Şimdi Ara

dual core pent D 3000 için anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu işlemciye hangi kartlar uyar öneri bekliyorum ..bendeki ramler ddr2 533 bu işlmciye uygun daha yüksek ramli bi anakart var mıdır ?..

mesela bu kart olur mu acaba ?..
    Asus P5G41T-M LX Intel G41 1333MHz DDR3 LGA775 Anakart
    ...
    ...
    ....
    http://www.hepsiburada.com/asus-p5g41t-m-lx-intel-g41-1333mhz-ddr3-lga775-anakart-pm-bd54349

KEsin olmamak ile birlikte elinizdeki işlemci P41 serisi anakart ile kullanılabilir ama en kesin yanıt üreticinin web sitesindeki destek listesinden gelecek olanıdır diye belirteyim.

Yazdığınız anakarttan daha iyi modellerde var ama onları tek tek yazmaya ne benim vaktim yeter nede burası bunun yeri. Ayrıca her şeyin bir bedeli olur ve işler o bedel dairesinde döner. Bana göre 100-150 TL ancak satıcıların altın kaplama olması nedeni ile 300-350 TL den satışa sundukları pek çok anakart işlemcinizi destekleyecektir ancak 5 TL etmeyecek işlemciye benim param ile 100-150 onların ki ile 300-350 TL lik anakart (ki bunun geriside olacak anlaşılan) almak ne kadar mantığa sığar o da ayrı bir konu...

Orijinalden alıntı: dopac34

Üreticilerin web sitelerinde destek listeleri olur. Gözünüze kestirdiğiniz anakart için bakarsanız vede o listede kendi işlemcinizi bulabilirseniz kullanabilirsiniz.

KEsin olmamak ile birlikte elinizdeki işlemci P41 serisi anakart ile kullanılabilir ama en kesin yanıt üreticinin web sitesindeki destek listesinden gelecek olanıdır diye belirteyim.

Yazdığınız anakarttan daha iyi modellerde var ama onları tek tek yazmaya ne benim vaktim yeter nede burası bunun yeri. Ayrıca her şeyin bir bedeli olur ve işler o bedel dairesinde döner. Bana göre 100-150 TL ancak satıcıların altın kaplama olması nedeni ile 300-350 TL den satışa sundukları pek çok anakart işlemcinizi destekleyecektir ancak 5 TL etmeyecek işlemciye benim param ile 100-150 onların ki ile 300-350 TL lik anakart (ki bunun geriside olacak anlaşılan) almak ne kadar mantığa sığar o da ayrı bir konu...

bahsettiğin listeyi bulamadım .. bu işin detaylarından anlamam ..anakartın işlmci yuvasnda sorun var o yüzden değiştmkk istedimm..bilgi almak için yazdım ..p41 serisi anakart nedir onu da bilmiorm ..gerisi de olacak derken neyi kastettin ramleri mi ?

• Ddr2 775 soketli anakart bak. 50-100 arası bulursun. O yukarıda yazdığın anakartı alırsan, ramleri de değiştirip ddr3 ram alman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Ddr2 775 soketli anakart bak. 50-100 arası bulursun. O yukarıda yazdığın anakartı alırsan, ramleri de değiştirip ddr3 ram alman lazım.

tmm bakarım o şeklde..

Sayfanın üst kısmına yakın orta yrinde bulunan "CPU desteğini" görememenize şaşırdım doğrusu. Orada ki listeyi indirip (pdf formatındadır, avrobat reader gerekir) kendi işlemcinizin adını listeden bulabilirseniz olay tamamlanmış demektir, şayet bulamamışsanız destek yok anlamındadır.

NOT: Elinizde ne kadarlık bir ram miktarı var bilemiyorum ancak DDR2 destekli bir karta alabileceğiniz mak. ram miktarı intell için (tek slotta) 2 Gb, amd için 4 GB geçmez. Günüamüz koşullarında konforlu bir kullanım için asgari 4 GB gerektiği düşünüldüğünde DDR2 destekli bir anakarta yatırım yapmaktan ise daha fazla miktarını daha ucuza alabileceğiniz DDR3 destekli bir anakart almanız yararınıza olacaktır. Ayrıca daha üst seviye bir anakart olması mesabesi ile yakın bir zamanda ucuzlaması olası 2-4 çekirdek 775 serisi işlemcileri alarak kuracağınız sistemi 3-4 yıl gibi bir ömür uzatmasına almanızda oalsı olacaktır diye belirtmeden geçmek istemedim. Ancak 100 TL gibi bir bütçe ile şu günlerde iş görebilecek bir bilgisayar düşüncesi var ise pek tabiki DDR2 içinde yatırım düşünüleiblir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 23 Ocak 2017; 7:6:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

https://www.asus.com/tr/Motherboards/P5G41TM_LX/HelpDesk/

Sayfanın üst kısmına yakın orta yrinde bulunan "CPU desteğini" görememenize şaşırdım doğrusu. Orada ki listeyi indirip (pdf formatındadır, avrobat reader gerekir) kendi işlemcinizin adını listeden bulabilirseniz olay tamamlanmış demektir, şayet bulamamışsanız destek yok anlamındadır.

NOT: Elinizde ne kadarlık bir ram miktarı var bilemiyorum ancak DDR2 destekli bir karta alabileceğiniz mak. ram miktarı intell için (tek slotta) 2 Gb, amd için 4 GB geçmez. Günüamüz koşullarında konforlu bir kullanım için asgari 4 GB gerektiği düşünüldüğünde DDR2 destekli bir anakarta yatırım yapmaktan ise daha fazla miktarını daha ucuza alabileceğiniz DDR3 destekli bir anakart almanız yararınıza olacaktır. Ayrıca daha üst seviye bir anakart olması mesabesi ile yakın bir zamanda ucuzlaması olası 2-4 çekirdek 775 serisi işlemcileri alarak kuracağınız sistemi 3-4 yıl gibi bir ömür uzatmasına almanızda oalsı olacaktır diye belirtmeden geçmek istemedim. Ancak 100 TL gibi bir bütçe ile şu günlerde iş görebilecek bir bilgisayar düşüncesi var ise pek tabiki DDR2 içinde yatırım düşünüleiblir.

sayfayı bulamadım ki orta yerini göreyim ?..zaten topladığım yeni pc uğraştırıyor beni biraz gerginim.. sen de iyice kafa karıştırıcı şeyler yazıyorsun ..ben alt tarafı elimdeki işlemciye bi anakart tavsiyesi istemiştim ..yeni pc ye format atmaktan zaten delirmiş durumdayım ..o kadar para verdik eski pc ye o yüzden takıldım sanırım ..masrafa girmek istemiyorm zaten ben de ..alttaki pc yi topladım ben zaten ..ama o kadar para verip halen videolarda takılmalar kaymalar oluyor..sinirliyim ..böyle detaylı şeyler yazıp da germe beni iyice :)..

işlemci : AMD A10 7870K Soket FM2+ 3.9GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci + R7 GPU

anakart : ASUS A68HM-K AMD A68 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) DVI&VGA Anakart

ssd : OCZ 120GB TRION 100 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 450MB Yazma)

ram : Kingston 4GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram (2 adet)

ekran : MSI R7 370 GAMING 2G GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX12

monitör : SAMSUNG 24 S24D300H 2ms HDMI LED Monitör

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.