Şimdi Ara

DT830 Multimetre alınır mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artik lazim olmaya başladı. Markette analog gördüm elimle sallayinca ibre hareket ediyordu bende dijital bakıyorum. 5-10 liralık dt830 lari gördüm. Alsam isimi gorer mi ? Ne ile çalışıyor bunlar ? Analoglar da mi pil gibi bir şey ile çalışıyor ?

Hassasiyet kötülüğü açısından neleri olcemez? Ekranda 3 rakam yeri var Ama 2000 yani 4 rakam ölçme seçeneği var o nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ufak işler için işini görür.
    Ben 1996 da almıştım hala çalışıyor :)Buraki çoğu kişiden yaşlı...Hatta ilk aldığımda ampermetre kademesine 220 v ye bağlamıştım bilmeden. Sigorta attı prizin içindeki kablo eridi alette tık yok hala sağlam.
  • integer kullanıcısına yanıt
    Araştırmadan aceleye geldi konu. Tek sorum aldı diğerlerini öğrendim.

19yildir işinizi görüyor. Bu içindeki 9v pil ne kadar sure dayaniyor ? pil azaldığında ölçümlerde hata çıkıyor mu ? 3.9ohm direnci sorunsuz ölçebilir mi ?

• 3,9 OHM direnci böyle aletler ile ölçmek biraz zor neden dersen ölçü probları zaten 3-4 ohm direnç gösterecek.pili çok çabuk bitmiyor bendekinin bazen açık unutuyorum 1-2 gün sonra hala çalışıyor. Kullanılmadığında kendini kapama özelliği yok. Pil azaldığında ölçüm hatası verip vermediğini bilemiyorum çünkü dirençlerde tolrans var. Voltaj akım ölçümünde hata yok zaten pille alakalı bir sapma olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Artik lazim olmaya başladı. Markette analog gördüm elimle sallayinca ibre hareket ediyordu bende dijital bakıyorum. 5-10 liralık dt830 lari gördüm. Alsam isimi gorer mi ? Ne ile çalışıyor bunlar ? Analoglar da mi pil gibi bir şey ile çalışıyor ?

Hassasiyet kötülüğü açısından neleri olcemez? Ekranda 3 rakam yeri var Ama 2000 yani 4 rakam ölçme seçeneği var o nasil ?

Klasik analog multimetreler sadece ohm konumu için pile ihtiyaç duyarlar.Volt ve akım ölçümleri pilsizde yapılabilir
    (analog fet multimetrelerde durum farkıdır)

Bahsi geçen dijital milimetre basit işler için alınabilir,
    2M Ohm üzeri direnç ,frekans, kapasitör ölçmez, giriş empedansı diğer dmm'lere göre düşüktür ( 1M ohm civarı)

Düşük omajlı dirençleri doğru şekilde ölçebilmek için Rel özelliği bulunan cihazlar tercih etmelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 4 Nisan 2015; 22:33:08 >

• VRMS kullanıcısına yanıt
    Elimde 10-15 adet trafo var teyp, VCD vs vs aletlerden çıkma bunların çıkışlarını olcerim. Lazim bir direnç varsa diğer karttan renk okumak yerine direk ölçerek alırım(min 1k). oyle ölçer durarim bunun için yeterli değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Elimde 10-15 adet trafo var teyp, VCD vs vs aletlerden çıkma bunların çıkışlarını olcerim. Lazim bir direnç varsa diğer karttan renk okumak yerine direk ölçerek alırım(min 1k). oyle ölçer durarim bunun için yeterli değil mi ?

Bunlar için fazlasıyla yeterlidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bütcede sıkıntı yoksa proskit mt-1132 öneririm gayet güzel doğru ölçüm veren kaliteli bi ölçü aleti .. transistör ve led sağlamlık testi yapabiliyor..
  • CpT MacTavisH kullanıcısına yanıt
    Aslında birinden ödünç alıp ölçüp geri verecek kadar isim var ama onun yerine is görecek 5-10 liralık almak daha mantıklı geliyor. Gerçekten lazim olsa ya da meslek lisesi okuyor olsam neyse. Hobi amaçlı sadece.

• Analog ölçü aletim kore malı huang chang marka ve 1991 temmuz ayından beri kullanıyorum bu arada kaç tane dijital avo metreyi çöpe attım bilmiyorum analog herzaman benim için ideal tercihim

• bekotechno1 kullanıcısına yanıt
    Yarın markete uğrarsam bi resmini atayım fiyatına göre iyimi yorumlarsınız.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    ha öyleyse doğru diyorsun 5 10 liralık işini görür
  • İş görür

• @integer @VRMS @bekotechno1 Markete uğradım bugün markası YX1000 fiyatı 7.5TL Fotoğrafları ise FOTOĞRAF1 FOTOĞRAF 2

Şimdi bu analogta hassas okuyamam. Sayı yükseldikçe arası daralıyor düşük sayılarda görebilmemiz için gneiş aralık kullanılmış ancak bunu almamayı düşünüyorum.

Şimdi DT830+kargo 12.90 TL mi ? Yoksa YX1000 7.5TL mi ?

• Yx1000 çok basit bir model adeta oyuncak gibi.Analog alacaksan en azından yx360 lara falan bakmalısın .
    Dijitalde ise modeli biliyorsun zaten
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğunuz için tesekkur ederim. Uygun bir zaman alırım

• dt830 bi milyoncularda bile var
  • analog ölçü aleti kullanmak ustalık isteyen bir konudur dijital kolaya kaçanların, biraz uğraşırsanız çözersiniz analog daha sağlamdır ve 2 mega ohm yukarsını ölçmez diyen arkadaş ben 10 mega ohm a kadar direnç ölçüyorum transistor testi de yapıyorum, ayrıyetten 2.ci yeni yedek ölçü aletim proskit

buda ilk ölçü aletim hung chang ın son versiyonu tabi piyasa bulabilirseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotechno1 -- 16 Nisan 2015; 23:47:43 >

• 2M Ohm'dan yukarısını ölçemeyeceğinden bahsedilen cihaz dt830

Hung chang markası piyasada uzun yıllardır yer almıyor,cihazlar artık protek olarak üretiliyor.O bahsi geçen cihazdan protek bayii olan bir firmadan almıştım,ölçümleri yanlış oldugu için değişim yapıldı fakat değişim yapılan cihaz da hatalı ölçüyor.. ( Bu saaten sonra bir analog multimetreye o fiyatları kim vermek ister bilmem ama alacaklara tavsiyem alırken gerilim ölçümü yapıp deneyin! )

Proskitin 2007 modelini kullanıyorum, ölçümlerinde sorun yaşamadım.Koruma olarak sigorta diyot'a yardımcı varistörler kullanılmış

• Benim ilk avometremde dt830 d idi

Suan unit d var hediye geldi bu kadar kaliteli bir cihaz yok aydınlatmalı ekranı var hold (değeri ekranda sabit tutuyor) kroplari kalın kendi silikon kılıfı var değerleri doğru gösteriyor

10 TL dt830 a vereceğim 35 TL Ye kaliteli alır ömrüm boyunca kullanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.