bozucu bir sorun olabilir. Neyse ki, bu sorunu gidermek için uygulayabileceğiniz birkaç basit adım vardır.
Adım 1: Farklı Bir Kablo veya Adaptör Kullanın
Bazen sorun, arızalı bir şarj kablosu veya adaptöründen kaynaklanabilir. Farklı bir kablo veya adaptör kullanarak kolunuzu şarj etmeyi deneyin.
Adım 2: USB Bağlantı Noktanızı Değiştirin
Kolunuzu şarj etmek için kullandığınız USB bağlantı noktası çalışmayabilir. Farklı bir USB bağlantı noktası deneyin ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Adım 3: Kolu Resetleyin
Kolunuzdaki küçük bir düğmeyi iterek kolu resetlemeyi deneyebilirsiniz. Bu düğme genellikle kolun arkasında bulunur ve küçük bir iğne veya kürdan kullanılarak basılabilir.
Adım 4: Kolun Pilini Kontrol Edin
Kolunuzun pili zayıf veya hasar görmüş olabilir. Pili çıkarın ve hasar olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse pili değiştirin.
Adım 5: Kolun Şarj Portunu Temizleyin
Kolun şarj portu toz veya kirle tıkanmış olabilir. Şarj portunu pamuklu bir çubukla nazikçe temizleyin.
Adım 6: PS4 Sistem Yazılımını Güncelleyin
PS4 sistem yazılımınızın güncel olmadığı durumlarda şarj sorunları yaşayabilirsiniz. Sistem yazılımınızı en son sürüme güncelleyin ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Hâlâ Çalışmıyor mu?
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, kolunuzda daha ciddi bir sorun olabilir. Profesyonel bir onarım servisine başvurmanız gerekebilir.