Şimdi Ara

Dual kit yerine 4x Ram kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1600 mhz (2x4gb) ddr3 ram kullanmaktayım.
    Ramlerimi 16 gb'a çıkartmak istiyorum fakat aklıma bir konu takıldı.
    Hali hazırda elimde bulunan (2x4gb) 8 gblik ramlerimin yanına aynı marka/model ramlerden [(2x4gb) 1600 mhz ddr3] alsam
    yani sistemim (4x4) 16 gb şeklinde yükseltilmiş olsa bir dezavantaj oluşturur mu.

elimdeki ramleri satıp (2x8) olarak 16 gb'a ulaşmak biraz zahmetli olacak benim için.
    bu yüzden bu çelişkiye düştüm , teşekkürler şimdiden herkese iyi forumlar

• 4X4 kullanman her hangi bir dezavantaj oluşturmaz.

Zaten oyunlar 16 GB ve üstü ram istediğinde tahminimce elindeki sistem miladi olacaktır.
  • 1600MHz gibi temel destek hızlarında bir sorun olmaz, ancak 4 kanalı birden kullanırken bellek kontrolcünün hızaşırtma eşiği düşer.
     Dual kit yerine 4x Ram kullanmak Dual kit yerine 4x Ram kullanmak

• Anakartın quad-channel desteklemiyorsa yine dual-channel yoluna devam edersin. Üstteki arkadaşın dediği gibi modül başına OC potansiyeli düşer anakartının ama çok kafaya takılacak bir mevzu değil.
  • Dual devam edersin . Hiz ve performansta hic bir fark olmaz/hissetmezsin . Olsa da fark etmezsin . 4x4 2800mhz ddr3 quad kit kullaniyorum , anakartin quad destegi olmadigi icin dual claisiyorlar . En ufak bir problem olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce başka bir konuda aynı olayı konuşuyorduk. Anakartınız ve işlemciniz de önemli burada. 4 Modül/kanal destekli anakartınızvar ise ve 1600Mhzdestekli ise RAm belleklerinizin 4'ünü de 1600Mhz'de kullanırsınız. Ama 4 kanal destekli değil ise, Ram belleklerin otomatik hızları düşer. Anakrta göre düşen hızlar değişebilir. Çoğunda otomatik 1066Mhz değerine düşüyor. Bu size normal kullanımlarda gözle görülür pek bir fark yaratmaz, pek hissetmeyeceğiniz için. Ama oyunlardabir etki eder diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcim : AMD FX 8320
    Anakartım : MSI 970 Gaming

ram hızlarımı düşürür mü dersiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Slot Ram yoksa 4 Slot Ram ?
    8 yıl önce açıldı
    16 gb Ddr 3 2400mhz Kitler
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Single dual quad chanel ramde oc potansiyeli fark etmedi benim testlerimde @Mete Can Karahasan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşürür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.