Şimdi Ara

DSRL makinaların Canon IXUS55 Ten ne farkı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Canon ixux55 marka bir makinam var, nerdeyse 2-3 yıl olmuştur alalı.. DSLR makinalardan Canon 450 D almayı planlıyorum, ancak böyle bu makinaya bu kadar para verip vermeme konusunda kararsızım. Kararsızlığımın nedeni ise canon 450D nin canon ixus55 e göre foto çekimi olarak ne getirip getiremeyeceğini bilemiyorum. Yarımcı olursanız sevinirim

• hocam ayıksın dimi dalga geçmiyorsun
  • abi lütfen böyle mesajlar yazmayın, arkadaşta nikon d80 vardı aldım bir kaç çekim yaptım bilgisiyara attık bir fark göremedim ixus55 ile resimlerin ebatı filan daha büyük o kadar, arkadaş canon 450 D yi tavsiye etti ama farkı nedir bunların, bunlar neden bu kadar pahalı dijitallere göre, nerdeyse 1 kg ağırlıkları var bir de
  • HOCAM SENİNKİDE SORUMU ŞİMDİ.

İXUS 55 BAŞLANGIÇ BİR KOMPAKTDIR.SEN DİREK D-SLER GEÇMEK İSTİYORSUN.EĞERKİ D-SLR YE GEÇECEK BİLGİN WARSA VE FOTOĞRAF ÇEKMEYİ TUTKU HALİNE GETİRDİYSEN AL TABİ.AMA DİREK İXUS 55 DEN CANONA 450 YE GEÇMEYİ BİRAZ GARİPSEDİM..

FARK ELBETTE ÇOK OLUR.

BİR DİĞERİ 500 YTL YE DSLR WARMI DİYO ALLAH ALLAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurixY -- 5 Ekim 2008; 23:26:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: utarid58

abi lütfen böyle mesajlar yazmayın, arkadaşta nikon d80 vardı aldım bir kaç çekim yaptım bilgisiyara attık bir fark göremedim ixus55 ile resimlerin ebatı filan daha büyük o kadar, arkadaş canon 450 D yi tavsiye etti ama farkı nedir bunların, bunlar neden bu kadar pahalı dijitallere göre, nerdeyse 1 kg ağırlıkları var bir de

hacı sen bizim konuya bi gir

yada canon nikon topiklerine kareleri incele fark olmaması imkansız

• dostum DSLR ye geçecek bilgiden kastın nedir, makinayı alıyorum yeri geliyor ayarıyla manuel oynuyorum, yeri geliyor otomatik yapıp güzel resimler çekmeye çalışıyorum, benim sıkıntım canon 450 D nin türkçe menüsü olmaması, ixus55 te türkçe menü var o yüzden resim çekmeden ayar yapacaksam efect filan daha kolay ayar yapıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sensör boyutu işlemci hızı değiştirilebilir lens renk doygunluğu optik vizör vs vs vs vs vs saymakla bitmez, biraz bilgilenmek lazım. Bu arada o fotoğrafları paylaşabilirsen biz de bakalım bi nasıl aynı oluyomuş?
  • Hocam senin gozune fotograflar ayni geliyorsa bence alma gitsin.Resim ebat buyuklugu de cozunurlukle ilgili birisi 10 digeri 5 megapiksel.Neden ayni fotograflari cekmek icin bir kilo tasiyacaksin ki.Bosuna hem bir kilo tasima hem de parani harcama.
  • Sonuçta fotoğraf çekmek için bir fotoğraf makinesine de ihtiyaç yok!

Not: master of zetina: Ara Güler'in bir röportajında söylediği cümle üstüne Zetinanın verdiği ödül.
    "Bana dikiş makinesi verin, onunla bile fotoğraf çekerim." (Kaynak: eksisözlük)

Not2: Şaka bir yana, önemli olan fotoğrafçı ama 3 yıl Canon A85 ile (ki çok iyi bir makine olduğunu düşünürüm) bol miktarda çekim yapmış biri olarak, 400D'yi aldıktan sonra sanki daha önce hiç fotoğraf çekmemişim, oyun oynamışım diye düşünmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caymayandalgaci -- 6 Ekim 2008; 11:30:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizdehmen

Sonuçta fotoğraf çekmek için bir fotoğraf makinesine de ihtiyaç yok!

Not: master of zetina: Ara Güler'in bir röportajında söylediği cümle üstüne Zetinanın verdiği ödül.
    "Bana dikiş makinesi verin, onunla bile fotoğraf çekerim." (Kaynak: eksisözlük)

Not2: Şaka bir yana, önemli olan fotoğrafçı ama 3 yıl Canon A85 ile (ki çok iyi bir makine olduğunu düşünürüm) bol miktarda çekim yapmış biri olarak, 400D'yi aldıktan sonra sanki daha önce hiç fotoğraf çekmemişim, oyun oynamışım diye düşünmeye başladım.

Aynısını Casio Exilim EX-Z60'dan Nikon D40'a geçtiğimde bana da oldu :) Ben de çözemedim aynı fotografın çıkmasını bu arada, cidden paylaşmanı bekliyorum merakla.

