Şimdi Ara

dsg vites yetkili servis / özel servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 60 bin km bakımına girecek 3 yaşında dsg vitesli aracım var. garanti uzatma yapmadım. özel servisten 1000 tl fiyat aldığım işlemler için yetkili servis 2200 lira civarı bir ücret talep etti. bildiğim kadarıyla dsg vitesin 7 yıl iyi niyet garantisi var. garantinin devam etmesi açısından yetkili servise gitmem sizce mantıklı mı?

• Bende sıfır almıştım, garanti uzatma da yaptım... tek bir arıza vermedi araç... 170 bin e kadar yetkili servise gitti araç, sadece ve sadece DSG bozulursa diye... artık yetkili servise gitmiyorum, çünkü fiyatlar astronomik. Sanayi'de 700 TL ye yapabileceğim komple bakıma servis te 2000 TL ödüyorsun...

Passat kullanıcısı olarak dsg işimi siz çok normal görüyorsunuz serviste ama öyle değil. Belli yıldan sonra sorun çıksa bile servis karşılamıyor çünkü vw listeden çıkarmış oluyor.

Örnek olarka kavramamın değişmesi gerekti. Vw arka çıkmadı 8 bin tl dedi. Dışarıda en iyi yerde 3500 tl ya değişim yaptırdım. Marka aynı işçilik aynı. Niye gideceksiniz ki servise ? Artık dışarıda bile çok iyi servisler var

Kesinlikle doğru... iddia ediyorum, DSG'li VAG grubuna ait araç sahipleri garanti bittikten sonra gitmek istemedikleri halde sırf iyi niyet garantisi ve DSG masrafının korkusu yüzünden gitmeye devam ediyor... yoksa garanti bittiği anda gitmeyecekler...

Hatta istatistiklere bakılırsa iddia ediyorum, garanti bittikten sonra servise gitmeye devam edenelerin aracının %90'ı otomatiktir, manuel olsa devam etmeyecek :):):)

• Tabii ki. Maalesef ulkemizde DSG luks dostum. Arac DSG ile ise satarken mutlaka yetkili servis bakimli olmasina bakilir, yoksa satisi cok zor olur. Ayrica sansiman arizasi durumunda 30-40 binlik masrafi 800 lira iscilikle kurtarirsiniz.

Ha cevremde en az 10 tane DSG kullanan var biri bile ciddi bir ariza yasamadi. Sadece 1 tanesinde kavrama degisti 70bin km de o da normal sayilir istanbul trafigine balata mi dayanir

Neyse sonuc olarak mutlaka uce bese bakmadan yetkili servis bakimini ve iyi niyet garantisini devam ettir. Dunyanin hic bir yerinde fazla vermek mantikli degil ama ulkenin gercegi bu maalesef cok uzgunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili serviste durmak uzun vadedeki kronik sorunlarda cebinizden binlerce lira çıkmasını engeller. Yetkili servisten şaşmayın

• Yetkili servis her zaman iyidir dışarıda araç ordan oraya ordan oraya.

• DSG den bu kadar korkuyorsanız; 3~4 sene daha servise para bayılıp, o zaman ki yaklaşımlarına bakacaksınız(?).

Artık o zamanda bahtınıza ne çıkarsa!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71

Bu mesaj silindi.

vites konusundaki tutumlarını bilemiyorum fakat korna sesim değiştiğinde kornamı sorgusuz sualsiz yenisiyle değiştirmişlerdi. size verebileceğim tek örnek budur.

• dışarıda yaptırsanız aradaki farkı şanzıman patlayınca ona vereceksiniz, serviste yaptırsanız muhtemelen işçilik ücreti ya da masrafın bir kısmını alacaklar ve başınız ağrıyacak. bence özelde yaptırın geçin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel yetkili servis önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Vw Yetkili Servis Bakım Yağı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende sıfır almıştım, garanti uzatma da yaptım... tek bir arıza vermedi araç... 170 bin e kadar yetkili servise gitti araç, sadece ve sadece DSG bozulursa diye... artık yetkili servise gitmiyorum, çünkü fiyatlar astronomik. Sanayi'de 700 TL ye yapabileceğim komple bakıma servis te 2000 TL ödüyorsun...

