Şimdi Ara

DSLR MAKİNADA VİDEO NE ARAR... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
0
Favori
9.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vtecpower video özelliği olmasada ccdli makina kalmadi yanliş bilmiyorsam . Nikon D200 o yüzden hala cok tutuluyor ve değeri düşmüyor. Yalniz yüksek ISO'larda çekim yapiyorsan cmos daha iyi oluyor. Ama 400ü 800ü geçmem diyorsan ccdyi tercih etmek lazim bencede..
  • o yuzden D80 i tercih ettim.devamlı iso100 ile 200 arasında iso 640 a nadiren çıkıyorum. hemde keskin renkler canlı olmasını istediğim için ccd taraftarıyım. sanırım d80 ni bırakmak zor olacak bu zamanda ccd nesli tükeniyor. d80 lerde degeri dusmuyor millet bu fiyata d90 alırsın dio bazı ilanlarda bilmedikleri için dogal karşılıyorum yoksa fırça atarım !
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

video çekimi sensörün ömründen yer.. bu bariz bir gerçek.. diyelim saniyede 30 karelik videolar çekiyorsunuz.. ve 1920x1080 ebatında yani full hd.. saniyede 30 tane fotoğraf.. üstelik 1920x1080.. bunu düşünün.. adamlar garantiyi de d-slr de videoyu da mecburiyetten koydu biraz.. keyiften değil.. sensörün ısınması zaman sınırlaması olarak engellense de malesef makinanın ömründen yiyor.. o sebepledir ki uzun zamandır dediğim gibi.. artık video çekimi yapan d-slr'lerde ikinci el ilan açınca 2590 shutterda "toplamda 10 saat video çekilmiştir" diye belirtmek gereği doğuyor.. tabi kimse yapmıyor ayrı mesele..

Değindiğiniz olay fotokrikte bayağı tartışılmıştı hatırlayamadım şimdi sonucunu ama ben de sizin gibi düşünüyorum.

• Video nun sensörün ömründen yiyeceğini sanmıyorum. Üreticiler bunu düşünmüştür muhtemelen. Video çekerken sensörü yanan ürünleri çöpe atıp para ile yenisini alacak değiliz. Ayrıca bildiğim kadarı ile mesela 7d video çekerken süre çok uzun olursa ve sensörde ısınma olursa makine videoyu kapatıyor diye biliyorum. Üreticiler bunları düşünmüştür mutlaka. Kaldı ki gece gündüz video çekecek değiliz. Amaç fotoğraflarımızla beraber arasıra lazım olduğunda video kaydetmek.

Farz edelim sensörün ömründen yedi ve perde ömrü dolmadan sensör yandı. Bu durumda üretici kendisi zor durumda kalacak. Böyle bir riske girer mi hiç?? Şimdi bi de video ömrümü olacak makinelerin yani, 10 000 saatlik video çekimi, 9000 saat kullanılmıştır. Ben katılmıyorum bu tip düşüncelere.
  • Ayrıca konu sensöre zarar verilmesi üzerine değil, video özelliğinin istenmemesi üzerine açılmış. Gereksizliği üzerine açılmış diyemiyorum, çünkü gereksizliği diye bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

Video nun sensörün ömründen yiyeceğini sanmıyorum. Üreticiler bunu düşünmüştür muhtemelen. Video çekerken sensörü yanan ürünleri çöpe atıp para ile yenisini alacak değiliz. Ayrıca bildiğim kadarı ile mesela 7d video çekerken süre çok uzun olursa ve sensörde ısınma olursa makine videoyu kapatıyor diye biliyorum. Üreticiler bunları düşünmüştür mutlaka. Kaldı ki gece gündüz video çekecek değiliz. Amaç fotoğraflarımızla beraber arasıra lazım olduğunda video kaydetmek.

Farz edelim sensörün ömründen yedi ve perde ömrü dolmadan sensör yandı. Bu durumda üretici kendisi zor durumda kalacak. Böyle bir riske girer mi hiç?? Şimdi bi de video ömrümü olacak makinelerin yani, 10 000 saatlik video çekimi, 9000 saat kullanılmıştır. Ben katılmıyorum bu tip düşüncelere.

hocam boş yere mi kompaktların sensörü bozuluyor.. neden? video yüzünden.. bilip bilmeden, hele araştırmadan konuşmamak gerek..