• beyler en kısa zamanda paylaşacam resimleri
  • bence siz panasonic fz8 fuji s5700 gibi DSLR like bi model alın 400 Ytl civarı bunun gibi modellerle kendinizi iyice geliştirdikten sonra DSLR olayına girersiniz eğer kişi Fotoğrafçılıkda tecrübeli değilse DSLR ile çektiği kareler ıxus 55 den farklı olmayacaktır icabında fotoğrafı mekinede çeker elbette ama fotoğrafçının tecrübesi de çok önemlidir acemi birine iyi bi DSLR verin Tecrübeli birinin iyi bir kompaktla çektiği fotoğrafları çekemeyecektir sizin fark yok dediğiniz bundanda kaynaklanır yoksa herhangi bir DSLR bile ıxus 55 ile kıyaslanmaz bile
  • eğer dslr makina alıpta otomatik modda çekim yapacaksan hiç gerek yok dslr makina almana tabi aradaki kalite farkınıda göremezsin...
    bir gece çekimi, macro veya hız motoru, formula1 arabası gibi çok çok hızlı çekimler yapmak istersen o zaman aradaki farkı anlayabilirsin.
    yoksa yolda duran bir çocuğu nikon d90'la otomatik ayarda veya herhangir compact makina ile çekip bilgisayara atarsan pek fark göremezsin büyüklük dışında... biraz dslr'in ne getirdiğini falan incelersen daha iyi anlayacaksın...
    hız sınırı 50 olan bir yolda ferrari kullanmakla , şahin kullanmanın pek bir farkı yoktur ikisi ilede aynı anda gidersin gideceğin yere aradaki tek fark birinde giderken yoldakiler sana bakar, diğerinde pek dikkat çekmez.
    eğer dslr makina ile otomatik çekim yaparak kullanacaksan sadece dışardakiler bakarlar ama sonuç farketmez :)
  • yayınla hocam fotoğrafları 4 gözle bekliyoruz. aynı çıksın eğer, yarın gidip gsmart mini 2 alıyorum. :)

şaka bir yana bu mantık "doğan slx de götürüyor, 3.20 de götürüyor" ne fark var o zaman gibi bi şey olmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

bence siz panasonic fz8 fuji s5700 gibi DSLR like bi model alın 400 Ytl civarı bunun gibi modellerle kendinizi iyice geliştirdikten sonra DSLR olayına girersiniz eğer kişi Fotoğrafçılıkda tecrübeli değilse DSLR ile çektiği kareler ıxus 55 den farklı olmayacaktır icabında fotoğrafı mekinede çeker elbette ama fotoğrafçının tecrübesi de çok önemlidir acemi birine iyi bi DSLR verin Tecrübeli birinin iyi bir kompaktla çektiği fotoğrafları çekemeyecektir sizin fark yok dediğiniz bundanda kaynaklanır yoksa herhangi bir DSLR bile ıxus 55 ile kıyaslanmaz bile

Katılıyorum. Daha önce DSLR kullanmayan birisinin makineyle çektiği ilk fotoğrafların diğeriyle aynı olmasıda çok şaşılacak birşey değil. Sonuçta makine çekimi ikna yolula yapmıyor.

Ayrıca konuyu açan arkadaşım "Kararsızlığımın nedeni ise canon 450D nin canon ixus55 e göre foto çekimi olarak ne getirip getiremeyeceğini bilemiyorum. " demişsiniz. Bu sorunun cevabı, sizin beklentilerinize bağlıdır. Sorunun mutlak yanıtına gelecek olursak elbetteki 450D nin getireceklerini yaza yaza bitiremeyiz. Ancak belki sizin beklentilerinizi karşılayacak dslr dışında çok daha ekonomik bir seçenek bulunabilir.

Verdiğim linki okumanızı tavsiye ederim.
    http://www.kenrockwell.com/tech/150-vs-5000-dollar-camera.htm#spex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temirhan -- 6 Ekim 2008; 23:18:28 >

• D 90 ?kompakt ? E bravoooo!!
  • quote:

abi lütfen böyle mesajlar yazmayın, arkadaşta nikon d80 vardı aldım bir kaç çekim yaptım bilgisiyara attık bir fark göremedim ixus55 ile resimlerin ebatı filan daha büyük o kadar, arkadaş canon 450 D yi tavsiye etti ama farkı nedir bunların, bunlar neden bu kadar pahalı dijitallere göre, nerdeyse 1 kg ağırlıkları var bir de

kesinlikle haklısın hocam arada hiç bir fark yok temel oalrak eğer sen 2siylede çekim yaptın ve bılg da baktığın zama nhiç bir far kgoremedıyse nbir fark yoktur.

slr makınenın en onemli özelliği 1 kg a aklaşan ağırlığıyla insanda bu çektiğiö şey guzel oalcak özgüvenını vermsıdır. onun dışında lensmiş bilmem nyemış onalr ayrıntı kalıyor.

eğer 2 foto arasında fark goremıyorsan hiç alma derim ben, bir gun aradakı farkı gormeye başarsan durma hemen bir dslr al.

• Yazdığın okunamayacak kadar kötü, bi editler misin rica etsem yilmaz_memre...

Ayrıca ağırlığıyla verdiği özgüven mi en önemli özelliği Lens falan detay kalıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

quote:

kesinlikle haklısın hocam arada hiç bir fark yok temel oalrak eğer sen 2siylede çekim yaptın ve bılg da baktığın zama nhiç bir far kgoremedıyse nbir fark yoktur.

slr makınenın en onemli özelliği 1 kg a aklaşan ağırlığıyla insanda bu çektiğiö şey guzel oalcak özgüvenını vermsıdır. onun dışında lensmiş bilmem nyemış onalr ayrıntı kalıyor.

eğer 2 foto arasında fark goremıyorsan hiç alma derim ben, bir gun aradakı farkı gormeye başarsan durma hemen bir dslr al.

Sırf agırlık o zaman önemli olan DSLR'de hee?
    Alemsin çok güldüm

Benim makine lens, pil, flaş dahil. 1.700 gr yaklaşık şimdi çook mu daha iyi fotograf çekiyor yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.