Babamdan kalma plakları değerlendireyim derken birden kucağıma Dual CS 5000 markalı bir pikap düştü. İyi midir, kötü müdür bilemem. Şu an elimde sadece pikap var, başka hiçbir şey yok.
Sanırım bir amfi, 2 hoparlör alırsam onu çalar duruma getireceğim.
Lütfen bana mantıklı bir sistem önerir misiniz? Pikabımı çalıştıramadan plak almaya başladım, hatta haftaya Viyana'ya gidiyorum, orada istediğim plaklar 50 cent miş. Yoksa döndüğümde ben plaklara bakıcam, onlar bana bakacak :).
Bu arada galiba bunun iğnesi de değişecek, herkes ortofon diyor, bir arkadaş SHURE M-97 XE AUDIOPHİLE STYLUS isimli iğnenin ondan daha iyi olduğunu iddia etti.
Bunu çalışır hale getirebilmem için şu listeyi ve fiyatı aldım;
YAMAHA AS-500 STEREO AMPLİKATÖR 630 Euro YAMAHA CDS-300 CD/MP3 PLAYER USB GİRİŞLİ 330 Euro YAMAHA NS-555 STEREO HOPARLÖR (2 tane) 580 Euro SHURE M-97 XE AUDIOPHİLE STYLUS 78 Euro
Yıl sonu vergi dönemine girdiğimizden zaten sıkışık döneme giriyorum, bu masraf bana biraz fazla geldi. Daha mantıklı bir düzenek bulunabilir mi? Issız Adam olmaya karar verdim, param yetmedi iyi mi? :) Bu sistem mantıklı, fiyatlar da harikaysa o pikaptan ses ancak Şubat gibi gelir :)...
Bende pikap dinlemek için aldım, çok da severek memnuniyetle kullanyorum ancak elimde amfi sayısı 4 olduğundan ve bunları kullanacak o kadar hoparlörüm olmadığından satmaya karar verdim. Burada ana sayfada sadece bu amfi ile ilgi araştırma bölümü var, isterseniz oradan biraz bilgi sahibi olabilirsiniz. Yanına bir takım raf tipi hoparlör de alırsanız tadından yenmez hem şık hem güzel ve hem de hesaplı bir sistem kurmuş olursunuz :)
Fiyatı hususunda şunu söyleyeyim, ben istanbulhifi den 230 TL ye aldım. Şu an 299 TL. ye satılıyor aynı yerde. Karar sizin.
SAYGILAR...
Merhaba,
İlanınıza baktım. Bir arkadaşım Amerika'ya gitti ve Kasım'ın 3'ünde dönüyor. Ona bir sipariş verdim fakat 10 kg. Eğer getirmezse bunu düşünürüm. O zamana kadar satmamış olursanız elbette.
Teşekkürler.
Umarım gönlünüze ve kesenize en uygun olanı nasip olur . Benim amfi satıldı yeni sahibinin kulaklarına fısıldamaya başladı bile. Dedim ya hayırlısı olsun. Size de müzikli ve sağlıklı günler diliyorum.
@ogeday, şimdi Viyana mısın değil misin bilmem orada Plaklarını al; ampli-hoparlör ikilisinede bak. iğnede bakarsın belki. ameriakadan verdiğin ampli siparişi nedir? raf tipi ve orta güçte stereo ampli sana yetiyorsa misalen ona göre düşünelim.
quote:
Orijinalden alıntı: ozerstore
Umarım gönlünüze ve kesenize en uygun olanı nasip olur . Benim amfi satıldı yeni sahibinin kulaklarına fısıldamaya başladı bile. Dedim ya hayırlısı olsun. Size de müzikli ve sağlıklı günler diliyorum.
Çok teşekkür ederim, hayırlı olsun :)
quote:
Orijinalden alıntı: the_cantan
@ogeday, şimdi Viyana mısın değil misin bilmem orada Plaklarını al; ampli-hoparlör ikilisinede bak. iğnede bakarsın belki. ameriakadan verdiğin ampli siparişi nedir? raf tipi ve orta güçte stereo ampli sana yetiyorsa misalen ona göre düşünelim.
Merhaba,
Şu an Viyanadayım... 98 adet plak aldım bile, muhtemelen şu ampli geliyor:http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Home/AV-Receivers/Elite+Receivers/SC-68 Gördüğüm kadarıyla bu full donanımlı bir şey. Pikabı buna takabilir miyim bilemiyorum. Çünkü HDMI girişlerini kullanacağım, şimdiden hepsi rezerve. Airplay özelliği beni cezbetti zaten. Bu uygun mudur, yoksa bu tür dijital bir şeye pikap takılmaz mı? Bugün Viyanada birkaç dükkan gezdim, pikap amplileri hep çok basit, bunun gibi arkası elek gibi delik deşik değil.
Buna pikap takabiliyorsam, geriye bir tek kolonlar kaldı. Evimi taşırken, 5 hafta kadar önce, 100 Wattlık eski pioneer müzik setimin kolonlarını atmıştım, şimdi sanırım onlara da yanmam gerekecek.