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

video çekimi sensörün ömründen yer.. bu bariz bir gerçek.. diyelim saniyede 30 karelik videolar çekiyorsunuz.. ve 1920x1080 ebatında yani full hd.. saniyede 30 tane fotoğraf.. üstelik 1920x1080.. bunu düşünün.. adamlar garantiyi de d-slr de videoyu da mecburiyetten koydu biraz.. keyiften değil.. sensörün ısınması zaman sınırlaması olarak engellense de malesef makinanın ömründen yiyor.. o sebepledir ki uzun zamandır dediğim gibi.. artık video çekimi yapan d-slr'lerde ikinci el ilan açınca 2590 shutterda "toplamda 10 saat video çekilmiştir" diye belirtmek gereği doğuyor.. tabi kimse yapmıyor ayrı mesele..

Bırakın 2000-3000 liralık makinayı 5 liralık compact makinamda bile video çekerken için gidiyordu. O kadar uzun süreli voltajda napıyo garibim diye. Hatırlarım 2004-2005 civarı makina araştırıken uzun süreli pzolamaların sensöre etkisi tartışılıyordu. Bendeki bu korku o zaman başlamıştı. Ama kimsenin DSLR daki videoyu 1-2 dk lık çekimden fazla kullanıcağını sanmam. Güzel bir görüntü olur örneğin çok sevilen bir konser anca o zaman çekilir. Yoksa afedersiniz ota b**a video çekilirse yazık. Ki zaten o kalitede videoya hayran olan kişi DSLR kullandığını göre biraz teknik bilgisi vardır ve video kamera arayışına girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Ki zaten o kalitede videoya hayran olan kişi DSLR kullandığını göre biraz teknik bilgisi vardır ve video kamera arayışına girer.

Seboist elde bu kadar güzel sensor ,lensler varken neden video kamera arayışına girelim Girsek bile gece bu kadar başarılı video çekebilen ,bu kadar güzel alan derinliği elde edebileceğimiz video kameralarin fiyatlari ne kadar? Ayrica zaten lenslere bir sürü para harcamişiz ,neden bu kadar kaliteli optikleri video çekerken kullanmayalim.. DSLR'lar yokken profesyönel makina alamayanlar güzel bir alan derinliği elde etmek için Letus 35 tarzı adaptörler aliyordu. Bu adaptörlerin fiyatlari ne kadar? Yani video için 3 kuruşa 5 köfte istiyorsak dslr makinalar biçilmiş kaftan..

Daha önce 3ccdlide olmak üzere full hd video çeken 2-3 tane video kamera kullandim. hiç birisi profesyönel değildi fakat panasonic ,sanyo gibi markalarin orta halli kameralariydi..Gece video çekmek veya güzel bir alan derinliği elde etmek imkansizdi. Ayrica geniş açı bir lensle video çekebilme imkanıda yoktu.

Kısaca canon kullanici olarak nikona dslrda video olanağını başlattığı için teşekkür ediyorum

http://vimeo.com/7058755

• quote:

Orijinalden alıntı: popeye85
    kaça aldın ..nerden aldın.. açıkcası a550 cok güzel özellikte bir makina.. ama fiyatı biraz tuzlu sanırsam..

a550 body (lens hariç) ingiltereden ve 530 pound'a......
  • quote:

arz talep meselesi..kimse almasa bu kameraları üreticilerde üretmekten vaz gecer

yanlış.
    çünkü makineler satılmıyor muydu da üreticiler video özelliği koydular ?

üreticiler mutlaka sensörün ısınma olayını ölçüp biçmişlerdir tabi ki, biz mühendisler kadar bilemeyiz ama, bence bu olay, son zamanlarda megapiksel artırarak ürünleri sattırma politikasıyla tamamen aynı bir taktik.

başta da verdiğim örneği tekrarlıyorum: bir vidyo kamerada radyo olması gibi... vidyo çekerken müzik dinlemek fenâ mı olur ? hayır. ama ne kadar mantıklı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

quote:

arz talep meselesi..kimse almasa bu kameraları üreticilerde üretmekten vaz gecer

yanlış.

üreticiler mutlaka sensörün ısınma olayını ölçüp biçmişlerdir tabi ki, biz mühendisler kadar bilemeyiz ama, bence bu olay, son zamanlarda megapiksel artırarak ürünleri sattırma politikasıyla tamamen aynı bir taktik.

başta da verdiğim örneği tekrarlıyorum: bir vidyo kamerada radyo olması gibi... vidyo çekerken müzik dinlemek fenâ mı olur ? hayır. ama ne kadar mantıklı ?

mp olayıda arz talep meselesi hocam.. neyi yanlış..kimse almasa adamlar niye üretsin video ceken slr leri..
    vvideo kamerada radyo olması biraz sacma ama video ceken slr aynı sey değil.. görüntü kaydı ikiside.. hatta ses kayıdada yapıyorlar.. dediğim gibi piyasa neyi isterse üretici onu yapar..yapmazsa batar.. bak like zunları 30 u buldu.. ne kadar gerekli sence.. 70 zum yapan video kameralar var.. ne kadar gerekli.. ama önemli olan gerkli olup olmaması değil..tüketicinin satın alırken bunları değerlendirmesi..