• macera arama kardeş...çok canın yanabilir. bende giricem 3. yıl bakımına 1500 tl dediler. senin araba dizel büyük ihtimal...kavga dövüşte olsa dsg sorunu yaşayınca iyi niyettn yaptırırsın. ama diğer türlü kesinlikle yapmazlar.

yukarda arkadaşta bahsetmiş.satarken sorun olur. ben servis bakımlı olmayan dsg almam şahsen.

• Yetkili servisten sasmayin derim. Acikcasi bir donem uzun yillar ailecek sadece vw kullandik. Golf passat tiguan beetle vs. Bir kere bile iyi niyetten cikarilan veya kapsamayan bir durum olmadi. Her zaman maslak dogus otoyu tercih ettik.

• Passat kullanıcısı olarak dsg işimi siz çok normal görüyorsunuz serviste ama öyle değil. Belli yıldan sonra sorun çıksa bile servis karşılamıyor çünkü vw listeden çıkarmış oluyor.

Örnek olarka kavramamın değişmesi gerekti. Vw arka çıkmadı 8 bin tl dedi. Dışarıda en iyi yerde 3500 tl ya değişim yaptırdım. Marka aynı işçilik aynı. Niye gideceksiniz ki servise ? Artık dışarıda bile çok iyi servisler var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Mekatronik arızası olursa fiyat astronomik boyutlara ulaşabilir ondan korkuyorum açıkçası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • urene kullanıcısına yanıt
    Onarımı yapılıyor, değişim son ihtimal artım mekatronik de çıkmıyor çok fazla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Passat kullanıcısı olarak dsg işimi siz çok normal görüyorsunuz serviste ama öyle değil. Belli yıldan sonra sorun çıksa bile servis karşılamıyor çünkü vw listeden çıkarmış oluyor.

Ben devamlı yetkili servise götürüyordum, servis'teki A... Usta ile 7-8 yılda doğal olarak samimi oldum. En son gittiğimde bana özelden gerek yok kardeş, artık DSG'yi heryerde yapıyorlar, o kadar yaygınlaştı ki artık, sorun çıksa bile en fazla 3000-3500 TL yaptırırsın dedi. Abi bizde bir bakıma 2 bin küsür veriyorsun dedi... zaten 2 bakım sanayide yaptırsan aradaki fark ile DSG bozulduğunda yaptırma parası cebinde olur dedi...

Düşündüm ve hak verdim kendisine, geçen hafta da EGR bozulunca (aracın ilk arızası) ve yetkili servis ile sanayi arasındaki uçuk fiyat farkını idrak edince artık sanayiye gitmeye karar verdim... Yetkili servis'te vereceğim EGR parasına dışarıda yanında DSG'yi de yaptırırsın:):):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 6 Temmuz 2021; 16:13:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71

Bu mesaj silindi.

Katılmıyorum, servis ismi belli değil. İsimi ise nokta ile tamamladım şimdi...

• 3 yaşında ve 60 bin km olduğu için periyodik bakım haricinde fren hidroliğiniz ve mazot filtreniz değişecektir.Fiyat o yüzden pahalı.Özel servise periyodik bakım harici bunların da değişeceğini söylerseniz fiyat 1200-1300 lere gelecektir diye düşünüyorum.Auto hold varsa balatalarında değişim vakti gelmiş olabilir.

• Ben de her sene yetkili servise gidiyorum. Yetkili servisler arasında fiyat farkı oluyor. Mesela geçen bakım bir yer Zubizu ile 1600 TL fiyat verirken diğeri 790 TL fiyat verdi.

Yağı, filtreleri kendim alsam üstüne işçiliğe para versem 900 TL'ye falan denk geliyordu. Kovalamak, araştırmak lazım gitmeden önce. Tabii ki İstanbul dışı 3-5 yetkili servis bulunmuyor ona bir çare yok.

• Adamlar DSG sayesinde milleti servise bağlamış:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.