Şimdi Ara

Canon 60D vs Canon 7D hangisi daha iyi bir seçim olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu iki makine hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce canon 7d mi alınmalı yoksa canon 60d mi veya oda olmadı 650d mi? Makineyi ben değil bir arkadaşım üniversitede okuduğu iç mimarlık bölümü için alacak. Yani çok fazla hız gibi şeyler pek önemli değil. Yardım ederseniz sevinirim.

• Mimarlar için tavsiye edeceğim şey Tilt-Shift lensler olacaktır onlar da hayli pahalı. Makine den ziyade lens daha önemli. Gerçi perspektif düzeltmek için program da kullanılabilir ancak lensin faydasının çok olduğunu söyleyebilirim.

Body için önce lenste karar kılınmalı. Çünkü illa Canon diyorsa FF lensler crop makinelerde çalışıyor ama crop lensler Canonda FF baodylerde çalışmıyor. Crop lensler Canonda EFS serisi olarak geçer.
    Hocam FF body'ye kadar çıkamayacak malumunuz öğrenci bütçesi maksimum bu bodylere imkan veriyor onlarda zaten ikinci el olarak. 2000 bin liraya kadar bu bodyler canon tarafında çok öneriliyor siz ne tercih ederdiniz acaba? Lens konusunda ise ilk önce 17-50 f2.8 bir lens birde 50 mm f1.8 alacak. Renk doygunluğu keskinliği bu lenslerde iyi seviyede olduğu için.
    Body mühim değilse 17-50 Sigma F2.8 yeterli olur. Birde yanına crop sensörde illa 50mm F1.8 almasına gerek yok. EF serisi olduğu için crop sensörde 50mm 80mm olarak işlev görecek. Dolayısı ile bir mimar için 80mm hayli dar kalabilir. Zaten belirli bir alanı uzaktan çekmesi gerekirse de zoom lens olmadı yani lens prime olduğu için pek bir işe yaramaz.

Sigma F2.8 ler 1050 TL sıfırları ve ikinci elleri 700 -800 TL civarında. Öncelikle sadece bu lensi alın. Bundan sonra body seçimi yapın. 600D (veya 650D) bütçenize göre herhangi bir body alabilirsiniz. Kit lens almanıza da gerek yok. İleride detay çekmek için belki bir zoom lens edinmesi gerekebilir. O zaman da yine düşük bütçeli 50-200mm bandında bir lens ile işi kotarabilirsiniz.

Bende body 60D var. LCD ekranın açılır ve döner olması çok işime yarıyor. Açıkçası bazen başka bir body kullanırken aramıyorum desem yalan olur. Tripod vs üzerinde eğilip durmadan bakmaktansa ekranı kullanmak çok pratik oluyor. 650D dede bu ekran dan var. Ancak lens + body bütçe sınırlamasına gelince 60D sanırım biraz zor gibi gözüküyor olabilir. Malum doların gözü kör olsun.

• X Files kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam fiyatlar maalesef biraz uçuk. Ama yazınız için çok teşekkür ediyorum o zaman madem görüntü kalitesinde ödün vermeden 650D yetecek ona da uygun sigma 17-50 alır yoluna devam eder. Çok teşekkür ediyorum. :)
    Daha Fazla Göster
  • Bence 2 lens li Nikon D5100 al, biraz daha bütçen varsa D5200 de olabilir. Söylediğin canonlardan daha sağlam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.