• bir malın piyasaya sürülebilmesi için illa o mala karşı piyasada bir talebin olması gerekmez.piyasanın hiç bir beklentisi ya da haberi olmadan da yepyeni bir mal piyasaya sürülür ve kendi talebini yaratabilir.yani pastada yeni bir dilim açılır.eğer talep görürse üretim devam eder görmesse mal geri çekilir.dslr larda video özelliği kondu ve bu özellikteki cihazların arzı, talebini buldu ki artık çıkan yeni cihazlarda bu özellik mevcut..
    şahsi fikrime gelince...arkadaşlarımla aklımızdaki kısa bir filmi çekmek için 40d mi sattım ve 500d aldım.gerçekten kaliteli lenslerle çok hoş şeyler ortaya çıkabiliyor..böyle bir imkan olmasaydı belki de sadece bir fikir olarak kalacaktı bizde.eğer bitirebilirsek burdan da paylaşırım...

bir de şu dslr lerin yaygınlaşmasını istemeyen kitlenin muhabbeti geçmişki bunlar usta fotoğrafçılarımız bende %100 katılıyorum...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

quote:

yanlış.

mp olayıda arz talep meselesi hocam.. neyi yanlış..kimse almasa adamlar niye üretsin video ceken slr leri..
    vvideo kamerada radyo olması biraz sacma ama video ceken slr aynı sey değil.. görüntü kaydı ikiside.. hatta ses kayıdada yapıyorlar.. dediğim gibi piyasa neyi isterse üretici onu yapar..yapmazsa batar.. bak like zunları 30 u buldu.. ne kadar gerekli sence.. 70 zum yapan video kameralar var.. ne kadar gerekli.. ama önemli olan gerkli olup olmaması değil..tüketicinin satın alırken bunları değerlendirmesi..

• Ortaya farklı bi soru atalım.

Güvenlik kameralarında sensör karakteristikleri tam tersine dönüyor okuduğum kadarıyla.

quote:

...
    CMOS teknolojinin bazı dezavantajları:

Düşük ışık hassasiyeti: CMOS sensörün düzgün çalışması için iyi bir aydınlatmaya gereksinim vardır.

Yüksek gürültü oranı: CCD sensörden daha yüksek gürültü oranına sahiptir.
    ...

CCD sensörün avantajları:

Daha iyi ışık hassasiyeti: Düşük ışıklı ortamlarda bile gayet iyi görüntü sağlama.

Düşük arka plan gürültüsü: CCD sensör CMOS sensör'e nazaran daha düşük arka plan gürültüsü üretir.

..

Bunun sebebi nedir ? Fotoğraf makinalarındaki sensörlerden farklı mıdır kameralarda kullanılan sensörler ?

• Siz "fotoğrafçı" gözüyle bakıyorsunuz, ben ise tüketici.
    Buna mukabil diyorum ki:
    İnsanların konuşması ve her an ulaşılabilmesi için icat edilmiş cep telefonlarında, fotoğraf ve videonun ne işi var asıl?
    Cep telefonlarında varsa, pek tabi ki DSLR' lerde de olacak.
  • Tamamen pazarlama stratejisi, bakınız video çeken DSLR'ler çıktığından beri bu makinaların cazibesi daha arttı, herkes DSLR makina alma peşinde. İlk denemeden sonra satışlardaki başarısı sebebiyle yeni çıkan modellerin çoğuna koyulur oldu. Makinam A300'de video özelliğini pek aradığımı söyleyemem, ayrıca D90 kullanıyorum şirketimde iş sebebiyle 1 seneyi aşkındır sadece 1 kez video özelliğini kullandım.
    Bütün giriş ve orta sınıf makinalara koyulmasına karşıyım, bu özelliği kullanmak istemeyip kullanmadığı özelliğe paran veren insanlar var.
  • @mboyacı Hocam kaliteye bişey dediğimiz mi var Gecenin kör karanlığında o güçlü kırmızı ışığa rağmen o kadar güzel bir video çektik ki (500d+kit) hayran olmamak elde değil, benim değinmek istediğim nokta videonun kullanımda arkaplanda olması devamlı kullanım için makinaya kıyamama.
  • Bencede tamamen pazarlama stratejisi. Live view le basladı bu olay. Fotografcılıga hakim olmayan kesim magazada eline d-slr alır lcd ye bakar hani goruntu nerde der. Kompakt gibi sanır. Hosuna gitmez elinden bırakır. Canlı onizleme olsa alma ihtimali yuksek. Yada bunla video cekilirmi diye sorar yok cekmez bırakır elinde. Ureticilerin amacı daha fazla satmak kar etmek sonucta. Arz talep meselesi. Canlı onizleme nin oldugu yerde video cekmek yazılımsal bir istir.
    Videonun aslında sensore zararıda coktur. O yuzden limit konur sensor asırı ısınıp zara gormesin diye. Canlı onzilemede bile limit vardır. Uzun pozlama neden hot pixel e, yuksek iso neden noise sebep olur dusunun. Sebep asırı ısınma. İyi fotograf istiyorsanız sensor asla ısınmamalıdır. Perde acıldıgında sensor calısır perde kapanınca sensor pasif olur. Olay budur. Fotograf icin tasarlanmıs bir sensore video cektirmek hatadır.
    teknolojinin nimetleri tabi yararlanmak lazım ama uzun uzadıya durekli video cekmek bilincsiz bir kullanımdır. Heleki video cekmek icin d-slr almak hepten hatadır. Sonucta o adı ustunde fotograf makinasıdır. Zaten d-slr nin cektigi videolar aslında ardısık jpg lerden olusur. Tam video sayılmaz. İsin icinde vergide var cunku. D-slr dende video kamera performansı beklemeyin zaten. Video bambaska bir konudur cunku.

