< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Her seyin bir amacı olmsı gerektigi sanrısı insanlıgın bug diyebilecegim bir özelligi. Bir şeyin olabilmesi icin mutlaka bir amaç ya da sebep olması gerekmiyor. Böyle bir şey yok.. Bu tarz şeyleri düşünebilen ve normal kalıplardan cıkabilenlerin evrimsel olarak daha gelismis oldugunu düsünüyorum. Buna belki Teleolojik düşünce evrimde ise yarayan bir düsünceydi seklinde itiraz edenler cıkabilir evet ama aynı şekilde körelen apandisit ve yok olan 20 yaş dislerini düsünün.. Evrim gereksiz seyleri aynı zamanda eliyor.. Günümüz doğa koşullarına göre teleolojik düsünce artık gereksiz ve körelmesi lazım ama hala bu tarz düşünen beyinler olusuyor. Simdi birileri cıkıp evrimin amacı zeki yapmak mı? diyebilir değil ama günümüz şartları daha zeki olmayı da gerektiriyor. Daha esnek ve daha zeki beyinler bence ileride daha fazla olusacak < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 11:53:12 > |
|
Istersen hic durmadan dua et, hicbir ise yaramaz. |
|
Yok olmanın cnnetine hoş geldin diyorum. En büyük ve güclü gercegi bilerek yaşarken bile huzur bul. Bir gün her şey bitecek ve anlam yok. Bunu bilen adam korkmaz demiyorum ama büyük huzur bulur, dinlerin vadettigi huzurdan daha büyügü hemde |
|
Evet ama ödülünü yok olarak alacaksın. Yok olunca, hiçbir şey, hiçbir acı, hiçbir travma, hiçbir mevzu seni rahatsız edemez. Tamam mesela güzel bir müzik dinlemek, zevk almak mümkün olmaz ama bunları yapamadıgın icin "ben neden yapamıyorum da" demezsin. Gerçek böyleyken ve cazipken neden diğer problemli mevzulara inanmayı seciyorlar? Evet diğer yazıda bahsettigim evrimsel mevzudan dolayı. Her şeyin amacı olmalı.. Ne büyük tuzak.. Dağlar tırmanmak icin var, hayvanlar onları yiyelim diye var, meyveler de o yüzden var, güneş bizi ısıtsın diye var, cocuklar böyle düsünür.. Dua ederek hayatınuı geçirenlerin eline hicbir sey gecmez ve gecmeyecek.. Huzuru da bulamazlar cünkü korku icinde yaşıyorlar |
|
Ben size sadece sunu yazarim bayim, her seyi bir sebebe baglamak insan beyninin dusunce patterni. teleolojik düşünme hızlı karar vermeyi sağlar. Çalı hışırtısına ruzgar demek yerine thlike diye yorumlamak hayatta kalmayı artırır. Bu sistem boyle calisiyor ama yan etki olarak, Tanri var gibi bir seye yoneliyorsun.. Evrenin orada olmasinin bir sebebi yok demek sana oldukca absurt, sacma, garip ve kabul edilemez geliyor cunku beynin bu dusunce kalibina ayarlanmis yani beyinlerimiz farkli dusunce kaliplarina sahip oldugu icin anlam yok tarzi bir seyi o beyin kabul etmez < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 14:19:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Evrim kanıtlanmış bir bilimsel gercek hacım. Gözümüzün önünde isliyor. Evrim mevzusuna sakın "süpheli ya da boş" deme, cok büyük bir cehaletin icine düsersin. Dinciler evrimi siddetle reddediyorlar cünkü onların tanrı iddiasını cok cok zayıflatıyor cünkü semavi dinlerin kitaplarında yaratılış anlatılıyor ama bilimsel bulgular bunu yalanlıyor Evrim gercek = Bilimsel Kanıtlarla ispatlanmıs Tanrı yok = Muhtemelen böyle ( semavi tanrılar mantığa yatkın değil zaten ) Yani evrim = Ateizm'den cok daha gercek cünkü direkt kanıtlar mevcut..... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 14:36:56 > |
|
O zaman tamam. Yani karşı cıkmıyorsan, ben anlamam ya da beni ilgilendirmez nasıl oldugu diyorsan elbette anlamak ya da evrimle ilgilenmek mecburiyetinde değilsin Bunlarla ilgilenmeden de aydınlanma gerceklesebilir zaten Ancak insanların neden hikayelere inandıgını anlamakta evrimden yardım alıyorum. Tanrı inancı mutlaka evrimsel bir yan etki olmalı. Bunu sadece tek başına kültürle açıklayamayız. Elemanların beyinleri bir şeyler arıyor ve o şeyler kalktıgı zaman kernel panik verip cöküyor bu sadece kültürel olamaz bence eğer kültürel olsaydı bende de böyle olmsı gerekirdi cünkü mesela dinsiz ve inancsız büyütülenler bile ateist olamıyor gnelde deist falan oluyorlar hala tanrı var kitap göndermedi bilinmeyen tanrı falan diye tanrı arıyorlar Tanrı yok demek beyinsel bir düşünce kalıbı gerektiyor bence ynai daha dogrusu organik yapısal bir şey belki de.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2026; 14:44:15 > |
|