Şimdi Ara

DSLR mı yoksa Sony RX100 gibi kompakt makine mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır ara ara amatör şekilde fotoğrafçılık ile uğraşıyorum.

    8yıllık Sony H2 makinemi kuzenime sattım.
    8yılda genel olarak doğa çekimleri dağ börtü böcek çektim. ara ara normal günlük kullandım.

    makine boyut olarak DSLR gibiydi ve 500gr ağırlığı vardı bana taşımak zor gelirdi.
    Sony H2 varken bir ara 2yıl nikon Dslr kullandım.(cihaz bana ait değildi)

    600-800 civarı bir 2.el makine bakıyorum.
    RX100 gerek küçük olması gerekse çekim kalitesinden ötürü kendini sevdiriyor.

    Öte yandan giriş seviyesi DSLR alsam kullanır mıyım emin değilim. Hala diafram açıklığı vs gibi şeyleri tam çözebilmiş değilim. sadece belli durumlar için bazı çekim tekniklerini biliyorum o kadar...

    Forumda bilgili arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
    RX100 gibi cihazlar da tavsiye edebilirsiniz tabi...



  • rx100'ün sensör boyutları 13mmx8.8xx gibi aps-c nin hemen hemen yarı boyutunda . kalite olarak da gayet iyi sayılır . lens ihtiyacınız olmayacaksa (ultra geniş açı , makro , 150-500 gibi tele ) böyle ileri seviye bir kompakt hem daha pratik daha taşınabilir olur . listenize fujifilm x100 - x100s modellerini de ekleyebilirsiniz . bu modellerde de aps-c boyutlarda sensör bulunmakta .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 22 Şubat 2015; 20:06:13 >
  • fujifilm modelleri fena değil gibi, örnek fotoğraflara filan bakıyorum şu anda...

    özel bir amaç için fotoğraf çekmiyorum. farklı veya güzel bir şey yakalarsam çekerim. Bazen telefon yerine keşke makinem olsa daha iyi şeyler yakalarım dediğim durumlar oluyor. önceki makinem sırf 12x optikli diye ay fotoları çekerdim kraterli filan o kadar onun dışında 12x optik hiçbir işime yaramazdı. ama makro çekim çok yapıyordum, bakacağım makine 4-5x optik ve 5cm civarında da makro çekip küçük boyutlu olursa işimi görür gibi...

    eski makinemle çektiğim bazı fotoğraflar:https://yadi.sk/d/qmTaNllAeqC3M




  • bu arada x10 ve x20 demiştim onu düzelteyim , x100 ve x100s olacak . serileri karıştırdım bir an bence bu tarz kompaktlar işinizi görecektir hocam . bunlar haricinde sony ve olympus aynasız serilerine de bir bakın derim .
  • siz deyince kurcaladım biraz, sony alpha a5000 16-50mm lensli aynasız buldum, ayrıca 2hafta sonra 1130 gibi bir fiyata sıfır alabilirm tr garantili.
    çok kararsız kaldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    siz deyince kurcaladım biraz, sony alpha a5000 16-50mm lensli aynasız buldum, ayrıca 2hafta sonra 1130 gibi bir fiyata sıfır alabilirm tr garantili.
    çok kararsız kaldım

    bu fiyata kompakt almaktansa bence a5000 alın . makro çekim için kit lens tatmin etmezse ki bence tatmin edecektir , nex5 ve 18-55 kullanıyorum ve 55mm'de gayet güzel işler çıkabiliyor . yide de daha iyi bir objektif isterseniz 30 mm f3.5 macro objektif var , 2.elde 300 lira civarına bulunabiliyor .
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    hOCAM fuji de iso kandırmacası olduğu söyleniyor sizce bu doğru mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyozgurluk

    hOCAM fuji de iso kandırmacası olduğu söyleniyor sizce bu doğru mu?

    böyle bir şey duymadım hocam daha önce , fuji aynasız serisi hakkında da pek bilgim yok . ama 500px de sık denk geliyorum ve bence imaj kaliteleri renkleri gayet iyi görünüyor . nasıl bir olaymış bu iso kandırmacası hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

    bu fiyata kompakt almaktansa bence a5000 alın . makro çekim için kit lens tatmin etmezse ki bence tatmin edecektir , nex5 ve 18-55 kullanıyorum ve 55mm'de gayet güzel işler çıkabiliyor . yide de daha iyi bir objektif isterseniz 30 mm f3.5 macro objektif var , 2.elde 300 lira civarına bulunabiliyor .

    a5000 16-50mm lensle beraber bugun kargoya veriliyor :)

    rx100 ile a5000 arasında çok gidip geldim. rx100 2.el alabilecektim, a5000 sıfır. Öte yandan rx100'lerin 2.ellerinin hepsi yurtdışı. yurtdışında ürün 800tl, adam 1000tl'ye satıyor garanti yok bi şey yok. Benim için rx100 kompakt olması sebebiyle daha cazip idi ama a5000i bir şekilde taşıyacağız.

    Makine beni makroda tatmin etmeyecek olursa dediğiniz gibi makro lens alırım.

    A5000 alınca biraz daha bilgilenmek adına youtube üzerinden "Kutay Kösem"in videolarını izlemeye başladım. Eski makinemi tam manuel ayarlayabiliyordum, aslında temel terimleri fotoğraf çekerken kullanıyormuşum ama ne olduklarını ismen bilmiyormuşum Artık daha bilgili ve profesyonelliğe doğru giderim




  • hayırlı olsun hocam güle güle kullanın inşallah . bence gayet güzel bir seçim oldu , dediğiniz gibi hepsi yurtdışı . bu en azından hem sıfır hem de garantili .

    macro için vivitar 55 mm macro ve sel 30mm f3.5 macro düşünebilirsiniz @Sadece Sürücü
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    sony a5000 ve 16-50mm zaten kompak boyutlarda. bel çantasında rahatlıkla taşınabilir. makro konusuna gelirsek 16-50mm ile macro çekmen pek mümkün görünmüyor. çekersinde istediğin gibi olmaz.
    Kutay ı ben de takip ediyorum, eğlenceli hoş anlatımları var,ama son videolarında askerlik stresi yüzünden eski neşesi yok. macro çekmek için en ucuz yöntem lensi ter çevirip makineye bağlamak,ama netleme işi çok zor oluyor onu da söyleyelim. ben helios 44-6 almıştım onu ters bağlayıp çekmeye çalışıyorum. 15-20tl lik ters bağlama adaptörleri var onlar ile ters takılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.