• Bende bu DSLR'ler ile video çekilmez diyenlere inanamıyorum.

Sensör ömrü kısalıyorsa eğer, o zaman uzun enstantaneli fotoğraf da çekmemek lazım. 3" lik bir foto çektiğimizde sensörün ömrü kısalmış mı oluyor? Sonuçta sensör açık kalmıyor mu videoda olduğu gibi?

quote:

Oda bir pazarlama bilmeyen çeker 20-30dakika video 2. yılda koşar servise sotoğraflar çok beyaz, çok karanlık resimler berbat

Koskoca Pentax-Canon-Nikon mühendisler bunu düşünemediler mi? 2 yıl sonra oluşabilecek müşteri şikayetlerini göze aldılar mı sizce?

Ben şu açıdan bakıyorum, eğer yeni CMOS sensörler eskilere göre daha az ısınıyor ve bu da dslr'lara video özelliği eklenmesini mümkün kılıyor ise, neden bu özellik koyulmasın? Gerekli testlerin yapılmadığını ve 1-2 yıl sonra sorunlar çıkacağını düşünmek bence biraz abesle iştigal...

Ha şu var, eğer video özelliği ilave edilerek fotoğraf kalitesinde %1 bile olsa ödün vermiş olunsa, o zaman bende ne gerek var video'ya derdim... Ama fotoğraf çeken fotoğrafını aynen çekebiliyorsa, ek olarak video özelliği nasıl bu kadar çok kullanıcıyı rahatsız edebiliyor gerçekten anlamış değilim...

• quote:

Videonun aslında sensore zararıda coktur. O yuzden limit konur sensor asırı ısınıp zara gormesin diye. Canlı onzilemede bile limit vardır.

Pentax k-x de bu limit tam 25 dakika... Demekki 24 dakika video çekersen sensör sıfır zarar görüyor diye düşünüyorum ben. Aksi bir durum olsa illaki kullanım klavuzunda belirtilirdi. Kaç sene garantili satılıyor bu cihazlar, 2 sene sonra hepsini değiştirmeyi kim göze alabilir??

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal
    Fotograf icin tasarlanmıs bir sensore video cektirmek hatadır.

Peki yeni sensörlerin foto+video çekilmesi için tasarlanmış olabileceğini neden hiç gözönüne almıyorsunuz?

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal
    Heleki video cekmek icin d-slr almak hepten hatadır. Sonucta o adı ustunde fotograf makinasıdır.

Bu dediğine katılıyorum ama video almak için DSLR alan olduğunu sanmıyorum ben aslında. Sonuçta daha ucuza video kameralar var bir dolu, neden DSLR alınsın??

quote:

Zaten d-slr nin cektigi videolar aslında ardısık jpg lerden olusur. Tam video sayılmaz. İsin icinde vergide var cunku.

Vergi olayına gelince, benim bildiğim kadarıyla 15 dakikayı aşan video kayıt imkanı var ise ayrı bir vergiye tabii tutuluyor cihazlar(avrupada sadece)
    Yani arka arkaya jpeg gösterirsen vergi yok, harbi video çekersen vergi var diye bir durum olmamalı.

Video kameralarla da çekilen videolarda sonuçta arka arkaya çekilen fotoğraflar gösteriliyor. İşin temeli bu değilmi zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spdrmn -- 5 Şubat 2010; 11:48:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.