Şimdi Ara

DSLRde girişte makine mi önemlidir lens mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar birkaç gün içerisinde DSLR makineme kavuşuyorum inş (Adsense saolsun)
    Benim sormak istediğim soru şu 1500 Tl civarlarında bir makine seçerken makineye mi önem vereyim lense mi? İlk başta bana lazım olacak tüm lensleri alayım makineyi nasılsa değiştiririm diyordum şimdi acaba tam tersi mi daha mantıklıdır bilenlere sorayım dedim.

Örnek vermek gerekirse;
    1-) Canon 500-550D alıp bir kit lens kullanmak mı mantıklıdır? Alınacak sonuçlar nedir?
    2-) Canon 450D alıp çift lens kullanmak mı mantıklıdır?
    Birkaç ay ürün eklemesi yapamayacağım o yüzden çift lens mantıklı gelmişti ama onlar ne kadar yeterlidir? Yada üst model makinelerde alınacak sonuçlar ÇOK mu farklıdır?

1-) http://www.fotografium.com/canon-Canon-500D-18-55-IS-KIT-Lowepro-canta-4-GB-Kart-Yedek-Batarya-Hediye_1366.html#0
    2-) http://www.fotografium.com/canon-Canon-450D-18-55-55-250-mm-IS-Double-Kit-DSLR_1363.html#0

Aslında tam bir karmaşa içerisindeyim almaya yaklaştıkça.. Beni anlayanlardan tecrübe tavsiyelerini bekliyorum

Şimdiden çok teşekkür ederim..

• Video çekimi senin için önemliyse 500D veya 550D. Yok önemli değil diyorsan 450D de iyidir. Zaten makinenin pek önemi yok, önemli olan her zaman lenstir.
  • DSLR'a giriştede çıkıştada, sağdada soldada her zaman LENS önemlidir.
  • %30 body %70 lens önemlidir 450d ye 50mm f1.8 ve 55-250 alırsın daha sonra kaliteli gündelik lens aldın mı tamam
  • Bakış açımız çok önemlidir : )
  • benim için body de önemlidir lenste önemlidir, body de olmazsa olmazlarım 1. ccd sensör 2. titreşim önleyici 3. otomatik odaklama 4. live view,.. lens konusuna gelince ''ne kaa ekmek o kaa köfte''...
  • sabahtan beridir bakmadığım makine ve lens kalmadı. ve dediğim gibi boyut olarak lensleri tam dizmem gerektiğinden en son nikon D5000de karar verdim.

http://www.fotografium.com/nikon-Nikon-D5000-18-55-70-300-G-Zoom-Double-Kit-canta-4GB-Kart-ve-UV-Filtre-Hediyeli_1301.html#0

yukarıdaki ürünü almayı planlıyorum bakalım inş pişman olmam
    ceveplayan herkese çok çok teşekkür ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lens'te VR şart mıdır?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Bakış açımız çok önemlidir : )

işte sorunuzun tam cevabı budur

ara güler'in de dediği gibi ; En iyi makina en iyi fotografı çekseydi ; En iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı... yani iş aslında sizin bileğinize kalmış.

• Kesinlikle katılıyorum öyle fotoğraflar görüyorum ki netliği de rengi de o kadar yerindeki fakat giriş seviyesi makinelerle, dediğiniz gibi kullanıcıya bakıyor iş. Tabii şuanlık sadece amatör bir bakış açısına sahibim o ayrı İnş makinemizi aldığımızda her gün geliştiririz kendimizi..

Tam olarak kararımı verdim zaten D5000 ve double lens alacağım canonun emsal makineleri biraz küçük kalıyor elimde

Aylardır canon canon diye dolanıp son gün nikon kararı vermem de biraz değişik ama neyse..

• günümüzde iş makinadan yada yeteneğinizden daha fazlasını gerektiriyor.
    photoshop bilgiside şart..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

günümüzde iş makinadan yada yeteneğinizden daha fazlasını gerektiriyor.
    photoshop bilgiside şart..

• @dorukdemirci

hocam hayırlı olsun bende aylarca canonun giriş sınıfı makinalarına baktım takip ettim araştırdım canon alcam dedim ama elime bir türlü oturmuyor ve hafif kalıyordu sadece bir kere nikon d5000i inceledim ve 5 dk sonra double paketle aldım pişman olmayacaksnız
  • En başta sade bir makine ve kit lensi her zaman daha makbuldur, öğrenme evresinde çok yardımcı olur. Zaten daha sonra zamanla içindeki şeytan seni dürtmeye başlarsın f/1.4 f/2 f/2.8 diye dolaşırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Arthur

En başta sade bir makine ve kit lensi her zaman daha makbuldur, öğrenme evresinde çok yardımcı olur. Zaten daha sonra zamanla içindeki şeytan seni dürtmeye başlarsın f/1.4 f/2 f/2.8 diye dolaşırsın.

Aynen öyle
  • Sadece giriş için değil aslında her zaman önemli olabilecek bir kaç konu vardır.
    Gövde de focus motorunun olmasına dikkat etmeliyiz.
    Yoksa lenste focus bulunan lensler almaya kalktığımızda daha da çok para harcayabiliriz.
    O yüzden ortalama bir body ile lenslere daha da önem vererek hareket edebiliriz.
  • H.G.A ' ya katılıyorum.
    Öyle fotolar görüyorum ki renkleri çok güzel, keskinlik acayip ama fotoğrafta fotoğraf adına hiç bişey yok, öyle fotoğraflar da görüyorum renkler kötü, net değil keskin değil ama fotoğrafta çok şey var
    (İkisinin birlikte olduğu fotoları da sadece 1x.com' da görüyorum)
  • D5000 siparişini verdik bakalım inş pişman olmayız hem daha elime bile almadım şansım yaver gitmedi bi gün dolaştım mağazalarda yokmuş. Ama incelemediğim video kalmadı yurtdışında d90la çok benzer body olarak.

@BRV35
    Vallaha hocam belki 4 aydır canon canon diyordum ama oyuncak gibi kalıyordu canon giriş makineleri elimde, son gün bir nikona döndüm tam döndüm bende
    ayrıca gerçekten pahalı hobi derlerdi de inanmazdım ya, tripod parasole kumanda hepsini makine gelmeden aldım heyecanla yarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorukdemirci -- 27 Ocak 2011; 19:45:13 >

• 35 mm 1.8 ve tamron 17-55 f/2.8 alırsanız D5000 ile yapılamıcak şey yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirach®

35 mm 1.8 ve tamron 17-55 f/2.8 alırsanız D5000 ile yapılamıcak şey yoktur

tamamdır ilk ürün tavsiyem heralde bu da baktım hocam bikaç aya iyi bir lens eklemeyi düşünüyorum.
    bu arada fotografium.com hakkında ne düşünüyorsunuz? fiyat olarak en uygun orda buldum garantili. ama güvence olarak nasıldır, alışveriş yapan var mı DHde? Akşamın bu saatinde hala sipariş hazırlanıyor diyor da
  • Önemli olan her zaman lens değil. Öyle olsa kimse yeni makine almaz, 300D + L lenslerle gezerdi ama öyle olmuyor. Lensler önemli olsa da film zamanındaki kadar değil. Hatta şu anda makineler ve kit lensler o kadar iyi ki biraz beceri ve yetenek ile harika sonuçlar çıkabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.